Şimdi Ara

Akademik kariyer yapılmalı mıdır?Para durumu nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bilimsel araştırma yapan makaleler yayınlayan yeni şeyler üreten beyinlere 5 bin bile yerinde saymaktır bence. zaten nerede antin kuntin şarkıcı türkücü olur onlar parayı götürür. geleceği şekillendiren adamlara bi mok verilmez

sevilmeden yapılcak iş değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArkandayIM

araştırma görevlileri 2700 küsür alıyor ve inanın yaptıkları iş değil. Çok rahatlar arada projelerle uğraşıyorlar falan filan. Bence çok iyi.

• quote:

araştırma görevlileri 2700 küsür alıyor ve inanın yaptıkları iş değil. Çok rahatlar arada projelerle uğraşıyorlar falan filan. Bence çok iyi.

Öncelikle git öğren bakalım ne kadar para alıyorlar. Yukarıda yazanlar doğru söylüyor, 1700 civarı bir maaş. ne 2700'ü? Hiç de rahat değiller. Git de gör bakalım neler yapıyorlar. Hocalara yardım ederler, kendi tezleriyle uğraşırlar vs. Tez yazmak öyle ödev yapmaya benzemez. Üstelik araştırma görevlisi olmak da hiç kolay değil. Bilip bilmeden konuşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

quote:

Öncelikle git öğren bakalım ne kadar para alıyorlar. Yukarıda yazanlar doğru söylüyor, 1700 civarı bir maaş. ne 2700'ü? Hiç de rahat değiller. Git de gör bakalım neler yapıyorlar. Hocalara yardım ederler, kendi tezleriyle uğraşırlar vs. Tez yazmak öyle ödev yapmaya benzemez. Üstelik araştırma görevlisi olmak da hiç kolay değil. Bilip bilmeden konuşmayın.

İnsanlar araştırma yapmayı, makaleler yayınlamayı falan gerçekten çok kolay sanıyor.
    Hocam dediğim bir araştırma görevlisi, bu yaz tatil görmedi, sürekli kazıdaydı, ya Bursa'da ya Çankırı'da. Bu ay iki sempozyuma katıldı, Burdur ve Ankara'da. Bir yandansa teziyle uğraşıyor, tabi tez danışmanının derslerinden işlerinden vakit bulabilirse. Başka bir araştırma görevlisi tanıdığım grubumun klavyecisi, kız cumartesi günleri bile derslerle uğraşıyor, iki saat stüdyoya gelmekte zorlanıyor. 28 yaşına gelmiş daha iki senedir maaş alıyor. Okul, master yurt dışı eğitimi derken.
    ,
    Ha söyledikleri kadar kolay olduğunu düşünen arkadaşlar. Buyrun girin üniversitelerin açtığı sınavlara. Ne de olsa rahat ve zengin bir hayat sürüyorlar ve size bir sınav kadar uzak ?

• akademik kariyere bile böyle bakıyorsanız, bu işi gerçekten isteyenlere yol verin de bari gerçekten işe yarayacak eğitmenler yetişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

akademik kariyere bile böyle bakıyorsanız, bu işi gerçekten isteyenlere yol verin de bari gerçekten işe yarayacak eğitmenler yetişsin.
    doğru söze ne denir
  • quote:

Yanlış biliyorsun 3500 alıyor araştırma görevlileri.
  • Aslında benim bilimle uğraşmak,projelerde görev almak en çok istediğim şeylerden biri.Ama ne kadar bilim aşkıylada yansak bence parada önemli bir konu.Sanırım Türkiyede üniversitede çalışanlara yeterli önem verilmiyor.
  • bilgisi olan var mı bizim üniversitenin sisteminde 65 notu 2(cd) 70-cc-2.5 sayılıyor ben yüksek lisans için marmaraya başvurmayı düşünüyorum marmara da 50 notu 2(cc) sayılıyor bunun denkliği olacak mı yoksa 2.4 le mezun oldum 2.4 mü sayılacak

aynı sekilde formasyon için 2.5 isteniyor yökün denkliğinde 65 -2.5olarak geçiyor ona göre diploma notum değişecek mi 2.4 sayılıp formasyona başvuramayacak mıyım bilgisi olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilbar -- 18 Kasım 2010; 14:24:15 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.