Şimdi Ara

AİONDA KASMA SORUNU HAKKINDA SON NOKTAYI KOYUYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Degerli arkdaşlar hepimizin ortak sorunu olan siegeler de sift 12 bastığımız zaman bile pc lerin kitlenmesi
    Nefes alamıcak hale gelip öfke dolu anlarımıza günlerce aylarca yüzlerce yaptığımız araştırmalara
    Son noktayı koyuyorum bazılarımız için bu sorun kalıcı ekonomik durumu iyi olanlar için geçici bir sorun olucaktır
    Kasma sorunum ilk basladığında sistemim amd fx8120 (8 cekırdek ) 8 gb ram standart 500luk br hdd ve cigabaytın 1-256 bitlik bir ekran kartıydı anakart asus
    Bilgisayardan anlıyormuş gibi gözüken 100 lerce kişiyle iletişime geçtim ssd al geçer sorunun dediler aldım geçmedi
    Rami yükselt dediler 16 yaptım geçmedi ekran kartı dediler asus r9 270x aldım geçmedi
    Bu sisteme 550 güç kaynağı yetmez dediler 750 güç kaynağı aldım geçmedi
    Pingindne internetinden dediler alakası yok wt fast kullandım geçmedi premium olanını aldım tık yok
    Sonra kendi Kendime şu Kanıya vardım Zaten sistemde Değişmeyen ana kart ve işlemci kaldı :)
    onlardı aldım....
    intel i7 4790k msi z97 gaming 5 asus r9 270x samsung ssd 16 gb ram
    Arkdaşlar sistemim yukarda yazdığım gibi ana kart ve işlemciyi değiştirince tüm sorunum çözüldü
    İnanılcak gibi değil ama gerçek şuanda Siegelerde grafik full sift 12 basmadan dilediğim gibi oynuya biliyorum
    Nacizene tavsiyem birşeyler değiştircekseniz şayet kesinlikle işlemci ve anakarttan başlayın ve kesinlikle intel
    Derim nedenmi Bizim oynadığımız oyun Tek çekirdek üzerindne işlem yapıyormuş 8 çekirdekde olsa makina
    1 çekirdeği ile işlem yaptığı için ve intelde turbo boost diye bir sistem varmış i 7 bildğiniz gibi 4 çekirdek fakat
    Diğer 3 çekirdek yazılım olarak makina sıkışdıkça işlem yapan çekirdeğe destek veriyormuş bu turbo bosst
    Denilen olay arkdaşlar ben bilgisayardan programlardan yazılımlardan ileri düzey anlamam dilimin döndüğü
    Anlatabildiğimce yazdım hatam varsa affola fakat durum bu en yüksek grafikde sıkıntısız oynamak istiyorsanız
    Bu söylediğimi uygulayın tabi birazda ekonomik durumunuz el veriyorsa aion oynayan arkdaşlar amd ile vedalaşın
    Derim soru sormak isteyen olursa cevaplaya bilirim Artık Çözüm arayan arkdaşlar çözüm budur
    Herkezin bir fikri var fakat bu işin bence son nokta dediğimiz kısmı saygılar...

• tifannytomato T kullanıcısına yanıt
    güzel tespit ama biraz pahalı bir deneme yanılma olmuş gibi MSI 5 Z97 495 TL - I7 4790k ise 1200 TL 1700 TL'ye İlk parçaları alıyorsun(en ucuzu bunlardı internette varsa daha ucuz biryer bilmiyorum) Ama Aion için fazla biraz gibi geldi başka oyun oynuyorsan eyvallahta... Bu arada ekran kartlarımız aynıymış, işlemci ve ana kartı hesapladım o yüzden :D tavsiyelerin için teşekkür ediyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufujk -- 22 Aralık 2015; 14:42:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufujk

güzel tespit ama biraz pahalı bir deneme yanılma olmuş gibi MSI 5 Z97 495 TL - I7 4790k ise 1200 TL 1700 TL'ye İlk parçaları alıyorsun(en ucuzu bunlardı internette varsa daha ucuz biryer bilmiyorum) Ama Aion için fazla biraz gibi geldi başka oyun oynuyorsan eyvallahta... Bu arada ekran kartlarımız aynıymış, işlemci ve ana kartı hesapladım o yüzden :D tavsiyelerin için teşekkür ediyoruz..
    Evet Türkiye şartlarında çok para ama şu ana kadar gördüğüm tek çözüm.Yok RAM DISCler yok Overclokclar yok Battlepingler derken sanırım en stabil çözüm bu.
    Teşekkürler.
    Olayı anlatıyorum hocam çok basit bir çözümü var sadece farkında değil kimse.

MMORPG türü oyunlar işlemcinin tek ya da iki çekirdeğini kullanır. Örneğin altı çekirdekli AMD FX6300 ünüzün olması oyun Multi-Core kullanmadığı için bir anlam ifade etmez dolayısıyla bu tür oyunlar oynayan oyuncuların tek çekirden performansı yüksek olan işlemcilere yönelmesi gerekir.

İ7 4790K olarak bahsettiğiniz işlemci piyasada tek çekirdek performansı en yüksek olarak işlemcidir. Şimdi anlatacağım küçük yöntemle bütçesi olmayanlar sadece tek ve çift çekirdek kullanan oyunlar için sizin performansınızı yakalayabilir.

MMORPG oyunları için alınması gereken işlemci İntel G3258 dir. Hem çok ucuz bir F/P ürünüdür hemde tek çekirdek performansı overclock yapıldığında İ7 4790K ile eşittir.

CPU Benchmark yazarak işlemcilerin Single Threat puanlarını sıralamadan öğrenebilirsin.

Kimsede upload hızından bahsetmemis 2 sene önce çok araştırmış çözümü bulmustum. 200 kişilik bir savaş alanına giriyorsunuz. Kullandığınız skiller hareketler hepsi upload hızı ile sunucuya gidiyor. Evet islemci bende 6100den 4790kya geçtim ama cok fark etmedi. Youtube dan dogu asyadakilerin savas vidyolarını izlersen orta karar bir sistemle sıfır kasma ile oynadıklarını görürsün. Twitchden yayıncıları izledim kalabalık olsa bile kasmıyor birine sordum upload hızın kaç diye 40mb dedi. Bizim ise 0.7mb.
    Yinede kendim denemediğim için birşey diyemiycem. Sırasıyla 4-5mb upload, ssd, 4790k gibi özellikli bilgisayarı olan varsa denesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord.Blade kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin upload hızı benim için ulaşılması hayli güç bir durum sana katılıyorum ikisi bir arada çok mantıklı oalcaktır sonuçda verdiğimiz komut severa daha hızlı olacaktır ve sistem iyi lunca hata sıfır olcak
  • Orta seviye grafikte 5 yıllık dual core işlemcili bilgisayarımla oynuyorum 4 ram 1 ekran kartı. Sonda oynayınca noluyor anlamış değilim,değiştiğiniz parçalardan yeni bi bilgisayar çıkar yeni bilgisayarın hayırlı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ARKADAŞIM 1989 Dopan marka otomomobilde yolda gidiyor

Bmw 525 dx dire Yolda Gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tifannytomato

ARKADAŞIM 1989 Dopan marka otomomobilde yolda gidiyor

Bmw 525 dx dire Yolda Gidiyor
    https://www.youtube.com/watch?v=KTEG_S_vm_o şöyle bir kasma yaşayan varmı yoksa sadece takılmalardan mı bahsediyoruz burada :D

Meiyou Rei_ ayarlar dipte bu arada ortada oynamakmı ahh nerde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufujk -- 12 Ocak 2016; 16:31:57 >
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=KTEG_S_vm_o şöyle bir kasma yaşayan varmı yoksa sadece takılmalardan mı bahsediyoruz burada :D

Meiyou Rei_ ayarlar dipte bu arada ortada oynamakmı ahh nerde :D
    kardes o ölmüş :D ölmüş
  • ufujk kullanıcısına yanıt
    Mouse'un sesi gelince haykırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: KendiHalinde.

Mouse'un sesi gelince haykırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: tifannytomato

Alıntıları Göster
    Merhaba, iki hafta önce işlemcimin pini kırıldığından dolayı pc mi güncelliyorum. Sistemim,

İşlemci:AMD PHENOM II X2 545 3.0 GHZ
    BelLEK :GSKILL 2x4GB rıpjaws ddr3 cl9 1.5 dual kit
    EKRAN KARTI:POWERCOLOR R9 270X DEWIL GDDR5 2GB 256 BIT amd radeon dx11.2
    HDD:KINGSTON 120gb HYPERX 3K SERIES 3.0 ssd
    Ekran: HP x2301 23'
    İşletim sistemi: Win7 Ult. 64.
    Güç kaynağım XIGMATEK TAURO 80 PLUS 500watt

Hafta başında
    Anakart:MSI Z97 GAMING 3 Intel Z97 işlemc:Intel Pentium G3258 alıyorum. Deneyimlerimi Youtube yüklemesiyle sizinle paylaşırım.

• Aion siegelerde takilmayacak en ekonomik bilgisayari toplamak istiyorum deneyimli arkadaslar fikirlerini paylasip yardimci olursa sevinirim

• bozgilik B kullanıcısına yanıt
    tifannytomato' nun dediği gibi. İşlemci çok farkediyor. AMD phenom x2 555be vardı, anakartı değiştirdim, işlemci oc ettim gene olmadı. İntel i7' ye geçtim, raidde 2-5 arası olan fps en az 19-20 oldu. Alabiliyorsan eğer i7, olmazsa i5 yanına en az 8 gb ram ve ssd al. ekran kartının aman aman önemli olduğunu sanmıyorum, 560ti kullanıyorum.Sonuçta eski bir grafik motoru kullanıyor oyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozgilik

Aion siegelerde takilmayacak en ekonomik bilgisayari toplamak istiyorum deneyimli arkadaslar fikirlerini paylasip yardimci olursa sevinirim

önemli olan 3 parça anakart işlemci ssd. diğer 8 ram yeterli oluyor. ben aşşağıdaki şekilde değişiklik yapacağım en geç 1 ay içinde. haberdar ederim son durumu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bozgilik

Aion siegelerde takilmayacak en ekonomik bilgisayari toplamak istiyorum deneyimli arkadaslar fikirlerini paylasip yardimci olursa sevinirim

önemli olan 3 parça anakart işlemci ssd. diğer 8 ram yeterli oluyor. ben aşşağıdaki şekilde değişiklik yapacağım en geç 1 ay içinde. haberdar ederim son durumu.

Alıntıları Göster
    Merhaba,

15 gün evvel attığım mesajdan sonra dün sistemimi topladım. Şu anki sistemim,

Anakart:MSI Z97 PC MATE Intel Z97 3000MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX
    İşlemci:Intel Pentium G3258 3.2GHz 3MB Cache LGA 1150
    BelLEK :GSKILL 2x4GB rıpjaws ddr3 cl9 1.5 dual kit
    EKRAN KARTI:POWERCOLOR R9 270X DEWIL GDDR5 2GB 256 BIT amd radeon dx11.2
    HDD:KINGSTON 120gb HYPERX 3K SERIES 3.0 ssd
    Ekran: HP x2301 23'
    İşletim sistemi: Win7 Pro 64.
    Güç kaynağım XIGMATEK TAURO 80 PLUS 500watt

Oyunu henüz yükleyemedim. Malum indirmesi vakit alıyor. Deneyimlerimi en yakın zamanda paylaşacağım.

• lofer_freud kullanıcısına yanıt
    İndirme zaten, eski dosyalarını kullan. O kadar gb indirmeye yazık.
  • lofer_freud kullanıcısına yanıt
    Selam bu işlemciyi konu içerisine yazmıştım. Şu an sıkıntı yaşamıyorsunuz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LETHARIN

Selam bu işlemciyi konu içerisine yazmıştım. Şu an sıkıntı yaşamıyorsunuz değil mi?
    bahsettiğin mesajı bende gördün sorunun cevabını bekliyoruz . G3258 nasıldır savaş performansı önemli diğer kısımlarda zaten 60 fps oynuyoruz :D

birde bahsi açılmışken bende Samsung 32" LCD tv var monitor olarak acaba ondanda olabilirmi kasma işi diye düşünmüyor değilim. sizdeki kasma bendeki bildiğin donma :D 1650-x1050 çözünürlükte oynuyorum. yazarken aklıma geldi küçük monitorle deneyeyim birde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.