Şimdi Ara

AIRTIES AP-302 SORUNUN COZUMU YOK MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apartmanızda ortak kullanılan sınırsız adsl bağlantısı var. Evime çatıdan bir kablo iniyor. Geçen gün access point aldım ve bu kabloyu access pointe takıp, kurulumu yaptım.

Yalnız ciddi bir sorunum var. Evde sadece 1 bilgisayar internete giriyor. Access point (airties ap-302) diğer hiçbir bilgisayara, telefona vs. cevap vermiyor. Bunun nedenini bir türlü öğrenemedim, çaresini bulamadım:(

Yaptıklarım:

1- Reset attım; şifreleme türlerini değiştirdim; şifreyi kaldırdım, tekrar koydum falan..

2- Makine access point olarak kurulu yanlış değil

3- Mac şifreleme engelleme falan kapalı.

4- Access pointi aldığım yere götürdüm; orda bağladılar, dükkandaki bütün bilgisayarlar çalıştı

Fakat bütün bunlara rağmen evde hala 1 bilgisayar internete girebiliyor, diğer makineler hiçbir şekilde girmiyor:(

lütfen yardı
    mcı olun

• sana kablosuz router cihazı lazım
    kullandığın internet büyük ihtimal kablonet
    ap-302 işine yaramaz, sadece tek makina nete çıkar
  • Hocam çok teşekkür ederim cevabın için öncelikle. Kimse doğru düzgün bi cevap veremedi bugüne kadar.

Bir sorum daha var: Router alsak sorunumuz kesinlikle çözülür mü? yani diğer makinalarda rahatlıkla bağlanır mı?

Önerebileceğin bir model/marka var mı?

Hocam ayrıca evde sadece 1 tane kablo var. Router'ın görevini yapabilmesi için, diğer makinaların da internete girebilmesi için 1 kablo yeterli mi? Baktığım kadarıyla bütün routerlarda 4 tane giriş var. Bu kadar giriş olmasının mantığını anlamadım? yani 1 bilgisayar için 1, 2 bilgisayar için 2 tane mi ethernet kablosunu router'a takmak gerekiyor?

Cevabın için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OLDTRAFFORD -- 27 Mart 2009; 23:47:11 >
  • pardon sana gelen kabloyu AP ye baglayarak kurulumu nasil yaptin?
    AP'de DHCP sunucu etkin degildir, kurulumu yapacagin bilgisayarda .tcp/ip ayarlarini manuel ataman gerekli
    AP'nin ag ayarlarini biraz kurcala, muhtemelen apartmanda kullanilan ag yapisi ile AP'nin ag yapisi farkli gruplardadir
  • Hocam öncelikle kusuruma bakma ama AP nin ne olduğunu bilmiyorum?

yani ben aldım kablosuz modemimi, taktım bilgisayara, kullanma kulavuzuna göre girdim numaraları falan sonra çıktım. Denedim sadece 1 makine giriyor, diğerlerine cevap vermiyor.

AP dediğini açıklayabilir misin acaba?
  • yani bi de şöyle bi durum var: bu makineyi aldığım yere götürdüm, orda bağladılar ve bütün makineler sorunsuz girdi. O dükkanın bağlantısıyla benim evdeki bağlantımın arasında ne fark var ki evde bir türlü diğer makineler internete girmiyor?
  • AP access point
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aldigin yerdeki modem airties ise ve bir airties urunu dahil ediyorsan, sorunsuz calisir.
    apartmanda kullanilan modem ornegin inca ise, ag gecidi 192.168.1.x grubu; senin bagladigin cihaz 192.168.2.x grubu sikinti yaratir.
  • bilmeden yazmayalım arkadaşlar
    ap lerde dhcp kapalı olduğu için, ip bloğunun önemi yoktur

arkadaşın sistemi adsl değil muhtemelen. kablo veya başka tür

kablolu veya kablosuz router alıcak arkadaş
    marka açıkcası bilmiyorum

quote:

Orjinalden alıntı: bileq

aldigin yerdeki modem airties ise ve bir airties urunu dahil ediyorsan, sorunsuz calisir.
    apartmanda kullanilan modem ornegin inca ise, ag gecidi 192.168.1.x grubu; senin bagladigin cihaz 192.168.2.x grubu sikinti yaratir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akhelmet

bilmeden yazmayalım arkadaşlar
    ap lerde dhcp kapalı olduğu için, ip bloğunun önemi yoktur

arkadaşın sistemi adsl değil muhtemelen. kablo veya başka tür

kablolu veya kablosuz router alıcak arkadaş
    marka açıkcası bilmiyorum

quote:

Orjinalden alıntı: bileq

aldigin yerdeki modem airties ise ve bir airties urunu dahil ediyorsan, sorunsuz calisir.

Ap-302->lan ayarları->Ip Ayarı->otomatik ip al seçeneğinin işaretli olduğuna dikkat ediniz.
    Ve ayrıca yine ayrı yerde DHCP SUNUCUSUNUN kapalı olduğuna dikkat ediniz.

• karşı bloktan ap 302 ile net aldım ancak dowland hızı çok düşüyor 9-20 kb/sn arası bunu yükseltmenin bir yolu yok mu bütün her yerini karıştırdım ama olmadı aydınlatan olursa sevinirim karşı modem rt 210
  • quote:

Orijinalden alıntı: OLDTRAFFORD

İyi akşamlar;

Apartmanızda ortak kullanılan sınırsız adsl bağlantısı var. Evime çatıdan bir kablo iniyor. Geçen gün access point aldım ve bu kabloyu access pointe takıp, kurulumu yaptım.

Yalnız ciddi bir sorunum var. Evde sadece 1 bilgisayar internete giriyor. Access point (airties ap-302) diğer hiçbir bilgisayara, telefona vs. cevap vermiyor. Bunun nedenini bir türlü öğrenemedim, çaresini bulamadım:(

Yaptıklarım:

1- Reset attım; şifreleme türlerini değiştirdim; şifreyi kaldırdım, tekrar koydum falan..

2- Makine access point olarak kurulu yanlış değil

3- Mac şifreleme engelleme falan kapalı.

4- Access pointi aldığım yere götürdüm; orda bağladılar, dükkandaki bütün bilgisayarlar çalıştı

Fakat bütün bunlara rağmen evde hala 1 bilgisayar internete girebiliyor, diğer makineler hiçbir şekilde girmiyor:(

lütfen yardı
    mcı olun

şimdi elindeki apnin arayüzüne girip otomatik ip atamasını kapatıcaksın ondan sonra kablonette kullansan adslde kullansan arada switch de kullansan çektiğin ağ kablosunu alete taktınmı olay biter onun dısında başka problemler vardır

• Aynı sorun bende de var öncesinde sıkıntı yoktu.Fabrika ayarlarına dönünce bozuldu.Tek Pcden girebiliyorum 2.bi laptop yada cep telefonundan bağlanamıyorum aynı anda.yok mu bi çaresi çözümü?
  • kullanılan modem adsl ise birden çok ıp adresi verir. tabii ap nin DHCP SUNUCUSUNUN kapalı olduğuna dikkat ediniz. Ama modem uydunet yani kaplonet modemi ise router gereklidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.