Şimdi Ara

airties ap 302 kurulum hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde airties ap 302 var nasıl kuracağım hakkında bilgim yok. evimde bir modem var bilgisayardan oraya kablo çektim kablosuz yayın yapıyor ya onun yerine ap 302 kullanmak istiyorum yada modemi tekrarlasın istiyorum bu ikisinden birisini seçeceğim. yardımcı olacak arkadaş varsa şimdiden teşekkür ederim.

• Modemin markasın nedir? Kablosuz tekrarlama işlemi için aşagıdaki linki incelersen yapabilirsin.

http://www.airties.com/_supportdocs///__20130621144137.pdf

aynı ayarları modemındede yapacaksın. kablosuz sifre ve kanal aynı olacak sonrasında mesh bolumunden ap-302 sececeksin.

Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccnablade

Modemin markasın nedir? Kablosuz tekrarlama işlemi için aşagıdaki linki incelersen yapabilirsin.

aynı ayarları modemındede yapacaksın. kablosuz sifre ve kanal aynı olacak sonrasında mesh bolumunden ap-302 sececeksin.

Kolay gelsin

modem zyxel
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

quote:

Modemin markasın nedir? Kablosuz tekrarlama işlemi için aşagıdaki linki incelersen yapabilirsin.

Kolay gelsin

modem zyxel

Dene yukarıdakilere ama pek randıman alamazsın. Surekli kopma sorunu yaşayabilme ihtimalin var.

• yalnız belirteyim bir sorun çıkmasın ben modemi bir nevi ap olarak kullanıyorum dhcp kapattım modemin. ap yi etkiler mi bu durum?
  • quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin

modem zyxel

Dene yukarıdakilere ama pek randıman alamazsın. Surekli kopma sorunu yaşayabilme ihtimalin var.

hmm o zaman modemi iptal etsem direk ap olarak kursam airtiesi , nasıl kurabilirim? onun anlatımı var mıdır?

• Nasıl modemi iptal edip anlamadım tam olarak. modemden gelen ethernet kablosuna baglayıp sadece kablosuz sinyal yaymakmı istiyorsun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TP-LİNK WA750RE HAKKINDA YARDIM
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Nasıl modemi iptal edip anlamadım tam olarak. modemden gelen ethernet kablosuna baglayıp sadece kablosuz sinyal yaymakmı istiyorsun?

şimdi biraz önceki anlatım modemi tekrarlıyordu değil mi yanlış anlamadıysam. modemi iptal etsek laptopdaki ethernet kablosunu airties ap 302 ye bağlasak onun sinyali belki modemden daha kuvvetlidir daha geniş alana yayar.

dipnot: ben adaptor ile bağlanıyorum internete ve aldığım interneti evdeki diğer pc lerin adaptoru olmadığından adaptorle bağlandığım alana bağlanamadıklarından dolayı modemi ap yaparak yaydım onlara. sistem budur yanlış anlamayın diye belirteyim dedim.
  • Ana modem zyxel ve onun kablosuz görmüyorlar sende baska bir modem vardı onu sinyal tekrarlasın diye orayami koydun. Tam anlamadım. Sende iki tane zyxel modem mi var?
  • Hocam ap 302 yi tekrarlayici olarak kullandiginizda wpa2 sifreleme kullanamazsiniz...wep sifreleme kullanabilirsiniz onuda kirarlar....

yani tekrarlayici konusunu direk kapatalim...

modemin wirelessini kapatim apnin wirelesini kullanmak icinde kisa bi cat 5 kablo ile modemden apye kablo ile baglayin ,baglantilar tamamlandiktan sonra 192.168.2.254 ten girip yapip modemdeki gibi yapilandirabilirsiniz...

zyxelin sinyali bulundugunz yere ulasmiyorsa elinizdkei cihazi tekrarlayici olarak kullanmanizi tavsiye etmedigimden .modemden bulundugunuz yere kablo cekip apye baglamanizdir...boylelike hem zxel den hemde apden sinyal almis olursunuz
    .yine 192.168.2.254 ten arayuzune girerek yapilandirabilirsiniz

ap ye modemden kablo bagladiginizda wpa2 yi kullanabilirsiniz yani access point olmus olucak

apyi lokal olarak yapilandirebilmek icin ise .apuo bilgisayarinzia baglayin..ethernet ag adaptorune elle ip verin.

ornegin 192.168.2.66 , 255.255.255.0 , varsayilan ag gecidi kisminada once bos birakarak deneyin olmadiysa 192.168.2.254 yazip tekrar deneyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tituslivius -- 17 Şubat 2014; 1:37:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tituslivius

Hocam ap 302 yi tekrarlayici olarak kullandiginizda wpa2 sifreleme kullanamazsiniz...wep sifreleme kullanabilirsiniz onuda kirarlar....

modemin wirelessini kapatim apnin wirelesini kullanmak icinde kisa bi cat 5 kablo ile modemden apye kablo ile baglayin ,baglantilar tamamlandiktan sonra 192.168.2.254 ten girip yapip modemdeki gibi yapilandirabilirsiniz...

zyxelin sinyali bulundugunz yere ulasmiyorsa elinizdkei cihazi tekrarlayici olarak kullanmanizi tavsiye etmedigimden .modemden bulundugunuz yere kablo cekip apye baglamanizdir...boylelike hem zxel den hemde apden sinyal almis olursunuz

ap ye modemden kablo bagladiginizda wpa2 yi kullanabilirsiniz yani access point olmus olucak

apyi lokal olarak yapilandirebilmek icin ise .apuo bilgisayarinzia baglayin..ethernet ag adaptorune elle ip verin.

ornegin 192.168.2.66 , 255.255.255.0 , varsayilan ag gecidi kisminada once bos birakarak deneyin olmadiysa 192.168.2.254 yazip tekrar deneyebilirsiniz

Modemden apye kablo cekemem tek giris var nasıl olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Hocam ap 302 yi tekrarlayici olarak kullandiginizda wpa2 sifreleme kullanamazsiniz...wep sifreleme kullanabilirsiniz onuda kirarlar....

Modemden apye kablo cekemem tek giris var nasıl olacak?

ana modem marka model nedir

wds desteği varsa iki cihazi kablosuz baglayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladigim kadari ile modemde bir adet ethernet cikisi var...ucuz bir swich alarak durumu cozebilirsiniz
  • quote:

Anladigim kadari ile modemde bir adet ethernet cikisi var...ucuz bir swich alarak durumu cozebilirsiniz

elimde switch var fakat düşündümde ip çakışması yaşanmayacak mı o durumda? hem modeme hem ap ye kablo çekeceğim hangi birine ip sabitleyeceğim ve nasıl olacak tek bir yerel ağ bağdaştırıcısı var doğal olarak. yanlış bendeyse düzeltin lütfen.
  • neden ip cakismasi olsunki ? apde zaten dhcp kapali olur...aygitlar ipyi yine modemden alacak.

ayrica hem elle ip vericem diyosunuz hem ip cakismasi diyosunuz .swichle ip cakismasindaki baglanti nedir ?

bir modem in standart ayarlari ile 254 aygit baglanabilir.yerel ag bagdastiricisi ndan kastiniz nedir ag adaptorumu ?

ap kurulumunu sordunuz anlattim ....yapmak istediginiz seyden parca parca anlatirsaniz ben yardimci olamam...amac nedir burda anlasilir bi sekilde izah edin ne yapmak istedginizi one ore uyeler yorumlasinlar
  • quote:

neden ip cakismasi olsunki ? apde zaten dhcp kapali olur...aygitlar ipyi yine modemden alacak.

ayrica hem elle ip vericem diyosunuz hem ip cakismasi diyosunuz .swichle ip cakismasindaki baglanti nedir ?

bir modem in standart ayarlari ile 254 aygit baglanabilir.yerel ag bagdastiricisi ndan kastiniz nedir ag adaptorumu ?

ap kurulumunu sordunuz anlattim ....yapmak istediginiz seyden parca parca anlatirsaniz ben yardimci olamam...amac nedir burda anlasilir bi sekilde izah edin ne yapmak istedginizi one ore uyeler yorumlasinlar

yapmak istediğim şu:

interneti tp link adaptor ile bir modemden alıyorum ki bu modemin arayüzüne erişemiyorum.. neyse ordan aldığım interneti elimdeki bir modemin dhcpsini kapatıp ip sini sabitleyip bilgisayarın ethernet girişine kablo takarak diğer ucunuda modeme takarak dağıttım. (evdeki diğer bilgisayarlar ilk modemden sinyal alamadıkları için bir nevi ap olarak kullandım 2. dediğim modemi). elimde fazladan ap 302 cihaz var bu cihazıda kullanmak istiyorum olay budur.

• ap 302 bu durumda 2. dediğim modemden alacak interneti. sistem bu anlattığım şekilde işleyecek. mümkün müdür?
  • Ayarlamis oldugunuz o modemden bir erhernet kablosu cikarip swiche baglayacaksiniz swichtende bilgisayariniza bi kablo. swichten bir kabloda ap ye ...apdede dhcp kapali olucak .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.