Şimdi Ara

Airties RT-205 Acil yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim airties rt205 wireless modemim var. evimde kullanıyorum. ama çekim alanım çok düşük modemin bulundugu odada full çekiyor ama 2oda yanında wireless çekmiyor..

üstelik çift anten bu benim modemden mi kaynaklanıyor yoksa bir ayarını falan mı yapamadım. modemim duvar kenarında duruor üç tarafı açık. öle olmasına rağmen aynı evin içinde yan odalar dışında hiç bi yerden çekmiyor. çekse bile geliyor hemen gidiyor. yardımcı olursanız sevinirim.

odamın dibindeki odada iki diş anca çekiyor... modemin bulundugu yerde mi sorun var ayarlarında mı sorun var modemde mi sorun var çözemedim yardımcı olursanız sevinirim ark.lar

• Çekim alanı bukadar az olmaz sinyali engelleyen birşey vardır. Evin tünel kalıp sistemmi? Beton tuğla duvara göre çok daha fazla engelliyor sinyali.
    Modemlerde genelde sinyal gücü ayarı yok rt205 dede bildigim kadarıyla yok. Kanal değiştirmeyi dene.
    Wireless sinyalini laptop ilemi alıyorsun. Belki alıcın sorunlu olabilir. Harici güçlü bir usb alıcı ile denemende fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ontpl -- 30 Ocak 2010; 16:29:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ontpl

Çekim alanı bukadar az olmaz sinyali engelleyen birşey vardır. Evin tünel kalıp sistemmi? Beton tuğla duvara göre çok daha fazla engelliyor sinyali.
    Modemlerde genelde sinyal gücü ayarı yok rt205 dede bildigim kadarıyla yok. Kanal değiştirmeyi dene.
    Wireless sinyalini laptop ilemi alıyorsun. Belki alıcın sorunlu olabilir. Harici güçlü bir usb alıcı ile denemende fayda var.

laptopumla giriyorumm.. çevredeki birüsürrü wireless ağını buluyor bizden çok uzakta olan... ama nedense bizimkinde bi gariplik var. kaanal değiştirme dedigiğinz ney anlayamadım bilmiorum?
  • Evin duvarları beton ise olabilir genelde tünel kalıp sistemli binalarda sorun oluyor.
    Kanal değişmesi olayı modemin arayüzünde kablosuz ayarları bölümünde görürsün genelde 11 dir. değiştirip dene 1 den 11 e kadar.
    Birde modemine şunu yapmayı dene;
    aşağıdaki resimlerde olduğu gibi şablonu baskıal folyo ile düzgünce kapla
    sonra sinyali yönlendireceğin yöne çevir basit ama etkili bir yöntem

Airties  RT-205 Acil yardım !!

Airties  RT-205 Acil yardım !!

• Bu yönremi kullandınız galiba?
    Merak ettiğim gözle görülür bir farklılık oluyor mu?
  • Sinyalleri doğru yöne yönlendirdiğinde işe yarıyor. Düzgün uygularsan oldukça fark var.
  • eğerki bi acses pointer masrafı ederim diyorsanız ap 301 -302-400 modellerini hiç uğraşmadan kullanmanızı tavsiye ederim...

ancak modeminiz konusunda şüpheniz varsa bir ihtimal var anten kablosu kopmuş olabilir mesafe düşümü için ...

eğerki modemizin orjinal adaptörünü kullanmıyorsanız güç farkından dolayı da verim alamıyor olabilirsiniz

modeminizi açık bir alanda deneyebilirsiniz çayır bayır :D
    boş bi alanda fişe takın ve 50-150 metre uzağına gidin laptop onu oda laptobu görsun ismen modemi görmeniz gerekiyor ...eğerki açık alanda 5-10 metreyi geçemiyorsanız modeminiz problemlidir...

bulunduğunuz binada yada evinizde sinyali bastıran bir şey de olabilir...kablosuz telefonların ,bebek telsizlerinin bazılarının 2.4 ghz de çalıştığını
    duymuştum gücü yüksek olan birbirinin bastırır...
  • Wlan ışığının mutlaka sabit yanması gerekir. Wlan ışığı arasıra yanıp sönüyor yada yanmıyor ise modeme kablosuz bağlanmak mümkün değildir.
    Modemin iki antenini de çıkarıp kablosuz sinyali gözle. Değişen birşey yoksa modemi paketleyip (garantisi varsa tabii) Airties teknik servisine gönder.
  • rt 205 modem antenleri sökülebilir değil ...cihazı acıp devre üzerinden lehim kaldırmak gerekir tavsiyeniz için buda modemin

garanti dışı kalması demektir...
  • O zaman sorun laptopta olabilir. Başka bir laptop ile deneyebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.