Şimdi Ara

airties modemler evimde çalışmıyor??? garip ama gerçek :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Airties 205 kablosuz modemim bundan yaklaşık 1 ay öncesine kadar çok güzel şekilde çalışıyordu... Bir ay önce izmirde şiddetli bi yağış oldu, o gün internet gitti... Yani komple gitti telefon hattı vs.... Her neyse ben adsl hattından olduğunu zannettim hatanın... 3 gün boyunca smile adsl ile telefon görüşmeleri, arıza kayıtları vs... Onlarda ttnet e yönlendirdiler, olayın bu arıza kaydı aşamasını es geçiyorum konu uzamasın diye... Bayağı bi uzun mesele oldu çünkü bu... Benim hattı 8 mb sınırsızdan 4mb a indirmeyi teklif ettiler falan... cadde üstünde oturduğumuzdan cadde üstündeki kablolar çürükmüş 8 mb alt yapıyı kaldıramıyormuş falan... Smile merkezden hattı kontrol ediyorlar telefonda, diyorlarki hattınız normal... Ama ben bakıyorum adsl ışığım yanmıyor modemde... En sonunda ttnet eve geldi cihaz taktılar hattı kontrol ettiler... Banada gösterdiler hatta sorun yok bakın dediler 11 mb a kadar destekler bu hat ama size önerimiz 4 mb a indirin adsl hızınızı dediler... Eee o zaman modemdeymiş dedik eyvallah dedik vs....

Şimdi gelelim can alıcı noktaya... Ben 3 tane farklı kablosuz modem denedim... 3 üde benim evde çalışmadı... Sırasıyla kendi airties rt 205 im , komşudan aldığım internete bağlı çalışan airties rt 205 .. Ve en sonunda işyerimden getirdiğim çalışan airties 5450... Bu kablosuz modemdede aynı sorun oluyor benim evimde... Adsl ve internet ışıkları yanmıyor internete bağlanmıyorlar... 192.168.2.1 , 192.168.1.1 , 198.168.2.2 ve 10.0.0.2 yi bile denememe rağmen explorerdan modem arayüzlerine giremiyorum... Kendi kurulum programları cihazları görmüyor ağda kablolu veya kablosuz modem bulunamıyor diyor... cmd komutu ile dos a geçip, ipconfig yapınca ipv4 adresleri boş gözüküyor... ipv6 gözüküyor farklı bir ip numarası ile sadece o... Alt ağ maskesi bile gözükmüyor gözüken sadece ipv6 ip si... Oda bi işe yaramıyor bağlanılamıyor olmaz ama şansımı deneyeyim desem bile...

Ping atıyorum 192.168.2.1 ve diğer bilinen modem ip lerine bağlanmıyor başarısız diyor....

Şunu unutmadan söyliyeyim son anlattığım işlemlere gelene kadar telefon hattını direk modeme bağla , klasik modem aç kapa , resetle , kapa modemi bekle 5 dk gibi bilimum temel ve basti işlemi denedim... Başka bir laptoptan kurulum yapmayı ve modem arayüzüne girmeyi denedim cat5 kablo ile bağlayarak... Aynı sorunu yaşadım gene...

Daha sonra eski bir kablolu modem aldım arkadaşımdan onu bağladım adsl ışığı yandı normal bağlandı...İnternete şu anda loopcom kablolu modemle bağlanıyorum sorunsuzca... Ama wireless olmaması canımı sıkıyor.... Elimde 3 tane normalde çalışan ama evimde çalışmayan airties kablosuz modemim var... Sorun ne olabilir Alah rızası için yardım bekliyorum...

Bu arada airties arızayı aradım telefondaki kişi benden daha az şey bildiği için bir yere varamadık... Daha doğrusu hiç birşey bilmediği böyle bir şey olamaz dediği için bu kanıya vardım... Yazıklar olsun airties a bu kadar ilgileri işte gelip bakalım bile demediler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bono80 -- 23 Mart 2011; 1:38:31 >

• şuan ayni sorunu yasiyorum. Yazıklar olsun Airtes !!!
  • Bende de Airties RT204v2 modem var. Aldığım güne lanet ediyorum. Çok gerizekalı bir modem. Kablosuzda hep problem çıkartıyor. Neyse... Bence sen çalışan kablolu modemden çıkan bir ethernet kablosunu Airties modemine bağla ve Airties modem'i router olarak kullan. Böylece kablosuz internetin olmuş olur.
  • Bu sorunu cozdugunuzde lutfen mesajımı alıntılayarak cevap verin cok merak ettim dorusu
  • acaba modemin bölgesel ayar vs ile ilgili bi sıkıntısımı var yani nası desem oluyor ya öyle başka ülkelerde hatlar standart olmuyor falan öyle bi senaryo olabilir.

ikinci senaryomda bu daha saçma evde telsiz telefon varmı onun adaptörü çıkartıp bi denesene bağlanmayı
  • ayni boyle cok yagis oldugu bir gun bir yildirimla birlikte modemim bozulmustu ayrica ETHERNET karti da bozulmustu ondan hic suphelenmedin mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.