Şimdi Ara

Ainol Novo 7 Tornados Güncel Rom'lar,Yükleme,Sorunlar&Çözümleri (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.069
Cevap
8
Favori
41.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Ainol tornados sahibiyim benim sorunum wireless in diğer odadan çekmemesi modem yanında bile 5/4 çekiyor bu sorunu yaşayan varmı ve hangi rom ile düzeltiliyor sizce en iyi romu beklemekimiyiz çünkü rom yüklemeden hiç anlamıyorum teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: okhay

quote:

Orijinalden alıntı: Silphatos

statik elektrik veya hardware sorunundan diyorlar ghost touchi mi acmasi takmasi bunu?

Bende de sanırım statik elektrikten oluyordu çünkü metal çerçeveye dokunduğumda ekran bir yukarı bir aşağı oynuyordu. Sıcaklık ta mantıklı, malum havalar 10000 derece, cihaz ısınınca sapıtabilir.

benimki statik degil tamamen sicaklikmis dedigim gibi, her alette farkli nedenden olabiliyor ghost touch

kasayi acan var mi hic bu arada?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler cihaz gerçekten 32 gb micro sd destekliyor mu?
    deneyeniniz oldu mu?
  • Şuanda gerçekten cihaz çok yavaşladı açılışta takılma oluyor acaba virüs mü girdi ilk aldığım rom yüklü acaba bilgisayardan virüs girmiş olabilirmi merhabalar Ainol tornados sahibiyim benim sorunum wireless in diğer odadan çekmemesi modem yanında bile 5/4 çekiyor bu sorunu yaşayan varmı ve hangi rom ile düzeltiliyor sizce en iyi romu beklemekimiyiz çünkü rom yüklemeden hiç anlamıyorum teşekkürler
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F64S600 -- 19 Kasım 2020; 0:57:41 >
  • quote:

quote:

quote:

statik elektrik veya hardware sorunundan diyorlar ghost touchi mi acmasi takmasi bunu?

Bende de sanırım statik elektrikten oluyordu çünkü metal çerçeveye dokunduğumda ekran bir yukarı bir aşağı oynuyordu. Sıcaklık ta mantıklı, malum havalar 10000 derece, cihaz ısınınca sapıtabilir.

benimki statik degil tamamen sicaklikmis dedigim gibi, her alette farkli nedenden olabiliyor ghost touch

Kasayı ben açtım. İnce sert bir levhayla kasa arasına sokup yukarı doğru hafifçe kastırınca geçme yerlerinden çıt çıt atıyor. Açması kolay. Benim hoparlör bozulmuştu. Laptop hoparlörü taktım. Önden cihazı tutunca sol arka kısım çok ısınıyor. Bu çipin olduğu yer. Onun üzerine pasif soğutucu birşeyler uydurmaya çalışıcam. Uyucak birşey zor gibi çünkü biraz kalın olsa öndeki ekrana baskı yapıcak dokunmatik mürekkepleşicek. Mesela benim taktığım hoparlör biraz kalın geldi ekranın sağ alt tarafında ekrana baskı yaptığı yerde mürekkepleşme var. Daha ince bir hoparlör bulamadım. Bu ısınma konusunda ısınan çipin üzerine ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgisi olan varsa denemeyebilirim. Bu bütün dokunmatik sapıtmasını çözecektir diye düşünüyorum. Üretimde böyle önemli bir konunun testi nasıl yapılmaz nasıl gözden kaçırılır inanılır gibi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kehadamus

quote:

quote:

quote:

Kasayı ben açtım. İnce sert bir levhayla kasa arasına sokup yukarı doğru hafifçe kastırınca geçme yerlerinden çıt çıt atıyor. Açması kolay. Benim hoparlör bozulmuştu. Laptop hoparlörü taktım. Önden cihazı tutunca sol arka kısım çok ısınıyor. Bu çipin olduğu yer. Onun üzerine pasif soğutucu birşeyler uydurmaya çalışıcam. Uyucak birşey zor gibi çünkü biraz kalın olsa öndeki ekrana baskı yapıcak dokunmatik mürekkepleşicek. Mesela benim taktığım hoparlör biraz kalın geldi ekranın sağ alt tarafında ekrana baskı yaptığı yerde mürekkepleşme var. Daha ince bir hoparlör bulamadım. Bu ısınma konusunda ısınan çipin üzerine ne yapılması gerektiği ile ilgili bilgisi olan varsa denemeyebilirim. Bu bütün dokunmatik sapıtmasını çözecektir diye düşünüyorum. Üretimde böyle önemli bir konunun testi nasıl yapılmaz nasıl gözden kaçırılır inanılır gibi değil.

termal macun sürmeyi denedin mi?

• Denemedim ama daha etkili bir çözüm olması gerektiğini düşünüyorum. Thermal macunla bir bakır plaka yapıştırmak gibi mesela.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F64S600 -- 19 Kasım 2020; 0:57:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kehadamus

quote:

quote:

quote:

tesekkurler aciklama icin, ben de acip bi bakayim.

cpuyu sogutabilirsek tum problem biter dedigin gibi, zaten setcpu ile frekansi dusurunce azaliyor veya cok daha gec cikiyor ghost touchlar buradan belli sorun.

• Cihaza 4.1 gelirmi arkadaşlar
  • merhaba ben yeni bir android kullanıcısıyım. daha önce iç tablet ve android işletim sistemi kullanmadım. çeşitli forumlardan yaptığım araştırmalarla tornado tablet aldım. bu konunun tamamını başından sonuna kadar okudum. anladığım kadarıyla aletteki yüklü rom 510. yaşadığım sorunlar şunlar:
    1. kutu içinden şarj aleti çıkmadı. satan adam piyasada satılan şarj aletleri uyuyor dedi. ben de 5v 650mAh şarj aleti aldım 1 tane. alet tam kapalıyken, tam açıkken veya uyku modunda şarj etmiyor. ama pil ikonu üzerinde bir şimşek işareti çıkıyor şarj ettiğine dair. şu an bilgisayardan şarj etmeye çalışıyorum bakalım ne olacak? (bir ara ekranı kilitleyip tekrar aydınlattığımda power tuşuna basarak şarj yüzdesi birer birer arttı sonra tekrar düşmeye başladı) şarj aleti üzerinde yeşil ışık var elektriğe takılı, cihhaza takılı değilken yanıyor. cihaza takılınca kırmızıya dönüyor. tam kapalı ve tam açıkken bu kırmızı yanıyor uyku moduna geçince yeşil kırmızı kısa aralıklarla yanıp sönüyor.
    2. şarj esnasında ekrana sapıtıyor sanırım ghost touch dediğiniz olay..
    şimdilik bu kadar eğer şarj etmeyi başarabilirsem daha da kurcalayacağım. (bunları yazana kadar bilgisayar şarjında %1 arttı)
    soracağım sorular ise;
    1. bu şarj problemi romdan mı yoksa şarj aleti mi yetersiz kalıyor? kitabında aleti 1,5 A vermiş türkiyedeki distribütör de 2 A olacak dedi. sıkıntısız şarj eden arkadaşların aletlerinin amperleri ne kadar cevap verebilir misiniz?
    2. eğer bu yazılım sorunu ise hani romu tavsiye edersiniz? anladığım kadarı ile en güncel rom en iyisi değil. benzer sorun yaşayıp rom güncellemesi ile bunu aşan var mı?
    3. rom güncellemelerine allwinner mo chain3d yükle vb. şeyler yazılmış. bu iş nasıl yapılıyor? atıyorum rom 518 dosyaları tf karta kopyalanırken bunlar da mı ekleniyor yoksa rom kurulduktan sonra cihaz üzerinden mi yükleme yapılıyor?
    4. feiyu nedir ne işe yarar?
    teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: azihnioglu

1. bu şarj problemi romdan mı yoksa şarj aleti mi yetersiz kalıyor? kitabında aleti 1,5 A vermiş türkiyedeki distribütör de 2 A olacak dedi. sıkıntısız şarj eden arkadaşların aletlerinin amperleri ne kadar cevap verebilir misiniz?

Hocam bendeki şarj aletinde şunlar yazıyor:

Input: 110-240V
    50/60HZ 0.15A
    Output: 5V 1000mA

Şarjda çoğu kişinin ekranı sapıtıyor sanırım. Ben denemedim ama benimki de sapıtıyordur muhtemelen. Şarj olması 10-12 saat filan sürüyor anladığım kadarıyla. Feiyu dediğimiz de custom rom. Adamın biri romu biraz değiştirmiş, sanırım bu sayede android markette daha çok uygulamaya uyumlu hale geiyor cihaz, başka bir özelliği varsa arkadaşlar aydınlatır sizi.
    Allwinner modu kurmadım ama forumdan okuduğum kadarıyla cihazı samsung galaxy s2 gibi gösteriyor ve yine android marketten daha çok uygulamaya erişebiliyoruz. Chainfire 3d ise oyunlar için diye biliyorum. Sanırım 3d oyunları daha akıcı oynamayı filan sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 12 Temmuz 2012; 9:52:30 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F64S600 -- 19 Kasım 2020; 0:57:52 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F64S600 -- 19 Kasım 2020; 0:57:56 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F64S600 -- 19 Kasım 2020; 0:58:1 >
  • arkadaşlar tekrar merhaba 3 yada 4 mesaj önce bir soru sormuştum. elimdeki cihazı teslim etmeden önce bir arkadaştan ilham alıp ben de playstation2 usb girişlerinden şarj ettim. sonra da yeğenimin orijinal i-phone şarj aletiyle şarj ettim. hiç sıkıntı çıkarmadı. %100 doldu. şarj esnasında ekranda sapıtma cihazda takılma olmadı bütün durumlarda (açık, ekran kilitli-uyku modu ve kapalıyken). sanırım bu ekran sapıtmasının romlar haricinde kalitesiz şarj aletleri ile alakası olabilir. i-phone şarj aleti için etiket bilgileri 5V 1000mAh. cihazla gelen manueldeki bilgiye göre 1500mAh bir şarj aleti bulunursa hem kısa zamanda şarj olur hem de ekran problemi yaşanmaz.
    şarj ettikten sonra biraz kurcaladım daha önce burada okuduğum temple run isimli oyun kuruluymuş biraz baktım takılma olmadan oynatıyor pilde ve şarjdayken. rom sürümü 510.
    ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
  • http://www.ownta.com/original-ainol-novo7-tablet-pc-otg-cable.html şöyle bişey buldum. daha sipariş vermedim ancak düşünüyorum. otg kablosu arayanlar bir göz atabilir bence.
  • benim tornados da geldi.genel olarak güzel bi makina. yalnız evdeki zyxel marka modeme bir türlü kablosuz olarak bağlanamadım. modem arayüzünde mac adresim geçersiz yazıyor. rom yüklemesi ile giderilebilir mi acaba bu sorun? bilgisayarımda hotspot kurdum ordan bağlanıyorm şimdilik zor oluyo...
  • atrinity kardeş, ben de de bir aralar kablosuz bağlanamama sorunu vardı. bayağı uğraşmıştım. en sonunda modemi resetledim.sorun çözüldü. rom la ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. modemi biraz kurcala istersen.(bağlantı türleri,resetleme vs) .
    doit kardeş , tornados ve mars ı yanyana koyup inceleme fırsatı buldum .bana göre tek farkı çözünürlük diyebilirim. tercih sizin.
    azihnioglu kardeş, evet haklısın.şarj konusunda şarj aleti ve kablonun çok büyük etkisi var.geçen gün tableti şarj ederken yanlışlıkla başka bir şarj aletini takmışım.makina çok geç doldu ve ekran tamamen sapıttı.sonradan farkettim başka birşarj aleti kullandığımı:)
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.