Şimdi Ara

Airties RT-204 Otomatik 192.168.2.170 nolu ip alma ve sürekli kopma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sorunumun ne olduğuna dair bir fikri veya çare bulabilecek olan varsa çok memnun olacağım.

Airties Rt-204 modeme daha önce hiçbir sorun olmadan kablosuz bağlanabiliyorken her ne olduysa bilgisyar 192.168.2.170 ip numarası almaya başladı ve bağlantı birkaç dakika aralıklarla sürekli kopmaya başladı. Evde kablosuz bağlanan iki adet bilgisayar daha var. Diğer bilgisayarlarda hiçbir sorun yok.

Sorunu çözebilmek
    1. Bilgisayara format attım işe yaramadı.

2. Modemi resetleyip yeniden kurdum. İşe yaramadı.

3. Sonra elle ip verdim. Düzelir gibi oldu 1 saat kadar bağlandım fakat sonrasında yine eski haline döndü.

4. Modemden kanal değiştirdim belki işe yarar diye fakat değişen birşey olmadı.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Bilgisayarı modeme daha yakın bir yere götürün bir süre oradan internete bağlanın. Sonucu paylaşın...
  • Öneri için teşekkür ederim. Denedim fakat sonuç aynı.
  • Peki internet koptuğunda modemin üzerindeki internet lambalarından sönen oluyor mu hiç?

Yani durum belki servis sağlayıcı ile alakalı bir olaydır diye soruyorum?
  • Yok servis sağlayıcıyla bağlantı kopmuyor. Modemde herşey normal görünüyor, internet kesilmiyor.
    Benim bilgisayarın bağlantısı koptuğunda diğer bilgisayarlarda sorun olmuyor ve internette gezinmeye devam ediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydnerdn

Yok servis sağlayıcıyla bağlantı kopmuyor. Modemde herşey normal görünüyor, internet kesilmiyor.
    Benim bilgisayarın bağlantısı koptuğunda diğer bilgisayarlarda sorun olmuyor ve internette gezinmeye devam ediyorlar.

wireless adaptörünüzün sürümünü güncellemeyi deneyiniz?(diz üstü bilgisayarınızın markası neyse onun ilgili sitesinden bunu yapabilirsiniz).

eğer sorununuz güncellemeye rağmen devam ediyorsa wireless kartınızda donanımsal bir arıza söz konusu olabilir. bu durumda takip etmeniz gereken iki adım olacak:

1- bağlantınız koptuğu anda wireless simgenize bakın. sarı ünlem işareti mi alıyor. yoksa üstü çarplı kırmızı işaret mi alıyor.

2- sarı ünlem alıyorsa ağ ve paylaşım merkezini açın. karşınızda "bilgisayarınızın adı - internet servsi sağlayıcınız - internetiniz" olduğu yer gelir orada kırmızı çarp olan simgenin üstüne tıklayıp sorunun giderilmesini denetleyiniz. bu süreç içerisinde ya bağlantınız kendiliğinden düzelmiş olur yada en son adımda size "xxx sorunu algılandı" şeklinde bir mesaj verir. eğer sorun algılanırsa onu buraya yazın beraber çözümüne bakalım. AMA yok bağlantı kopma anında wireless simgesi kırmızı çarpı oluyorsa bunun tek açıklaması olabilir wireless kartınızda arıza var. bu konu ile alakalı yekili servise başvurmanız gerekir.

umarım yardımcı olabilmişimdir. iyi forumlar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: manisali16

quote:

Orijinalden alıntı: aydnerdn

Yok servis sağlayıcıyla bağlantı kopmuyor. Modemde herşey normal görünüyor, internet kesilmiyor.

wireless adaptörünüzün sürümünü güncellemeyi deneyiniz?(diz üstü bilgisayarınızın markası neyse onun ilgili sitesinden bunu yapabilirsiniz).

eğer sorununuz güncellemeye rağmen devam ediyorsa wireless kartınızda donanımsal bir arıza söz konusu olabilir. bu durumda takip etmeniz gereken iki adım olacak:

1- bağlantınız koptuğu anda wireless simgenize bakın. sarı ünlem işareti mi alıyor. yoksa üstü çarplı kırmızı işaret mi alıyor.

2- sarı ünlem alıyorsa ağ ve paylaşım merkezini açın. karşınızda "bilgisayarınızın adı - internet servsi sağlayıcınız - internetiniz" olduğu yer gelir orada kırmızı çarp olan simgenin üstüne tıklayıp sorunun giderilmesini denetleyiniz. bu süreç içerisinde ya bağlantınız kendiliğinden düzelmiş olur yada en son adımda size "xxx sorunu algılandı" şeklinde bir mesaj verir. eğer sorun algılanırsa onu buraya yazın beraber çözümüne bakalım. AMA yok bağlantı kopma anında wireless simgesi kırmızı çarpı oluyorsa bunun tek açıklaması olabilir wireless kartınızda arıza var. bu konu ile alakalı yekili servise başvurmanız gerekir.

umarım yardımcı olabilmişimdir. iyi forumlar dilerim

Wireless kartımın sürümü güncel, son sürümünü indirip kurdum.

Bağlantım koptuğunda kırmızı çarpı işareti çıkıyor. Birkaç dakika yada saniyeler sonra bağlanıyor ve benzeri sürelerde bağlantım yine kopuyor. Kablosuz ağ kartımda bir arıza olmasından ben de şüpheleniyorum fakat başka bir yerde kablosuz bağlanabiliyorum ve sorun olmuyor. Sadece evde bu sorunu yaşadığımdan kablosuz ağ kartımın arızalı olup olmadığına emin olamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sıkıntı bendede var. Ara sıra tekrarlıyor. Sonra kafası düzelince normale dönüyor. Size tavsiyem modem yakınlarında telefon vb. gibi sinyal yayan cihazlar bulundurmayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.