Merhabalar arkadaşlar, 8000 tl bütçem ile bir laptop almak istiyorum. Laptopu sunum hazırlamak, makale yazmak, internette dolaşmak gibi basit işlerde kullanacağım. Oyun oynamak ya da bilgisayarı zorlayabilecek herhangi bir amaçla kullanmayacağım. Aslında macbook m1 air almayı düşünüyordum ama maalesef bütçemi aşıyor. Cihazın hafif, küçük ve şık olması asıl beklentim. Bir de freedos olmasın lütfen. Aslına bakarsanız Macbook air modeli tam olarak aradığım model. Tıpkı macbook air gibi ufak ve şık Windows tabanlı tavsiye edebileceğiniz bilgisayarlar var mıdır? Not1: Bir arkadaşım Huawei matebook önerdi. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir ve önericeğiniz bir modeli var mı? Not2: Bir arkadaş ise linkteki bilgisayarı önerdi. Bu bilgisayar hakkında düşünceleriniz nelerdir? Vakit ayıran herkese teşekkür ederim. |
Akademisyen için laptop tavsiye eder misiniz?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
14" IPS panel, alüminyum gövde, 1.3kg ağırlık ve şık tasarım.
-
-
Hocam önerdiğiniz ürün 13000 tl maalesef bütçemi aşıyor :/
-
quote:
Orijinalden alıntı: morçizgilipipetHocam önerdiğiniz ürün 13000 tl maalesef bütçemi aşıyor :/
Maalesef ederler yüksek ..!
Önemli olan uzun süre sorunsuz kullanmak için ideal bir laptop almak.
Bunun içinde 10.000 ve yukarı ederde ki laptopları önerebilirim ama haklsınız bütçe meselesi.
-
Mac mini olmaz mı hocam -
Yeni nesil, dokunmatik ekran kaliteli bir ultrabook tavsiye edebilirim.
-
Hiç düşünme matebook al keyfine bak. 16GB ramli model olsun ama.
-
İ3lü air, gecen senenin modeli sanırım pek bilgim yok macbook hakkında
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam Acer olarak bu ürünü de önerdiler, pek anlamadığım için sizce hangisini seçmek daha mantıklı olur ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: _magnetar_Hiç düşünme matebook al keyfine bak. 16GB ramli model olsun ama.
Cevabınız için saolun hocam. Önceki mesajlarda geçen Acer bilgisayarla sizin öneriniz arasında kaldım, 3 bilgisayardan birini seçeceğim. Aşağıdaki üç bilgisayar arasında bir kıyaslama yapabilir misiniz artı yönleri eksi yönleri gibisinden.
-
quote:
Orijinalden alıntı: morçizgilipipetCevabınız için saolun hocam. Önceki mesajlarda geçen Acer bilgisayarla sizin öneriniz arasında kaldım, 3 bilgisayardan birini seçeceğim. Aşağıdaki üç bilgisayar arasında bir kıyaslama yapabilir misiniz artı yönleri eksi yönleri gibisinden.
Alıntıları GösterEn altta linkini gönderdiğin acer swifti neden düşündüğünü anlayamadım. Onu direkt ele. İşlemcisi 8. nesil.
Matebook 14 ve Acer Swift 5 (11. nesil işlemcili) arasında düşünebilirsin. Matebookta işlemci daha güçlü ve RAM daha yüksek. Fiyatlar hemen hemen aynı. Bu yüzden Matebook 14 daha mantıklı.
Matebookta kamera klavyede yer alıyor. Görüntülü görüşmelerde ideal açıda durmuyor. Eğer görüntülü görüşme çok önemli ise bu konu da göz önünde bulundurulabilir.
İkisinin de ekranı oldukça iyi.
Acerda FullHD 340 nit ekran var.
Huaweide 2K 300 nit ekran var.
Acer'ın maksimum parlaklığı daha iyi, Huawei'in çözünürlüğü daha iyi. Ama iki ekrandan da memnun kalırsın. Açık havada güneş altında falan kullanacaksan parlaklık farkı hissedilebilir bir miktar. Huwei'in de çözünürlük avantajı olduğu için ekranları denk sayıyorum.
Acer'da klavye aydınlatması var mı bilmiyorum, Huawei'de var. Ona da bir bakmak lazım.
Genel olarak 100 lira farkla alabildiğin donanım Huawei tarafında daha fazla (işlemci+RAM). O yüzden benim öncelikli tercihim Matebook olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: _magnetar_En altta linkini gönderdiğin acer swifti neden düşündüğünü anlayamadım. Onu direkt ele. İşlemcisi 8. nesil.
Matebook 14 ve Acer Swift 5 (11. nesil işlemcili) arasında düşünebilirsin. Matebookta işlemci daha güçlü ve RAM daha yüksek. Fiyatlar hemen hemen aynı. Bu yüzden Matebook 14 daha mantıklı.
Matebookta kamera klavyede yer alıyor. Görüntülü görüşmelerde ideal açıda durmuyor. Eğer görüntülü görüşme çok önemli ise bu konu da göz önünde bulundurulabilir.
İkisinin de ekranı oldukça iyi.
Acerda FullHD 340 nit ekran var.
Huaweide 2K 300 nit ekran var.
Acer'ın maksimum parlaklığı daha iyi, Huawei'in çözünürlüğü daha iyi. Ama iki ekrandan da memnun kalırsın. Açık havada güneş altında falan kullanacaksan parlaklık farkı hissedilebilir bir miktar. Huwei'in de çözünürlük avantajı olduğu için ekranları denk sayıyorum.
Acer'da klavye aydınlatması var mı bilmiyorum, Huawei'de var. Ona da bir bakmak lazım.
Genel olarak 100 lira farkla alabildiğin donanım Huawei tarafında daha fazla (işlemci+RAM). O yüzden benim öncelikli tercihim Matebook olur.
Alıntıları GösterHocam dediğiniz üzere sondaki Acer i eledim. Matebook la Acer Swift 5 arasında kaldım. Acer Swift 5' inde stok sorunu var. Tek renk kalmış. Bu yüzden sizinde en başta dediğiniz gibi Matebook almak daha mantıklı. Şu an Matebook yılbaşı kampanyası var. Aşağıdaki ürün 6800 den 6300 e düşüyor. Yalnız sizin dediğiniz gibi özelleştirilemiyor. 8 Gb ram ve 256 Gb depolama pcde oyun oynamayan ve bilgisayarı sadece basit işler için kullanan birisine yeterli midir ?
https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-d14-256gb/
-
quote:
Orijinalden alıntı: morçizgilipipetHocam dediğiniz üzere sondaki Acer i eledim. Matebook la Acer Swift 5 arasında kaldım. Acer Swift 5' inde stok sorunu var. Tek renk kalmış. Bu yüzden sizinde en başta dediğiniz gibi Matebook almak daha mantıklı. Şu an Matebook yılbaşı kampanyası var. Aşağıdaki ürün 6800 den 6300 e düşüyor. Yalnız sizin dediğiniz gibi özelleştirilemiyor. 8 Gb ram ve 256 Gb depolama pcde oyun oynamayan ve bilgisayarı sadece basit işler için kullanan birisine yeterli midir ?
https://shop.huawei.com/tr/product/huawei-matebook-d14-256gb/
Alıntıları GösterMatebookun kesinlikle 16GB RAMli versiyonunu al uzun vadeli olması için, önemli. Burda bana linkini gönderdiğin cihaz eski nesil cihaz, onu tavsiye etmedim, hata olmasın.
Burda linkini verdiğim ürün:
16GB RAM + 512GB SSD versiyonunu almalısın.
Fiyat 8700 lira ama daha ucuza alma yöntemleri var. Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: _magnetar_Matebookun kesinlikle 16GB RAMli versiyonunu al uzun vadeli olması için, önemli. Burda bana linkini gönderdiğin cihaz eski nesil cihaz, onu tavsiye etmedim, hata olmasın.
Burda linkini verdiğim ürün:
16GB RAM + 512GB SSD versiyonunu almalısın.
Fiyat 8700 lira ama daha ucuza alma yöntemleri var. Aşağıdaki konuyu inceleyebilirsin.
Alıntıları GösterTamamdır hocam, çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X