Şimdi Ara

Air5453 ile VDSL Kullanılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Türk Telekom ADSL 16 Mbit kullanıyorum. Hat değerleri aşağıdaki gibi.
    Müşteri hizmetlerini aradım ve VDSL kullanabilirsiniz dediler. VDSL'e geçmek istiyorum. AirTies Air5453 modem ile VDSL kullanabilir miyim yoksa yeni bir VDSL modem almam gerekir mi?

Modemin resmi sayfası:
    http://www.airties.com.tr/products/dslgw/Air5453

Bir de bu hat değerleri sizce VDSL için uygun mudur kopma sorunları yaşar mıyım?

NOT: Ekran görüntüsü alırken AKK sebebiyle 3 Mbit hızında kullanmaktayım.

• Merhaba,

Kullanmış olduğunuz modem Vdsl2 uyumlu değildir.

Hat değerleride pek iç açıcı değil, zayıflama çok fazla bu şekilde Vdsl2 almanız sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modeme giden ara bağlantı kablolarını kaldırıp, direkt daireye gelen yerden modemi bağlayıp tekrar hat değerlerini aldım.
    Yine de VDSL için uygun değil midir?

• cassini10 C kullanıcısına yanıt
    Resim bulunamadı. Edit; Resim göründü tamam.

Değerlerde hat zayıflaması ciddi şekilde düşmüş ama yinede ulaşabilir hız bu zayıflamaya göre çok düşük kalmış.

Modemin yanlış ölçüm yaptığını düşünüyorum, farklı bir modem takıp değerleri tekrar atma şansınız varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn81 -- 14 Mart 2016; 18:00:17 >
  • Vdsl modem alınca dahada düşer hat zayıflaması bence
  • Farklı modem ile deneme şansım olmadı ancak müşteri hizmetleri arayıp hat değerlerime bakmalarını istediğimde onlar da benzer rakamları söylediler.

adslctl configure --snr 150
    komutu ile SNR değerini 3.5 dB daha artırabildim ve ulaşılabilir hız arttı.
    Abonelik 16 Mbit'e kadar olduğu için mi daha fazlasını göstermiyor yoksa abonelik düşük olsa bile ulaşılabilir hız neyse onu gösterir mi?

• Adslde alabileceğiniz maksimum hızı gösterir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.