İlginç bir cihaz şimdi 2.cihazıda sıfırladım.TKZ logosu olmayan cihaza köprü modundaki vdsl modemimden landan gelen kabloyu wana takdım.Direk internet geldi.Web arayüze girip kablosuz ayarı yaptım.2.cihazda 1.cihazla hiçbirşey yapmadan eşleşip çalışmaya bağladı. |
Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router (5. sayfa)
-
-
-
ben ilk versiyonu biliyorum, adeta çöptü. ilk görünce çok şaşırmıştım. mesh'i de yoktu. güncelleyebilmek için de pppoe modunda internete sokmuştum. anca öyle sendeki gibi son güncellemeyi almış ve bir şeye benzemişti. yazılımı güncellemiş çünkü yazdı. ondaki versiyon bendeki ile aynı. sendeki değişik sadece. şu singtel'in arayüzüne ben alışkınım. bu mavi renkler ve arayüz benim de hoşuma gitmedi.
-
evet wan'ı vermen lazım. vermezsen eğer wifi yayını yapmıyor. wifi 2.4 ile 5.0'ı ayırmayı deneyebilirsin. şu an iki cihaz da 5.0 ile birbirine bağlı görünüyor. daha yüksek değer almalıydın. konumlandırma nedeniyle biraz kaybın var görünüyor.
-
Her defasında wanı bağlıyordum.Bu cihazların her 2 sinin yazılımı fibere(vdsl de köprü) uyumlu gibi.Köprü modundaki modemden interneti hemen alıyor.Diğer türlü routerden lan/wan(lan/lan denedim) bağlantıda tkz logolu olmayan internetede bağlanamıyor.Diğeri sorunsuz bağlanıyor ama eşleşmede sorun yaşıyorum.Şimdi herşey düzeldi.Şimdi 2.cihaz bir süre sonra kablosuz hızda düşecekmi ona bakıyorum.
Bu arada cihazdaki delikler (içerisine soğutucu ilaveside olabilir) işe yaramış fazla ısınmıyor. Benim dx3200 modem bundan daha fazla ısınıyordu.
2,4 ve 4 ghz birleşik böyle daha hoşuma gidiyor geçişler daha sorunsuz oluyor.
önceki resim 2 cihaz yan yana ikendi şimdi 2.ci cihazı salona koydum bu şekilde oldu.
Cihaz gerçekten donanım olarak iyi.Geçişlerde bana hızlı geldi.
Bugün tesadüfmüdür, bilemedim cihazı eternetle bağlayınca pc bir kaç kez böyle hata verdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Eylül 2024; 11:30:17 >
-
bilgisayarın senin hızına yetişememiş. manuel ip yapılandırmaları yapıp unutmuş olabilirsin. çok nadir de olsa, yoğun bir şekilde ağ yapılandırmaları ile uğraşırken windows üzerinde bu hatayı ben de aldığımı söyleyebilirim. airties'e özel değil.
yarı yarıya hız kaybın var. 1400 yine de iyi. cep telefonu ile bir hız testi yap bakalım kaç verecek, ikinci cihaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 20 Eylül 2024; 11:58:59 > -
daha önce eşleştirdiğin ve cihazları da listeden kaldırmadığın için kendiliğinden eşleşti desek yeridir. aslında cihazları listenden yani kendi accountundan sil ve buna emin ol. sonra iki cihazı resetle, tekrar kur bakalım ikinci cihaz yine eşleşecek mi?
-
Kaldırdım diye hatırlıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cimbom38Kaldırdım diye hatırlıyorum.
hız testi yapabildin mi
-
Alt yapı 55 mbps vdsl ,farklı cihazlarda wifi de modemle aynı odada 50-52 mbps alıyorum.
Bu sefer 2.ci cihaz köşe odada hız düşmesi olmadı.
Mi8 lite telefon wifi testi 1.routerle aynı oda,
2.cihazın yanında,
en köşe oda ,
-
lan test de yapsaydın keşke diyecektim ama görünen o ki; 1000 ve üzeri lan hız testi yapabileceğin cihaz elinde yok galiba.
-
Evet yok. -
https://forum.donanimhaber.com/huawei-ax3-dual-core-3000-mbps-wifi-6-w7100-router-kullanici-tecrubelerim--159616557 işlemci,ram vs donanım olarak teknik detayını bulamadım. Şimdi 2 li ,tekli kablosuz genişletici olarak test ediyorum.Gayet güzel beğendim.
Donanımı hakkınca detaylı bilgiye ulaşamadım.El atarsanız iyi olur hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 22 Eylül 2024; 17:12:5 > -
pro ile karşılaştırması var. bol resimli. detayları sen incelersin.
https://www.acwifi.net/9665.html
-
Benim baktığım farklı idi.Bu baya güzel cihazı parçalarına ayırmışİnceleyeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 22 Eylül 2024; 19:38:45 > -
hızını alamamış bir de test için ios ve android olmak üzere iki tane cep telefonu satın almış.
-
İlginç insanlar var. -
airties'ların wifi performansını görme şansım oldu bugün. 1000 Mbps veremiyor görünüyor.
kablolu, doğrudan zte router'a bağlı pc ile test
943,4 Mbps / 97,0 Mbps (zte zxhn 167a v1.0 router)
ping 4 ms
jitter 0 ms
317/27,8 (zte zxhn 167a v1.0 router) wifi test (modemi iss'e değiştirtmek lazım, uğraşmaya değmez şu an)
kablosuz test (airties air4960/r/xr) (router'ların tamamı kablolu bağlı.)
568,9 Mbps / 96,9 Mbps
ping 6 ms
jitter 2 ms
607,1 / 96,4
ping 6 ms
jitter 1 ms
717/96,9
678/96,6
705/96,3
air4960 en fazla 717Mbps gördüm. dibinden hem de. en son test 570 felan. kabaca 600 alınıyor diyeyim.
-
Ben vdsl kullanıyorum.Cihazı 100 mbps fiber kullanan arakadaş aldı.Fiber modeme 1.cihazı landan bağlayacakmış.2.cihaz diğer odada kablolu/kablosuz kullanacakmış.Dikkat etmesi gereken bir şeyler varmı?
Eşleştirmenin kısa süre olanını bulamadım.Öndeki düğmeler basıyorum.Bekliyorum.Qr kod okutuyorum error veeiyor.Bazen okuyor kahve resmi cıkıyor bulamıyor.
Epey uğraştırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 24 Eylül 2024; 10:46:34 > -
yani wps tuşlarını kullanamamış olmana ne bileyim, çok kolay bir iş sonuçta. arkadaşın baksın bakalım bir de. bu cihazın 1000mbps kablosuz veremiyor olması bence olay. ax5400 çünkü. imkanı var ise pppoe ile denesin bakalım 1000mbps kullanan biri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 24 Eylül 2024; 18:47:53 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X