Şimdi Ara

AIRTIES RT-211 Açılmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AIRTIES RT-211 modeme sahibim uzun süredir modem açma düğmesine bastiğim an açılmıor sürekli basınca bazen açılyor bazen açılmıyor bazen 2-3 dk da açılyor bazen ise 10 dk yı bulabiliryor bende modemi kapatmadan fişten çekmek ile sorunu en aza indirdim ama bu seferde internet hızım yavaşladı acaba benzer durum başına gelen varmı? Şimdiden teşekkür ederim

• Dün ben de kapatma hatasında bulundum ve hala açamadım. Kablolu modemle idare ediyorum şimdilik. Eniştemin modeminde de aynı sorun var. Kapattık mı açamıyoruz. Fişini çekip taksak dahi açılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911GTR3

Dün ben de kapatma hatasında bulundum ve hala açamadım. Kablolu modemle idare ediyorum şimdilik. Eniştemin modeminde de aynı sorun var. Kapattık mı açamıyoruz. Fişini çekip taksak dahi açılmıyor.

seninkide rt-211 mi?

benimki biraz alakasız olacak ama hem zoom x4 hemde x5 'i kapatıp, uzun süre sonra açmaya çalışınca açılmıyor saçmalıyor resetler atıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911GTR3

Dün ben de kapatma hatasında bulundum ve hala açamadım. Kablolu modemle idare ediyorum şimdilik. Eniştemin modeminde de aynı sorun var. Kapattık mı açamıyoruz. Fişini çekip taksak dahi açılmıyor.

ben durumu airties e maille anlattım bana kendilerini aradığımda yeni adaptör gönderceklerini söylediler ancak aradığımda bekleme sıralarına atıyorlar ulaşamıyorum...
  • 40 gün geçmiş ama sonucu merak ettim ve fikrimi yazmak istedim.
    Adaptör sorunu olduğunu hiç zannetmiyorum. Şuan elimde iki kablosuz RT-205 ve bir kablolu RT-111 modem ve orjinal adaptörleri var. Kablosuz modemlerin ikisinde de açma kapama sorunu var. Ancak şu an birisi sadece pirizden kapatıp açtığım için sorun çıkartmıyor. Diğeri ise elimde aynı özelliklerdeki 3 adaptörle denediğim halde hiç açılmadı. Adaptör değiştirmek işe yaramaz bence...

@treek servisle görüşebildin mi, sonucu yazar mısın?
  • Benim RT-211 im de aynen öyle.

Rapid den bişey indirdim diyelim. Arkadan kapatıp açıcam fakat,

Kapadığımda açılmıyor. 15 dakika elimle arkadan açıp kapadığımı bilirim hala ışıklar yannmadı 15 dk da. Bazen 10 dk bazen 20 dk uğraşıyorm sonunda açılıyor. Hepsinin arka açma kapama düğmesinde sorun mu var?
  • Sorunun açma/kapama düğmelerinde olduğunu zannetmiyorum. Yukarıda yazdığım gibi elektirik kablosunu çekip takınca da çalışmamazlık yapıyor. Yine airties modemlerin farklı adaptöleriyle denemelerimde de sorun devam ettiv ve sonunda modemin birisi hiç açılmaz oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun DHCP gibi
    Bu özelliği kapatıp denediniz mi?
  • Denemedim ancak modemin hiç açılmamasıyla alakalı mıdır? İnternet bağlantı sorunu değil, modeme elektirik gitmiyor sanki. Zaten modem açılsa ayarlara bakabilirim ama malesef.
  • açıkçası sorun adaptördenmiş gibi geliyor bana
    bence aynı marka model başka adaptörle deneyin
    olmuyorsa zaten mecbur servise başka yolu yok
  • Bu sorun bendede var 2 aydır çok zor açılıyordu şimdi hiç açılmıyor çevremdeki bilgisayarcılara gittim hiçbiri modem işiyle ugraşmıyor modemi aldığım 2-3 sene olmuştur garantiside bitmiştir sanırım bu sorunu çözmenin bir yolu varmı ?
  • Ne yazık ki ben henüz bulamadım. Elimdeki iki modelin de garantisi bittikten sonra elime geçtiği için airties servisine göndermedim. Bir e-posta atsak cevap gelir mi acaba? Şimdi bir mesaj atayım, bakallım ne diyecekler.

EK: Attığım e-posta;
    Merhaba, elimde 2 adet rt-205 modem var. İki modemde de aynı sorun mevcut.
    Modemleri açma-kapama düğmelerinden kapattığımda yada elektirik kesildiğinde ve yahut fişten çekildiğinde modemin tekrar açılması sorun oluyor. Elektirik yok muş gibi tepkisiz kalıyor. Uzun süre açıp kapatmak zorunda kalıyorum. Soğumasını beklemek veyahut resetlemek işe yaramıyor. Elimde bulunan Airties modemlere ait aynı özellikteki 3 adaptörle yaptığım denemelerde de aynı sorun oluyor. Adaptörler diğer Airties modemleri sorunsuz çalıştırıyor.
    İnternette yaptığım araştırmada bu sorunu birçok kullanıcının yaşadığını ve çözüm bulamadıklarını gördüm. Ürünlerin garanti süreleri bitmiş. Bu durumda bizim düzeltmemiz mümkün mü? Değil ise, sorunun nedeni ve servis masrafı ile ilgili bilgi verirseniz memnun olurum.
    İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GTR3 -- 20 Ekim 2009; 17:42:17 >

• Bu sabah gelen cevapta sadece ücret bilgileri belirtilmiş. Bu fiyatlardan sonra telefon etmeyi açıkcası hiç düşünmüyorum.

quote:

21 Ekim 2009 Çarşamba 06:54:46

Değerli Müşterimiz

Ürünlerin garanti süreleri bitmişse ücretli onarımı veya ücretli değişimi gerçekleştirilebilir.

Onarım bedeli: 61 tl

Değişim bedeli: 107 tl

Fiyatlarımıza KDV dahildir.

Daha detaylı bilgiyi 7/24 hizmet veren 444 02 39 no’lu Teknik Destek Hattımızı arayarak alabilirsiniz.

Airties ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
  • konu airties ama zoom modemle ilgili ilginç bir adaptör sorunu var.

zoom x5 modemi kendi adaptörüyle kullanınca belli bir süre sonra modem yanıt vermez hale geliyordu, gidip voltajını manuel ayarlayabildiğim bir adaptör aldım 10 liraya (üzerinde 4-5 farklı giriş var uyan her cihaza takılabiliyor)

bu adaptörle 1 seneden fazla kullandım son 3 ayında uzun süre kapalı kalınca açılmamaya başladı.10dk tak çıkardan sonra açılıyordu. Bugun tamamen gitti. Voltaj ayarlı adaptörle LAN bağlantısını kuramaz oldu.

Tozlu raflarda sakladığım kendi orjinal adaptörünü taktım, şuan bu mesajı o adaptör sayesinde yazıyorum

yani sözün özü; ilgili markaya ait olmayan universal bir adaptör ile denemedikten sonra sorun adaptör değil diyemeyiz.

not: zoom x4 modeminde kendi adaptörü bozulmuştu , onuda aynı voltaj ayarli universal bir adaptörle bir süre kullanmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 21 Ekim 2009; 15:03:07 >

• Suçu günahı yok adaptörün! Açma-kapama düğmesinden kaynaklanıyor. Aynı seri tüm Airties modemlerde bir süre sonra aynı sorun baş gösteriyor. Hatta hatayı farkedip yeni ürünlerinde değişik düğme kullandılar. Bu sorun nedeniyle Airties'a günde kaç kişi başvuruyor, merak ediyorum. Elektrikçinin birine giderseniz 2dk içinde 2-3 TL'ye yapar. Para bile almayabilir.
  • merhba arkadaşla sanırım son noktayı ben koycam geçen hafta cumartes günü adaptörüm ve modemimle ptt ile aps aracılıyğla gönderdim 6,5 lira ücret ödedim aps için pazartesi ellerine ulaştı ve salı günü modemi onardılar sorun iste açma kapama düğmesinde imiş sanrım ateşleme yapmıyormuş geri gönderdiler ups kargo ile bn sadece gidiş kargosunu verdim diğer herşeyi onlr halletti tek sorunum modemi gönderirken sağlam koymamışlar ben sarıp sarmalamıştım :D garantisi devam eden arkadaşlar hiç beklemsinler göndersinler derim ben :) sorularınız olursa seve seve yardım etmek isterim.
  • Arkadaşlar farklı adaptörlerle de denedim, sorun açma kapama tuşunun ateşlememesi imiş. Artık arkasını bantladım, hiç kapamıyorum modemi. Kapatacağım zaman Adaptörden çekiyorum fişini. Tekrar takınca yanıyor ışıklar. Ama arka düğmeye basarsam bidaha açmam için 20-25 dk uğraşmam gerek açmak için. Bu yüzden bantladım zaten. Eğer bidaha yanlışlıkla falan kapanırsa bi elektrikçiye götürmeyi deneyeceğim.
  • 2009 yılında Airties RT-204 modem almıştım, aldıktan 1 ay kadar sonra wireless bölümü bozuldu. Modem düzgün çalışıyor görünmesine rağmen wireless yayını yapmıyordu teknik servis tarafından değiştirildi. Yeni gelen modemde bu günlerde açılmamaya başladı, sorunu adaptörden sanarak yeni adaptörle denedim düzelmedi ve nette ararken bu konuyu buldum. Modemin açıkken sorunsuz çalışmasından dolayı ve burada belirtilen modemi kapatmadan adaptörünün fişini çekme yöntemini denediğimde yazılanlarla aynı sonuçları aldığımdan problemin on-off switch'den kaynaklandığından neredeyse emin oldum.

Bir daha Airties marka hiç birşey almamam gerektiğine kesin kanaat getirdim. Zoom X4 modemi yıllarca kullanmama rağmen hiç bir sorunla karşılaşmamışken, 1994'den bu yana dial-up modemler dahil birçok modemde sorun nedir bilmezken Airties bir sene içinde ikinci kez problem çıkarttı.

• SORUN KESİNLİKLE ADAPTÖRDE

benimde başıma geldi, sorun tamamiyle modmein içindeki bıosun bozulmasından kaynaklı ve buna sebebiyet veren adaptörün ömrünü doldurması ama çözdüm

bu tip durumlar başına gelen arkadaşlar,yapmanız gerekenler ben böyle çözdüm

öncelikle güç adaptörünü değiştirdim, çok güçlü olsun ve uzun süre dayansın diye notebook adaptörü alıp, modmein adaptör kablusunu kesip , notebook adaptörünü modem adaptörüne çevirdim bir nevi

bende şöyle fayda etti,asıl sorunu çözmedi, ( modemi eski adaptörle açıp kapama yaparken 10-20 defa yapınca modem çalışıyordu, farklı adaptör deneyince sürekli açma kapama yapabiliyorum, yani orjinal 8 senelik adaptör ölmüştü :) )

asas sornun çözümü
    sürekli başka ülkelerin firmwaresini kurdum,test ettim,sadece yabancı olarak america firmware kurdum, biraz kullandım nettten oyun oynadım neti zorladım gene 10-20 dk sonra reset attı yada modem internet yalandan vamış gibi sorunsuz ışıklar yanmasına rağmen internete girememe problemi yaşadım ,sonra gene türkçe firmware kurdum ve modemin arkasındaki reset tuşuna bastım ve modem düzeldi süper oldu

ta 1 sene öncesinden bağlantı şiddetim ideal olmasına rağmen ve modem de ışıklarda sorun gözükmemesine rağmen netimde anlık donma ve düşmeler görüyordum bazen sürekli,hatta bazen netim olmasına rağmen hiç internete giremiyordum yani adaptör az enerji vermesinden dolayı,modemi adeta zombileştiriyordu tepki vermemesine sebep oluyordu,

yukarıdaki işlemleri uyguladım ve artık modemim çok iyi, orjinalde 12- 1 amper üreten yani max 12- 15 wat enerji üreten adaptörüm yerine 90w lık notebook adaptörünü monte ettim adaptör buz gibi :)

eski orjinal adaptör tam kapasite çalıştığından dolayı hem ısınıyor hemde her sene ürettiği enerjisinde yıpranıp daha az enerji üretiyor,ve bu çok kötü

modemim efsane airties rt 211 bu modem üstüne hiç bir modem tanımam :)

bu sorunun nasıl oluştuğu, tahminimce şöyle bendeki adaptör miladını doldurduğundan az enerji verdiğinden, modem den anlaşılmasada aslında az enerji ile çalışmaya zorluyordu,bu modem içindeki yazılım bölümünün bozulmasına yada karışmasına sebep olur,adaptör aylar geçtikçe sonunda o süre zarfında farkında olmasakda yazılım bölümüne zarar verir ve dahada düşük enerji vererek yani adaptör, işe yaramaz hale gelinceye kadar modeme sürekli donma yada arada reset attırmaya çalışır

örneğin: fabrika çıkışı işlemci 3.00 ghz ise orjinal voltundan haddinden fazla düşük enerjide çalıştırmak gibi
    0 | |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 6 Mart 2016; 10:15:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.