Poliçede alınan teminatlara dikkat etmek lazım. Poliçenin fiyatını düşürmek için Cam işlemi için "muhafiyet" uygulaması yapılıyor.
Muhafiyetli poliçeniz var ise; servisde orjinal camı "muhafiyetini ödeyerek". Dışarıda ise fark ödemeden taktırabilirsiniz...
Poliçede, muhafiyet farkı 20-30tl tutar. Bu miktarı kasko zamanı ödeyerek, ileride oluşabilecek risk'i satın almak lazım.
Örneğin: serviste cam 800tl, yan sanayi 300tl... Poliçede %20 muhafiyet var ise; 200tl ödemek gerekiyor yada yan sanayide para ödemeden...gibi...
Ama Orjinal olmayan camlar hakkında yazılanların okunmasını tavsiye ederim. Özellikle ön cam çok önemli!
Kaskonun yenilenmesine az bir zaman kalmissa yaptirmis gibi gosterip 2 yan sanayi cam parasina orjinal cam alin
Yani exper gelir. Camda hasar var der. Farkini verip orjinal cami taktiri. Eksper degistigini gorunce onaylasin. Siz kaskodan paranizi alin. Eski kirik caminizi atmayin. Kasko yenilendikten sonra gidin. Eski kirik cami taktirin. Gene kirildi diyin. Gene farkini verip orjinal takilmasini istedigi.iz soyleyin. Gecende taktirdiginiz orjinal cami taktirin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Keşke! camlar "çıt çıt"lı olsa...
Malesef! "onu çıkart, bunu tak". Hooop! şimdi de "bunu çıkart, bir daha tak" durumu kolay değil...
Sanıyorum, hiç cam çıkarılışı ve takılışı görmediniz...
Cam kenarından zedelenerek arasından tel geçiriliyor, içeriden ve dışarıdan sıyrılarak tüm cam yapıştırıcısından ayrılıyor. Siyah özel yapıştırıcı temizleniyor, temizlenen yere özel solisyon sürülüyor, yeni yapıştırıcı dikkatlice sıkılıyor, yeni cam dikkatlice üzerine bırakılıyor. 3-4 saat kurumaya alınıyor.
Bu camı çıkartmak için, işlemin başa dönmesi lazım. Yani! çıkartmak için camın kenarı kanırtılıp, zedelenecek ve tel geçecek, sıyrılacak vs.....
Poliçeyi iyi okumak ve teminatları net olarak bilmek gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: funkmaster
quote:
Orijinalden alıntı: Kaygerya
"ben size paranin sahtesini mi veriyorum da camin bana sahtesini veriyorsunuz?" de. Orjinal para orjinal cam.
O iş öyle olmuyor işte. Sözleşmede varsa AİHM'e kadar gitsen yine taktıramazsın orjinal camı. Bu iş böyle yürür. Orjinal camı Allianz takıyor bildiğim kadarıyla.
Sompo'dan da orjinal taktırmıştım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme