Şimdi Ara

AİNOL HERO II SATIŞTA! -10.1' Ainol Novo 10 Hero Quad Core- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
7.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crazyserkan3

hocam oyunlarda cpu onemli degil mi kasmamasi icin ? retina ekran alinca kasar mi onu mu demeye calistiniz

Cpu onemlider elbette iyunlar icin ama GPU kadar degil.

Galaxy S cortex A8 islemci tasimasina ragmen iyi ekran karti sayesinde hala her oyunu oynatiyor. O donemde sgx540 inanilmazdi.

Bu cikarimla Alwinner a31 ortalama bir islemci tasimasina ragmen ekran karti sayesinde oyunlarda tegra3 islemcileri bile gececektir.

Bu arada evet retina ekran cok daha fazla pixel icerdiginden ekran karrtini cok yoracaktir. Kabaca hesaplarsak.

1280x800 = 1.024.000 pixel (1 megapixel)
    2048x1536 = 3.145.728 pixel (3.2 megapixel)

Yani 3 kat guclu bir ekran kartiniz ve retina ekranli bir tabletiniz var. Birde 3 kat yavas ama normal ekranli bir tabletiniz var. Teorik olarak ikiside ayni performansta olacaktir.

Yani normal cozunurluklu bir ekrana sahip Alwinner A31 tablet retina ekranli ve ayni islemcili bir tablete gore oyunlarda 3 kat daha yavas olacaktir.

Bu yuzden cok canli ve guzel gorunmesine ragmen retina ekranli tabletleri pek oyunseverlere onermem.

Bu arada kesaplix arkadasim gosterdigin tablet cok basarili ozelliklere sahip. Gerci hic ICOO kullanmadim ve gormedim ama ozelliklerine gore cok alinasi bir tablet.

• quote:

Orijinalden alıntı: nagasadow82

quote:

hocam oyunlarda cpu onemli degil mi kasmamasi icin ? retina ekran alinca kasar mi onu mu demeye calistiniz

Galaxy S cortex A8 islemci tasimasina ragmen iyi ekran karti sayesinde hala her oyunu oynatiyor. O donemde sgx540 inanilmazdi.

Bu cikarimla Alwinner a31 ortalama bir islemci tasimasina ragmen ekran karti sayesinde oyunlarda tegra3 islemcileri bile gececektir.

Bu arada evet retina ekran cok daha fazla pixel icerdiginden ekran karrtini cok yoracaktir. Kabaca hesaplarsak.

Yani 3 kat guclu bir ekran kartiniz ve retina ekranli bir tabletiniz var. Birde 3 kat yavas ama normal ekranli bir tabletiniz var. Teorik olarak ikiside ayni performansta olacaktir.

Yani normal cozunurluklu bir ekrana sahip Alwinner A31 tablet retina ekranli ve ayni islemcili bir tablete gore oyunlarda 3 kat daha yavas olacaktir.

Bu yuzden cok canli ve guzel gorunmesine ragmen retina ekranli tabletleri pek oyunseverlere onermem.

Bu arada kesaplix arkadasim gosterdigin tablet cok basarili ozelliklere sahip. Gerci hic ICOO kullanmadim ve gormedim ama ozelliklerine gore cok alinasi bir tablet.

peki androidde ramin onemi nedir ? cok onemli mi oyun ve hiz acisindan oyunlarda exynos 4412 mi a31 mi daha iyi performans verir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

verdiğim tabletle ilgili inceleme:
    İNCELEME

ben çok beğendim,bunu düşünüyorum,markayı duymamıştım gerçi..

• quote:

Arkadaslar daha once Vivante GC800 ekran karti kullanan bir tabletim oldu. Rokchip Rk2918 islemcili. Bu yuzden GC 1000 nasildir tahmin edebilirim. Zaten ayni seriler. Ozellikleri resimde gorunmekte zaten.

GC 800: tek cekirdekli.

GC 1000: 2 cekirdekli ama Gc800un 2 kati degil performans olarak saat hizi biraz dusuk.

GC 2000: 4 cekirdekli. Freescale Imx6 islemcisinde bu ekran karti var. Ampe s10 quad core tabletinde kullanilmakta. Ki ekran karti performansi 2 cekirdekli mali400'e bile yetisememekte. amlogic aml mx daha iyi oyun performansi sunuyor.

GC 4000: 8 cekirdekli Huawei nin yeni 4 cekirdekli islemcisinde bu ekran karti var. Beyond3d gibi grafik forumlarinda bu ekran karti bile guc ve uyumluluk anlaminda cok elestiriliyor.

Yani kisaca GC1000 inanilmaz yavas bir ekran karti. gc2000 ekran kartinin bile amlogic den yavas oldugunuu dusunurseniz bu asla alinmaz( Bunu gormek icin ampe a10 quad core tabletin testlerini inceleyin).

Hadi hizida gectim inanilmaz bir uyumsuzluk problemi var. Mesela benim GC 800 cogu oyunu hic acmadi bile. Bazi oyunlardada grafiksel problemler gorurdum. GC1000 de ayni uyumsuzlugu gosterecektir.

Kisaca action islemcilerde ekran karti GC1000 ise kesinlikle almayin. Islemcisi yi olabilir ama ekrann cipi aleti hic edecektir. Eski hero bu tabletten cok daha iyi gibi onu tercih edin. Yaada Rockchip Rk 3066 islemcili biir urun alin. 1 2 hafta beklemek sorundegilse allwinner a31 islemci kullanan tabletlere bakin. sgx544 mp2 var ki harika ekran karti.

zaten ainolda yuksek cozunurluklu novo 9 fireware da Allwinner a31 kullanmis. Buda Action islemcisinin grafik anlaminda yetersiz oldugunun gostergesi olabilr.

/>

Arkadaşım burda kullanılan ekran kartı Vivante GC1000 plus modeli..testler yapılmadı henüz bu ekran kartının..youtube da alanlardan bekliyorum...Aşağıdaki sanırım plus modelinin özellikleri..emin değilim ama..ve directx11 destekli..

GC1000 40nm G+
    Synthesis Gate Count (ND2D1 gates) 2.8 M
    Memory Bits 89 KB
    Synthesis Area (std. cells + memory) 2.92 mm2
    Silicon Area 3.5 mm2
    Clock Frequency in Silicon 1100 MHz
    Active Power 134 mW
    Geometry Rate 85 M tri/s
    Pixel Rate, Depth-only 1100 M pix/s
    Pixel Rate, Textured 1100 M pix/s
    Vertex Rate 550 M vert/s

Kaynak :http://vivantecorp.com/p_mvr.html#GC1000

• quote:

Orijinalden alıntı: setrox

Arkadaşım burda kullanılan ekran kartı Vivante GC1000 plus modeli..testler yapılmadı henüz bu ekran kartının..youtube da alanlardan bekliyorum...Aşağıdaki sanırım plus modelinin özellikleri..emin değilim ama..ve directx11 destekli..

GC1000 40nm G+
    Memory Bits 89 KB
    Silicon Area 3.5 mm2
    Active Power 134 mW
    Geometry Rate 85 M tri/s
    Vertex Rate 550 M vert/s

Hocam verdiginiz ozellikler yinede gc2000 in altinda. Gc1000 plus gc2000 arasinda gibi.

Gc2000"in bile rezalet performans verdigi gozonune alindiginda hic beklentiniz olmasin.

Ilk antutu testleri cikti zaten. Islemcisi cok iyi puan almis ama 3D puani 1700 de kalmis. Bir onceki surum hero bile sadece mali400mp2 ekran karti kullanmasina ragmen 3d de 2200 puan almakta. 1280x 800 cozunurlukte

Rk 3066: 3000 civarlarinda

Alwinner A31 islemci ise 3700 puan civarlarinda sonuc almaktadir.

Gerci Antutu cok basarili bir 3d test araci degil ama 1700 puanlar cok kotu.

Gorunen koy kilavuz istemez. Bu sefer Ainol sacmalamis. Bu islemci o ekran cipi nedeniyle inanilmaz basarisiz. Sakin para vermeyin bu islemciyi tasiyan tabletlere benden soylemesi.

Tekrar soyluyorum, sirf ekran kartindan dolayi Hero 1 bile hero2 den iyidir. Sakin bulasmayin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: setrox

GC1000 40nm G+
    Memory Bits 89 KB
    Silicon Area 3.5 mm2
    Active Power 134 mW
    Geometry Rate 85 M tri/s
    Vertex Rate 550 M vert/s

Hocam verdiginiz ozellikler yinede gc2000 in altinda. Gc1000 plus gc2000 arasinda gibi.

Gc2000"in bile rezalet performans verdigi gozonune alindiginda hic beklentiniz olmasin.

Ilk antutu testleri cikti zaten. Islemcisi cok iyi puan almis ama 3D puani 1700 de kalmis. Bir onceki surum hero bile sadece mali400mp2 ekran karti kullanmasina ragmen 3d de 2200 puan almakta. 1280x 800 cozunurlukte

Rk 3066: 3000 civarlarinda

Alwinner A31 islemci ise 3700 puan civarlarinda sonuc almaktadir.

Gerci Antutu cok basarili bir 3d test araci degil ama 1700 puanlar cok kotu.

Gorunen koy kilavuz istemez. Bu sefer Ainol sacmalamis. Bu islemci o ekran cipi nedeniyle inanilmaz basarisiz. Sakin para vermeyin bu islemciyi tasiyan tabletlere benden soylemesi.

Tekrar soyluyorum, sirf ekran kartindan dolayi Hero 1 bile hero2 den iyidir. Sakin bulasmayin.

hocam peki ramin onemi nedir androidde

• Hocam ayni windowsta oldugu gibi ozellikle 1 den fazla uygulama acmaya calistiginda cok faydasini gorursun.

Ayrica su anki uygulamalar icin 1 gb yetsede. Cok yakin zamanda 2 gb rami gerektiren uygulamalar gorunecektir.
  • quote:

Hocam ayni windowsta oldugu gibi ozellikle 1 den fazla uygulama acmaya calistiginda cok faydasini gorursun.

Ayrica su anki uygulamalar icin 1 gb yetsede. Cok yakin zamanda 2 gb rami gerektiren uygulamalar gorunecektir.

tesekkur ederim hocam.Exynos 4412 mi A31 mi daha iyi oyun performansi acisindan ?

• quote:

quote:

Hocam ayni windowsta oldugu gibi ozellikle 1 den fazla uygulama acmaya calistiginda cok faydasini gorursun.

tesekkur ederim hocam.Exynos 4412 mi A31 mi daha iyi oyun performansi acisindan ?

Oyun performansi acisindan A31 daha basarili olacaktir. Zira cok daha iyi bir ekran karti var.

Ama diger acilardan exynos daha basarili, daha iyi islemci, daha iyi firmware, daha bol custom rom, 32 nm oldugu icin daha az pil tuketimi ( a31 40nm)

Yani zor karar acikcasi. Ama sizin icin en onemli degisken oyunsa kesinlikle allwinner a31 tercih edin.

• quote:

quote:

quote:

Oyun performansi acisindan A31 daha basarili olacaktir. Zira cok daha iyi bir ekran karti var.

Ama diger acilardan exynos daha basarili, daha iyi islemci, daha iyi firmware, daha bol custom rom, 32 nm oldugu icin daha az pil tuketimi ( a31 40nm)

Yani zor karar acikcasi. Ama sizin icin en onemli degisken oyunsa kesinlikle allwinner a31 tercih edin.

peki bu onda v972 de li poly 8000 mah batarya varken ainol novo9 firewire da li ion 10000 mah batarya var hangisi daha iyi pil bakimindan li poly mi li ion mu ?

• Pil teknolojileri konusunda fikrim yok acikcasi ama ayni kalitede ve tarzda piller kullandiklarindan eminim. Dolayisiyla ainolun pili daha iyi gibi.

Ama ben ozellikle oyun ve film icin iki tabletide tavsiye etmem.

Birinci sorunlari ekran en boy oranlarinin 4/3 olmasi yani genis ekran olmamasi. Ozellikle filmlerde altta ustte siyah bant gormek can sikici. 9.7' tabletlerde ortak bir durum. Pdf okumak ve internete girmek icin iyi olsada film ve oyunlar icin kotu bence;

Ikinci sorunlari ise retina ekran kullaniyor olmalari. Iyi ekran kartina ragmen basarili olmayan bir oyun deneyimi alirsiniz retina ekran yuzunden. Ayrica pil omru retina olmayan bir tablete gorede kisa olur.

Ozellikle oyun icin benim tavsiyem 10.1" ekranli ve 1280x800 cozunurluge sahip ve en az 6800 MAH pil barindiran tabletler. Yukarida ki arkadasin onerdigi ICOO tablet buna ornek mesela.
  • quote:

Pil teknolojileri konusunda fikrim yok acikcasi ama ayni kalitede ve tarzda piller kullandiklarindan eminim. Dolayisiyla ainolun pili daha iyi gibi.

Ama ben ozellikle oyun ve film icin iki tabletide tavsiye etmem.

Birinci sorunlari ekran en boy oranlarinin 4/3 olmasi yani genis ekran olmamasi. Ozellikle filmlerde altta ustte siyah bant gormek can sikici. 9.7' tabletlerde ortak bir durum. Pdf okumak ve internete girmek icin iyi olsada film ve oyunlar icin kotu bence;

Ikinci sorunlari ise retina ekran kullaniyor olmalari. Iyi ekran kartina ragmen basarili olmayan bir oyun deneyimi alirsiniz retina ekran yuzunden. Ayrica pil omru retina olmayan bir tablete gorede kisa olur.

Ozellikle oyun icin benim tavsiyem 10.1" ekranli ve 1280x800 cozunurluge sahip ve en az 6800 MAH pil barindiran tabletler. Yukarida ki arkadasin onerdigi ICOO tablet buna ornek mesela.

tesekkurler hocam androidde cityville oyunu yada benzeri var mi

• quote:

Orijinalden alıntı: kesaplix

ainol 9 da pandawil de ön satışta..bu sitenin güncel kuponu var mı?

http://www.pandawill.com/ainol-novo9-spark-quad-core-a31-tablet-pc-97-inch-android-41-retina-ips-screen-2g-ram-4k-video-hdmi-black-p70925.html

pandawil'e yeni üye olursan %5 indirim kod'u mailine geliyor. Kod:pandaforyou5

• quote:

Orijinalden alıntı: ybektas55

quote:

ainol 9 da pandawil de ön satışta..bu sitenin güncel kuponu var mı?

http://www.pandawill.com/ainol-novo9-spark-quad-core-a31-tablet-pc-97-inch-android-41-retina-ips-screen-2g-ram-4k-video-hdmi-black-p70925.html

pandawil'e yeni üye olursan %5 indirim kod'u mailine geliyor. Kod:pandaforyou5

teşekkürler..

• Selam arkadaşlar,

Ben çinden getirmek yerine aşağıda verdiğim yerden almayı düşünüyorum. Tanıyanınız var mıdır bu siteyi?

Hero 2

Şimdiden teşekkürler.

Biraz daha bakınca bir bilgi dikkatimi çekti, adamlar zaten yabancı ama Türkiye 'ye servis vermek için kurmuşlar siteyi. Teslim süresi yine 12-29 gün olarak belirtiliyor. Fiyat karşılaştırması yapmadım henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CathLiam -- 14 Ocak 2013; 1:07:57 >
  • Fazla bişey beklememek lazım Hero 2'den. Tam bir oyun canavarı. Muhteşem bir ekran kartı.. :) (sakın inanmayın) Nette falan dolanmak için ideal gibi ama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar artes d9702 veya ainol hero 10.1 inçlik tabletlere java yüklenebilir mi gamyunda okey vs oynamak için
  • Hero II siparişini verdim dün buyincoins ' den. Gelince incelemeleri yapacağım inşalah
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

"ONDA V972 Quad Core Tablet" bundan daha mı iyi?
    http://forum.donanimhaber.com/m_69358076/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69358076

farklı özellikleri var..ben retina ekrandan ve 2 gb ramdan dolayı onda veya ainol 9 u tercih ederim..

hocam gelmedimi daha senini tabletn 1 ayi gecti mubarek :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.