Şimdi Ara

AİLEM VE ÖĞRETMENLERİM BASKI YAPIYOR (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 8.sınıf 1 teog konuları bitti.8 den çözdüm anlıyacağın
  • arkadaşlar bence bu işe eylül ayında başlayın. verimlilik için ne erken ne geç.

1)düzenli yapın bu işi. bir gün 1 saat ikinci gün 4 saat olmaz. düzene sokmaya çalışın.
    2)bu dönemde sakın yatmayın yoksa pişman olursunuz.
    3)bu dönemde fazla yormayın kendinizi. soru çözmeyi skor haline döndürmeyin, tavsiye etmem.
    4)tercih ve yerleştirme işlemi, hazırlık ve sınav döneminden daha önemlidir. fen bilimlerini seviyorsanız ve yatkınlığınız varsa fen lisesini, yabancı dile ve eşit ağırlığa yatkınlığınız varsa anadolu lisesini (tabela kurumlarını değil), sosyal bilimleri seviyorsanız sosyal bilimler lisesini, güzel sanatları severseniz güzel sanatlar lisesini, teknik alanda işinizi yapmak isterseniz x meslek veya x teknik lisesini yazın. bu çok önemlidir. tarihçi olmak isteyip fen lisesini yazarsanız hayatınızın hatasını yaparsınız. sevmediği mesleği yapan çok kişi var. bunun sebebi de çevre baskısı. bu da öğrenciye (aldığım puan boşa gitmesin, bu kadar çaba gösterdim böyle olmaması gerekir) gibi yargılarla dönüyor.
    5)bence bu tür sınavlarda test sistemi kaldırılmalıdır. geçen yıldaki fiyaskoyu gördüm. mülakat ve yazılı sisteme geçilmelidir. yoksa yerleştirme döneminde katakulliler çıkacaktır.

• Ben bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Hedefim ifl. Aslında gsl ama onu olursa düşünürüz izmiri de seviyorum. Bizim arkadaşlar iste yok sen kac soru cozdun gibi konusuyorlar hep. Dedigim gibi derslerim iyi ama biraz haylazim. Son 1-2 gun calisirim. En onemlisi de ders calismayi sevmem gerek. Eziyet haline getirirsem başarılı olamayacagimi dusunuyorum. Haylazligimi da birakmam gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bayclever48 kullanıcısına yanıt
    Bizim okul daha baslamadi 24 ağustosta baslicak. Ben silindir konusunda okulda yoktum sanırım 8 de o yokmuş. 8 de 7 ye benzer neler var ?

• İzmir Fen Lisesi'ni öneririm. GSL'yi pek önermiyorum çünkü bilgisayar mühendisi; bilgisayar ve matematikle çok uğraşacaktır. Galatasaray'da Fransızca ağırlıktadır. (diğerlerine göre) Ben özel bir fen lisesine kaydoldum. Çünkü fen bilimlerine ilgim var.
    Şunu hatırlatmak isterim: Kendi ilginize göre okul seçin. Başkalarının yönlendirmesiyle değil, puanım boşa gider diye değil. Nereye ilgi varsa oraya gidin. Bazı laflar duyacaksınız. Mesela ben ALS'ye girmedim. Dediler "girseydin ful çekerdin bla bla" Olabilirdi fakat ben asker olamam, subay olamam. Belki dışarıdan orduda mühendis olarak çalışabilirim. Tek o, başka bir şey düşünemiyorum.

Türk gençliğinin en büyük hatası şudur: Kendi ilgi ve yeteneklerine göre yolu çizmeyip, başkalarının gaz vermesiyle yol çizmesidir. Bu yanlıştır. Çünkü sizi en iyi tanıyan kişi sizsinizdir. Tavsiye almayın demiyorum fakat bu böyledir. En iyi yoldan değil, kendinize en çok uyan yolu seçin.

• Abim koç lisesinde.Ben koç istiyorum ama İB- NON İB işini sevmiyorum ben gitsem non - ib seçerim oradada hocalar kötü diyorlar.Doğru mu?
  • Kardeşim benim Ailem de okulum da bana baskı yaptı buca fen lisesini istemeyerek yazdım büyük ihtimal o olacak

1.teoga kadar günde 150 soru çözdüm hafta sonları ingilizce çalıştım 1 saat
    1.teoga 2 hafta kala din çalışmaya başladım

İlk teogda 1 türkçe çıktı

Ama asıl sorun 1.teogdan sonra oldu nasıl olsa iyi geçti dedim ve çalışmayı bıraktım ocağa kadar elime test kitabı almadım ocakta 3 4 günde bir 120 soru çözdüm bir hafta çözemedim martta gene aynı şekilde nisanda tutuştu günde 200 soru çözdüm ingilizce din çalıştım deneme çözdüm 2.teogda 1mat 1ing çıktı
    Günde 800 Soru çözen kızla aynı liseye gidecem

Şimdi sana bir Program yazacağım ve tavsiye vereceğim onu uygula istediğin liseye girersin

Sizde dershane yok bildiğim kadarıyla ama sıkıntı değil vakit kaybı

Sakın Stress yapma ben elimden geleni yaptım kimseye hesap vermek Zorunda değilim de kendine

Sınavlarda kendini sınava ver odaklan dikkatli ve yavaş oku deneme sınavında bile

Okullar açılmadan 2 hafta önce konulara göz gezdirmeye başla test çözme

Günde 5 dersten 30 soru çöz günde

Konuları çok iyi kavra derste not al kitaptan okuma not al
    Hocayı dinle
    Sınava 1 ay kala din çalışmaya başla

Bilgisayar Oyunları bağımlılık yaratıyor oynama

Bunları yaparsan istediğin yerdesin

• DH LoL Rehber D kullanıcısına yanıt
    Benim okullar 24 ağustosta aciliyor. En sıkıntilisi oyun kısmı. Ondan uzaklasmam lazim. Gene iyi yapmışsın sen. Ben de en kotu cigli fen yazcam izmir fen tutmazsa. 24 agustosta konular başlayınca hafif hafif tekrar etmeye baslicam. Teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fifacicocuk

Benim okullar 24 ağustosta aciliyor. En sıkıntilisi oyun kısmı. Ondan uzaklasmam lazim. Gene iyi yapmışsın sen. Ben de en kotu cigli fen yazcam izmir fen tutmazsa. 24 agustosta konular başlayınca hafif hafif tekrar etmeye baslicam. Teşekkürler :)

Önemli değil bir sorun olursa bana PM at
    Bir de Çiğli fen iyi değil izmir fen olmazsa buca yaz takılırız

Buca cok uzak mavisehirde yasiyom ben Cigli fen niye kötü ?

• Ben de Manisa'da yaşıyorum ona bakarsak
    Çiğli fen yeni açıldı puanı 478 falan bucanın 490

• Niye istemeyerek yazdin ki buca fen gayet iyi bi liseymis.
    Edit: soru sayisi bence de gunde her dersten 30 yeter ama bizim okulda herkese bi rehber hoca vericeklermis soru sayisi giderek artacak haftada 1000 soruya kadar çıkarıyorlar. O konuda biraz gozum korktu açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vitriyol -- 8 Ağustos 2015; 15:46:08 >
  • quote:

Niye istemeyerek yazdin ki buca fen gayet iyi bi liseymis.
    Edit: soru sayisi bence de gunde her dersten 30 yeter ama bizim okulda herkese bi rehber hoca vericeklermis soru sayisi giderek artacak haftada 1000 soruya kadar çıkarıyorlar. O konuda biraz gozum korktu açıkçası.

Yeri çok kötü
    Günde 150 soru çözersen kasımdaki teoga kadat bir dersten 2700 soru çözmüş olacaksın
    Yeterli bir sayı ama sen bilirsin gene de

Olsun izmirde ulaşım kolay o konuda sıkıntı yok. Bence de gayet yeterli ama bu sene ogretmenler ne derse onu yapcaz mecbur :D ekleyeyim seni buca fene gidersem ileride görüşürüz :D

• quote:

Olsun izmirde ulaşım kolay o konuda sıkıntı yok. Bence de gayet yeterli ama bu sene ogretmenler ne derse onu yapcaz mecbur :D ekleyeyim seni buca fene gidersem ileride görüşürüz :D

Ekle

• Yaklaşık 1 yıl geçmiş konuyu açalı :D Beklenmeyen bir ilerleme kaydettim. 1 sene boyunca neredeyse bilgisayara hiç girmedim. Düzenli olarak çalıştım. 494,5311 puanım (İFL'yi 1 soruyla kaçırdım maalesef). Sene başında 480 üstü alamam diye düşünüyordum :D Buca Fen Lisesi olacak büyük ihtimalle.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba. Seneye teog sınavı var. Ben bu sene okulumdan %100 burs aldım. Okul zamanında çalışan biriyim. Ama düzen tutturamadım maalesef. Hep 1-2 gün önceden çalışıyorum. Yazın diye oturuyorum şuan arada verilen ödevleri yapıyorum. Fakat babam, seneye okullar başladığı an hep ders çalışacağım gibi düşünüyor. Anneme diyorum şu oyun çıkıcakmış arada oynarım alır mısın, babam diyor seneye teog var. Öğretmenlerim apayrı zaten. teog için gün sayıyorlar. bir de haftada 500 soru falan çözdürüceklermiş. ben hiç soru çözerek anlayamadım. dersimi çalışırım, gerekirse 20 soru çözer bırakırım. fakat bu sene öyle olmayacak gibi gözüküyor. Ortalamalarım da 6. sınıf 99, 7. sınıf 99.80. Ama hiç her gün çalışan biri olmadım. Her gün sosyal olmadan çalışmayı da sevmem. Ne yapacağım anlamadım. Sanırım biraz çalışma sistemimi düzeltmem lazım. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

Beni mi tanımlıyorsun? :D Notlarımız da çok yakın, çalışma düzenimiz de. Yaz geldi yatıyorum ama vicdanım rahat değil, illa ki arada çalışıyorum. Okul Zaman'ı aynen sınavlara iki üç gün kala çalışırım ama gerçekten çok yanlış ben de yapmıycM artık, her şeyden önce bu alışkanlığını bırak.galiba koleje gidiyorsun, hangisi? Aileler öyledir, çalış çalış oyun oynama! Sen benim halimi gör, okul başlayınca iPad'imi vermiyorlar. Öğretmenler bence biraz ince eleyip sık dokuyorlar, aldırma. Ama hep senin iyiliğine yapıyorlar biliyor musun? Evet, dozunu kaçırıyorlar ama bizi düşünüyorlar. Ben de yediye geçtim, senden bir yaş küçüğüm. Benim iki senem bile yok, yaklaşık bir buçuk senem kaldı senin işin daha zor tabii. Bir haftada beş yüz soru, senin gibi bir öğrenciye vız gelmeli bence. Ortalaman 99 muş işte, daha ne? Haftada beş yüz soru, bir hafta yedi gün yanı günde yaklaşık 71 soru. Yedi ders varsa her ders on soru. Daha ağır çalışanlar biliyorm ki eğer iyi bi gelecek ve hep 99 ortalama istiyorsan çalışmak zorundasın. Biliyorum çalışmak zor, ben de öğrenciyim seni çok iyi anlıyorum ama başarı istiyorsak gelecekte rahat olmak süistiyorsak bugün yorulacağız. İyi bir meslek, pars, mutluluk, huzur, aile istiyor musun? İstiyorsan çalış sakın parayı birinci plana koymsa, sevdiğin mesleği seç.ü, çok çalış. Yazın yatma, ben yatıyorum ama çalışacak artık sen de yatma ,üçalış. ben de dersi testle iyi anlamam, önce illa ki bütün kitabı Word e geçicem :sonra test çözsem :D. Test de lazım tabi soru tipi görmek pekiştirmek bilgi ölçüp eksiklikleri görüp kapatmak için, tYazarak çalış, sonra test çöz. Çünkü emin ol yazınca en ufak ayrıntı bile aklında kalır. Bir iki kere oku ama sakın yazmadan geçme. Konuyu işlediniz ya, eve gelince bilgisayara ya da kağıda yaz yazdıklarını kitapçık yaz özet çıkarma çünkü özette her bilgiyi bilemezsin zor olur sma konuyu en ufak ayrıntıya kadar yaz. Sonra test çöz konuyu oku tabi, ilk önce konuyu oku yaz çöz. Müzik dinleyerek çalışabilyorsan çalış ama verimi düşürebilir. Bilgisayar oyunlarını oyns ama çok takılma. Az az oyna, hafta içlerinde pek uğraşma derim ben. Kendine rahatlıycaşüğın bi hobi edin müzik aleti çal basket oyna ama bunlar için kendini feda etme futbola takılıp geleceğini harcama satrançlyna ama derslerine mani olmasın bu, satranç yüzünden bi sürü dersi kaçırıp sınav kaçırıp sonra sınava giren konuyu sonra öprenen arkadaşlarımı biliyorum ben. Yazın sana sürekli çalış diyen yok ama yedinin konularını tekrar et sekizincilere eba dan göz atabilrsin haber izle gündemi takip et (magazinden bahsetmiyorum) teog da Aziz sancar I bile sormuşlar gündemi bilmek lazım sporu teknolojiyi müziği siyaseti takip et, kötü yols düşme. Bir hayvan besleyebilrisin, onunla ilgilenmek, konuşmak seni rahatlatır tabbi ki hayatını ona adama. Aile meselesine gelince, ailenle saygılı ve sakin bir üslupla konuş.
    Yolun açık olsun parlak bir öğrencisin umarım gönlünden geçenleri yaşarsın...

• quote:

Arkadaşlar merhaba. Seneye teog sınavı var. Ben bu sene okulumdan %100 burs aldım. Okul zamanında çalışan biriyim. Ama düzen tutturamadım maalesef. Hep 1-2 gün önceden çalışıyorum. Yazın diye oturuyorum şuan arada verilen ödevleri yapıyorum. Fakat babam, seneye okullar başladığı an hep ders çalışacağım gibi düşünüyor. Anneme diyorum şu oyun çıkıcakmış arada oynarım alır mısın, babam diyor seneye teog var. Öğretmenlerim apayrı zaten. teog için gün sayıyorlar. bir de haftada 500 soru falan çözdürüceklermiş. ben hiç soru çözerek anlayamadım. dersimi çalışırım, gerekirse 20 soru çözer bırakırım. fakat bu sene öyle olmayacak gibi gözüküyor. Ortalamalarım da 6. sınıf 99, 7. sınıf 99.80. Ama hiç her gün çalışan biri olmadım. Her gün sosyal olmadan çalışmayı da sevmem. Ne yapacağım anlamadım. Sanırım biraz çalışma sistemimi düzeltmem lazım. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

Ah pardon, bu yıl açtın sanmıştım bi de üstlerde görünüyor konu ya kusura bak a

• Ben kendi kendime çözdüm sorunumu :D Sen de bu sene 8'e geçtin sanırım. Sorun olursa sorabilirsin.
    Edit: 7'ye geçmişsin. Yine de sorabilirsin bir şey olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vitriyol -- 24 Temmuz 2016; 13:52:15 >
  • Sevindim. Evet yediye geçiyorum bu yıl. Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.