Şimdi Ara

Akademiyenler ne kadar kazanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türkiyenin en iyi üniversitesini bitirmiş oradanda dünyanın en iyi üniversitelerinde master yapmış ve türkiyeye dündüğünde akademisyenlik yapmak isteyen biri ne kadar kazanır

• 1300+agi+yol+akbil en iyisi yol ve akbil ayrı ayrı ohh
  • Devletdeyse maaş bellidir sonuçta memur ama özel okulsa para nerelerden mezun olduğuna göre değişir.
  • en az 4bin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden dönsün türkiye'ye
  • Akademiyenler 0tl

Akademisyenler 3000tl

Kazanıyor

• Dünya'nın en iyi üniversitelerinde master yapıyorsa niye gelsin buraya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kadar adam toplanıpta
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Devletdeyse maaş bellidir sonuçta memur ama özel okulsa para nerelerden mezun olduğuna göre değişir.

hocam ivy leauge okullarında master yapmış birisi türkiyenin en iyi okullarından dereceyle mezun olmuş birisi ne kadar kazanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zissou

Dünya'nın en iyi üniversitelerinde master yapıyorsa niye gelsin buraya

belki okuduğu üniversitede hocalık yapma ideali vardır :D
  • Devlet ünilerinde 4-9 arası değişiyor. Araştırma görevlisi 4 alıyor Profesör 8-9'a kadar çıkıyor. Bir de ailesi falan varsa çocuğu varsa o maaş artıyor. Kıdemliyse maaşı artıyor falan.

Ama sorun şu ki akademisyen nasıl olunur?? 2 sene sonra mezun olucam

• Geçen bir akademisyen izledim yurtdışında(USA) top class okullarda yardımcı doçentler yıllık ortalama 250bin dolar alıyormuş . Türkiye de koç sabancı falan baya verir ama ne kadar verir bilemiyorum. 15-20binlira vardır sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Physicist_Emre -- 11 Şubat 2017; 21:23:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Geçen bir akademisyen izledim yurtdışında(USA) top class okullarda yardımcı doçentler yıllık ortalama 250bin dolar alıyormuş . Türkiye de koç sabancı falan baya verir ama ne kadar verir bilemiyorum. 15-20binlira vardır sanırım.

aslında türkiyede çok iyi ücretler veran vardır ama birbirlerine kattiyen söylemezler ondan bilinmiyor fazla amerikada top class okullarda yardımcı doçent olmak için lisansı o okulda yapmak lazım türkiyede lisansı bitirmiş ve abd de top okullara gitmiş biri amerikada öğretim üyeliği yapar ama öyle hardvard columbia vs beklemem
  • Millette para karşılığında hayal satıyorlar, çoğu akademisyene itibar etmiyorum.
  • Arkadaşlar 4 bin falan demiş ama onlar sabit olan maaşlar. Yakın arkadaşımın babası yar. doç. devlette çalışıyor ve girdiği ikinci öğretim dersleri şu bu derken net maaşı 7500. Özelde şuan ne kadar veriyorlar bilmiyorum ama 6 sene önce Kanada da doçent olan birisine Sabancı üni tarafından 15 bin teklif edildiği hakkında bilgim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rog.

Arkadaşlar 4 bin falan demiş ama onlar sabit olan maaşlar. Yakın arkadaşımın babası yar. doç. devlette çalışıyor ve girdiği ikinci öğretim dersleri şu bu derken net maaşı 7500. Özelde şuan ne kadar veriyorlar bilmiyorum ama 6 sene önce Kanada da doçent olan birisine Sabancı üni tarafından 15 bin teklif edildiği hakkında bilgim var.

15000 büyük bir para değil, 7500 hiç değil ama bizim de ne olacağımız belli değil ne yazık ki. Benim pederin kendisi Nişantaşı civarında noter, aylık geliri sadece oradaki işlerden 15000 doları geçiyor. Türk lirasına göre iş yapsa da, yapılan işlerin de parası genelde dolara göre değişiyor, bu yüzden dolar yazdım.

Edit: Pederin parasıyla övünmedim, sadece büyük bir para olmadığını yazdım. Benim peder dahi fazla zengin bir adam değil, burada 7500'ler övülmüş, bu yüzden yazdım. Kimisinin değil milyon, milyar dolarları var. Bakalım, benim de ne olacağım belli değil ne yazık ki. Miras falan kalır muhtemelen, bu yüzden kısmen şanslıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audiophility -- 12 Şubat 2017; 3:57:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Audiophility A kullanıcısına yanıt
    6 sene önce teklif edilen para 15 bin hocam yanlış anlaşılma olmasın. Şuan ne teklif ederler bir bilgim yok. Zaten şuan istedikleri kadar teklif etsinler geleceğini sanmam malum dolar böyleyken babanız nereden mezun acaba ?

Edit: Hocam ben 7500ü veya 15000i övmedim asla. Arkadaşlar sormuşlar bilgim olan şekilde söyledim. Övülecek para miktarları değil bunlar yanlış anlaşılma olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vyndra -- 12 Şubat 2017; 3:59:56 >
  • quote:

6 sene önce teklif edilen para 15 bin hocam yanlış anlaşılma olmasın. Şuan ne teklif ederler bir bilgim yok. Zaten şuan istedikleri kadar teklif etsinler geleceğini sanmam malum dolar böyleyken babanız nereden mezun acaba ?

Edit: Hocam ben 7500ü veya 15000i övmedim asla. Arkadaşlar sormuşlar bilgim olan şekilde söyledim. Övülecek para miktarları değil bunlar yanlış anlaşılma olmasın.

Babam İstanbul Hukuk hocam. 6 sene önceki fiyatmış, kusura bakmayın.

Ha, biz de 7500'e tamah edebiliriz, bak o kötü. :) Ki ilk seferinde epey az bir miktara başlayabiliriz, maalesef. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Audiophility A kullanıcısına yanıt
    En başta alacağımızı söyleyeyim ben sana kısadan. Çocuk yoksa dil tazminatı falan almıyorsan alacağın 2017 itibariyle 4 bin ve bu kadro boşalıp da sen en azından yardımcı doçent olana kadar böyle devam ülke şartları çok kötü maalesef.
  • quote:

Arkadaşlar 4 bin falan demiş ama onlar sabit olan maaşlar. Yakın arkadaşımın babası yar. doç. devlette çalışıyor ve girdiği ikinci öğretim dersleri şu bu derken net maaşı 7500. Özelde şuan ne kadar veriyorlar bilmiyorum ama 6 sene önce Kanada da doçent olan birisine Sabancı üni tarafından 15 bin teklif edildiği hakkında bilgim var.

hocam dediğiniz gibi 15 bin 7 bin övünülecek para değil top okullarda master yapmış adam bir yatırım bankasına girse mehmet şimşek gibi milyon dolarlar bile kazanır akademisyenlik biraz ideallikten geliyor bu arada düşük gelirli arkadaşlar beni yanlış anlamasın bu paralar bazılarına göre iyi bazılarına göre kötüdür bu donanıma sahip biriyle normal donanımlı insanın aynı civarda kazanacağını sanmak adaletsizliktir zaten

• Tamamen öyle fakat bazen de insan çalışmak istediği yerde çalışıyor sanırım. Kendi okulumdan örnek verirsem bir asistanımız Boğaziçi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunu, yüksek lisansı odtü, doktorası da york üniversitesi fakat bizim okulda araştırma görevlisi. İstekler ve fırsatlar bazen uyuşmayabiliyor bu gibi konularda. Biraz da aslında okuduğunuz üniversiteden çok sonrasında ne yaptığınız önemli. Örnek verirsem İngilterede MBA alanında yüksek lisans veya sertifika alımı sizi çok iyi yerlere taşır ve gerçekten rahat ettirecek ve tatmin edecek miktarlarda para kazanırsınız ama bunun için bile elinizde bunlar için harcayacağınız iyi miktarda bir paraya ihtiyacınız var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.