Şimdi Ara

Akademik kariyer yapılmalı mıdır?Para durumu nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akademik kariyer nedir ne değildir araştırıyordum.Üniversitede çalışanların maaşlarını gördüm.Rakamlar çok komik geldi.Üniversiteyi bitirmiş master ve doktorasını yapmış birinin seçimi nasıl olmalıdır?Üniversitede yükselmek mi özel sektör mü?Mesela moleküler biyoloji ve genetik bölümü için.Bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?

• ne kadar gördun sen unıv ogretım gorevlısı maaşlarını merak ettım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muse00
    ne kadar gördun sen unıv ogretım gorevlısı maaşlarını merak ettım

Bir sitede yazıyordu 2006 yılında yazılmış ama fazla farkedecegini sanmıyorum.En alt araş gör 850tl en üst 10 yıllık prof 2500tl yazıyordu.Bu rakamlar nedir ne değildir bilmiyorum.Bu konuda bilgim yok.Bilen arkadaşlardan açıklama bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 15 Kasım 2010; 12:45:29 >
  • son alınan araş. gör. 7 yıl devletin gösterdiği yerde çalışma zorunluluğu ile 2700 civarı maaşla işe başlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aragorn
    son alınan araş. gör. 7 yıl devletin gösterdiği yerde çalışma zorunluluğu ile 2700 civarı maaşla işe başlıyor

7 yıl boyunca yükselme şansın yok mu?Eğer yoksa çok kötü bir durum.2700tl ile 7 sene boyunca istemediğin biryerde yerinde saymak.

Devletin haricinde özel üniversitelerdeki durumlar nasıl?Sınavla falan mı alınıyor?
  • 2700TL 'ye sen yerinde mi saymak diyorsun?Artı devletin ve üniversitenin her imkanından yararlanacaksın.Uçmayın bu kadar.Türkiye burası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüseyin.
    2700TL 'ye sen yerinde mi saymak diyorsun?Artı devletin ve üniversitenin her imkanından yararlanacaksın.Uçmayın bu kadar.Türkiye burası.

Tabiki 2700tl kötü bir para değil.Ama benim merak ettiğim özel sektör veya yurtdışında durumlar nasıl?Bunun karşılaştırmasını yapmak istiyorum.Hangisini seçmemiz mantıklı olur?(Moleküler biyoloji ve genetik için)Yurdışında doktora yaparken 2000$ maaştan bahsedilmiş burda. blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=58405 Rakamlar ne kadar doğrudur bilmiyorum ama bu rakamlardan sonra 2700 az kalıyor hemde yükselme şansın olmadan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kız arkadaşım çalışıyor asistan olarak 1750 tl + alianz sigorta + 300 tl yemek kartı verdiler masterı bitince haziranda, 2100 tl artı sigorta , yemek olacak.

not: çalıştığı üni bilgi üniversitesi
  • merhaba,
    önceliklewww.teknikforum.com sitesinin mezunlar bölümünden genetik ile alakalı geniş bilgi alabilirsiniz.

doktora için 2000 dolar maaş verdikleri doğrudur ama bu maaş yaşam standartlarını gözönüne alırsanız türkiyede alacağınız maaştan fazla değil azdır. zira yurtdışında ev kiraları genelkde çok daha pahalıdır.

olurda birşekilde yurtdışında akademisyen olursanız aylık 4000 $ ve üzeri ücretler alabilirsiniz ama orada ki hocalık mantığı bizden baya farklıdır,

bizde 32-33 yaşında doçent olup kadro aldıktan sonra isterseniz hayattan emekli olursunuz.

2500-3000 gibi bir maaş alır haftalık 10 saat zaruri dersinizi 2-3 güne sıkıştırır kalan günlerde de canınız her ne isterse yapabilirsiniz. (okula gelme zorunluluğu yok)

amerikada ise bildiğiniz özel sektör mantığı vardır, belirli bir süre makale , proje vb.. çıkaramazsanız kelleniz gider.

bir özel sektör çalışanı olarak şu an olmasa da uzun vadede akademisyenlik düşünüyorum, zira bu kadar free bir hayat başka hiçbir meslekte yok, ama şu an para kazanmam lazımve akademisyen olursam 33-35 e kadar pek para yok dolayısıyla ben 33-35 kadar özelde çalışıp birikim yapıp sonra akademisyenlik düşünüyorum.

• quote:

2700TL 'ye sen yerinde mi saymak diyorsun?Artı devletin ve üniversitenin her imkanından yararlanacaksın.Uçmayın bu kadar.Türkiye burası.

O maaş bin yediyüz liradır, öncelikle bunu düzeltelim. Nedir bu üniversitelerin tüm imkanları mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

O maaş bin yediyüz liradır, öncelikle bunu düzeltelim. Nedir bu üniversitelerin tüm imkanları mesela?

öğretim görevlileri için haftada 12 saat zorunlu dersin ucreti değilmi o para ? Sonrası için her ders için para alırlar. Ayrıca ikinci öğretim dersi olmasıda kazancı etkiler. Ki yüksek lisans olup olmaması derece ve görev yeride maaşa etki eden unsurlardır.
  • 2700 Tl'yi az bulan arkadaşlar nerede yaşıyorlar acaba

2700 sen alsan, eşinde en kötü öğretmen olsa 1500de o alsa toplamda 4200 TL eder, geçinmeyi bilen kral gibi yaşar o paraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

öğretim görevlileri için haftada 12 saat zorunlu dersin ucreti değilmi o para ? Sonrası için her ders için para alırlar. Ayrıca ikinci öğretim dersi olmasıda kazancı etkiler. Ki yüksek lisans olup olmaması derece ve görev yeride maaşa etki eden unsurlardır.

Araştırma görevlileri, yanında araştırmalarını sürdürdükleri hocalarının derslerine girer. Dersleri onlar veriyor gözükmezler genelde. Sizi ilgilendiren tüm sempozyumlara katılmak zorundasınız. En azından adam gibi bir akademisyen olmak istiyorsanız bunların ücretleri gidişler gelişler konaklamalar falan gibi şeyler işin içine katılırsa çok da yeterli para değil. Yakın olduğum bir hocam bütün yazını kazılarda geçirdi, tatil ile alakası olmadı falan. İşini yapmayan bir profesör için söyledikleriniz geçerli olabilir ancak o kadar da kolay bir iş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: N.alper
    2700 Tl'yi az bulan arkadaşlar nerede yaşıyorlar acaba

2700 sen alsan, eşinde en kötü öğretmen olsa 1500de o alsa toplamda 4200 TL eder, geçinmeyi bilen kral gibi yaşar o paraya.

Tekrar söylüyorum 2700 tabiki az para değil fakat daha fazlası için yapılabilecek şeyler varsa yapılır vedaha fazlası kazanılır.Bu bana yeter dersen ilerleyemezsin.

Birde bu master işleri nasıl olmakta?Diyelimki Koç Üniversitesi moleküler biyoloji ve genetik bölümünü burslu bitirdik.Aynı üni.de master yapmak için burslu olarak ne yapmak gerekiyor?Hangi sınavlara giriliyor vs?Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Maskelikevin

quote:

Tekrar söylüyorum 2700 tabiki az para değil fakat daha fazlası için yapılabilecek şeyler varsa yapılır vedaha fazlası kazanılır.Bu bana yeter dersen ilerleyemezsin.

Birde bu master işleri nasıl olmakta?Diyelimki Koç Üniversitesi moleküler biyoloji ve genetik bölümünü burslu bitirdik.Aynı üni.de master yapmak için burslu olarak ne yapmak gerekiyor?Hangi sınavlara giriliyor vs?Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Özelde sınavları hakkında bilgim yok ama akademik kariyer için altın kural not ortalaması ve hocalarla arandaki ilişki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maskelikevin

quote:

Yok mu hiç araştırma görevlileriniz falan. Sorsan cevaplarlar diye düşünüyorum.

• Öncelikle akademik kariyer yapacaksan aklından parayı çıkar. Çünkü bu çok özel bir iş. Elbette aç kalmazsın, ama ticarette ve diğer özel sektörlerdeki gibi bir beklentin de olmasın. Akademik kariyer yapmak bir tutku bana göre, gerçekten gönülden isteyerek yaparsan iyi olur, öylesine zorla yaparsan kendin dahil kimseye faydan olmaz. Hayatın boyunca öğrenci olmaya hazırlaman lazım kendini. Yoksa yapmasan da olur. Bunları göz önüne al öncelikle. Maaş nasıl olsa bir şekilde geçecektir eline.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 15 Kasım 2010; 21:05:12 >
  • akademisyen eger kafası calısıyosa kendisi bile ne kadar aldıgının hesabını yapamaaz o derece fazla alanda var ama yerinde sayıp aynı memur maasıyla gecinende var.. bölümün bi kere fen bilimleri enstitüsü olacak muhendise gore az alırsın bi mikat ornegin yeni bi devlet uni de bile asistan 1600tl civarıki doguda 2000tlye yaklasır.. sonraında ise yardoc oldukdan sonra 2500tl civarı + sanayi destegi+tubitak + ek ders + ogrenci + yaz okulu ;+ kongre + makale + ... bu artılar uzar gider işte kabiliyetine gore.. sana kalmıs devlette prof ise 3000-3500tldir ama sorsan bu artılarla en az 10bin alırlar ki tıp fakultesine girersen bide x2 yap doner sermayeden.. işte dokuz eylul rektoru bile haberlere cıkmıstı rektor 100bine yakın alıyor diye.. durum boyledir ama ozel sektoırdede senin bolımunde olup cok iyi maas alanlarda yok degil 10bin tl civarı ki girsen bi tup bebek merkezine uzmanlastıktan sonra ozel hastanelerde cok rahat alırsın bu parayı..
  • Akademik kariyere maddi olarak başlıyorsan hiç başlama :) akademik kariyer demek bilim adamı olmanın ilk emeklemesi demektir dünyadan göçüp gittiğin zaman yıllarca makalelerin kitapların belkide tezlerin okutulacak ama merak ediyorsan.

Özel Üniversite yada Devlet Üniversitesine göre değişiyor.

Döner sermayeden alırsın.

1500 fiks maaştır.Kesintileri yapılmış hali + 700 800 de dönerden alırsın 2300 bulur net olarak...

Para istiyorsan polis ol akademik kariyeri boşver beyin kalabalığı yapma
  • araştırma görevlileri 2700 küsür alıyor ve inanın yaptıkları iş değil. Çok rahatlar arada projelerle uğraşıyorlar falan filan. Bence çok iyi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.