Şimdi Ara

Aileye Üniversiteyi Birakmak Istendigi Nasil Söylenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, uzun uzun yazacak cok seyim var ama inanin yazmak istemiyorum.

Okumaya pişman oldugum bölümden ayrilmak istiyorum, birakmak istiyorum. Biliyorum 2 yil zaman emek cope gidecek, hic boyle olsun istemezdim ama oldu işte.

Bunu aileme nasil aciklayabilirim? Cok uzuleceklerdir biliyorum. Var mi basina gelen benzer bir durum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum oku al diplomanı işte
    gerisi boş, çok çok iyi yerlere gitmeden bir faydasını görmüyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 11 Temmuz 2017; 22:8:6 >
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    Yok hocam özelde okuyorum, diplomayi almak icin bir ton oara arti daha zaman harcayamam.

• 3. sınıfa geçtiysen bırakmanızı tavsiye etmem ama 2 yılda bitmez diyorsanız bırakın ve direk soyleyin.

• Bölüm ne ki hocam?
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Önlisans 2.sinifim aslinda 2.sinifin basinda pisman oldum dedim 1 yil daha geleyim de diplomami alayim bari simdi 2 dersden kaldim bu derslerden kalan bir suru ogrenci var iken yaz okulu acmadilar daha fazla zaman para kaybetmek istemiyorum. Cunku diplomayi alsamda bu meslegi yapamayacagimi farkettim.

Edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanCbn -- 11 Temmuz 2017; 22:18:54 >
  • Deniz Ulaştırma ve Işletme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ailene meseleyi anlattığında annenin anladığı:

Aileye Üniversiteyi Birakmak Istendigi Nasil Söylenir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 11 Temmuz 2017; 22:25:40 >
  • Oturtucaksin karşina ciddi ve nazik bi sekilde soyleyeceksin.Onlara ileride 30 yılını yakmamak için şuan 2 yılını yakman gerektigini söyle

• Hocam bu genelde Üniversiteyi birakip yeniden istedigi bolüme hazirlanmak isteyenler icin soylenir. Ben hazirlanmak istemiyorum..

• ailenin durumu iyiyse iki yıl daha sabret diplomanı al derim
  • Dostum bırakma bazen bende atom fiziginede profersorlugunede lanet ediyorum ama yatistiriyorum kendimi

• FurkanCbn kullanıcısına yanıt
    kafandaki planın ne kardeşim ?

büyük ihtimalle üniversite hayali kurmamışsın ygs lys çalışmayıp tutan bölüme gitmişsin.

Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsan onu yaşa.

Kendi hayatında hakkında kimsenin yorum yapmasına izin vermek hocam. Ailen senin mutluluğunu ister eğer sen "" ben yaşamayı bilmiyorum nasıl yaşayacağım ? "" diye sorarsan seni olmak istemediğin yere sürüklerler en sonunda bir kenara atılır sığıntı gibi yaşarsın.

Öyle bir başlangıç yap ki ailen arkadaşların hepsi senin yolunu açsın sana destek olsun.
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Hocam bizzat dedigin gibi oldu. Ben nasil yasamak istedigimi planlarimi biliyordum ama aileme bunlari aciklamaya kalktigim an daha dogrusu Anneme diyelim Babam hep desteklemistir beni kararim ne olursa olsun ama annem hep o yonetti beni hep secimlerimi o yapti ama iyiligim icin asla kotulugumu istemedi ama 1 kere de dusuncelerimi sormadi firsat vermedi bana simdi o kadar bitmis bi insan olarak hissediyorum ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanCbn

Hocam bu genelde Üniversiteyi birakip yeniden istedigi bolüme hazirlanmak isteyenler icin soylenir. Ben hazirlanmak istemiyorum..

Eğer bırakacak cesareti buluyorsan bırak zaten mezun oluncada iyi bir maaş alamayacaksın hatta belki iş bile bulamayacaksın ben sana gerçekçi konuşuyorum özelde 2 yıllık böyle bir bölüm okuyorsan zaten senin okulla pek alakan yok bence okumak için okuyorsun

Benimde bölümüm berbat bende 3. sınıfa geçtim ama okul şimdiden uzadı cesaretim olsa bende bırakıcam da cesaret edemiyorum

• Marco Luigi kullanıcısına yanıt
    Ben okumayacaktim, gelecegimi dusunen iyi niyetli ailem..

Neyse

• Ygs zamanı söyledim. Bu sene girmeyeceğim, seneye hazırlanıp tekrar gireceğim, okumak/çalışmak/hayatımı idame ettireceğim bölüm/meslek bu değil dedim, sen nasıl istersen, destekleriz dediler.

Arkamdan bir ton laf edip, üzülmüşlerdir ama yüzüme karşı bir şey belli etmediler.

Sana deseler bile dinleme, sen kendi hayatını yaşayacaksın.
  • Sendeki azim ruhu bitmiş ben yağmur çamur demeden bir sürü zorluklara rağmen gece gündüz çalışmama ve bütün arkadaşlarım evine giderken ben okulda akşama kadar ders bitmesini beklerken azim varya o azim işte o her türlü sonuca katlandırıyor lise mi bu şekilde bitirdim şimdi üniversitede daha sıkı sarılıyorum.

Yaşlı insanlar bile artık okuma hevesi var neden küçük yaşlarında imkanları ve olanakları olmadığından gidememişlerdi 2 yılı çöpe atacaksınız ve özel olduğu için okula verilen paralarda çöp olacak ailenize yazık onların yerinde iyi ki ben değilim nasıl evlat yetiştirdiklerini siz bu durumu anlatınca görecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 11 Temmuz 2017; 23:39:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.