teorik ve pratik dediğimiz değerler var. üretici router'a ax5400 demiş ama bunu teorik olarak değerlendirmek lazım. pratikte bu rakam, 600'e de düşüyor, 800'e de düşüyor. 900 de verebiliyor. bu değerler kötü değil lakin neden 1000 olmasın diyoruz. 1000 olmasa bile 900Mbps de verebilir. bu açıdan baktığımızda bence elindeki airties pratik açıdan bu testi geçiyor dememiz lazım. mesh sistemini de dahil ettiğinde, zaten teorik/pratik diye bir şey kalmıyor. |
Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router (7. sayfa)

-
-
-
sizde bu cihaz halen varmı?
Bendeki Mevcut donanım yazılımı sürümü : 4.189.10.2.4057 gül yazılımı kontrol ettiğimde yüklemiyor.Siz bu yazılımı nasıl güncellediniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 25 Şubat 2025; 19:53:59 > -
Yok hocam set vardı şu an bende değil, belki geri gelir : )
Daha önce de yazmıştım, Turknetin dağıttıkları ile mağazada satılanlar farklı sanırım. Ayrı güncelleme alıyorlar. Nasıl ayırt edilirler bir fikrim yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 25 Şubat 2025; 20:4:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
AİRTİES 4960XR routere direk ont yi bağladım.Kullanıcı adı ve şifremi girdim. Ayarları resimlerdeki gibi yapınca internete bağlandı.Yazılımı güncelleyince internet gitti.Bir kaç kez sıfırladım.Tekrar girdim.İnternete bağlanamadım.Atladığım bir şeymi var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 26 Şubat 2025; 10:31:59 >
-
https://forum.turk.net/uploads/default/original/3X/b/d/bd46d85864727d0cf8818529c8ad692e7cf82894.jpeg
turknet forum da yazmıştım bir ara.
-
süperonline fiber için farklılık var sanırım.
-
doğrudur. mac clone da gerekiyor ise bunda o da yoktu galiba.
-
çoğu routerde mac clone olmadan çalıştı.
Vlan idi ile ilgili bir durum onu çözmeye çalışıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 26 Şubat 2025; 19:19:37 > -
Vlan ID =0 girmeniz gerekiyor
Girdim bir yerde daha eksik var ona bakıyorum.
4960r'ye bakma fırsatım oldu bu gece. sürüm sendeki ile aynı. yalnız hala sorun var yazılımında. wan verildiğinde, otomatik olarak ayarlıyordu kendisini. şimdi her türlü, router modunda başlatıyor kendisini. yönlendirme moduna elle geçirmek gerektiği gibi bir de elle ayarı tamamlamak gerekiyor. sıkıntılı hala.
-
Bir önceki yazılımda resimdeki ayarlarla fazla uğraşmadan internete bağlanmıştım.Bağlandıktan sonra yazılımı kontrol edeyim dedim. Yeni yazılımı güncelledikten sonra ont ye wandan bağladım.Ne yaptımda internete bağlanamadım. Bir kaç kez sıfırlamama rağmen eternetle pc den arayüze bağlanmakta da sorun var.Farklı ipler alıyor. Airteisin arayüze kolayca bağlanabilmem için başka bir routere landan bağlamam ve cihazda internet olması gerekiyor.Eski yazılıma dönmek için elimizde yazılımda yok.İnternettede bulamadım.Büyük ihtimal geri dönüş yapmazlar.Airteisede mail atıp uğraşmak istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 27 Şubat 2025; 7:31:43 >
zor bir yanı yok. wan ayarına giriyorsun zaten üç tane seçenek var. pppoe, ipoe ve öbürü neydi ha bridge mod. yönlendirme modunu seçersen, ipoe'den ekleme yapıyorsun, herhangi bir şey girmen gerekmiyor. yani vlan felan bir değer girmiyorsun, modemden hemen interneti alıyor. aynı yerden istersen zaten iptv ayarı da eklersin. diğerleri zaten belli. ama kesinlikle otomatik ayarlıyordu. böyle uğraştırır hiç anlamayanı.
-
Süperonline fiberde vlanı devre dışı bırakmak gerekiyormuş,internete bağlandı.
-
Bu iyi bilgi. Çünkü başka bir konuda bir arkadaş VLAN sıfır girmek gerekiyor onu da sadece Draytek ve Fritzbox da yapabiliyorsun diye yazmıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 27 Şubat 2025; 17:32:13 >
Süperonline fiberde denediğim bazı routerlerinde vlan idi hiç yazmadanda çalışıyor. Bazılarında ise 0 veya 1 yazmak gerekiyor.Deneme yanılma ile çözüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X