Şimdi Ara

Ailelerdeki Saçma İdeoloji. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
144 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 21Temmuz

İkinciye ne gerek dostum?
    Hocam 3. yü yapabilmen için önce 2. yi yapmalısın

Sonunu düşünen kahraman olamaz vurun vurabildiğiniz kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Sorun aile kurumu aile kurumu ortadan kalkmadıkça bu tip sorunlar devam edecektir
    bence de ,
    değersiz, kültürsüz, 3 kuruşa her şeyi satacak insanlar yetiştirmek için şart.
  • Saçmalamışsın, mesajın iki renk. İlkine katılırım baskılanan çocuk kendisini ifade edemez ama adamın aylık gelirine neden geldin ki? Gittiğim kafede babası işsiz bir garson çocuk var, yazın tam gün 80, okul varken de 50 TL günlük alıyor kafeden. Kendi aylık kazancı ortalama 2,000 TL zaten. Dersleri de gayet iyi. Ortam içinde kendini ifade etmesi de. Ben de böyle kısıtlı imkanlarla okumuş biriyim, öğrenciyken ve evlenmeden önce ortamın en rahat 3-5 kişisi içindeydim hep. Paralı babaların sünepe çocukları bizim yaptığımız ortamlarda olmak için can atarlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Saçmalamışsın, mesajın iki renk. İlkine katılırım baskılanan çocuk kendisini ifade edemez ama adamın aylık gelirine neden geldin ki? Gittiğim kafede babası işsiz bir garson çocuk var, yazın tam gün 80, okul varken de 50 TL günlük alıyor kafeden. Kendi aylık kazancı ortalama 2,000 TL zaten. Dersleri de gayet iyi. Ortam içinde kendini ifade etmesi de. Ben de böyle kısıtlı imkanlarla okumuş biriyim, öğrenciyken ve evlenmeden önce ortamın en rahat 3-5 kişisi içindeydim hep. Paralı babaların sünepe çocukları bizim yaptığımız ortamlarda olmak için can atarlardı.
    Hocam, istisnasınız.
  • Bence diger konulardada oldugu gibi yanlis verilerle konuyu basliyorsun.

O gencken cocukken herseyi yapmis olan babalar annelermi sonradan cocuklarina yapma ders calis disari cikma diyormus?

Genelde isckici adamin oglu ickici olur, serbest yetisen cocugunuda serbest yetistirir. Yasakla yetisen cocugunuda yasakla yetistirir.

Nerden geliyormus bu fikir degisikligi, adam gencken herseyi yapmis cocuguna yasakliyormus, ben öyle pek görmedim. Ha varmidir? Vardir, hersey oldugu gibi, ama cok sik görülmez.

Cocuk dünyada heryerde en cok fakir bölgelerde ve fakir ailelerde olur. Ve cocuk yapmak herkesin hakkidir, fakir olsun zengin olsun. Bu konular etik olarak cok tartisilmistir, siz ilk degilsiniz. Sonra bes kurus para görünce insanin istekleri artiyor ve cocuklar gittikce gecikiyor, zengin ülkelerin dogum sayilarina bakin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RemyDeGourmont

Hocam, istisnasınız.

Alıntıları Göster
    Ben hiç bir zaman bu tarz klişelere ve tabulara inanmadım, önüme çıkanları da aşmayı bildim. yarın sabah tarif ettiğiniz parası olmayan bir ailenin çocuğu olarak uyansam ya gider çalışırım, ya da 3 kuruş hesabı mesele yapmayacak arkadaşlar edinirim, hayat çok uzun bir yol çünkü merak etmeyin siz karakter koyabilirseniz ortaya o borcu rahat rahat ödersiniz. 3 çayın meselesini yapan adama küfür bile etmem ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Ben hiç bir zaman bu tarz klişelere ve tabulara inanmadım, önüme çıkanları da aşmayı bildim. yarın sabah tarif ettiğiniz parası olmayan bir ailenin çocuğu olarak uyansam ya gider çalışırım, ya da 3 kuruş hesabı mesele yapmayacak arkadaşlar edinirim, hayat çok uzun bir yol çünkü merak etmeyin siz karakter koyabilirseniz ortaya o borcu rahat rahat ödersiniz. 3 çayın meselesini yapan adama küfür bile etmem ben.

Alıntıları Göster
    Doğru diyorsunuz hocam. Herkes sizin gibi azimli olsa keşke.

• Bence de sorun ailelerin yetiştirme tarzında katılıyorum.

Yabancı ülkelerde yaşayanlardan duyduğum kadarıyla çocukları hata işlediğinde kızmak yerine insanlara zarar vermediği sürece telafi edebileceğinden dolayı tepki göstermiyorlarmış.

Şöyle ki çocuk evin bahçesinde top oynarken komşusunun arabasının camını kırarsa çocuğa kızmak yerine, yaptığının maddi bir hata olduğunu, bir daha tekrarlamaması gerektiğini benimsetiyorlarmış.

Bizde biliyorsunuz bardak kırsak dayak yiyoruz eskiden beri.

Bu yüzden sanırım batılı insanlar daha girişken oluyorlar.
  • Hayır, yüksekten satıp düşünce tekrar alırsan BTC miktarın artar. Artan miktarın kadar harcarsan da elindeki BTC'ler bitmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerasker A kullanıcısına yanıt
    allah allah işe bak yaw sen sonsuz btc formulünü bulmuşsun

• quote:

Orijinalden alıntı: VaporWave

allah allah işe bak yaw sen sonsuz btc formulünü bulmuşsun
    Senin düşündüğün gibi sonsuz BTC olmayacak. 21M adetle sınırlı, şimdilik..
  • Ama olsun yaaa bebek tatlı olur

• O tecrübeleri 11 yaşında edinmekle 25 yaşında edinmek arasında fark var hocam. Yaş arttıkça insan cidden kendini değiştirmekte zorlanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

yav arkadaşım o dediğin özgüven hayattan yediğin 2 tokatla yerine gelir zaten. zamanında ders çalışmak, eğitim, geleceğini hazırlamak daha önemli. öyle utangaç, çekingen çocukları koy işe, sosyal bir ortama birkaç aya düzelirler. ha sosyal becerileri biraz eksik olur ama bunlar edinilmesi zor şeyler değiller.
    Sanmıyorum.Ailelerin yetiştirme tarzlarından dolayı karakterde çok derin açıklar olabiliyor ve sonradan kapanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: RemyDeGourmont

Aynen öyle hocam katılıyorum. Fransa'dan arkadaşım var. Kanada'da okuyor . İşte pahalı değil mi? vs dedim. Pahalı aslında ama hem euro kazandığımız için hem benim üniversite masraflarım küçüklüğümden beri biriktiriliyor. demişti. Dedim vay anasını be.

Alıntıları Göster
    Bizde ise algı şu : Adamın 12 tane çocuğu var soruyorsun adam diyoki "gardaşım Allah rızgını veriy veriy"

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.