Şimdi Ara

Airties rt 205 ağımdaki bilgisayarlara site yasaklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
7.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bizde iki tane laptop var ana bilgisayar benim bilgisayarım ve airties programı bende kurulu...ben kardeşimin mynet ve sohbet vb sitelere girmesini ağ üzerinden engellemek istiyorum ..fakat airties arayüzünde erişim kontrolünden bunu yapamadım url yasaklama yapıyorum ama onun bilgisayarında yasaklanmıyor bende yasaklanıyor :S birisi bana tam olarak adım adım bu konuda bilgi verebilir mi????

• yardım lütfen güncel
  • Modem panelinde sol menüden FIREWALL>Erişim Kontrolü seçeneklerini izleyin.
    Erişim Kontrolünü Etkinleştir seçeneğini işaretleyin.
    Yeni butonuna tıklayın.
    Bir kural adı girin.
    Sistemdeki İstemciler listesinden kardeşinizin bilgisayarını seçin ve sağındaki Ekle butonuna tıklayın.
    Sayfanın altındaki URL Filtreleri ile Engelle seçeneğini işaretleyin ve kaydet butonuna tıklayın.

Bu şekilde ayarladığınızda URL Filtresinde yazılı sitelere siz erişebilirken, kardeşiniz erişemeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KLLAXON -- 9 Ocak 2011; 22:39:31 >
  • Mesela; eğer adres satırında chat kelimesi olduğu anda engellemek istiyorsanız;

(.*)chat(.*)

şeklinde ya da domain, subdomain ve alt klasörlerde chat kelimesi geçiyorsa engellemek istiyorsanız;

/(.*)chat(.*)/

şeklinde url filtresi girebilirsiniz.

Bir de şöyle bir şey var. Tam emin değilim.

/(.*[^'www'or'haber'])\.mynet.com/

Mesela mynet'te anasayfa ve haber bölümü hariç başka yere izin vermiyor.
  • teşekkürler arkadaşlar fakat onun bilgisayarını nasıl bulacağım ıp adresleri var :)) komşumuzun oğluylada aynı neti kullanıyoruz yanlışlıkla onun netini koparttım :)
  • Modemde bağlı bilgisayarları göstermiyorsa;

Yerel ip adresinin başlangıç ip'si ve son ip'si aralığı 254 tane kadar. Bunları SoftPerfect Network Scanner programı ile taratabilirsin. Tabi o an kardeşinin pc açık olmalı. Program, bilgisayar ismini ve açıksa paylaşılan klasörleri falan gösteriyor. Bu şekilde tespit ihtimali yüksek. Olumlu sonuç alırsan yerel ip adresini modemde listeye eklersin.

Kardeşinle MSN'de falan yazışıyorsan da görebilme ihtimali var galiba. Gerekirse onu da denersin.
  • @nihattr
    Airties ve benzeri diger router cihazlarinin taniyabildigi bu tur WILDCARD girdilerinin neler oldugunu nasil anlayabiliriz? Cihaz üzerinde kullanılan yazılım/firmware vb.?

Airties musteri hizmetleri ile gorusmelerim haliyle sonucsuz kaldi, iceriden yazilimci arkadas bulmali sanirim.

Faydali bilgiler icin tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeappa

@nihattr
    Airties ve benzeri diger router cihazlarinin taniyabildigi bu tur WILDCARD girdilerinin neler oldugunu nasil anlayabiliriz? Cihaz üzerinde kullanılan yazılım/firmware vb.?

Airties musteri hizmetleri ile gorusmelerim haliyle sonucsuz kaldi, iceriden yazilimci arkadas bulmali sanirim.

Faydali bilgiler icin tesekkurler

Cihaz yazılımının hangi programlama dilinde yazıldığı önemli. Bu konularda bilgim düşük. Üstte verdiğim örnekler PHP'de yazılabildiği için az bilgim vardı yani. O yüzden cihaz C# ya da C++ ile yazılmış olabilir.

Biraz araştırdım. Mesela Airties RT-205, C programlama dili ile yazılmış busybox komut sistemine sahip. diğer Airties'lar da aynı olabilir. Anlamak için Başlat >> Çalıştır'a "telnet modeminipadresi" yazıp enter'a basınca ekranda gözüküyor.

Wildcard girdiği dediğiniz bu tanımlamalar, programlama dilinde düzenli ifadeler (regular expressions) olarak geçiyor. Bu tanımlamaları öğrenmek için programlama bilgisi de pek gerekmiyor gibi.

Örnek sayfa vereyim ama tam olarak doğru olup olmadığından emin değilim.

http://www.fatihadak.com/Default.aspx?makID=61

http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=129

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihattr -- 22 Ağustos 2011; 21:53:51 >

• @nihattr
    ustadim elinize saglik!

Her ne kadar bu ince ayarlar yapilsa da Airties ve benzeri fiyat grubunda olan urunler Firewall aktive edildikten sonra WAN hizini ve Local 'de taramayi epey bir yavaslatmakta.

Bu ve benzeri cihazlarin kullandigi FIRM yazilimini ogrenmek yeterli olur aslinda, sanirim BUSYBOX linux kullanmaktalar?
  • airties rt 205 hala piyasada varmı antika o modem ya sözüm meclisten dışarı
  • Vallahi ne modemler ile ugrasiyorum bir bilseniz..... 33.6k ile replication yapiyoruz hala (ve buna guvenlik önlemi diyor bazı it guruları :) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeappa

@nihattr
    ustadim elinize saglik!

Her ne kadar bu ince ayarlar yapilsa da Airties ve benzeri fiyat grubunda olan urunler Firewall aktive edildikten sonra WAN hizini ve Local 'de taramayi epey bir yavaslatmakta.

Bu ve benzeri cihazlarin kullandigi FIRM yazilimini ogrenmek yeterli olur aslinda, sanirim BUSYBOX linux kullanmaktalar?

Evet. Linux tabanlı Busybox diye geçiyor galiba. Dediğiniz gibi kelime filtresini aktif kullanınca ağ, yavaş ve dengesiz çalışıyor. Artık işlemcisinden midir, yazılımından mıdır bilemem ama pek işe yarar değil.
  • evet eveti bu sebeple DNS degistirmek ve policy atamaktan baska care yok. Ya da yatirim yaptirilmali ona da pek yanasmayacaklar gibi gozukuyor.

Tesekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.