Arkadaşlar 3 aydır her günümüzün beraber gittiği ve ikimizin de birbirimizden kopamayacağımız anılarının oldupu bir ilişki yaşıyorum. Üniversite 1.sınıftayız şu an. Aile durumlarımız birbirine yakın ancak onun ki daha iyi gibi ve ben de erkek olduğum için gelecek hakkında endişe ediyorum. Ailemin sadece oturduğu evi var benimse hiçbir şeyim yok. Mezun olunca bu günün şartlarıyla 50K kadar maaş almış olacağım (atanırsam) sevgilimde aynı şekilde. Ben erkek olduğum için yük bana binecek. Şimdi yaşın genç falan demeyin annesiyle falan konuştular mesela düğün gibi şeylere gerek yok dediler ancak bu kadınlara güven olmaz bir kere evleniyorum der masraf üstüne masraf çıkar. Her şeyi boş verecek anın tadını çıkaracak lüksüm yok o yüzden daha çok var gibi yorumlar yapmazsanız sevinirim. Kısaca ben işimi elime aldığımda maaş dışında bir gelir kaynağım evim,arabam olmayacak. Ailem bir nebze destek olabilir onlar aileleri kredi çekerek evlendiler bizimkilerde aynısını diyor ama bir dayanağım yok. Benden daha tecrübeli arkadaşların yorumlarına açığım. |
Bir ilişkim var ancak maddi kaygılarım var
-
-
üst paragrafta tecrübeli arkadaşların söyleyeceği gerçekleri reddetmişsin. Şahsi olarak tecrübe etmen gerekeceği anlamına geliyor bu. Tek tavsiyem senin durumunda bulunan milyon genç var, normal. Üniversitedeyken işe gir para biriktir bi adım ilerde olmak istiyorsan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne gibi mesela belirtirseniz sevinirim.
-
Bana göre erkek hayatini tam anlamiyla kurmadan uzun iliski yapmamali. Eger sansliysan kiz arkadasin sana bu yolda eslik edebilir ama bu kucuk bi ihtimal. Bence gelir edinmenin yollarina bakip gelecege dair kucuk yatirimlara basla. Bahceni guzellestir ki kelebekler sana gelsin ;)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O zaman da benden çıkarı olduğu için birlikte olmuş olmaz mı? Hayatını kurmak derken maddi güç değil mi? Böyle birisi yarın bir gün afallayınca, düşünce bırakmaz mı?
-
Belli ki daha yeni gonul islerine girmissin. Kadin senin ona sundugunu sever. Soyle ki doga geregi kadin 9 ayda 1 bebek dunyaya getirebilir. Dolayisiyla en guclu ve kendisine konfor alani saglayan erkekle iliski kurmak ister. Hatta kliselesmis bazi sozler var “bir kadinin askina inanan her erkek mutlaka bunun bedelini odeyecektir” diye. Afallama durumunda eger kadinin inanci varsa durumlarin duzelecegine dair fedakarlik yapar bekler ama yoksa sensiz hayatin daha iyi oldugu kanaatine vararak yoluna sensiz devam eder. Zaman gectikce kadinlari tanidikca ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksin.
Senin endişelenmen gereken bir şey yok seni seviyorsa sabredecektir. Etmezse ki yüksek ihtimal olacak olan budur üzülecek bir şey yok zaten sevgisi degil fiyatı olan biridir. Ayrıca 3 ay çook kısa bir zaman bunları düşünmek için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam yanlış ifade ettim galiba kendimi. Kız bu durumdan şikayetçi değil yani bunu sorun yapmadığını söyledi. Bir de bazı şeyler yaşadığımız için istesemde gidemem diyor. Yani kız bana aşık bende ona ben sadece 3,4 yıl sonrası için endişelendim. Yorumunuz için sağ olun.
-
Haklısınız hocam ben de böyle bir durum yok demiyorum ama mesela benim annem öyle biri değil her kızında annem gibi olmasını beklemiyorum hayat bu yani buna nesil olarak bakmıyorum iyi insanlar az da olsa var.
-
Alıntı
metni:Ben erkek olduğum için yük bana binecek. ne alaka arkadaş? yük niye sana biniyor? sevgilin ne işe yarıyor o da en az senin kadar çalışacak ve maddi katkıda bulunacak. ha bunu kabul etmiyorsa da ayrıl gitsin. böyle bir kız sana hayatı zindan eder benden söylemesi. seni şimdiden bu psikoloji içine sokması sana bu konuda destek olmadığını gösteriyor. ilişki ve evlilik 2 kişilik yaşanır. tek kişilik değil. kullandırtmayın kendinizi artık gözünüzü seveyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 20 Aralık 2024; 22:40:7 > -
Başta doğru anlatamadım kusura bakma reis. Kızın ailesi ve kız her şeyin yarı yarıya olmasını uygun görüyor yani senin dediğin hesap gibi. Ancak ne de olsa erkek üstlenir ya bazı şeyleri ondan dedim.
-
Kardeşim üniversiteyi bitirip atan hele bi 50 k maaşı al emin ol ondan sonrası kolay. Daha uniyi bitirene kadar ayrılacak mısın atanamadigin icin psikolojin mi bozulacak 4 yılda bitirmen gereken uniyi 5 yılda mı bitireceksin atanana kadar asgarî ücretle özel sektörde işe mi başlayacaksin neyin ne olduğu hiç belli değil evlilik için şuan duyduğun maddi kaygının hiç bir karşılığı yok diyebilirim sana. Adım adım gitmen gereken zamanlardasin sen maçın başlangıç düdüğünü çalmadan bitiş düdüğünü çalıyorsun haberin olsun :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
üniversiteyi yeni bitirdim şimdi de evlilik hazırlıkları yapıyoruz lise sondan beri beraberiz tavsiyem üniversite bitene kadar evlilik işlerine girmemen zaten sevdiğin kişi güvenilir ve halinden anlayan biriyse evlenene kadar her günün de güzelleşiyor
Öyle reis her günümü güzelleştiriyor. Mutluluğunuz daim olsun
-
sağolun hocam sizinde 🤗
kızla sadece 90 gündür berabersin
Üniversite 1. sınıfsın
Evlilik planları yapıp yük üzerine binecek diye stres yapıyorsun
-
Bak reis kuzenim 3 yıl önce evlendi ve eşiyle üniversite 1.sınıfta tanıştı. Yani bunlar şu an evli ve o zamanlar da senin gibiler aynı tepkiyi verirdi. Bu yüzden her zaman umutsuz olmak zorunda değiliz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X