Şimdi Ara

airties modemimde bir sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar airties rt111 modem kullanıyorum şimdiye kadar herhangi bir problem olmadı 2 gündür masaüstündeki airties adsl hizmet programı menüsü çalışmıyor bu menüde modem ayarları sayaç gibi bölümler vardı ama şu an giremiyorum tıkladığım zaman ağınızda airties cihazı bulunamadı uyarısı veriyor ama internet bağlantısında sorun yok bu neden oluyor acaba yeniden yüklemeyi denedim ama bişey değişmedi yardımcı olabilirseniz sevinirim tşk

• varsayılan olarak ıp in 192.168.2.1 olmalı. modemin ana sayfası yani. once firewall ı kapat eger acıksa. daha sonra adsl sifren ile hizmet programındaki kullanıcı adı ve şifrenin aynı olup olmadıgını kontrol et. muhtemelen firewalldandır.
  • arkadaşım firewall derken kastın windows güvenlik duvarı mı bende de buna benzer sorun var...
  • hayır. modemdekinden bahsediyorum. modemin ayarlarında SPI Firewall özelliği var. bu özelliği pasif olup olmadığını kontrol et. Genellikle bundan kaynaklanıyor.
  • abi firewall ı kapattım bişey değişmedi dediğin gibi kullanıcı adı ve şifremi kontrol edeyim dedim o zaman hizmet programını tekrar yüklemek gerekiyor sanırım çünkü şu mevcut halinde kullanıcı adı ve şifreyi kontrol edebileceğim bir yer açılmıyor (192.168.2.1 de) tekrar yüklemeyi deniyorum hizmet programını yükleme anında ağınızda airties cihazı bulunamadı deyip yüklemeyi kesiyor firewall ayarlarını veya bağlantı ayarlarını kontrol etmemi istiyor fakat firewall ı etkin kılsamda devre dışı bıraksamda değişmiyor bağlantı ayarlarından kastı ne acaba bağlantı olmasa internete bağlanabilirmiyim zaten execalibur kardeş hadi be bi yardım daha tşk
    quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

varsayılan olarak ıp in 192.168.2.1 olmalı. modemin ana sayfası yani. once firewall ı kapat eger acıksa. daha sonra adsl sifren ile hizmet programındaki kullanıcı adı ve şifrenin aynı olup olmadıgını kontrol et. muhtemelen firewalldandır.

• O zaman pc-modem arasındaki iletişimsizlikten kaynaklanıyor olmalı. Yani yerel ağ bağlı oldu halde modemi bulamaması ve hizmet programının kullanılamamasına yol açıyor. Bir başka deyişle registry de modemle ilgili ( IP, kullanıcı adı ve şifre ) tanımlanamadığı için kaynaklanıyor.

En iyisi önce yazılımı kaldır pc yi yeniden başlat. Sonra modemi resetle. Bunun için modemin arkasında bulunan küçük deliğe kalem ucu inceliğinde bir nesne ile bir kere bas ve çek. Basarken orada bir düğme olduğunu anlayacaksın. Aman haa fazla bastırma kırarsın :) Daha yerel ağ kablosu pcden çıkar. Yazılımı kur ve pc yi yeniden başlat. ( Ayarların yerine gelmesi için ) Kabloyu yeniden tak ve modemi çalıştır. ADSL Kullanıcı adı ve şifreni yazdıktan düzgün bir şekilde çalışması gerekiyor.

NOT: Klavuzdaki talimatlara da dikkat et.

• abi bu dediklerin çok mantıklı geldi en kısa zamanda yapıcam ilgilendiğin için gerçekten çok teşekkür ederim saygılar (yinede bi olumsuzluk olursa yardımlarınıza başvururum)
    quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

O zaman pc-modem arasındaki iletişimsizlikten kaynaklanıyor olmalı. Yani yerel ağ bağlı oldu halde modemi bulamaması ve hizmet programının kullanılamamasına yol açıyor. Bir başka deyişle registry de modemle ilgili ( IP, kullanıcı adı ve şifre ) tanımlanamadığı için kaynaklanıyor.

En iyisi önce yazılımı kaldır pc yi yeniden başlat. Sonra modemi resetle. Bunun için modemin arkasında bulunan küçük deliğe kalem ucu inceliğinde bir nesne ile bir kere bas ve çek. Basarken orada bir düğme olduğunu anlayacaksın. Aman haa fazla bastırma kırarsın :) Daha yerel ağ kablosu pcden çıkar. Yazılımı kur ve pc yi yeniden başlat. ( Ayarların yerine gelmesi için ) Kabloyu yeniden tak ve modemi çalıştır. ADSL Kullanıcı adı ve şifreni yazdıktan düzgün bir şekilde çalışması gerekiyor.

NOT: Klavuzdaki talimatlara da dikkat et.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pc deki güvenlik programı ya da programlarını (norton, avast vs.) kapatmanız ya da güvenlik seviyesini düşürmeniz gerekmektedir. Özellikle norton ve avast ın etkisi epey fazla olduğundan onları örnek olarak söyledim.
  • arkadaşlar bende de airties rt210 modem var.Herşey yolunda olmasına rağmen kablo ile bağlanabildiğim halde wireless ile nete bağlanamıyorum.bağlantı yok yada sınırlı diye bir uyarı çıkıyor.wireless imgesine tıklayınca çıkan menüden onar diyorum IP adresi atanamadı int. sağlayıcınızla görüşün diyor ama IP adresim olmasa yerel ağ kablosuylada bağlanmaz sanırım.Bigisayarı yeniden yükledim modemi resetledim kurulumu sildim yeniden yükledim olmuyor.bana yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca google dan arayıp bulduğum siteler sıralanınca onlardan birisine tıkladığımda mov-x diye bir siteye yönlendiriliyor geri deyip ikinci kez girmeye çalışınca yine aynı siteye yönlendiriliyor ancak üçüncüde istedğim siteye gidiyor virüs programları ile taradım olmadı Laptop u recovery CD si ile yeniden yükledim yine aynı sorun var ne yapacam şaşırdım. Yrdım Lütfen?
  • arkadaşlar modemin güncellemeini yaptınız mı ?
  • o ne ya!
  • quote:

Orjinalden alıntı: forever42ExECaLiBuR Tarih 4 Nisan 2007; 0:07:32
    varsayılan olarak ıp in 192.168.2.1 olmalı. modemin ana sayfası yani. once firewall ı kapat eger acıksa. daha sonra adsl sifren ile hizmet programındaki kullanıcı adı ve şifrenin aynı olup olmadıgını kontrol et. muhtemelen firewalldandır.

Bu firewall kapalı olmasının bi zararı varmı, yada açık yani aktif olmasının bi yararı varmı? Benim modem de Airties ve Firewall etkin. Aynı sorun bende de var. Laptopu pilden kullandığım zaman "ağınızda bir Airties cihazı bulunamadı" diyor. Halbuki bütün sitelere normal olarak giriyorum. Ama "Airties Hizmet Programı"nı kullanamıyorum. Fişi taktığımda ise kullanabiliyorum. Acaba modem ayarlarından Firewallu kapatsam mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _@lperen_ -- 9 Nisan 2007; 13:02:31 >

• Bence bi dene
  • modem e reset at.sonra ac pc yi hizmet programından kolayca ayarlarınıda yap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.