Şimdi Ara

Infınıty 401 modemi ile Asus AC750 Router bağlantısı sorunu- Yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba kablonet infinity 401 modem kullanıcısıyım. Birçok farklı gerekçe ile Asus AC750 modemini router olarak bağlama kararı aldım.

Bu router işlemi için yapmam gereken ayarlar nelerdir? Internetteki hangı kaynaktan yararlansam hep birşeyler eksik kalıyor. Detaylı şekilde yapmam gerekenleri açıklamanız için yardım talep ediyorum.

Asus modemimi router olarak kullanmak istiyorum, tüm internet ayarlarımı asus modemden yapmak ve infinity modemi sadece bridge modunda kullanarak internet dağıtıcısı olarak kullanmak istiyorum. Bu bilgiler ışığında bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

dıpnot:forumdaki birçok başlığı okudum eksiksiz yaptım ancak yine sonuç alamadım. Tam olarak bu 2 modemi bağlayıp olumlu sonuç alan birine yada konu hakkında detaylı bilgi sahibi olan birine çok ihtiyacım var

• netmasterı bridge moda alıp, kablosuzunu kapatıp asus'u bağlayacaksınız, basit bir olay.

netmaster'ı bridge moda aldıktan sonra cihaz yeniden başlar başlamaz bütün lan kablolarını sökün sadece asus router bağlı kalsın. Yoksa pc'nize ip verir, asus'a vermez.

asus'tan da normal bir şekilde wan kurulumu yapacaksınız. tam ayarları bilmiyorum ama dinamik ip'yi seçmeniz gerek.

edit:https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wireless/DSL-AC750/TR12789_DSL_AC750_manual.pdf

sayfa 47'den itibaren anlatılıyor. wan transfer mode ethernet wan olacak. wan connection type automatic olacak. upnp vs. kapalıysa onları da açın, tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loiloyse -- 11 Nisan 2020; 19:24:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: loiloyse

netmasterı bridge moda alıp, kablosuzunu kapatıp asus'u bağlayacaksınız, basit bir olay.

netmaster'ı bridge moda aldıktan sonra cihaz yeniden başlar başlamaz bütün lan kablolarını sökün sadece asus router bağlı kalsın. Yoksa pc'nize ip verir, asus'a vermez.

asus'tan da normal bir şekilde wan kurulumu yapacaksınız. tam ayarları bilmiyorum ama dinamik ip'yi seçmeniz gerek.

edit:https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/wireless/DSL-AC750/TR12789_DSL_AC750_manual.pdf

sayfa 47'den itibaren anlatılıyor. wan transfer mode ethernet wan olacak. wan connection type automatic olacak. upnp vs. kapalıysa onları da açın, tamamdır.
    her bırını tek tek denedım ama sızın yazdıgınız gıbı tekrar deneyecegım , sonuclarıda buradan paylasırım. ılgınız ve cevabınız ıcın tesekkur ederım. yaptıktan sonra olmaz ıse tek tek ekran goruntulerını ve ayarları burada paylasırım daha detaylı gormus olursunuz .

• quote:

Orijinalden alıntı: tunokan

her bırını tek tek denedım ama sızın yazdıgınız gıbı tekrar deneyecegım , sonuclarıda buradan paylasırım. ılgınız ve cevabınız ıcın tesekkur ederım. yaptıktan sonra olmaz ıse tek tek ekran goruntulerını ve ayarları burada paylasırım daha detaylı gormus olursunuz .

Alıntıları Göster
    ben buradayım hocam bugün hallederiz. dediğim gibi yaparsanız bağlanmaması pek mümkün değil.
  • quote:

netmasterı bridge moda alıp, kablosuzunu kapatıp asus'u bağlayacaksınız, basit bir olay.

Hocam her bir adımı hem bu sitede okuduklarıma hemde sizin yazdıklarınıza göre eksiksiz yaptım :) Bunu kanıtlamak içinde her bir adımda ekran resmini aldım. Yarın sabah umuyorum ki bir hata varsa tespit edip düzeltebiliriz, çunku kafayı yemek üzereyim :)

1-Modemimden kablosuz özellikleri kapatım.Infınıty 401 modemi ile Asus AC750 Router bağlantısı sorunu- Yardım edin

2- herhangi bir ayarı değiştirmemiş olsamda modemin ip ve mac adresleri bunlar

3-DHCP sunucusunu kapattım. Infınıty 401 modemi ile Asus AC750 Router bağlantısı sorunu- Yardım edin

4-Güvenlik duvarı korumasını kapatıp, modemi bridge modunda çalıştırdım ve modem kendını kapatır kapatmaz etherneti soktum ve yeniden açılmasını bekleyerek Asus modeme öyle taktım, daha sonra asus modemi açtım.Infınıty 401 modemi ile Asus AC750 Router bağlantısı sorunu- Yardım edin

5-Asus modemime bu kablo takılıyken asus modemin wifisi ile bilgisayara baglandım ( asus modemde ınternet yok,) router ıcın takılı kablo varken bıle ınternet gelmedı. Şimdi asus modemin ayarlarını yapmam gerek sonra gelir diyerek tum ayarları yaptım. Onların resimleride şunlar: Infınıty 401 modemi ile Asus AC750 Router bağlantısı sorunu- Yardım edin

tüm bunlardan sonra malesef hıcbır degısım olmadı yıne ınternetim yok , farklı bir ethernet ile asus modem-pc arası baglantıyı denedim bir umut yine internet yok. Her ıkı modemi kapatıp yine sırayla açtım, yıne sonuc değişmiyor. Asus modemi eksiksiz bir şekilde router yapamıyorum. Bu modemde ömrümü yedi benim!

sonuç: Infınıty 401 modemi ile Asus AC750 Router bağlantısı sorunu- Yardım edin

• Netmaster'ı BRIDGE MODEa al.Infinity'nin WAN portundan PC'nin LAN girişine CAT kabloyu takın ve Windose kullanıyorsan Network kısmında Network adapters menüsünde bağlı olduğun adapter a girip IPv4 paketlerinden manuel IP gir :

192.168.100.15 gibi mesela
    Subnet mask /24 yani 255.255.255.0
    Default gateway 192.168.100.1

Sadece Netmaster'la PC Kablon bağlı olsun.

192.168.100.1 yazınca tarayıcıya girebiliyor musun Infinity"nin arayüzüne peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Router kullanıyorum.Birde böyle dene.Ben böyle yapıyorum.Önce Modemi bridge moduna al ve yeniden başlat.Daha sonra Medemi kablo Routera bağla. Routerda Bilgisayara kablo ile bağla. Router arayüzüne gir oradan Dinamik İP seç, kullanıcı adı ve şifre ile diğer cihazlardan bağlanmak için wifi şifresini belirle bu kadar.Yalnız dikkat ettim en alta resimde MAC adresi yok oraya Bilgisayarın MAC adresini kopyala birde öyle dene.Çünkü bende öyle otomatik alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahdeg -- 12 Nisan 2020; 7:39:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu ayaları yaptıktan sonra netmaster'ın arkadaki tuşundan bi aç kapa yapar mısınız?

bir de mtu'yu 1500'e çekin.

ekstra olarak doğrulamak için soruyorum, netmasterdan gelen kabloyu kontrol edin, asus routerınızın arkasındaki lan1 portuna takılı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loiloyse -- 12 Nisan 2020; 11:41:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Netmaster'ı BRIDGE MODEa al.Infinity'nin WAN portundan PC'nin LAN girişine CAT kabloyu takın ve Windose kullanıyorsan Network kısmında Network adapters menüsünde bağlı olduğun adapter a girip IPv4 paketlerinden manuel IP gir :

192.168.100.15 gibi mesela
    Subnet mask /24 yani 255.255.255.0
    Default gateway 192.168.100.1

Sadece Netmaster'la PC Kablon bağlı olsun.

192.168.100.1 yazınca tarayıcıya girebiliyor musun Infinity"nin arayüzüne peki?
    Bridge moda aldıktan sonra evet 192.168.100.1 den gırılıyor zaten ınternetım olmadıgı ıcın modemı eskı halıne getırmek ıcın brıdge modda gırıp tekrar eskı halıne alıyorum mecburen ınternetsız kalmayayım dıye :) ınfınıty modemın arkasında 2 adet tel girişi ve 2 adet LAN girişi var. Wan baglantısı dedıgınız sanıyorum kı LAN girişi çunku bir WAN girişi yok . teknik terimlerden anladığim kadarı ile infinity modem pc ye baglı ıken girip manuel IP girmemi istiyorsunuz doğru mu ? bu işlemi router baglama adına hıcbır ayar yapmadan once mı yapayım ? Tesekkurler ılgınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: fahdeg

Bende Router kullanıyorum.Birde böyle dene.Ben böyle yapıyorum.Önce Modemi bridge moduna al ve yeniden başlat.Daha sonra Medemi kablo Routera bağla. Routerda Bilgisayara kablo ile bağla. Router arayüzüne gir oradan Dinamik İP seç, kullanıcı adı ve şifre ile diğer cihazlardan bağlanmak için wifi şifresini belirle bu kadar.Yalnız dikkat ettim en alta resimde MAC adresi yok oraya Bilgisayarın MAC adresini kopyala birde öyle dene.Çünkü bende öyle otomatik alıyor.
    Hocam söylediğiniz herseyi yapmama rağmen olmaması büyük bir sorun zaten onu düzeltmeye çalışıyorum. MAC adresi kısmında kimisi diyor ki ınfınıty modemın mac adresı yazacak , sizde bilgisayarın diyorsunuz . MAC adresi yazarakta denedim sonuç aynı malesef :(
  • quote:

bu ayaları yaptıktan sonra netmaster'ın arkadaki tuşundan bi aç kapa yapar mısınız?

bir de mtu'yu 1500'e çekin.

ekstra olarak doğrulamak için soruyorum, netmasterdan gelen kabloyu kontrol edin, asus routerınızın arkasındaki lan1 portuna takılı değil mi?
    Ayarları yapıp bridge moduna almadan infinity modemi açıp kapatayım ıstıyorsunuz doğru mu ?

mtu ayarını göremedim nereden yapmam gerekıyor ?

evet netmasterdan gelen kablo lan 1 e takılı ve asusta lan 1 olarak secılı wan ayarlarında hıc yer degıstırmıyor :)
  • ASUS'un arayüzüne hakim değilim ancak broadband yada Internet bağlantı ayarları gibi bir menü olması lazım.
    Oradan internet girişini WAN olarak seçin ve Netmaster'dan çıkan kabloyu Asus'un WAN girişine takın, PC'deki kabloyu sökün.
    Sadece Netmaster ve Asus birbirine bağlı kalsın.
    Her iki cihazı kapatın.
    Sonra sırasıyla önce Netmaster'ı açın, 1 dk. kadar bekleyin arkasından Asus'u açın.
    Şu durumda internet sinyalinin Asus'a gelmiş olması gerekir.
    Geriye kalan DHCP ve Kablosuz ayarlarını dilediğin gibi yapabilirsin PCyi Asus'a bağlayarak.
    Bu arada PC yi manuel IPden çıkarmayı da unutma tabi.

• hayır hocam şöyle, Charmlander hocamın da dediği gibi, netmaster modemi bridge moda aldıktan sonra online olmasını bekleyin. daha sonra asus router'ınızı online konuma geçirin. netmasterın router özelliği ile işimiz yok. sadece wifi kapatmanız yeterli bu arada, dhcp firewall vs. kapatmanıza gerek yok çünkü bridge moda aldığınızda zaten hepsi kapanıyor.

bu denilenler yapıldıktan sonra bağlanması gerekiyor.

mac adresini değiştirmenize gerek yok, kablonet superonline gibi mac doğrulaması yapmıyor. bir de kablosuz bağlanmayın, kabloyla bağlanın en azından bu işlemleri yaparken.

netmaster modemde 2 port var demişsiniz, orada hangi porta taktığınızın bir önemi yok lakin asusta ethernet wan port 1 olarak ayarlamışsınız yukarıdaki resme göre, o yüzden dedim belki bir dikkat dağınıklığı port 2de kalmış olabilir. keşke asus router kullanmış olsaydım size daha çok yardımcı olabilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loiloyse -- 12 Nisan 2020; 13:38:25 >
  • quote:

hayır hocam şöyle, Charmlander hocamın da dediği gibi, netmaster modemi bridge moda aldıktan sonra online olmasını bekleyin. daha sonra asus router'ınızı online konuma geçirin. netmasterın router özelliği ile işimiz yok. sadece wifi kapatmanız yeterli bu arada, dhcp firewall vs. kapatmanıza gerek yok çünkü bridge moda aldığınızda zaten hepsi kapanıyor.

bu denilenler yapıldıktan sonra bağlanması gerekiyor.

mac adresini değiştirmenize gerek yok, kablonet superonline gibi mac doğrulaması yapmıyor. bir de kablosuz bağlanmayın, kabloyla bağlanın en azından bu işlemleri yaparken.

netmaster modemde 2 port var demişsiniz, orada hangi porta taktığınızın bir önemi yok lakin asusta ethernet wan port 1 olarak ayarlamışsınız yukarıdaki resme göre, o yüzden dedim belki bir dikkat dağınıklığı port 2de kalmış olabilir. keşke asus router kullanmış olsaydım size daha çok yardımcı olabilirdim.
    O kadar çok isterdim ki asus port kullanıyor olmanızı :) ama tum bu desteğiniz için ayrıca tesekkur ederım. yukarıdakileri eksiksiz yapmama rağmen olmaması benim canımı sıkıyor zaten , olması gerek ancak olmuyor. her aksam aynı seylerı dıkkatle ve sabırla yapıyorum ancak bı yerde bır eksıklık var . konu ıle ılgılı hafta ıcı telefonla arayıp destek alabılırmıyım acaba netmaster yada asus musterı hızmetlerınden artık son çarem o kaldı , bu ıslemelede cok ıhtıyacım var . evden calısan bırıyım ve evde ınternete fazla yuklenme oluyor, asus modemın Qos ve bandwıth ozellıklerıne cok ıhtıyacım var sırf bu yuzden satın aldım :(

• tunokan T kullanıcısına yanıt
    Asus'un WAN ayarlarında encapsulation gibi bir ayar yok mu? Hatırladığım kadarıyla IPoE olması gerekiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: tunokan

O kadar çok isterdim ki asus port kullanıyor olmanızı :) ama tum bu desteğiniz için ayrıca tesekkur ederım. yukarıdakileri eksiksiz yapmama rağmen olmaması benim canımı sıkıyor zaten , olması gerek ancak olmuyor. her aksam aynı seylerı dıkkatle ve sabırla yapıyorum ancak bı yerde bır eksıklık var . konu ıle ılgılı hafta ıcı telefonla arayıp destek alabılırmıyım acaba netmaster yada asus musterı hızmetlerınden artık son çarem o kaldı , bu ıslemelede cok ıhtıyacım var . evden calısan bırıyım ve evde ınternete fazla yuklenme oluyor, asus modemın Qos ve bandwıth ozellıklerıne cok ıhtıyacım var sırf bu yuzden satın aldım :(

Alıntıları Göster
    yeni aldıysanız iade edin isterseniz

• Sorunu çözebildiniz mi ?
  • Valla bende senin gibi router alicaktim , evde bilgisyar yok sadece telefon vs var diye , yapamam ayarlari diye , sinyal güclendirici almayi düşünüyorum , naptin yapabildin mi merak ettim , cok zor değilse router dusunucem cunku

• Öncelikle AC750 ayarları son haliyle değiştirmeden, kablo modemi bridge mode a almadan (router mod da iken) sistemi çalıştırmayı deneyin. Bu şekilde AC750 üzerinden internet e bağlanabilmeniz gerekli. Bridge mode a özellikle ihtiyaç duymuyorsanız bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ben bu şekilde kullanıyorum, bi eksikliğini görmedim.
    Eğer Bridge modda ısrar ederseniz, Kablo modemin Mac adresini not edip, AC750 ye kopyalamayı deneyin. Her ne kadar Kablonet Mac kontrolü yapmıyor denilse de önceden öğrendiği Mac adresini belli bir süre hafızada tutup yeni Mac adresini kabul etmiyor olabilir.
    Kolay gelsin.

• emre67z E kullanıcısına yanıt
    Tariksmyrna T kullanıcısına yanıt
    Netmaster’a bridge moda gectikten sonra router disinda hic bir cihaz bagli olmamali. Buna wifi’de dahil. (Netmaster’in wifi acik ise)

Ucretli sabit ip kullaniyorsaniz kablonete yeni aldiginiz routerin mac adresini kayit ettirin.

Netmaster yetkilisinin rehberi:

Aşağıdaki adımları sırasıyla uygulamanız Bridge modu özelliği kullanımı için yeterli olacaktır.

BRIDGE MODU ÖZELLİĞİNİN KULLANIMI

Dikkat edilmesi gereken önemli hususlar,
    • Bağlantı yapıcak Access Point, Firewall, Router vs. cihazının WAN portunun DHCP(otomatik IP) modunda olması gerekmektedir.
    • Modem brigde moduna alındıktan sonra kesinlikle 2. bir cihaz bağlantısı yapılmamalıdır.
    • Daha öncesinde statik IP var ise bu IP adresi bridge modunda alındığında değişir ve farklı bir IP adresi atanır. Kablonet ile irtibata geçerek tekrardan statik IP işleminin yapılması gerekmektedir.
    Kablolu bir şekilde modeme bağlantı sağlayıp, Web arayüzüne giriş yaptıktan sonra;

1. Kablosuz seçeneğini tıklayıp kablosuz özelliğini devre dışı bırakarak uygula butonuna tıklayınız.( Kullanmış olduğunuz modemin modeli Infinity-401 ise üst kısımda yer alan “Kablosuz Bağlantı Tipi” seçeneğini 5Ghz seçerek aynı şekilde bu kablosuz özelliğinide devre dışı bırakarak uygula butonuna tıklayınız.)
    2. Daha sonra üst kısımdan Durum/Güvenlik seçeneklerini seçerek açılan sayfada Bridge özelliğini seçip uygula butonuna tıklayınız.
    3. Bilgisayar bağlantısını keserek sadece tek bir etherent kablosu ile bağlantı yapılmak istenen cihazın (Router, Firewall vs. ) WAN portuna takınız. Modem ve diğer cihazınızı yeniden başlatarak bağlantı kurmasını bekleyiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.