Şimdi Ara

AİLEM VE ÖĞRETMENLERİM BASKI YAPIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Seneye teog sınavı var. Ben bu sene okulumdan %100 burs aldım. Okul zamanında çalışan biriyim. Ama düzen tutturamadım maalesef. Hep 1-2 gün önceden çalışıyorum. Yazın diye oturuyorum şuan arada verilen ödevleri yapıyorum. Fakat babam, seneye okullar başladığı an hep ders çalışacağım gibi düşünüyor. Anneme diyorum şu oyun çıkıcakmış arada oynarım alır mısın, babam diyor seneye teog var. Öğretmenlerim apayrı zaten. teog için gün sayıyorlar. bir de haftada 500 soru falan çözdürüceklermiş. ben hiç soru çözerek anlayamadım. dersimi çalışırım, gerekirse 20 soru çözer bırakırım. fakat bu sene öyle olmayacak gibi gözüküyor. Ortalamalarım da 6. sınıf 99, 7. sınıf 99.80. Ama hiç her gün çalışan biri olmadım. Her gün sosyal olmadan çalışmayı da sevmem. Ne yapacağım anlamadım. Sanırım biraz çalışma sistemimi düzeltmem lazım. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

• güncel
  • Hala güncel
  • Yardımcı olacak yok mu ?
  • Genç
    Günde 1-2 saat çalış
    Günlük tekrar yap
    Testle bana sorarsan bi bok olmaz
    Sınav haftası 3 saat çalış teog sınavına özel çalışma yapma
    Zaten türkçe,ingilizce,din,İnkılap aşırı basit mat de sayısalcıysan no problem fen de ful deney ve yorum geliştir
    Not:495.6 puan aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkaysadun B kullanıcısına yanıt
    Dostum sosyal(inkılap) hariç her dersim iyi :D Ben de testin bi yarar sağlayacağını düşünmüyorum. Ama hocalar bu, dinlemiyorlar. Bakalım ne derlerse yapıcaz. Şu an ödevleri çözüyorum ek bi çalışma yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifacicocuk

Dostum sosyal(inkılap) hariç her dersim iyi :D Ben de testin bi yarar sağlayacağını düşünmüyorum. Ama hocalar bu, dinlemiyorlar. Bakalım ne derlerse yapıcaz. Şu an ödevleri çözüyorum ek bi çalışma yapmadım.

Yaz mevsiminde çalışma günde en az 2 gün sevdiğin sporu yap satranç veya dama veya tavla oyna ailen ve arkadaşlarınLa vakit geçirmek programında kimse 1 iğne değiştiremesin saat koymadan çalış günü tekrar et haftada 1 gün hiç çalışma ayda 2 kere ilk konudan itibaren en ayrıntıları dahi tekrar et (totalde 5-6 saati geçmez)
    Hafta sonu iki günde de 3 saat civarı çalış meb kazanım testleri çöz mutlaka
    Tudem matematik de çöz onun dışında test bi bok yaramaz sınava kadar her çeşit denemeyi ve 2008 den bugüne sınavları çöz
    İlk 1000 garanti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazın bol bol İngilizce kelime ezberle.
    İngilizce dışında diğer derslerde sıkıntı yaşamazsın.
    Ben test çözerek tekrar ettim bütün dersleri, soru tipi eksiğin olmasın sınava girerken ( ki mutlaka olur çok dandik sınavlar )

• @yunus626emre Dostum test çözerek nasıl öğreniyorsun ? Ben öğrenemiyorum açıkçası. Ben konumu tekrar ederim güzelce, eğer hala eksiğim olduğunu düşünüyorsam test çözerim. Fakat hocalara bunu nasıl anlatıcam hiçbir fikrim yok.
    @Berkaysadun İçimi rahatlattın sağol. Şuan çalışmıyorum sadece ödevleri çözüyorum eksiğim var gibi gelmişti Bakalım hocalar çok baskı yapıyor. Yok haftada 1000 soru çözüceksin her gün soru çözüceksiniz kitap yetişmicek vs. gibi. Tabi benim de haklı olarak gözüm korktu. Ben soru çözerek öğrenen biri değilim. Yani eksiğim olan derslerden 1000 soru çözmem. 100 soruda anlarım o konuyu. İyi bildiğim konulardan belki 20 soru. Bakalım ne olacak. Büyük ihtimalle hocalar beni dinlemeyecek, çok test çözdüğüm için kafam karışacak ve sınavı yapamıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Yazın bol bol İngilizce kelime ezberle.
    İngilizce dışında diğer derslerde sıkıntı yaşamazsın.
    Ben test çözerek tekrar ettim bütün dersleri, soru tipi eksiğin olmasın sınava girerken ( ki mutlaka olur çok dandik sınavlar )

Kelime ezbere çok çok önemli ni tane kitap vardı yeşil renkte vocalbulry diye o kitap dışında kelime gelmez onları ezberle yazın
    Ben 8e kafar ömrümde test çözmemiştim 8de de kazanım testleri ne göz attım son ay deneme çözdüm Tudem matematik çözdüm bi de sosyal daki olaylarla ilgili tarih kitapları okudum bunlar gayet yetetli

• Testte konuyu özetliyor zaten.
    Eğer yapamadığım soru olursa kitaplardan nereyi yanlış yaptığıma bakıyordum.
    İngilizce çözerken bilmediğim kelimelerin anlamlarını yazıyordum yanlarına.

• Berkaysadun B kullanıcısına yanıt
    8 in kitaplarındaki kelimeleri mi ezberliyim ?
  • quote:

8 in kitaplarındaki kelimeleri mi ezberliyim ?

Hayır bi kaynak var ordakiler
    ama adını hatırlıyamadım
    Edit:ahead with English kitabın adı onun vocabulry si de test book u da test bokleti de teog tur zaten harika ötesi kitaplar ama vocabulry sinde kelimeler yeter heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkaysadun -- 10 Temmuz 2015; 19:58:25 >
  • Körfez cozumlu soru bankasi isine yarayabilir. Soru cozmekten cok yapamadigin soruyu ogrenmek cok onemli.

• 8. sınıfı yeni bitirmiş biri olarak birkaç tavsiye verebilirim:

Yarış atı olmadığını unutma. Amacın yüksek puan almak değil öğrenmek. (Zaten iyice öğrenince yüksek puan da gelir orası ayrı)

Dinlenmeye de zaman ayır. Stres ile dikkat hataları doğru orantılıdır.

Sınav o kadar da zor değil ama MEB kaçık. Bunu da unutma. Her sınavda sorular iptal edilebilir, hatalı sorular her sene vardı. Canını sıkma. Kendim ve çevremde yüksek puan yapıp çok az veya hiç test çözmeyenler, sadece dersi dinleyenler çok vardı.

Derste işlenenden soracaklar. Sık sık müfredat değiştiği için test kitapları sınavlarda çıkanları yansıtmayabilir. Aklında bulunsun.

Cebir konuları (Çarpanlara ayırma, denklem vs) başta zor gelebilir ama canını sıkma. Belki de tek pratik yapılması gereken konu o.

İlk TEOG nispeten daha kolay, ikincisi daha zordur. İlk TEOG'da avantaj yakalaman iyi olacaktır.

Üçüncü sınavlar da oldukça önemlidir.

• exiledFromBadmen kullanıcısına yanıt
    3. sınavlar niçin önemli ?
  • quote:

3. sınavlar niçin önemli ?

Lise puanına ve karne notuna etki ettiği için. TEOG bitince okul bitmiyor. Çok çocuk gördüm TEOG'dan yüksek alıp üçüncü sınavları batıran. Burası çok önemli.
  • Ozel okulda olman avantaj fen icin.Deney cok yapiliyor ve teogda genelde deney sorulari geliyor.Fen icin onemli olan bilgiyi yorumlayabilmek yani kimse sana sesin havadaki yayilma hizini ya da asit baz tepkimesi denklemink sormaz bunlari yorumlamini ister

Matematik icin ilk sinavda uslu ve koklu sayilar var.Cikmis sorulara bak degistrip soruyolar.Mesela koklu bir sayi verip hangisiyle carparsan tam sayi olur,kokun icinde ondalikli sayilari toplama,mesela 4 uzeri 3 cevizi 16 kisi nasil paylasir tarzi(16 yi 4 uzeri 2 olarak alip bolmen lazim), kok disindaki ifadeleri kok icine alma sorusu kesin gelecek.

Turkce icin ilk sinav icin su an bilmedigin iki konu var fiilimsi ve cumlenin ogeleri.Bunlardan max 3 soru cikar.2 tanede yazim noktalama.15 soru paragraf,cumle,ve kelimede anlam bildigin seyler.

Inkilap ve dinde hoca cok onemli bence.Benim hocam eglenceli anlatirdi ve konuya hakimdi 2 dersede ayni hoca girdi.Dini ilk sinavda 4 dakika 2.de 7 dakikada bitirdim.Inkilap icin olayin mantigini oturtmak onemli.

Ingilizce icin kelime calis

Teog var cok caliscam diye dusunme bemde oyle diyordum hayatimin en sosyal ve eglenceli yili oldu.Ama sen benim gibi denemede optigin uzerine kupon koyup iddia oynayip,dersten tuvalete diye cikip okulun yanindaki bayiye yatirma sakin

Rahay ol yani cok calisma su an liseler arasinda pek bir fark yok fen lisesindeki herkes temel liseye gecmek istiyor.

Sorun olursa sorabilirsn.

Sonucumuda soyliyim ilk teog 1 y ikinci teog 3 y yep 490

• Kartal_Kastamonu K kullanıcısına yanıt
    Boy ve kilo kaç
    18 gösterdiğine göre ya bayi de bi sorun var ya da sende :)

• Kartal_Kastamonu K kullanıcısına yanıt
    Anladim. tesekkurler :) en büyük korkum din ve sosyalde.sosyalde kendime güvenmiyorum, dinde ise sadece 2 ders olacak haftada. yeterli olacağı hakkında tereddütlerim var. suan bana da cok çalışıcam gibi geliyor. calismak hadi yine tamam da hocalar haftada 750 soru vs. diyor ben de pek soru açıkcasi. cok soru cozmeden de 99.80 ortalama yaptım. bakıcaz hocalar ne derse yapicaz mecburen.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.