Şimdi Ara

Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.486
Cevap
29
Favori
187.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Srcn81

quote:

Orijinalden alıntı: Tekos

quote:

AirTies Air5650 kullanıcısıyım ama ASUS DSL-N55U almanızı tavsiye ederim, daha gelişmiş bir modemdir.

Benim 5650 aldığımda Asus'un bu modemi piyasada yoktu mecburen almak zorunda kaldım.

Ben sizin bütün yazdıklarınızı okudum.Ama Asustan çok sıkıntı çekenler var (bittorent,mediplayer bağlantıları vs).Ama siz airtiestan memnunsunuz dimi bittorent media player vs. iyi çalışlıyor sonuçta.Gelişmiş bir model olması önemli ama kullanamadıktan veya sıkıntı çektikten sonra bir anlamı yok.Yoksa asus garanti,görsellik ve firma olarak airtiestan çok üstün bir şirket.
    @Srcn81

Airties 5650'den memnunum bittorrent özelliği ve usb disk takınca ağ üzerindeki tüm bilgisarlardan disk içindeki dosyalara ulaşmak çok iyi.

ADSL2+/VDSL2 Hatlarda çalışmaktadır.

Teşekkür ederim.Bakalım vatan bilgisayardaki arkadaşlara da bir sorarım ona göre alırım artık ama son olarak size bir şey sorcam.Asus sizce niye daha iyi ? Yani + olan hangi yönü var.Siz olsanız niye asus alırdınız kısacası ?Teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı.
    @ Srcn81

• quote:

quote:

quote:

quote:

AirTies Air5650 kullanıcısıyım ama ASUS DSL-N55U almanızı tavsiye ederim, daha gelişmiş bir modemdir.

Benim 5650 aldığımda Asus'un bu modemi piyasada yoktu mecburen almak zorunda kaldım.

Ben sizin bütün yazdıklarınızı okudum.Ama Asustan çok sıkıntı çekenler var (bittorent,mediplayer bağlantıları vs).Ama siz airtiestan memnunsunuz dimi bittorent media player vs. iyi çalışlıyor sonuçta.Gelişmiş bir model olması önemli ama kullanamadıktan veya sıkıntı çektikten sonra bir anlamı yok.Yoksa asus garanti,görsellik ve firma olarak airtiestan çok üstün bir şirket.
    @Srcn81

Airties 5650'den memnunum bittorrent özelliği ve usb disk takınca ağ üzerindeki tüm bilgisarlardan disk içindeki dosyalara ulaşmak çok iyi.

Teşekkür ederim.Bakalım vatan bilgisayardaki arkadaşlara da bir sorarım ona göre alırım artık ama son olarak size bir şey sorcam.Asus sizce niye daha iyi ? Yani + olan hangi yönü var.Siz olsanız niye asus alırdınız kısacası ?Teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı.
    @ Srcn81

Bu konuda tüm ayrıntılar mevcut.

forum.donanimhaber.com/m_74842767/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn81 -- 13 Aralık 2013; 21:27:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@Srcn81

@ Srcn81

vdsl desteği gerekiyorsa airties 5650 veya dsl-n66u mevcut, dsl-n66u daha üstün cihaz ama tabi pahalı, burda seçeneğiniz en iyisi olsun ise dsl-n66u ama fiyat performans olsun istiyorsanız airties 5650 alabilirsiniz.

vdsl gerekmiyorsa dsl-n55u 5650'den çok daha üstün bir cihaz, asusun n66u öncesi üst düzey modemi dual-band,ai cloud,3g/4g,dual-wan vsvs..

• quote:

Orijinalden alıntı: hey

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@Srcn81

@ Srcn81

vdsl desteği gerekiyorsa airties 5650 veya dsl-n66u mevcut, dsl-n66u daha üstün cihaz ama tabi pahalı, burda seçeneğiniz en iyisi olsun ise dsl-n66u ama fiyat performans olsun istiyorsanız airties 5650 alabilirsiniz.

vdsl gerekmiyorsa dsl-n55u 5650'den çok daha üstün bir cihaz, asusun n66u öncesi üst düzey modemi dual-band,ai cloud,3g/4g,dual-wan vsvs..

Alıntıları Göster
    Merhaba Airties almaya karar verdim ama son olarak bir şey daha sorcam siz hd filmlerde takılıyor demişsiniz ? 720P'lerde de böyle bir takılma yapıyormu ? Teşekkür ederim.Artık bittorrent ayarlarında kafanızı bir daha ağrıtırım. :D
    @Srcn81

Sizin yazılarınızı çok okudum , ellerinize sağlık çok yararlı bilgiler vermişsiniz.Gönlüm asustan yana dediğim gibi garanti,görünüm,destek asus ama sorun çıkartabilirmi diye çok korktum forumda sorun yaşayan arkadaşlar var.şimdilik airties'ı alcam herhangi bir sorun çıkartırsa asus ile değiştiririm.
    @hey

• Tekos kullanıcısına yanıt
    Ben takılma falan olur demedim sanırım yazdığım mesajlarda, hd film izlerken takılma olursa eğerki bu tamamen internet hızına bağlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben takılma falan olur demedim sanırım yazdığım mesajlarda, hd film izlerken takılma olursa eğerki bu tamamen internet hızına bağlı.

Karıştırmış olabilirim.Ama ben internetten film izlerken demek istemedim.Bağlantı kurulduğu zaman Akıllı LCD tv'ye görüntü aktarırken vs. donmalar oluyormu demek istemiştim.
    @Srcn81

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 14 Aralık 2013; 13:48:10 >
  • quote:

quote:

Karıştırmış olabilirim.Ama ben internetten film izlerken demek istemedim.Bağlantı kurulduğu zaman Akıllı LCD tv'ye görüntü aktarırken vs. donmalar oluyormu demek istemiştim.
    @Srcn81

Tv ye bağlantım olmadığı için bir bilgim yok malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    airties air 5650 ye usb flash disk takarak 1080p film izledim. hic takilma yok. pc gibi. lg tv kablosuz olarak bagli modeme.

asus dsl-55u soba gibi isiniyormus, parmagimi koyamadim diyenler var. cihazda pasif sogutma var.
    performansi etkilemiyormus ama asiri isinan cihazi ben almam.
    airties 5650 hic isinmiyor. bence airties 5650 nin cift cekirdekli broadcom islemcisi asus dsl-55u dan daha iyi ve kaliteli. ralink ucuz chipsetler uretir. asus modemlerinde neden broadcom chipsetlerini kullanmadigini bilmiyorum.
    zaten asus ust duzey routerlarinda broadcom kullanir ve cok pahali cihazlardir.

asus modemleri nerdeyse hergun firmware guncellemesi aliyor cunku hep sorun var ama hallediyorlar. tasarim ve kasa super.
    asusa gore, airties 5650nin eksigi kasasi ve icine bir tanede 5ghz wifi chip taksalarmis super olurdu. ama fiyat artardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 14 Aralık 2013; 15:28:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alierr

airties air 5650 ye usb flash disk takarak 1080p film izledim. hic takilma yok. pc gibi. lg tv kablosuz olarak bagli modeme.

asus dsl-55u soba gibi isiniyormus, parmagimi koyamadim diyenler var. cihazda pasif sogutma var.
    airties 5650 hic isinmiyor. bence airties 5650 nin cift cekirdekli broadcom islemcisi asus dsl-55u dan daha iyi ve kaliteli. ralink ucuz chipsetler uretir. asus modemlerinde neden broadcom chipsetlerini kullanmadigini bilmiyorum.

asus modemleri nerdeyse hergun firmware guncellemesi aliyor cunku hep sorun var ama hallediyorlar. tasarim ve kasa super.
    asusa gore, airties 5650nin eksigi kasasi ve icine bir tanede 5ghz wifi chip taksalarmis super olurdu. ama fiyat artardi.

Teşekkür ederim , bende airties da karar kılmıştım sizin söylediklerinizde çok yardımcı oldu.Evet kasasını biraz daha güzel yapsalarmış daha iyi olurmuş ama ısınmaması için bu şekilde yapmış olabilirler.
    @alierr

• quote:

quote:

Teşekkür ederim , bende airties da karar kılmıştım sizin söylediklerinizde çok yardımcı oldu.Evet kasasını biraz daha güzel yapsalarmış daha iyi olurmuş ama ısınmaması için bu şekilde yapmış olabilirler.
    @alierr
    Merhaba arkadaşlar bugün modemi aldım yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.Modemde ısınma yok,bahsedilen tıssss diye bir ses yok kulağımı dayayıp dinledim,şekil şemal olarak büyük ve çirkin,ama kurulumu çok basit,arayüz olarak asus 55 serisinin arayüzü bundan daha güzel.Wireless sorunsuz ve her yerde iyi çekiyor 3 katlı evin garajına indiğim zaman 5 üzerinden 2 anten çekiyor.Ev içinde her yerde full,balkon vs. 4 anten.
    Tek olumsuz bir yanı ile karşılaştım ve hatta bu yüzden bu modemi geri verecektim sizin de haberiniz olsun istedim.Win-7 64 bit işletim sistemi kullanıyorum explorer11 internet tarayıcım var.Arayüzü olan 192.168.2.1'e girdiğim zaman arayüzdeki sekmeler açılmıyor , bekletiyor hatta şifre bile değiştirmeme izin vermiyordu.Yani arayüzü kullanamıyordum.Sorunun nedeni int.exp 11 sürümünden dolayı exp. ayarlarından 192.168.2.1 uyumluluk moduna ekliyorsunuz.Uyumluluk modunda çalışırsa hiçbir sorun olmuyor.Arayüz için sanırım yeni bir güncellenme çıkması gerekiyor.
    @Srcn81
    @alierr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 16 Aralık 2013; 4:30:22 >

Hayırlı olsun, sizinde dediğiniz gibi biraz büyük ve çirkin görünüyor.
    Kablosuz performansı iyi.
    Arayüz sorunu bende de vardı, 2 hafta gibi bir süre arayüze girmekte sıkıntılar çektim ama sonradan bu sorun kendi kendine kalktı. Sizinde aynı olur umarım.

Hayirli olsun. cok dogru bir secim yapmissiniz. neden derseniz ilerde ttnet size adsl yerine vdsl sinyali yollayabilir yada hiz yukseltirseniz vdsl modem lazim olur.

suan bir adsl modeme 100/150 tlden fazla para vermek bana cok sacma geliyor.

int. explorer yerine farkli tarayicilar deneyebilirsiniz. chrome, firefox, opera

• quote:

Hayirli olsun. cok dogru bir secim yapmissiniz. neden derseniz ilerde ttnet size adsl yerine vdsl sinyali yollayabilir yada hiz yukseltirseniz vdsl modem lazim olur.

suan bir adsl modeme 100/150 tlden fazla para vermek bana cok sacma geliyor.

int. explorer yerine farkli tarayicilar deneyebilirsiniz. chrome, firefox, opera

Merhaba , teşekkür ederim.
    Alır almaz sorun yaşadığım için hemen firmware güncellemesi yaptım.Bu arada airties ile görüştüm.Modemin 192.168.2.1 olan bağlantısından int.exp üzerinden giriş yaparken airties network assistant diye bir proğramı var(cd'den yüklediğimiz) onu kapatın diyor,kapatmazsanız arayüze girdiğiniz zaman 192.168.2.1'den size her zaman şifre sayfasına atıyor.Eğer 192.168.2.1 girdiğimizde modem arayüzü sayfalarının açılmasında bir problem oluyorsa o zaman 192.168.2.1 adresini "uyumluluk görünümü ayarlarından" uyumlu duruma getirin diyor , aynı şey bittorent sayfası içinde geçerli. Eğer bunların hepsinde sorun yaşarsanız;"airties network assistant " proğramından "gelişmiş seçenekler" modem arayüzüne girerseniz bu tip sorunların hiç bir tanesi ile karşılaşmazsınız.
    Bunların hepsini denedim tecrübe ettim hepsi de doğru sizinde haberiniz olsun istedim.
    Evet inanmayacaksınız bugün Türktelekomcuları gördüm ekip olarak geziyorlardı onlara sordum , bizim burda vdsl altyapısı hazırmış ve santrale yakınmışız yakın bir zaman VDSL sinyali tam olarak verilecekmiş,şimdilik sadece isteyen aboneler Türk Telekom bölge müdürlüğüne giderek sorup bağlatabilir diyor.Ama evlerin içine fiber girmeyecekmiş sadece VDSL altyapısı hazırlanmış yani kutuya kadar fiber sonra bakır kablo, buna da şükür yani.Bu arada iyi denk düştü 55u da vdsl yok.
    Teşekkürler.

• Asus hakkında güzel sözlerinize rastladım bu ve önceki sayfalarda. Kullanıcısı olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Asus aslında hiçte sanıldığı gibi bir firma değil. Garanti sürecinde kesinlikle iyi bi firma değil zaten hadi onu geçelim ürünleri de çok sıkıntılıdır. Laptopundan modemine kadar ürünleri hep sorunludur. Hele Asus Türkiye dediniz mi orda ben susarım bu smiley konuşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bf5 -- 17 Aralık 2013; 1:22:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bf5

Asus hakkında güzel sözlerinize rastladım bu ve önceki sayfalarda. Kullanıcısı olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Asus aslında hiçte sanıldığı gibi bir firma değil. Garanti sürecinde kesinlikle iyi bi firma değil zaten hadi onu geçelim ürünleri de çok sıkıntılıdır. Laptopundan modemine kadar ürünleri hep sorunludur. Hele Asus Türkiye dediniz mi orda ben susarım bu smiley konuşur.

@Bf5
    Merhaba benim bir kaç tane asus parçam oldu garantilerinde hiç bir sorun çıkmadı , yenisi ile değişen oldu vs. ama her zaman aynı olacak diye bir şey yok tabi. Elektronik işi biraz şans ben ne alırsam alayım sorunlu çıkar :D Ama sorunlarını hep çözebilmişimdir gerek çok fazla araştırarak , gerekse üzerine biraz fazla düşerek.Mesela yukardaki yazımı okuyun aslında o daha uzun bir yazı ama ben kısalttım biraz. Yani airties aldım onda da sorun çıktı. Ama iyi olan tarafı müşteri hizmetleri var adamların ve bilgili sayılırlar bu konuda.Ben asusun şeklini çok beğendim.Yoksa içindeki chipset aldığım modemin chipsetinden daha kaliteli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekos -- 17 Aralık 2013; 1:30:19 >

• quote:

quote:

Asus hakkında güzel sözlerinize rastladım bu ve önceki sayfalarda. Kullanıcısı olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Asus aslında hiçte sanıldığı gibi bir firma değil. Garanti sürecinde kesinlikle iyi bi firma değil zaten hadi onu geçelim ürünleri de çok sıkıntılıdır. Laptopundan modemine kadar ürünleri hep sorunludur. Hele Asus Türkiye dediniz mi orda ben susarım bu smiley konuşur.

@Bf5
    Merhaba benim bir kaç tane asus parçam oldu garantilerinde hiç bir sorun çıkmadı , yenisi ile değişen oldu vs. ama her zaman aynı olacak diye bir şey yok tabi. Elektronik işi biraz şans ben ne alırsam alayım sorunlu çıkar :D Ama sorunlarını hep çözebilmişimdir gerek çok fazla araştırarak , gerekse üzerine biraz fazla düşerek.Mesela yukardaki yazımı okuyun aslında o daha uzun bir yazı ama ben kısalttım biraz. Yani airties aldım onda da sorun çıktı. Ama iyi olan tarafı müşteri hizmetleri var adamların ve bilgili sayılırlar bu konuda.Ben asusun şeklini çok beğendim.Yoksa içindeki chipset aldığım modemin chipsetinden daha kaliteli değil.

Aynen bende almadan o kadar araştırıp almama rağmen hep sorun yaşarım.
    Asusa gelirsek şekil konusunda gerçekten çok iyiler ürettikleri kasadan notebooka modeme kadar herşey tasarım harikası ama dediğim gibi önemli olan aldıktan sonrası. Aylarca Asus Türkiye'nin telefonlarını açmadığını bilirim.
    Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım. Bende kullandığınız modemi almayı düşünüyorum fakat alternatif olarakta Zyxel Vmg3312 de var aklımda siz ne dersiniz?

• quote:

quote:

quote:

@Bf5

Asusa gelirsek şekil konusunda gerçekten çok iyiler ürettikleri kasadan notebooka modeme kadar herşey tasarım harikası ama dediğim gibi önemli olan aldıktan sonrası. Aylarca Asus Türkiye'nin telefonlarını açmadığını bilirim.
    Neyse konuyu daha fazla dağıtmayayım. Bende kullandığınız modemi almayı düşünüyorum fakat alternatif olarakta Zyxel Vmg3312 de var aklımda siz ne dersiniz?

TTnet'in kampanyasından alacakmışsınız, ikisi arasında kaldıysanız kesinlikle airties derim.Bu arada sizin için zyxel'in incelemelerine baktım.O da kötü değil ama airties'ın bu modeli güzel.(bu arada ttnetin verdiklerinde Bittorent desteği yokmuş bilginize)

• quote:

quote:

quote:

quote:

@Bf5

TTnet'in kampanyasından alacakmışsınız, ikisi arasında kaldıysanız kesinlikle airties derim.Bu arada sizin için zyxel'in incelemelerine baktım.O da kötü değil ama airties'ın bu modeli güzel.(bu arada ttnetin verdiklerinde Bittorent desteği yokmuş bilginize)

Alıntıları Göster
    ev 3+1 130-140 m2, çocuk odasındaki pc ye 5650 bağlı, salondan laptopla internet yok. salonun kapısında tek diş.. mesafe 10- 12 metre bu nasıl modem? kıracağım birazdan....

• quote:

1 Nisan da 219 tl ye aldım vatan bilgisayardan biraz pahalı ama çok kaliteli bir modem.

Alıntıları Göster
    Ben UPnP açamıyorum, "UPnP Aktif" tuşu basılabilir değil. Siz de durum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusay

ev 3+1 130-140 m2, çocuk odasındaki pc ye 5650 bağlı, salondan laptopla internet yok. salonun kapısında tek diş.. mesafe 10- 12 metre bu nasıl modem? kıracağım birazdan....

Benim kablosuz ayar alttaki gibi ayarlı, gayet iyi çekiyor. Sizin ayarlar nasıl paylaşır mısınız

Airties 5650 aldım, sorusu olan varsa elimden geldiğince cevaplayabilirim.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.