Şimdi Ara

airties modem ile acssess point arasında kablosuz bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işyerimizde bir adet kablosuz airties modem ve bir adet dlink 2100 access point var. Şu anda airties modemin üzerinden acsess point e kablolu olarak bağlantı yaptık ve o şekilde interneti birbirlerinde uzak laptoplara dağıtıyoruz. Şuan için benim yapmak istediğim kablosuz modemi yine kablosuz olarak acsess pointe bağlamak ve sinyali güçlendirmek. Bunun için dlink 2100 wireless menüsü üzerinde bir çok seçenek var fakat hangisini seçeceğimi bilemedim. Airties modemin mesh arayüzünden ap i seçiyorum ve bağlantıyı dağıt diyorum fakat olmuyor. Aynı şekilde dlink üzerinde de bir seçenek var onu da seçiyorum airties modemi buluyor fakat bağlanmıyor ve wirelessi tamamen kapatıyor.

Dlink ap in üzerinde wireless menüsü altında
    Acsess point
    WDS ve AP
    WDS
    AP Repeater
    AP Client

gibi seçenekelr var bunlardan hangisini seçmeliyim?

Bu işlemleri adım adım anlatabilirsek çok sevinirim.

Teşekkürler.

• Ap repeater seçeneği olması gerekiyor sanırsam.Kablosuz airties modemden aldığı sinyalleri kendi bünyesinde güçlendirerek tekrar dağıtıcak bulunduğu alan içine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_erdi

Ap repeater seçeneği olması gerekiyor sanırsam.Kablosuz airties modemden aldığı sinyalleri kendi bünyesinde güçlendirerek tekrar dağıtıcak bulunduğu alan içine...

Ancak bildiğim kadarıyla yapılması gereken birkaç şey daha var:

1)İki cihazında aynı "kanal"ı kullanması. Yani kablosuz modem 6. kanaldan kablosuz yayın yapıyorsa repeater da aynı kanaldan yayın yapmalı ve söylenenlere göre modemde ve repeater da şifrelme kullanmamanız gerekiyormuş(mac filtreleme olabilrmiş ancak şifreleme olmazmış)

Birkaç denemeye sorun çözülür sanırsan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.