Şimdi Ara

ailem benimle beraber geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
1.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba acaba doğrumu yapıyorum yanlışmı bi fikrim yok size anlatayım dedim . Universite için şehir değişikliği yapacağım ve anne ve babamla bu konuyu konuştuk bizimkiler bana bizde gelelimmi dediler çünkü yurtta tanımadığım 3 4 kişiyle kalacağım eve çıkmamda aynı şekilde tanımadğım insnalararla olucak diye bunu sordular bana bide ben çamaşır bulaşık yemek 0 anlamam hiç birinden o yüzden tamam gelin dedim allaha şükür maddi yönde bi problemimiz yok yani başka şehire tek de gitsem ailem maddi yönden sıkıntı yaşatmaz bana ama gerçekten kendime de güvenemiyorum başka şehirde tek başımda acaba sizce ne yapmalıyım ?

• Bence tek git
  • Ailen gelsin bence. Belki kalacagin arkadaslarinin kotu huylari olacak. (Zina,uyusturucu, eroin, alkol) aile iyidir
  • Hayatın boyunca yanlarında kalamayacaksın 3-4 tane insanı tanımıyorum diye dert etme. Ha ev işleri biraz sıkıntı aile yanı rahat olur ama bir şeylere başlamak için üniversite tam zamanı.
  • Kesinlikle tek git
  • Yazik
  • sürekli ailenizi yanınızda taşıyamazsınız ki .. illa bir gün yalnız kalacaksınız , allah korusun , allah gecinden versin ancak yarın onlara bir şey olsa ne yapacaksınız ?

bence yanlış bir karar vermişsiniz , üniversite tam sorumluluk alma , ayakta durmayı öğrenme yaşı . çamaşır bulaşığı halletsinler diye ailenizin düzenini bozmak yerine kendiniz gidip hayatı öğrenseydiniz keşke .. sürekli onlara sığınamazsınız ki .
  • Bence ilk sene bi bak gor nasil ortamin idare edebiliyo misun olmazsa ailen yine gelebilir
  • berryrreb kullanıcısına yanıt
    hocam abim evli ve anne baba emekli aslında düzen bozulmucak arkada kardeşim felan olsa tek giderdim ama kardeşimde yok bide şöyle bir şey var insanlarla iyi anlaşırım çabuk adapte olurum ama herkes böyle deil hayatımda hiç tanımadığım 4 kişiyle yurt odasında bir sene geçirmek yalan değil gözümü korkutuyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: narsistgenc

hocam abim evli ve anne baba emekli aslında düzen bozulmucak arkada kardeşim felan olsa tek giderdim ama kardeşimde yok bide şöyle bir şey var insanlarla iyi anlaşırım çabuk adapte olurum ama herkes böyle deil hayatımda hiç tanımadığım 4 kişiyle yurt odasında bir sene geçirmek yalan değil gözümü korkutuyo

yurtta 4 kişi kalmak zorunda değilsin tek kişi odalı yurtlar yok mu
  • Çok yanlış bir karar vermişsiniz bence...biraz insanlarla kaynaşınca bunu daha iyi anlayacaksınız,geçmiş olsun...(Bulaşık yemek çamaşır çok çok basit şeyler abartmayın bence,kimse bunları bilerek doğmuyor annesinin karnından,cesur olun biraz bunca insan hiçbir şey bilmeden hiçkimseyi tanımadan nasıl yapıyorsa siz de yapabilirsiniz...bakın gerçekten Vazgeçin bu fikrinizden üzülürsünüz sonra...)
  • niggali N kullanıcısına yanıt
    ozel yurtlar çok pahalı(eşyalı 2+1 parası) bide kyk lar genelde 3 yada 4 kişilik hocam
  • narsistgenc kullanıcısına yanıt
    endişelerinizi anlıyorum ama ben yine de mantıklı bulmuyorum bunu . ilk kez işe girdiğinizde de tanımadığınız insanlar olacak , üniversitenin ilk günü de . onlarla da sorun yaşayabilirsiniz . her sorunda ailenizi çağıramayacağınıza göre yurt ve yalnız yaşama olayı sizin için tecrübe olur , hayata hazırlar diye düşünüyorum .

en azından bir sene gidip deneyin olmazsa gelirler , tabi siz bilirsiniz .
  • Hocam anne ve babanızla geçmişteki hayatınızı gözden geçirin bazı anne ve babalar gerçekten çok anlayışsız olabiliyor pişman olursun gittiğine gideceğine ,yurt ortamına gelince pisirik içe kapanık olmazsan hiç bir sikıntı olmaz illa eve çıkacaksınız diye bı şart yok zaten ama çıkmak istersen bir senede az çok taniyorsun insanları az girişken ol esprilere gül kasma çevrene alışıp kafa dengi bı kaç arkadaşın olursa mükemmel bir üniversite hayatın olur ,bidaha düşün ..
  • Kişisel gelişimin açısından tek gitmen daha iyi.Hayatının sonuna kadar ailen yanında olmayacak.Hayatı öğrenmeye başlaman lazım.
  • hocam bu arada cevaplar için teşekkürler ailem çok şükür baskıcı insanlar değil ki lisede bile 11-12 de eve döndüğümde pek problem çıkarmazlardı ama genel kurallarıda yok değil zaten baskıcı tutumları olsa hiç bir şekilde gelmelerini istemezdim
    Baskıdan dolayı demedim ben...en süper aile de olsa yapmamalısın bence...sorumluluk almalısın...şu anda aldığın sorumluluklar var mı mesela...?
  • cinsiyetsizkedi kullanıcısına yanıt
    valla hocam yalan değil sorumluluğum yok ama bide şöyle bi durum var tıp okuyucam ve bölümün zorluğu baya belli bu zorluğun içinde başka sıkıntılarda yaşamak istemiyorum :) (biraz tembel gibi göründüm ama yetiştirilme şekli böyle hocam )
  • Ben sırf ailemle olmak için kalmıştım,yoksa geçen sene özele gidecektim. Ama şansa şimdi de Kıbrıs kazandım Eğer ailenle gidebiliyorsan git,herkese kulak tıka. Ailen baskıcı vs. değilse bir sıkıntı yaşamazsın. Rahat olursun
    Anladım bir kuzenim var benzetmek gibi olmasın ama o da bu şekilde yetiştirilmiş...her kalktığında kahvaltısı için yumurtası Menemen'i hazırdır,tabağını bile kaldırmaz annesi bu şekilde alıştırmış...32 Yaşında evlenemedi sorumluluk korkusundan teyzemle aynı evde yaşıyorlar hala...😀sonunuz benzemesin lütfen iyi düşünün...bir deneyin olmazsa diyeceğim ama rahata çok alışırsınız diye korkuyorum...😀
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.