Şimdi Ara

Bizim milletin ne bu araba sevdası? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
2
Favori
8.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amin. Yılların emeğini bir otomobile veriyoruz o da bir saliselik olayla gidebiliyor. Önce can güvenliği, hız yapmamak sonra da mal güvenliği. Mal canın yongası nasıl olsa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ölmüyosan kredi çekmek kadar saçma bir iş yok hayatta bulaşılmayacak iş

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Bak bu arkadas da hakli, Turkiyenin her yerinde bisiklet yolu varken, istanbul tam bisiklet maratonu yapilacak gibi bir yerden bir yer 50 km ve otoban iken mis gibi, hala araba diye tutturuyorlar. Bakin avrupaya ford KA varmis ben gormesem de arkadasin dogru soyledigine eminim. Bisikleti de gordum misal biz neden bisiklete binmeyelim. Hem atmosfere de yararli.

Alıntıları Göster

Bende boş laf değil icraat var.

3 yıldır her yere elektrilkli bisikletle gidiyorum. Arabam yattığı yerde terk edilmiş araçlar gibi pislik tutuyor. Dibinde otlar çıkıyorartık.

Yol durup dururken yapılmaz, herkes bisiklet kullanmaya başlayınca talep üzerine yapılır.

Ayrıca avrupayı canlı görme imkanı olmayanlar, google maps sokak görüntülerinden veya youtube videolarından görebilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende normal bir çalışanım, aylardır ps5 ve iphone istiyorum yaşım gereği 25 yaşındayım.

Fakat ben gittim kredi çektim 12 bin tl olarak 12 ay taksitle ayda 1140 şeklinde ödüyorum faiziyle beraber 13 bin küsür oluyor, çektiğim zaman karışık dolar ve altın almıştım sonra dolar ve altın arka arkaya fırlayınca bozdurdum ve kredi çektiğim paranın üstüne ekledim harcamadan böylece faizi kısa sürede kapatmış oldum.İstersem gider ps5 de iphone da alırım ama almıyorum çünkü biliyorumki ben bu kredinin ödemesi bitmeden bu parayı harcarsam bi yandanda ödeyerek hiç e sayıcam.Zevklerimden biraz mahrum bırakıyorum kendimi ilerde illaki bir şekilde " mantıklı " yollar ile alırım.

Kredi çekip paramı biriktirilir diyecekler olucak onuda şöyle açıklıyayım , her insan kendini tanır ben 12 bin lirayı 1 sene içinde 12 bin tl olarak biriktiremem arkadaş bu kadar basit harcarım he şimdi kredi parası duruyo neden harcamıyorum çünkü parayı arttırma için çaba içerisindeyim döviz ve borsa ile.Yapabilen en mantıklısı kredi çekmeden boşuna iphone araba bilmem ne almadan parayı biriktirmek tabiiki.

Şunuda örnek sayabilirim, i20 aracım var şu an km si daha düşük 90 bine yeni gelicek, fakat ben işe git gel yaparken kullanmıyorum, tabiikide arabayı boşuna almadım bunun bilincindeyim ama sadece işe git gel yaparken harcıcağım total km yi tatil günlerinde çeşmeye vs. giderek harcıyorum.Herkesin mantığı kendine işte:)

Çok uzattım birde şunu söylemeden geçemicem sigara muhabbeti geldi aklıma, kısmi cimri olmadan zengin olamazsın bu bir gerçek

• Ülke aç ülke fakir durumda. elinde olmayan ister olanda daha iyisini ister.

çift vatandaşım eşim öğretmen eşim ısrar etmese memur olduğundan dolayı işinden dolayı durmam Türkiyede çalışma iznim yaşam iznim var birçok avrupa ülkesinde.

2018 de 27 bin tl ye 130 bin km de aldığım 2006 model volvoXC90 2.4 dizel aracımı 40 bin km daha kullanıp 170 bin km de 4200 euroya sattım (Türkiye 2,4 motor bir arabaya ben mazot parası yetiştiremiyorum) avrupanın 3. sınıf ülkeleri bile dizel araba almıyor satmak ne zormuş onu anladım. aynı arabanın 300 bin km si Türkiyede 190-210 bin tl arasında satılıyor.

yahu 42 bin tl ye daha üst modelini daha donanımlısını alabildiğim araba Türkiyede 4 katından fazla satılıyor???

Bunun adı nedir SOYGUN. avrupalı doymuş otobüs kullanıyor araba kullanan az (türkiyede gibi yöneticiye araba vereyim müdürün altına araba çekeyim mantığı yok) yurt dışından gelen müdür noluyoruz diyor kendine araba verilince benim ne özelliğim var diyor adam.

Az donanımlı (sunroof, kamera vs) bir polo aldım 40 2017 model poloya 180 bin tl ödedim. aynı poloyu 8 bin euro civarına alabiliyorum 80-90 bin tl ye

• quote:

Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

Ha otobüs ha metro, orada da insanlara sarılarak ter kokusu çekerek gitmiyor musun? Genel olarak toplu taşıma işte. Metro seni şileye götürebiliyor mu silivriye götürebiliyor mu? Ya da sen Londrada mı yaşıyorsun her mahalleye metro mu var? Haftasonu ben basar giderim deniz görürüm temiz hava görürüm sen aynı devam...

O adam ömrü boyunca bunları çekmeyecek sen bunu kavrayamamışsın. 2 sene kemerini sıkar sonra kafası rahat. Sen hiç öğrencilik yaşamamışsın hiç sıkıntı çekmemişsin anlaşılan ailenin tek çocuğusun keyif adamı yetiştirmişler   Ekonomi bu kadar kötü değilken biz de borca girip aracımızı aldık. O zaman 150 bin olan araç şu an 500 binin üzerinde. 1.5 sene borcumuzu ödedik şu an kafamız da rahat cebimiz de rahat emin ol senden de lüks yaşıyorumdur. Kafama eser basar giderim bi abant gölüne, sapanca gölüne. Misafirim, eşim, dostum gelir havalimanından alırım istanbul turu attırırım kapısına bırakırım, hiçbirini 20 milyonluk şehirde toplu taşımada süründürmem. İstanbulun keyfini de ben çıkarırım. Bir yere metro varsa oraya zaten gidilmez ne kadar insan varsa doluşur oraya gider ben ise sessiz sakin yerlerde gezer keyfime bakarım  

Istanbulda pek gecerli degil artik bu dedigin, her yer arac ve trafik. Sahsen arac kullanmaktan biktim ve nefret ediyorum. Her sokakta arac ceken, bekleyen cop kamyonu yollar cevreyolu hep kirmizi nereye gitmek istesen minimum 1.5 saat, haftasonu pazar gunu eskiden rahatti artik pazar bile trafik var. Keyif dediginiz ne ben anlamadim? Her sahil suriyeli olmus buyukcekmece eskiden kus ucmaz yerdi oralar da bile arac park edecek yer kalmamis. Izmirden, Eskisehirden, Antalyadan bahsetseydiniz yukarida yazdiginiz seylere hak verirdim ama istanbul icin artik bu gecerli kesinlikle degil. He alabilecek gucu olan herkesin bir araci olmali o ayri. Amac muhalefet degil ama istanbulda cogu kisinin gereksiz araci var. Isten eve evden ise gitnek icin arac alanlar bosa aliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 13 Temmuz 2021; 15:4:37 >

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Ne iş yapıyorsun dostum, mayış ne kadar

• Yaz mevsimi de iyi troll yaptı.

• Yok şu araba bu araba aldı,sokaklar araba dolu muhabbeti sıktı artık.Türkiye'de 1000 kişiye ancak 100 küsur araba düşüyor.Bu oran İtalya'da 600 küsur , Almanya'da 500 küsur.Amerika'ya girmedim bile.

• Araba ihtiyaçtır, lüks değildir. Arabayı lüks görenler, mevcut Türkiye tarzında beyin yapısına sahip kokuşmuş moruklardan biridir.

• İtibardan tasarruf olmaz.

• borçsuz hayat yok gibi bişi. eskiden de senet sepet muhabbetleri varmış. şimdi kredi var.

araba lüks değil ihtiyaçtır,atalarımız da bineklere önem vermişlerdir. normal bizim için araba sahibi olmak.

lüks cep telefonu ya da lüks araba lüks yaşantı için borçlanmak bence mantıksız. ya da sadece hava atmak için borç alıp tatile gitmek falan bunlar saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Bende boş laf değil icraat var.

3 yıldır her yere elektrilkli bisikletle gidiyorum. Arabam yattığı yerde terk edilmiş araçlar gibi pislik tutuyor. Dibinde otlar çıkıyorartık.

Yol durup dururken yapılmaz, herkes bisiklet kullanmaya başlayınca talep üzerine yapılır.

Ayrıca avrupayı canlı görme imkanı olmayanlar, google maps sokak görüntülerinden veya youtube videolarından görebilirler.

Alıntıları Göster

Anladim, once bisikletle E-5e cikalim, bir kac kisi geberip gitsin sonra isyan edip bisiklet yolu talep edelim diyorsun.

Ben ikna oldum :) bos laf olmaz diyen bos arkadas...

• bu biraz da kamu ile alakalı

bakanı milletvekili genel müdürü daire başkanı belediye başkanı encümeni yardımcıları zartı zurtu

herkes milletin parasıyla altına sıfır araba çekip şekil yapmıyor mu?

e halk da aynısı yapıyor işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-156629339

Ne iş yapıyorsun dostum, mayış ne kadar

Mayış yok hocam gelir var   Kripto paralar ile ilgileniyorum.

• quote:

Anladim, once bisikletle E-5e cikalim, bir kac kisi geberip gitsin sonra isyan edip bisiklet yolu talep edelim diyorsun.

Ben ikna oldum :) bos laf olmaz diyen bos arkadas...

Alıntıları Göster

Yok pek anlamışa benzemiyorsun.

Onu da geçtim, anlayacağına dair herhangi bir ışık da görünmüyor.

En iyisi ne sen daha fazla çaba sarf et, ne de ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Yok pek anlamışa benzemiyorsun.

Onu da geçtim, anlayacağına dair herhangi bir ışık da görünmüyor.

En iyisi ne sen daha fazla çaba sarf et, ne de ben.

Alıntıları Göster

en guzeli, cunku siz de olayi tersinden belirtiyorsunuz. ihtiyaclar verilenden ortaya cikar. ihtiyac ortaya ciktiktan sonra birsey yapilmaz. misal cep telefonlari cikmasaydi su an var olan pek cok ihtiyac da ortaya cikmayacakti.

once bisiklet yolu yaparsin sonra o bisiklet yolu kullanilir ve ihtiyac haline gelir. oyle bisiklet yolunu millet once normal yolda sursun sonra bakariz diye bekleyemezsin isikli kardesim benim.

• quote:

en guzeli, cunku siz de olayi tersinden belirtiyorsunuz. ihtiyaclar verilenden ortaya cikar. ihtiyac ortaya ciktiktan sonra birsey yapilmaz. misal cep telefonlari cikmasaydi su an var olan pek cok ihtiyac da ortaya cikmayacakti.

once bisiklet yolu yaparsin sonra o bisiklet yolu kullanilir ve ihtiyac haline gelir. oyle bisiklet yolunu millet once normal yolda sursun sonra bakariz diye bekleyemezsin isikli kardesim benim.

Alıntıları Göster

Bugün kum gibi bisiklet kaynayan hollandada dediğinizin tam tersi olmuş ama hadi neyse.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.