Dehb ile nasıl yaşarım?
Arkadaşlar dikkat eksikliği bozukluğuna sahibim yani halk arasında bilinen tembellik değil bozukluk var psikiyatri teşhis koydu 3 ay ilaç kullanmıştım. İlaç çok iyi yapmam gerekenleri yapıyorum saatlerce ders çalışabiliyorum ama beni hissizleştiriyor bundan dolayı ilaç kullanmak istemiyorum. İlaç içmeden de ders olsun başka bir konu olsun dikkatimi veremiyorum yani istikrarım olmuyor hiçbir konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Bu bozuklukta ilaçsız düzelmiyor. Bu arada ilaç tedavi için değil günü kurtarmak için yani geçmeyecek bir durum ne yapacağımı bilmiyorum.
Bir ilişkim var ancak maddi kaygılarım var
Arkadaşlar 3 aydır her günümüzün beraber gittiği ve ikimizin de birbirimizden kopamayacağımız anılarının oldupu bir ilişki yaşıyorum. Üniversite 1.sınıftayız şu an. Aile durumlarımız birbirine yakın ancak onun ki daha iyi gibi ve ben de erkek olduğum için gelecek hakkında endişe ediyorum. Ailemin sadece oturduğu evi var benimse hiçbir şeyim yok. Mezun olunca bu günün şartlarıyla 50K kadar maaş almış olacağım (atanırsam) sevgilimde aynı şekilde. Ben erkek olduğum için yük bana binecek.
Şimdi yaşın genç falan demeyin annesiyle falan konuştular mesela düğün gibi şeylere gerek yok dediler ancak bu kadınlara güven olmaz bir kere evleniyorum der masraf üstüne masraf çıkar. Her şeyi boş verecek anın tadını çıkaracak lüksüm yok o yüzden daha çok var gibi yorumlar yapmazsanız sevinirim.
Kısaca ben işimi elime aldığımda maaş dışında bir gelir kaynağım evim,arabam olmayacak. Ailem bir nebze destek olabilir onlar aileleri kredi çekerek evlendiler bizimkilerde aynısını diyor ama bir dayanağım yok. Benden daha tecrübeli arkadaşların yorumlarına açığım.
İlişki konusunda doğru olanı mı yapıyorum?
yok
yok
öyle bir şey yok
KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanır?
Benim üni 9 Eylül'de yav ne zaman açıklanır bu sonuçlar?
[DEHB-ADHD] Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğum mu var?
Arkadaşlar ben geçtiğimiz üniversite sınavına girdim ve güzel bir üniversite kazandım fakat bölüm kötü diye bıraktım ve farkettim ki bende çok büyük ihtimalle DEHB var. Liseye geçmeden önce psikiyatriye gitmiştim bana Concerta 27 Mg hap yazdı ama tanı koymadı bende o zamanlar küçük olduğumdan ilacı pek önemsemedim. Arkadaşlar ben şunu farkettim; ben edebiyatı,tarihi ve din dersini çok kolay yapabiliyorum nedeni ise ders videosunu açıyorum kulaklık kulağımda dinliyorum aynı zamanda telefonda basit oyunlar oynuyorum yani oyun oynarken böyle sözel derslere odaklanabiliyorum fakat ben odaklanabilsem sayısalda yaparım eminim fakat sayısal uğraş beceri gerektirdiği için çalışamıyorum.
Onun dışında kitap okurken aklıma binbir tane fikir geliyor. Pandemi zamanında evde boş boş takılmaktan; yarım yamalak osmanlıca, yarım yamalak python,php bilgisi, yarım yamalak ingilizce ve farsça öğrendim. Yani bir işin sonunu getiremiyorum ancak zevk verdiği kadarını yapabiliyorum tıpkı bu yazı gibi.
Osmanlıca Kitap Önerisi
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 26
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.361 (Bu ay: 635)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic