Şimdi Ara

Ailemden fazla ilgi görmüyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
2.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhaba.Yaşım 17.Ailemden istediğim ilgiyi görmüyorum.3 kardeşiz ve ben en büyükleriyim.En ufak kardeşim 4 aylık bütün ilgi odak onun üstünde.Babamdan para istesem herzaman 3 4 tl para verir sanki dilenciye sadaka verirsin ya o misali.Durumumuz gayet iyi çok şükür.Babam hep kendini düşünür,mütayitlik yapar kendisi bilen bilir mesleği.Akşamları gelir eve insan oğluna hiç mi halini hatrını sormaz naber oğlum diye ? Bu adam sormuyo.Hep anlayışla karşıladım.Babamla iletişimimi kesmedim nasılsın baba,bugün neler yaptın diye hergün sıkılmadan sorarım ama nafile adamın umrunda değiliz.Arkadaşlar ailemle arama mesafe koymalıyım bi öneride bulunursanız çok iyi olur.

• Bazı babalar sevgisini belli etmez hocam, sakın ola sevilmiyorum gibisinden şeyler getirme aklına sen onların çocuğusun, onların devamı sen olacaksın hayatta, baban bir nevi zaten sizlere çalışıyor, çalışıpta mezaramı koycak hayır yarın zaten sizlere kalacak.

Benim babamda derdi ben bu yaşımdan sonra çalışmasamda rahat geçinirim ama sizler için çalışıyorum der hep. Bu işler böyledir. Harclik konusuna gelince ona yapacagın faliyeti söyle mesela sinemaya gideceksen onu söyle, yarın pikniğe gitcez birşeyler almam gerekiyor baba diye belirt yapacağın faliyetlerini oda ona göre harçlık verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyibirisiff -- 2 Mayıs 2013; 21:10:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayvalik

Öncelikle Merhaba.Yaşım 17.Ailemden istediğim ilgiyi görmüyorum.3 kardeşiz ve ben en büyükleriyim.En ufak kardeşim 4 aylık bütün ilgi odak onun üstünde.Babamdan para istesem herzaman 3 4 tl para verir sanki dilenciye sadaka verirsin ya o misali.Durumumuz gayet iyi çok şükür.Babam hep kendini düşünür,mütayitlik yapar kendisi bilen bilir mesleği.Akşamları gelir eve insan oğluna hiç mi halini hatrını sormaz naber oğlum diye ? Bu adam sormuyo.Hep anlayışla karşıladım.Babamla iletişimimi kesmedim nasılsın baba,bugün neler yaptın diye hergün sıkılmadan sorarım ama nafile adamın umrunda değiliz.Arkadaşlar ailemle arama mesafe koymalıyım bi öneride bulunursanız çok iyi olur.

Sen olması gerekeni yapıyorsun ve iletişimini hiç koparmamaya özen göster saygıda kusur etme emin ol zamanı geldiğin çok iyi anlayacaksın. Askere gittiğinde başlar ve sen geldiğinde iş sonra evlilik hayatında sana çok yardımcı olur ailen. Senin yaşındayken bende aynı şeyleri düşünürdüm ama şimdi geçmişe bakınca küçük bir tebessümden başka bir şey yapamıyorum. Seninle ilgilenmemeleri diye bakmasan daha iyi olur bence çünkü artık büyüdüğünü düşünüyorlar artık onlar seninle değil kardeşlerinle ilgilenecekler çünkü onlar daha ufak bence sende kardeşlerinle ilgilen ne bilim mesela 3 numarayı al kucağına oyna emin ol ailen bunun farkına varıp seninle iftihar edecektir. Baban şu anda maddi durumu ne kadar iyi olursa olsun yine de 3. çocuğun giderlerini hesaplamak zorunda işlerini yönetmek zorunda evin giderleri vs. uzar gider babanın seninle ilgilenmesini beklemek yerine sen babanla ilgilen zaten saygıda kusur etmiyorsun. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Sen artık abisin babandan sonra evin reisi sensin ve bunu bilerek yön ver aile ilişkilerine. Göreceksin sana ilgi göstermek yerine saygı gösterecekler ve otorite sahibi olacaksın bunlar çok daha önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: iyibirisiff

Bazı babalar sevgisini belli etmez hocam, sakın ola sevilmiyorum gibisinden şeyler getirme aklına sen onların çocuğusun, onların devamı sen olacaksın hayatta, baban bir nevi zaten sizlere çalışıyor, çalışıpta mezaramı koycak hayır yarın zaten sizlere kalacak.

Benim babamda derdi ben bu yaşımdan sonra çalışmasda rahat geçinirim ama sizler için çalışıyorum der hep. Bu işler böyledir. Harclik konusuna gelince ona yapacagın faliyeti söyle mesela sinemaya gideceksen onu söyle, yarın pikniğe gitcez birşeyler almam gerekiyor baba diye belirt yapacağın faliyetlerini oda ona göre harçlık verecektir.

Babam biraz paralı birisidir ama nankörde.

Bana arkadaşlarının yanında ben kendim için çalışıyorum sizin için çalışmıyorum dedi ne kadar koydu bu laf hepte söyler kendim için kaçıp kopuyom diye.Kendisine bi saat alır 200 tllik.Ben 10 tl istesem parayı ne yapcaksınn der.Hele annem 10 tl alayım eve gelince soru sorar ne yaptın parayı diye böyle bi yerde kafayı yemek normal.

• olsun hocam babam sonuçta o senin. Bahsettigin durum çok abartılacak birsey değil olur öyle şeyler takma bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-12

quote:

Öncelikle Merhaba.Yaşım 17.Ailemden istediğim ilgiyi görmüyorum.3 kardeşiz ve ben en büyükleriyim.En ufak kardeşim 4 aylık bütün ilgi odak onun üstünde.Babamdan para istesem herzaman 3 4 tl para verir sanki dilenciye sadaka verirsin ya o misali.Durumumuz gayet iyi çok şükür.Babam hep kendini düşünür,mütayitlik yapar kendisi bilen bilir mesleği.Akşamları gelir eve insan oğluna hiç mi halini hatrını sormaz naber oğlum diye ? Bu adam sormuyo.Hep anlayışla karşıladım.Babamla iletişimimi kesmedim nasılsın baba,bugün neler yaptın diye hergün sıkılmadan sorarım ama nafile adamın umrunda değiliz.Arkadaşlar ailemle arama mesafe koymalıyım bi öneride bulunursanız çok iyi olur.

Sen olması gerekeni yapıyorsun ve iletişimini hiç koparmamaya özen göster saygıda kusur etme emin ol zamanı geldiğin çok iyi anlayacaksın. Askere gittiğinde başlar ve sen geldiğinde iş sonra evlilik hayatında sana çok yardımcı olur ailen. Senin yaşındayken bende aynı şeyleri düşünürdüm ama şimdi geçmişe bakınca küçük bir tebessümden başka bir şey yapamıyorum. Seninle ilgilenmemeleri diye bakmasan daha iyi olur bence çünkü artık büyüdüğünü düşünüyorlar artık onlar seninle değil kardeşlerinle ilgilenecekler çünkü onlar daha ufak bence sende kardeşlerinle ilgilen ne bilim mesela 3 numarayı al kucağına oyna emin ol ailen bunun farkına varıp seninle iftihar edecektir. Baban şu anda maddi durumu ne kadar iyi olursa olsun yine de 3. çocuğun giderlerini hesaplamak zorunda işlerini yönetmek zorunda evin giderleri vs. uzar gider babanın seninle ilgilenmesini beklemek yerine sen babanla ilgilen zaten saygıda kusur etmiyorsun. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Sen artık abisin babandan sonra evin reisi sensin ve bunu bilerek yön ver aile ilişkilerine. Göreceksin sana ilgi göstermek yerine saygı gösterecekler ve otorite sahibi olacaksın bunlar çok daha önemli.

Haklısın kardeş katılıyorum..
    Babam 3 kuruşun hesabını yapar belki iyi yapıyor belki kötü bilmiyorum.Bugün tartıştık sadece 5 tl para vericeklerdi arkadaşlarımla takılcaktım kız çocuğumuymuşum gibi davrandı ne yapcan otur evde ders çalış,inatla çalışmıyorum.Açıkcası babamın tersine gidiyorum.Babamın ağzı bozuk çabuk sinirlenen adamdır bilmiyom bigün öyle bişey yaparken kendime mukayet olamıcam ve dalıcam diye korkuyorum annem desen canavar bağırır durur valla bi gün birisine elim kalkıcak diye korkuyorum artık yetti canıma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emre-12

quote:

Haklısın kardeş katılıyorum..
    Babam 3 kuruşun hesabını yapar belki iyi yapıyor belki kötü bilmiyorum.Bugün tartıştık sadece 5 tl para vericeklerdi arkadaşlarımla takılcaktım kız çocuğumuymuşum gibi davrandı ne yapcan otur evde ders çalış,inatla çalışmıyorum.Açıkcası babamın tersine gidiyorum.Babamın ağzı bozuk çabuk sinirlenen adamdır bilmiyom bigün öyle bişey yaparken kendime mukayet olamıcam ve dalıcam diye korkuyorum annem desen canavar bağırır durur valla bi gün birisine elim kalkıcak diye korkuyorum artık yetti canıma

Sen babandan sonra ailenin büyüğüsün unutma. Kesinlikle aile büyüklerine el falan kaldırmayı da düşünme bunlar bizim örfümüze adetimize uymaz. Aklından çıkar bu düşüncelerini ve ailenden bir şey beklemek yerine sen onlara yardımcı olmaya çalış her şey yoluna girer hiç merak etme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ulan senin kafana taktıgın seye bak be milletin ne sorunları var benim içinde gecerli

• Ne olursa olsun Baba candır.Mesafe koymak evlada düşmez.Ayrıca baba sevgisini belli etmez ama sana en ufak zarar gelse emin ol en çok o üzülür.
  • Babasini Baba yerine Koymayan Ogul Her saygisizligi yapar.

Yasin 17 degil 7 yanlis yazmisin ufak kardesini kiskanmandan babanin tavirlarini elestirmekten.

Yasim 30. Iyi Dinle Ogren Hayati.
    -Babam cok sinirli Asabi biriydi 15-17yasima kadar sevgisini hic gostermedi.
    -yeri geldi bagirdi
    -yeri geldi bi tekme salladi
    Ama ben bikere saygisizlik yapmadim.
    Ne isyan ettim ne cekip gittim evden ne babamin ustune yurudum.

Ne zaman askere gittim.Babam hal hatrimi sormaya yumsamaya basladi.
    -ne zaman soz-Nisan-Dugun olcak babam yanimda oldu.
    -oglum oldu babam 3saatlik yoldan ozel taksi tuttu geldi.
    -suan 2 oglum var babam 70 ben 30 yasindayim inan suan cocuk gibi kusuyor.

Ben zamaninda Terbiyesizlik Saygisizlik yapsaydim babam bana destek olmazdi-Zor gunlerimde maddi manevi yanimda olmazdi Allah 1000 kere razi olsun diyorum.

Bende babayim yeri geliyor yaramazlik yapiyorlar bagiriyor eline veya poposuna vuruyorum ama Sevmedigimden degil laftan anlamadiklari icin.

Bosuna Konuyu UP veya Guncel yazip yukarda tutma.

Kimse sana haklisin yaptigin dogru demez derse senin gibi 15-17 yasinda naptini bilmeyen ergendir yani sozunu dikkate almaya degmez.

Hayat senin degil onlarla kaliyorsun.
    Okulunu bitir.
    Bul bir is cik ayri eve yada 2-3 arkadas ev tutun istedigini yap ama okul bitip Calismaya basladiginda yani kendi parani kazandiginda ancak ozgur olursun UNUTMA

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo4fun

Babasini Baba yerine Koymayan Ogul Her saygisizligi yapar.

Yasin 17 degil 7 yanlis yazmisin ufak kardesini kiskanmandan babanin tavirlarini elestirmekten.

Yasim 30. Iyi Dinle Ogren Hayati.
    -Babam cok sinirli Asabi biriydi 15-17yasima kadar sevgisini hic gostermedi.
    -yeri geldi bagirdi
    -yeri geldi bi tekme salladi
    Ama ben bikere saygisizlik yapmadim.
    Ne isyan ettim ne cekip gittim evden ne babamin ustune yurudum.

Ne zaman askere gittim.Babam hal hatrimi sormaya yumsamaya basladi.
    -ne zaman soz-Nisan-Dugun olcak babam yanimda oldu.
    -oglum oldu babam 3saatlik yoldan ozel taksi tuttu geldi.
    -suan 2 oglum var babam 70 ben 30 yasindayim inan suan cocuk gibi kusuyor.

Ben zamaninda Terbiyesizlik Saygisizlik yapsaydim babam bana destek olmazdi-Zor gunlerimde maddi manevi yanimda olmazdi Allah 1000 kere razi olsun diyorum.

Bende babayim yeri geliyor yaramazlik yapiyorlar bagiriyor eline veya poposuna vuruyorum ama Sevmedigimden degil laftan anlamadiklari icin.

Bosuna Konuyu UP veya Guncel yazip yukarda tutma.

Kimse sana haklisin yaptigin dogru demez derse senin gibi 15-17 yasinda naptini bilmeyen ergendir yani sozunu dikkate almaya degmez.

Hayat senin degil onlarla kaliyorsun.
    Okulunu bitir.
    Bul bir is cik ayri eve yada 2-3 arkadas ev tutun istedigini yap ama okul bitip Calismaya basladiginda yani kendi parani kazandiginda ancak ozgur olursun UNUTMA

Öncelikle teşekkür ederim önerin için abi sağol.
    Ufak kardeşimi kıskanmıyorum buna emin olabilirsin.Bana çok koyan babamın benim hiç bi zaman yanımda olmaması.Babam hiç bigün al oğlum 10 lirayıda cüzdanında dursun demedi hep para istediğimde 10 tlden fazla vermedi.Biliyorum para kazanmak kolay değil ama ben senin sonuçta evladınım bi kötülüğümü görmedin sana laf getirmedim.Babamın beni sevdiğini pek sanmıyorum.Akşamları eve girince kapıda her zaman karşılarım hep sarılırım hep yakın davranırım ama gene aynı odunluğu üstünde.Bana laf atar senin ben tipine,kafana sokayım der neden böyle diyosun ki tipimde ne var şaka gibi ama gerçek işte.

• Bir baba evladina ben sana Karismiyorum Ne yaparsan yap derse o baba gercek anlamda oglunu sevniyordur ve en buyuk kotulugu yapmis olur bilerek yada bilmiyerek.

Sen istiyorsunki baban sana her gun 20 TL versin seni Canim Oglum-cicim oglum Aslan oglum-suoer oglum desin ders-okul aman bosver desin. Filmlerde olur ancak

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo4fun

Bir baba evladina ben sana Karismiyorum Ne yaparsan yap derse o baba gercek anlamda oglunu sevniyordur ve en buyuk kotulugu yapmis olur bilerek yada bilmiyerek.

Sen istiyorsunki baban sana her gun 20 TL versin seni Canim Oglum-cicim oglum Aslan oglum-suoer oglum desin ders-okul aman bosver desin. Filmlerde olur ancak

Yanlış anlama abi ben babamdan para istemiyorum bana canım cicimlide davranmasın istemiyorum bu saatten sonra ne hali varsa görsün diyorum artık.

Bana halimi hatrımı sorsun benimle azcıkda olsa konuşsun bi derdin varmı bişeyin varmı desin istiyorum ama demiyo işte zorla güzellik olmaz.
    Ayrıca babam hep söyler ben kendim için çalışıyorum kendim için para kazanırım diye gel bu adama bişey de hadi

• Beni doğduğumdan itibaren dedem ve anneannem büyüttü okula başlayınca sanki yabancı bir aileye verilmişim gibi normal aileme geçtim.Her tatillerde dedemlere gittim öz aileme alışamadım sonra herkesi unuttum kendim için yaşayan biri oldum daha başka bir sürü şey yaşadımda anlatmaya gerek yok ailenle konuşmaktan nefret etmiyorsan sorun yok bence
  • Hocam İş stresi felan babanı gerdiği için size pek sevgisini göstermiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cool Man

Hocam İş stresi felan babanı gerdiği için size pek sevgisini göstermiyor olabilir.

Sanmıyorum kardeş iş stresi filan Stressli olduğu gün anlıyorum zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.