Şimdi Ara

Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
4.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

......önünde düğme var onu neden kullanmıyorsun. Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router  ilk cihaz interneti aldı ise önündeki düğmeye bas bırak, üsteki yeşil led yanıp sönmeye başlar......

sizin tarif ettiğiniz gibi ilk önce wps tuşunu kullanıyorum.5-10-15 dk ne kadar beklemek gerekir ben acele ediyorum sanırım.

Cihazın QR kodun üzerine jelatin var arkadaş çıkarmamış bende çıkarmadım ondan olabilirmi? Error veriyor okuyamıyor.Bazende okuyor gibi geçiyor , kahve resmi çıkıyor bekliyor sonunda eklenemedi diye hata veriyor.

Sattığım arkadaşın hızı 100 mbps ve dediğinizi yapacak bilgiye sahip değil diye tahmin ediyorum. Süperonline 1 aylığına sanırım herkesin hızını 1000 mbps çıkardı ve bu cihazı kullanan arkadaş varsa test edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 24 Eylül 2024; 19:20:26 >
  • Güncel elimde 4960 çift sarı portlu olan model duruyor. Birkaç ay kullandım. Evde kablo tesisat vardı.Resetleyip Turknet modemden gelen ethernet kablosunu takıp butona basınca çalıştı. Hepsi bu. Başka marka modemlede denedim eşleşip çalıştı. İhtiyacı olan mesajla ulaşabilir. 800tl

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Şifre bulabildin mi hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ilgilenmedim ki hiç, unutmuşum bile. zaten 1000Mbps wifi veremediğini görünce hepten unuttum bunu. yalnız o sayfanın girişi değişmiş sanki, google hesap koymuşlar. bir dene istersen.. Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router 

Olmadı, maili tanımlı geliştiriciler girebiliyormuş

• alibaba A kullanıcısına yanıt

evet, iss/isp'ler için olmalı. eyenetworks ve singtel'de de var. tr'dekiler de turknet üzerinden. superonline ile wifi'de 1000 Mbps'ye ulaşılamadığını gördüm. turknet ile kullanan için durum nedir bilmiyorum. güzel cihaz ama turknet biraz bozmuş gibi geldi bana. :D

Bir arkadaş .....dün airtiese mail attım orjinal firmware istedim attılar türknet arayüzünde çıkarabildim diyor.Orjinal firmware ile türknet firmwaresi arasında ne fark var?Hangisi kullanışlı?Bu cihazın firmwareleri sır gibi saklanıyor.Denemek ve farkı görebilmek için bulma imkanı varmı?Bu cihazda tekrar alıp 1000 mbps fiberde denemek istiyorum.

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Ben de atmıştım ama geleceğe mektup gibi oldu, kimse sallamadı

Tam anlayamadım.

Bir arkadaşa dönüş yapmışlar demişsiniz ya bana yapmamışlardı

• sır gibi saklama değil. iss'ler başvuruyor ve ürün satın alıyorlar. her iss, üretici firmanın desteği ile cihaz yazılımını kendisine göre özelleştiriyor. airties, teknoloji mağazası ve online satış ile cihaz dağıtımı yapıyor olsaydı, ürün yazılımları için teknik destek sayfası olurdu. tr'de farklı iss'ler de airties ürünleri satabilir ama şu an görünen sadece turknet. ben 150Mbps'lik router kullanıyorum. bana yetiyor. Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router  openwrt'ye inat ettim onu da kurdum pc x86/64 olarak. bir yandan da mikrotik kullanıyorum. mesh sistemi ilgimi çekmiyor, açıkcası bu ikisi, senin yaptığın gibi, meşguliyet açısından bana yetiyor. wifi'si güçlü bir mesh sistemi var ama bence bu 4960 değil. diğer marka ve modellere bak derim.

Yeni çıkan keenetic hopperi aldım.Süperonlinede açılmayan discord vs sitelerin açılması için ben kullanmıyorum ama meraktan bir arkadaş zapret kurdu.Elimde viva da vardı.Mesh yapıp yan odaya koydum.İpv6 aktif ettirdim.Her 2 cihazda da ipv6 çalışıyor. Şu an gayet memnunum.Farklı cihazlar denk geldikçe test etmeye devam ediyorum.

Tek cihaz bile günlük ihtiyaç için bana yetiyor.Ama 1000 mbps kullanınca insan kablolu/kablosuz olabildiğince yüksek hızları görmek istiyor.

2 tane wifi 6 router ile yan odada 400-500 mbps kablosuz hız alabilsem bana yetecek.Wifi 6 cihazım yok.Wifi 5 cihazlarla da kablosuzda çok fazla kayıp oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 8 Şubat 2025; 8:12:56 >

Airties air4960XR denk geldi.Direk ont bağladım.Pc kablolu testte 760 mbps yi gördüm. Ax5400 4x4 mimo deniyor ama pek farkını göremedim.Güncelleme yapınca internet gitti.Epey ayar var tekrar deneyeceğim.

Airties air4960XR farklı oda da kablosuz olarak kablosuz ağ genişletici özelliği yok sanırım.

Air4960 kullanan bir arkadaş..... dün airtiese mail attım orjinal firmware istedim attılar türknet arayüzünde çıkarabildim...diyor.Yazılımı istedim ama geri dönüş yapmadı.

Türknet ve orjinal firmware ne gibi farklar var?

Elimde farklı routerler var test ediyorum.

Şu an en iyi performansı hopper ana router yan odada kablosuz ağ genişletici olarak ax6000 ile aldım.Yan odada ugoos am6 android cihaz ax6000 e kablo ile bağlı 800-850 mbps leri gördüm.Kablosuz hız 250-450 mbps arasında değişiyor.

Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 20 Şubat 2025; 16:38:45 >

ben wifi'de 750, kablolu da 960 görmüştüm. senin dahili ağda bir sorun olabilir. 4960'a wan girişi verirsen router, lan'dan internet girişi verirsen ap modunda ara yüzünü kendi seçiyor. cihaz güzel ama vasat. üzerindeki yazılımı ben beğenmedim. isp'lerin kendi dağıttığı cihazları özelleştirmesini anlıyorum ama bunu kullanıcısına hissettirmemesi lazım. bir de ax5400 olabilmesi için aşağıdakilere sahip olması gerekir:

Hız Testi:

Download Hızı: 1 Gbps fiber bağlantı ile 5 GHz bandında 800-900 Mbps arası hız beklerim.

Upload Hızı: 5 GHz bandında 300-400 Mbps arası hız beklerim.

Ping: 10-20 ms arası ping süresi beklerim.

Kapsam Testi:

Yakın Mesafe (Aynı oda): Sinyal gücü -30 dBm ile -40 dBm arası.

Orta Mesafe (Aynı kat): Sinyal gücü -50 dBm ile -60 dBm arası.

Uzak Mesafe (Farklı kat): Sinyal gücü -70 dBm ile -80 dBm arası.

Çoklu Cihaz Performansı:

Aynı anda 10 cihaz bağlı iken, her bir cihazda 100-200 Mbps hız beklerim.

QoS (Quality of Service) ayarlarının düzgün çalıştığını ve trafiği iyi yönettiğini doğrulamak.

Güvenlik Testi:

WPA3 şifreleme kullanarak ağın güvenliğini test etmek.

Denial-of-service (DoS) saldırılarına karşı dayanıklılığı test etmek.

Ebeveyn kontrolü ve ağ güvenlik özelliklerinin düzgün çalıştığını doğrulamak.

Kullanılabilirlik Testi:

Kurulum Süresi: 10-15 dakika içinde kurulumu tamamlamak.

Arayüz Kullanılabilirliği: Tether uygulaması ile ayarların kolay erişilebilir ve anlaşılır olduğunu doğrulamak.

bu açıdan değerlendirirsek eğer: hız testi, geçti diyelim. çoklu cihaz denemedim. güvenlik ayarı zaten standart. ebeveyn kontrolü yoktu diye hatırlıyorum. ayarları kolay. kapsama da iyi. yani geçer not alır. bunun yanında, mavili ara yüzünü beğenmemiştim. bir önceki ap ayarı vasat olsa bile bence daha iyiydi. ap modunu eskisi gibi daha basite indirip, lan ağ hızını wifi'de tam olarak vermesini beklerdim. iptv ayarı daha basite indirgenebilirdi. son olarak da en iyi router, sürekli çalışan ve teklemeyen router'dır. kendi kendine restart yapan router'lar can sıkar. otomatik güncellemeleri için zaman ayarı olması gerekirdi. sonuç olarak, benim tercihim değil.

Deneme yapıyorum.

-Benim cihaz Air4960XR ve Donanım Yazılımı Sürümü:4.189.10.2.4057. Orjinal firmware mi yoksa türknet arayüzmü daha kullanışlı ve stabil.Bu yazılımlar elinizde varmı?Yükleyip incelemek istiyorum.

-Air4960XR tek başına kablosuz olarak başka oda da ağ genişletici özelliği yok sanırım.

-Şu an yan odada xiamio redmi ax6000 routere kablolu bağladım.Kablolu 795 mbps kablosuz ise 350 mbps gördüm.Hızların düşüklüğü benim pc nin donanımı ve kablosuzda test yaptığım cihazların wifi 5 olmasından kaynaklı olabilir.

-Wifi6 özellikli 5 ghz 4*4 mu-mimo 4804 mbps + 2.4 ghz 2*2 mu-mimo 574 mbps özellikli router 2401 yerine 4804 mbps bağlantıyı görmek için direk ont ye bağlamak mı gerekiyor?

-Air4960XR 4804 mbps+ xiamio redmi ax6000 routerleri en yüksek hızı alabilecek şekilde nasıl kullanabilirim?

Airties 4960R Wifi 6 Mesh Router

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 21 Şubat 2025; 15:7:2 >

5 ay önceki mesajımda benim test ettiğim cihazda 4.197 versiyon vardı

Bu orjinal yazılımı değilmi?Sadece otomatik güncelkeyebiliyoruz,başka bir yerden yazılım bulma imkanı varmı? Türknet yazılımı nasıl ,hangisi daha stabil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 21 Şubat 2025; 15:24:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Turknet yazılım versiyonu geriden gidiyor anladığım kadarıyla. Ama cihaz Turknet mi değil mi anlamak zor
    Sadece otomatik güncelleme yapıyor cihaz. FW indirecek yeri bulan olmadı henüz

Nette baktım bende yazılımla lgili bir yer bulamadım.Bir arkadaş orjinal yazılımı airteisden almış, arkadaş tanıyor istedi oda sır gibi saklıyor.Geri dönüş yapmadı.

1000 mbps fiberde kablolu kablosuz en yüksek hızları alabileceğim 2 li router sistemini ayarlamaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 21 Şubat 2025; 15:41:45 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.