mobil programı kurup aktifleştirdiysen eğer, programı açtıktan sonra cihazların etiketlerini sırayla okutup kaydetmen yeterli. bunu yapana kadar, wps tuşlarını kullanarak ekle. en son programı açıp ilk cihazı ekledin mi hepsi zaten listede görünür. bu cihazın üç modu var işte. birincisi ap modu, dhcp'si kapalı olup modemin dhcp'sini kullanır ki; ben bunu tavsiye ederim. diğeri yönlendirici modu ki; bu da cihaz modemden bir ip alır kendisine ve gateway yaparak, kendi dhcp'sini kullanır. 111'l olanı yani. üçüncüsü de yönlendirici modu ama bu da pppoe bilgilerini girersin yine kendi chp'sini kullanır. bu cihaz tp-link'in deco'larından da iyi olabilir. bazı kötü huyları vardı, şimdi durumu nedir bilmiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 18 Eylül 2024; 14:17:47 > |
Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router (4. sayfa)
-
-
Çekim gücü gayet güzel bir süre bunu kullanayım.
-
singtel'in yazılımını bulma şansımız var mı?
Version: 2.122.14.4.543
-
arayüzde 2 mod gözüküyor.Sizin dediğiniz ve tavsiye ettiğiniz ap modunu,dhcp kapatmayı ve ip değiştirmeyide göremedim.
Tam çözmediğim her 2 cihazda aynı işi görüyormu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Eylül 2024; 14:16:26 >
-
otomatik mevcut router dediği ap modu işte. bu modda, airties bağlı olduğu modem veya router'ın dhcp'sini kullanır. kendisine de aynı dhcp aralığından bir ip alır. bu şekilde tek nat olur. yönlendirici modunda ise airties kendi dhcp'sini kullanır. yine modemden kendisine bir ip alır ama 192.168.111.1 ip'sini gateway olarak kullandırtır ve bu ip'den dhcp dağıtır. bu tercih edilirse ağda çift nat oluşur. oyunlarda vb.. sorun yaşanır yaşanmaz bilmem. kullanan değerlendirir. geriye kalan ise ppppoe modu. iss'den gelen hattı direkt airties ile kullanma durumu da var. yok, ben bunun önündeki modemim veya router'ım daha iyi onları kullanayım dersen olabilir. ihtiyaca göre artık nasıl istiyorsan. bu airties'in ısınma ile ilgili bir handikapı var gibi. bu da iyi ısınıyordu. sen de fark edebildin mi? üzeri delikli olmasa 4930 gibi alev topu olabilirdi.
-
Sizin iki cihaz da aynı galiba. Repeater olan çift sarı soketli
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çift sarı soketli yokki
TKZ olanı modemin lanından 4960 wanına bağlayınca internet geliyor.
2 cihazı cihazın yanındak QR kodu okutarak tanıtamadım.Error veriyor.
Dün öndeki tuşlara aynı anda basarak eşleştirmiştim.İlk başta diğer odaya koyduğum 2.4960 wifiyi köşe odalara çok iyi aktarıyor ama bir süre sonra hız düşüyor.Bir şeyleri eksik yapıyor gibiyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Eylül 2024; 19:44:57 >
-
Sizdeki iki cihaz da router demek istedim
anladım.Biraz farklı bir cihaz 2.ci cihazı 1.ci cihazla eşleştirmek biraz uğraştırıyor.Qr kodu okutma dışında başka bir yöntem yokmu?
-
Bilmiyorum bende cihaz yok şu an maalesef. Turknet versiyonu bir türlü mağaza versiyonla eşleştirememiştim.
önünde düğme var onu neden kullanmıyorsun. ilk cihaz interneti aldı ise önündeki düğmeye bas bırak, üsteki yeşil led yanıp sönmeye başlar. ikinci cihazın da önündeki düğmeye (daha önceden sıfırlanmış olsun) bas yanıp sönmeye başlayacak ve sabırla bekle. o da sonra sürekli yeşil yanmaya başlayacak. sanırım beş saniyede bir de kırpma yapıyordu diye hatırlıyorum. bu süreyi artırıp azaltabiliyormuyduk bunu hatırlayamadım.
cihaz köprü modunda çalışırken, kırmızı wan portu da lan port olarak görev yapar. iki portu da sarı olan cihazlar aynı yazılımı aldığı için sarılardan biri wan porta dönüşecektir. bu cihazlar donanımsal olarak aynı. yazılım ile upgrade edilmiş durumdalar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 19 Eylül 2024; 20:47:9 > -
İlk yaptığımda 2 düğmeyede aynı anda basmıştım,kısa sürede hemen eşleşmişti.Şimdi 2 kez denedim 5 dk kadar bekledim.Eşleşme olmadı.Bu da türknet cihazı ve 2 sininde aynı olmasından dolayı bir püf noktasımı var onu anlayamadım.
Bir kaç çeşit deco mesh ve birkaç gün önce 4960 ile aynı gün aldığım Huawei AX3 WiFi6+ Dual-Core mesh çok kolay eşleşiyor.
-
Daha önce köprü modundaki modeme bağlayarak kurmuştum.Şimdi Deco s7 mesh cihazında gelen kablo ile 2 li 4960 kurmaya çalışıyorum.1.ci 4960 hangi modda olacak 2.ci hangi modda olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Eylül 2024; 22:3:4 > -
son mesajında ne demek istediğini anlamadım ama farklı cihazların birbirleriyle mesh sistemi oluşturabilmesi için mesh standartlarının da aynı olması gerekir. airties 4980 de var bu arada. 1wan 2,5gb + 2 lan ve ebat olarak daha büyük ve havalandırma delikleri de yok. iddialı bir dizayn.. 4930 çok iyiydi ama adeta alev topuydu. 4960 tasarımı ile bu ısınmayı biraz hafifletmiş gibi. 4980 tam kapalı bir kutu. ilgi çekici. turknet bunu da dağıtsın..
https://airties.com/wp-content/uploads/2023/01/Air-4980-User-Manual.pdf
ben söylersem zevki kalmaz ki. olay basit, sen biliyorsun ne yapacağını. ilkine kabloyu taktın mı otomatik moda geçer. ikinciyi de tuşlarla eşlersin. veya ikinciyi eşlemeden modu değiştirirsin farkı görürsün. sonra ikinciyi wps ile eşlersin. cihazlar elinin altında. dene ve gör.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 19 Eylül 2024; 22:12:16 >
-
mesh cihazlarının en sevmediğim yönü web ve mobil arayüzlerinin farklı farklı olması.
-
haklısınız çözene kadar uğraşayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 19 Eylül 2024; 22:19:20 > -
Eşleştirmeyi başaramadım.Moda veya bir şeyle alakalı ama bulamadım.Bu cihaz beni yordu.Satışa koydum.
-
senden alan uğraşır artık.
niye ki; ikisinin de yazılımı aynı değil mi? ama şöyle bir yazı da okumuştum sanki. hangi isp idi hatırlayamadım ama router modunda çalışmasını engelliyor şeklinde bir mesajdı. hatta içimden geçirmiştim, sanmıyorum öyle bir şey olsun diye. yer değiştirerek denedin mi? wps tuşları da işe yaramadı diyorsun yani? belki de dediğim gibi senden öncekinin üstünde kayıtlı duruyor da olabilir.
-
Arkadaşa sizin yazdığınızı yazdım mailde kaldırdı.2.ci cihazda türknet kaynaklı router modunda engel var sanırım.Menzil genişletici olarak sorunsuz çalışmıştı. Mobilden webden arayüze giriyorum. 1.eşleştirmede 2 cihazıda kullandım sadece 2. diğer odadaki cihazda bir süre sonra wifi hızı düşüyordu.Onu düzelteyim diye sıfırladım tekrar eşleştiremedim.Gıbırnet ıss kullanıyorum.Yazılımları güncelledim.Eşleştirmede 1.nin ışığı kısa sürede sabitleniyor ama 2.cinin ışığı sabitlenip eşleşmiyor.
Diğer kullandığım mesh cihazlarda mobilden ekleme veya kod okutma ile her 2 cihazda kolay bir şekilde eşleşiyor.
Satılana ve çözene kadar uğraşacağım.Başarınca mutlu oluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Eylül 2024; 10:39:14 > -
Versiyon kaç sizde? Menüler benim attığım fotomgibi mi? Eski versiyonda Basic Advanced yoktu mesala
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X