Bildirim
Airties RT-212 kopma sorunu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bende kesinlikle aynı sorunla karşı karşıyayım.Özellikle 300-400kb/s hızlara çıkınca (8mb internette) 3-5 dk sonra kopma yaşıyorum.Acaba bu durumu bilen duyan yaşamış olan varsa lütfen yardım edebilirlerse çok sevinirim -
Aynı sorun bende de var arkadaşlar.. Biri Adsl sabit 8 Mb kullanıyorum, Airties Rt 212 modemim var. Download yaparken veya Youtube'ta video izlerken belli bir süre sonra kopma yaşanıyor. Kaç defa telefon açtım, çözemediler. En sonunda modem arayüzünden kablosuz ağ ayarlarından modu 802.11b kanalı da 8'e getirmişler.. Hız otomatikte gücü de %100 şeklinde yapmışlar.. Bu sayede kopma sorunu ortadan kalkıyor fakat kablosuz bağlanıyorsanız hızınızda %50'den fazla düşme oluyor. 1000Kb/Sn ile indirirken, ortalama 350 Kb/Sn ile indiriyorum. :/ Ben de hem hız düşürmeden hem de bağlantıyı koparmayacak ayarları arıyorum fakat bulamadım. Teknik destek de yardımcı olmuyor, deneme yoluyla tek tek kanal ve modları değiştirerek kontrol ediyorum. -
Bendede airties 5450 var aynı sorun bendede var airties in genel sorunu sanırım. -
Arkadaşlar ilk modemden sanıyodum sorun,komşuya gidip denedim baktım orada gayet sorunsuz çalışıyor.Daha sonra adsl hattımın sağlıklı olmadığı düşüncesine vardım çağırdım yetkilileri geldiler hattı kontrol ettiler,herhangi bir sorun yok dediler.En son olarak 20 yıllık eski kablo gözüme çarptı.Birde bu kablonun 2 ek yeri var Hemen gidip aldım 9 metre telefon kablosu (4.5 tl ye ) , güzelce bağladım.Şimdi sorunsuz 800kb/s'leri bile görüyorum.Kaç gündür herhangi bir kopma yaşamadım.Size de benim önerim sounun kaynağına adım adım seçenekleri eleyerek gitmeniz. -
Arkadaşlar kurulum cdsi var modemin.Bu kurulu mu değil mi ,sorun budur.Yoksa sorun ttnette değil ,bu cümlelerim anlayana.
Eğer siz ttnetin verdiği airties rt 212 kurulum cdsini kurmazsanız netiniz kopabilir.
Komşu momşu diyenler olmuş ,komşunuzunda kurulum cdsinden bilgisayarına modemi kurması gerekli ki nete girebüle.Yoksa kopmalar yaşar babacanlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: elensar
Arkadaşlar bugün 2 kez modemle kablosuz bağlantım kesildi, fakat modemde gerekli tüm ışıklar yanıyor, wireless ışığı da dahil, eski modemimde(Linksys WAG354G) hiç olmazdı, onun için splitter'da sorun yok, adsl kablosunda sorun yok. Sanırım bu modemde bir sorun var, benim gibi sorunu olan var mı?
Ya googlea airties yazın ve airtiesin sitesine girip yükleme merkezini tıklatın veya benim verdiğim airtiesin yükleme merkezi linkine tıklatın:http://www.airties.com/online-support.asp?dil=tr Seçim size kalmış.
Arkadaşlar şunuda söyleyeyim wireless şifreniz Türkçe karakterlerden oluşmamalı.Mesela ıhlamurun 'ı'sı , üzümün 'ü'sü gibi.
Bunun dışında modem kutusundan çıkan cdyle modeminizi bilgisayarınıza kurun.192.168.2.1 girdiğinizde adres çubuğuna , kullanıcı adı admin , şifre ttnet(eğer yanlış hatırlıyorsam o zaman şifre 12345 ya da 123456 harfleridir)
Ve şunuda söyleyeyim modemi kurun ,modem arayüzünden girdiğinizdeki wireless(kablosuz) şifreniz ,modem programındakiyle değişikse ortak bir şifreye ayarlayın ikisinide.Yani modem arayüzünden bakınca şifre farklı ,hizmet programından(modem kutusundan çıkan cdyle kuruluyor) baktığınızda şifre(wireless yani kablosuz şifresi) farklı olabilir, buna dikkat edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ashouf eneky -- 25 Aralık 2012; 13:15:02 >
-
air-ties rt-212 kurulumu nasıl yapılır herşey bu linkte.
http://www.sorbilene.com/airties-rt-212-nasil-kurulur-sifre-nasil-degistirilir.html -
Bir sorum olacak arkadaşlar bende Vodafone netten (eski adı biri.net) Airties RT212 modem aldım internetimde sürekli kopmalar oluyodu modemi tam 3 kez yenisi ile değiştirmelerine rağmen (Arçelik servisi bakıyo bu arada) sorum çözümledi. 6 yıldır kullandığı ZYXELL pretige 600 serisi kablolu modemde 1 defa bile kopma yaşamadım halada o modemi kullanıyorum.
ben bu Airties in firmware ını güncellemek istedim fakat standard versiyounu yükleyemiyorum birinet için yapılmış olan firmware ı yükleyebiliyorum buda benim işime yaramıyo bunu çözmenin standard versiyonu yüklemenin bi yolu varmı bilen varsa cevaplarsa sevinirim... -
quote:
Orijinalden alıntı: yasar50
Bir sorum olacak arkadaşlar bende Vodafone netten (eski adı biri.net) Airties RT212 modem aldım internetimde sürekli kopmalar oluyodu modemi tam 3 kez yenisi ile değiştirmelerine rağmen (Arçelik servisi bakıyo bu arada) sorum çözümledi. 6 yıldır kullandığı ZYXELL pretige 600 serisi kablolu modemde 1 defa bile kopma yaşamadım halada o modemi kullanıyorum.
ben bu Airties in firmware ını güncellemek istedim fakat standard versiyounu yükleyemiyorum birinet için yapılmış olan firmware ı yükleyebiliyorum buda benim işime yaramıyo bunu çözmenin standard versiyonu yüklemenin bi yolu varmı bilen varsa cevaplarsa sevinirim...
Bu hem senin soruna cevap hemde diğer arkadaslara duyuru olsun. Aynen bende senin gibi vodafone dan aldim . Birkac kez musteri hizmetleri uzaktan baglanip birseyler yapti ama olmadi. Yine kopmaya devam etti. En sonnda airties servisini aradim gelip aldilar ve baska bir model gonderdilef(sıfır). Eger surekli kopma ile karsilasiyorsaniz hic cekinmeden airteis servisini arayip tamir icin almalarini isteyin.
-
biraz hort olacak ama ben hala bu salak airties rt-212 yi çekiyorum kopup duruyor iki pc iki telefon giriyor bundan olabilir mi bir de sürekli şifreyi tekrar soruyor kopunca hatırlamıyor bilgisayar lütfen bir yardımcı olsun bilgli arkadaşlar deliricem burda -
Selim bey bu modemler eski ve en ucuz modemler bu yüzden yük altında kopmalar oluyor.Bende de Airtiest RT 206 var suan ve kopuyor yüke bindiğinde falan -
rt-204 kullanıyorum . kablolu bağlantı ile smart tv ye yada blueray cihazıma bağladığımda bağlantı sağlanmıyor . ethernet ışığı sabitlenmiyor.
bağlantı ayarlarında ok veriyor fakat 2 saniye sonra error veriyor . 10 sn ye sonra yeniden ok diyor fakat yien gidiyor .
yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim -
Bunun english firmwaresini nerden bulabilirim ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X