Korkunç bir durumla karşı karşıyayız, bundan yaklaşık 5-6 sene önce bizim soyadımızı kullanan tuhaf bir hesap bütün ailemize Instagram'dan istek attı, biz de akrabadır diye kabul ettik, bu süreçte hikaye attığımızda vb. hesap hepsine anında bakıyordu ve bizim takip isteklerimizi kendisi kabul etmiyordu, tabii biz de şüphelenip engelledik, sonra aralıklarla aynı isimle farklı hesaplar açıp bize istek atmaya devam etti, bu arada bunları yaparken asla bir mesaj vb. atmıyor ve yazdıklarımıza da asla cevap vermiyor, sadece istek atıyor ve kabul edersek stalklıyor. Bir süre önce aynı hesap tekrar ortaya çıktı, bu sefer biz kabul etmeyince mahallede yakınımızda oturan arkadaşlarımızı bile nasıl bulduysa eklemiş üstüne akrabaları da eklemiş, işin tuhaf kısmı kimi eklerse eklesin sadece bizi ve bizimle alakalı kişileri ekliyor, bu sefer kendini bir kliniğe etiketleyip diş hekimi olarak tanıtmış, tabii arayıp sorduk araştırdık klinik de öyle birini tanımadıklarını söylediler hesap gerçekçi gözüksün diye sallamış, daha sonra baktı istekleri kabul etmiyoruz tuhaf şekilde hesaplarımıza art arda bot hesaplardan istekler gelmeye başladı, hesabı ve yeni oluşturacağı hesapları engelleyince bir süre sonra kesildi, sonra farklı bir cihazdan baktığımda bu seferki hesabın her şeyini silmiş, anagram gibi tuhaf bir isim koyup o şekilde bırakmış. Ne yapacağımı da bilmiyorum öyle tehlikeli bir durum ki elinde ne var neden ısrarla 6 senedir bizi takip ediyor çözemiyorum da, ne yapabiliriz nasıl kendimizi koruyabiliriz? |
Ailemizi takip eden şahısı nasıl bulabiliriz?
-
-
Savcılığa suç duyurusu ile kendinizi koruyabilirsiniz.
Ailenizde hasta ruhlu eski erkek arkadaşa sahip bir kız var mı?
Çevremde benzer örneklerini gördüm hep eski erkek arkadaş çıktı.
-
Suç duyurusunu düşündük ama böyle bir durumda tam olarak nasıl bir kanıt toplayacağımızı hala çözemedim, elimizde malzeme olsun diye hesaba kaç kere yazdım ama yok nasıl sorunlu bir tipse hiçbir şekilde iletişim kurmuyor, tek yaptığı istek atıp hesapları incelemek istemek,
Ailede öyle bir kız yok ve zaten bu hesap bunları yapmaya başladığında bilmem kaç yıl öncesinde de akrabalarda da yaşı büyük olan kız bir akraba da yoktu yani o zamandan tanışıp kafaya takacak biri de olamaz, öyle tuhaf bir durum ki çözemiyorum kafam almıyor
-
Sapiginiz var gibi duruyor. Sizin tanidiklariniz dan biri olabilir eminim her hareketinizi izliyordur. Çok ürkütücü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Telefon sapıklarının yerini sosyal medya sapıkları aldı.
-
Tanıdıkları düşünüyorum da bunu kim yapar onu da anlayamıyorum çoğu zaten teknolojiden pek anlamayan tayfa
-
Telefon gibi bir şey olsa büyük ihtimal yine bulabilirdik, böyle daha da rahatsız edici
-
Up
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X