Şimdi Ara

Ainol Novo 7 Basic - İnceleme,Paylaşım ve Destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
1
Favori
6.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

CPU: Ingenic JZ4770 XBrust 1GHz
    RAM: 512MB DDR2 RAM
    GPU: Vivante GC860 444Mhz

Flash Memory: 8GB

Display: 7-inch LED-Backlit Capacitive Multi-Touch, 800 X 480
    Camera: Front 3.2MP, Back 2.0MP
    Wireless and Cellular: Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
    GPS: No
    Sensors: G-Sensor

Input/Output:
    3.5-mm stereo headphone
    mini USB port
    micro SD card slot
    Built-in speaker
    Microphone
    HDMI-Out

Battery: 3.7V 4000mAh (8 hours video)
    Size & Weight: 187.5 x 112 x 12mm, 580 grams
    Package Content: Ainol Novo 7 Basic, USB Cable, AC Charger, OTG Cable, Remote, Earphone

5 Ocak 2011 tarihli Firmware Güncellemesi
    http://www.ainovo.com/support.html

Not: Çok yavaş iniyor hızlı indirme programlarıyla indiriniz. Örneğin; internet download manager

Firma ve Donanım İncelemesi;
    Piyasa birbirinden kalitesiz çin üretimi tabletlerle dolu. Fakat bunların arasında marklaşmaya çalışan ve gerçekten iyi bir kombinasyon yapıp yüksek satış oranlarına düşük fiyatlardan ulaşmış bir firma keşfettim. AİNOL firması Ainol Novo 7 Advanced ürünü ile çok talep görmüş ve diğer çakma yapan çin markları bu ürünün çakmalarını yapmaya başlamışlardır. Yeni ürününe mips den onayı almış bir biçimde ingenic işlemci ve vivante grafik kartıyla Ainol Novo 7 Basic olarak piyasa sürüp, kullanıcıya çok uzun bir batarya ömrüyle yüksek performans sunmayı hedeflemiştir.

Ainol, Çin’in en büyük markalarından. Bildiğiniz üzere iPad, HP, Dell, Asus, Acer ve pekçok bilgisayar üreticisi Çin’de üretim yapsa da, Çin’in kendine özel doğru dürüst bir markası yoktu. Olsa da bunlar iyi kalitede ve iyi fiyatta üretim yapamıyordu.

Peki ingenic işlemcide nedir?
    Biz öyle birşey hiç duymadık diyorsanız. Cevap; İngenic yıllardır kulandığımız mp3 çalar ların vs. lerin içindeki işlemci. Ipod'da bile kullanılmıştır. Bu firma yeni bir yatırımla tablet pclere işlemci üretmeye başladı ve xburst serisi ile piyasaya girdi. Bu serinin en son ürünü olan Ingenic JZ4770 XBrust 1GHz hıza sagip L1 16kb, L2 256 kb ön bellek sunmakta. Ama asıl olay şurda 1080p video açma desteği ve 3d grafik desteği. Bu işlemci Vivante GC860 grafik kartıyla birleşiyor. 444 mhz hızda çalışan bu 3d grafik kartı google onaylıdır.

AİNOL firmasının ingilizce resmi sitesi;
    http://www.ainovo.com

AİNOL firmasının çince resmi sitesi;
    http://www.ainol.com/

Ainol Novo 7 Basic almak için ;
    http://bestmid.com/ainol-novo7-basic-xburst-7-inch-capacitive-android-tablet-1080p-8gb.html

http://www.tabletburada.com/tablet-pc-modelleri/216-ainol-novo-7-advanced-tablet-pc-bilgisayar.html

2011-12-27 Tarihinde Siparişimi TabletBurada.com dan tabletin yanında siyah kadife kılıf, capasitive ekran kalemi, 7inch ekran stikerı(hediye) ile birlikte ve kargo dahil 329 tl tutarında verdim.
    2011-12-28 16:56:39 tarihinde kargolandı.
    2012-01-10 Tarihinde elime ulaştı.
    Eksiksiz ve sorunsuz bir biçimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunaygs -- 1 Şubat 2012; 3:47:10 >

• Güzel bir inceleme, bilgi için teşekkürler.
  • Arkadaşlar tablet ilk olarak android 3.2 ile geliyor. Firmware güncellemesi yaparak 4.0 a geçiliyor. Yukarda verdiğim linkden indirip yükledim. Kesinlikle android 4.0 çok daha iyi.
  • canavar canavar :)

sıfır takılma ve tamamen sorunsuz acıyor. İçinde spider man HD, turbo fly 3D, The las defender HD oyunlardı vardı daha sadece bunları oynadım. Görüntü çok güzel mükemmel hiç takılma yok akıcı.

Daha üzerindeki jletini cıkarmama rağmen dokunmatiğinde hiç sorun yaşamadım. Kalitesi hassaslığı çok iyi.

Kargom bugün geldi işte geldiğinde %20 şarjı vardı. wifi açık webde dolaşma, video izlemelerle 2 buçuk 3 saat şarjı gitti.

Şuana kadar memnun kalmadığım tek yanı bazı yerler ingilizce değil çinceydi. Fakat Android 4.0 yükleyince bu problemde ortadan kalktı full ingilizce kullannıyorum.

Şuanlık alete tam not veriyorum. İnceledikce buraya aktaracağım.

Basic sahibi başka arkadaşlar varsa onlarda incelemelerini aktarırsa memnun olurum.
  • hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
    %20 şarjla 3 saat (video izleme dahil) pili dayanması çok iyi.

ben de paladin ile basic arasında gidip geliyorum,
    bakalım sonumuz ne olacak :)

ek: acaba Android Market'te sıkıntı çektiniz mi?
    kullananlar MIPS işlemci yüzünden Opera, Youtube, Skype vs kuramadıklarını yazmışlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 11 Ocak 2012; 2:48:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
    %20 şarjla 3 saat (video izleme dahil) pili dayanması çok iyi.

ben de paladin ile basic arasında gidip geliyorum,
    bakalım sonumuz ne olacak :)

ek: acaba Android Market'te sıkıntı çektiniz mi?
    kullananlar MIPS işlemci yüzünden Opera, Youtube, Skype vs kuramadıklarını yazmışlar...

Saolasın.

Saatlerdir android marketle uğraşıyorum.

Android markette tanımlı değilmiş cihaz bu yüzden indirme yapılmıyor
  • hiç android cihaz kullanmadım ama şöyle bir bilgi buldum, belki işinize yarar:

quote:

If you already buy this Ainol Novo 7 basic tablet and want to get the android market full version on it, download latest market apk file. extract it on connected SD card of the tablet. Then install it on your tablet pc. It works to get android market full version on your Ainol Novo 7 basic tablet.

KAYNAK

umarım birşeyleri çözer...

Bu arada geartaker.com'da kargo dahil $125'a BASIC, $105'a PALADIN buldum ama hala kararsızım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 11 Ocak 2012; 3:15:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • paladin modelini almayi dusunuyorum direkt 4.0 ile geliyor android markete giremiyor mu cihazlar ben mi yanlis anladim ?
  • android marketin sitesinde destekleyen cihazların listesi var orda ainolun hiç bir tableti orda bulunmamakta.

bu android market olayını çözemedim. Yapabilen lütfen yardım etsin.
  • sorun çözüldü mü acaba?

BASIC modelini bugün sipariş vermeyi düşünüyorum.
    en ucuz nereden alınabilir?
  • quote:

sorun çözüldü mü acaba?

yaptığım araştırmalara göre romu değiştirerek marketi kullanmışlar.

merimobiles.com da stok varsa orda sanırım en ucuzu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunaygs

quote:

sorun çözüldü mü acaba?

merimobilies ta market installed yazmışlar.dikkatimi çekti.

bir de daha önceden şöyle bişey okumuştum.önce gmail hesabınızı açarsan tabletten market te aktif oluyor yazmışlardı.deneme şansınız var mı?

sizinkinin arkası ne renk siyah mı beyaz mı? hangisi daha şık durur sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerose -- 11 Ocak 2012; 16:17:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerose

quote:

quote:

sorun çözüldü mü acaba?

merimobilies ta market installed yazmışlar.dikkatimi çekti.

bir de daha önceden şöyle bişey okumuştum.önce gmail hesabınızı açarsan tabletten market te aktif oluyor yazmışlardı.deneme şansınız var mı?

sizinkinin arkası ne renk siyah mı beyaz mı? hangisi daha şık durur sizce?

Benimki siyah

Valla kafayı yedim. Önce kendi gmail hesabımı açtım daha sonra yeni bir gmail hesabı oluşturdum. Bütün ayarlarını kurcaladım. Yinede marketi etkinleştiremedim.

Yabancı forumlarada baktım root ederek marketi eklemişler. Ama bu 3.2 sürümü içinde olabilir. 4.0 da direk marketin cıkması gerekiyor aslında ama anlamadım. Yapamadım.

• quote:

quote:

sorun çözüldü mü acaba?

merimobiles'da kalmamış.

aşağıdaki siteden 5$ sevgililer günü kuponunu da kullanarak 125$'a alıyorum:

http://www.geartaker.com/product/ainol-novo7-basic-white-ingenic-jz4770-xburst-tablet-pc-android-4-0-7-inch-capacitive-8gb-hdmi-1080p

biri beni durdursun lütfen :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 11 Ocak 2012; 17:27:03 >

• quote:

quote:

quote:

sorun çözüldü mü acaba?

merimobiles'da kalmamış.

aşağıdaki siteden 5$ sevgililer günü kuponunu da kullanarak 125$'a alıyorum:

http://www.geartaker.com/product/ainol-novo7-basic-white-ingenic-jz4770-xburst-tablet-pc-android-4-0-7-inch-capacitive-8gb-hdmi-1080p

biri beni durdursun lütfen :)

hızında performasında hiç bir aksilik yaşamadım hatta root filan denedimde yapamadım bilmediğimden :D

full hd videoları çatır çatır oynatıyor ileri sar geri sar paşalar gibi 0 takılma :D

• Evet market olayını çözdüm 3.2 sürümü geri yükledim ve ordaki marketten gmail hesabı oluşturdum. :)
  • simdi 3.2yle mi kullanmak zorundasınız? Yoksa geri 4 yukleyince bir sekilde duzelecek mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

simdi 3.2yle mi kullanmak zorundasınız? Yoksa geri 4 yukleyince bir sekilde duzelecek mi?

bilmiyorum ilerleyen günlerde 4.0 tekrar yükler bakarım. Ama öyle birşey olmaz sanırım. Firmware marketi koymayı unutmuşlar galiba ondan olmuş olabilir. Cihazı tanııtım markete her türlü indiririm artık :)
  • yok zaten sitesinde bile "market" bir sonraki firmware'de gelecek yazıyor.
    şimdi 4.0 hangi cihaza baksam (ramos, ainol, vs) hepsinde aynı uyarı var :)
  • quote:

yok zaten sitesinde bile "market" bir sonraki firmware'de gelecek yazıyor.
    şimdi 4.0 hangi cihaza baksam (ramos, ainol, vs) hepsinde aynı uyarı var :)

O zaman sonraki firm ware i bekliyeceğiz :)

En azından firma firmware desteği veriyor.

işte diğer çin malı androidlerden ayıran en büyük özelliklerden biri :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.