Kendi kendine kapanıyor... Değiştirmek mi lazım yoksa tamiri mümkünmüdür?
Hani tv güç dümesine basınca alt da kırmızı led yanıyor ya. Kumadadan kanal açınca yeşile dönüyor.
Tv çalışırken ansızın (maçın ortasında) görüntü gidiyor. Ama yeşil led yanmaya devam ediyor. Yani güç var görüntü yok.
3 aydır sağdan soldan hafif darbeler uygulayarak kullandım. (Darbeden sonra kendine geliyor bazen) Ama son günlerde kapanma dahada fazlalaştı. Ve darbelerin gücünü artırmama rağmen bazen açılmıyor.
Böyle bir sorunlar daha önceden karşılaşan oldu mu? Yeni bir TV mi alsam yoksa bu tamir edilebilir mi?
CVP lar için şimdiden tşkler....
yokmu önerisi tavsiyesi olan? Bi araştırma sonucu tüp de yada temazsızlık olabilir dediler ama... başka bi tavsiyede bulunacak olan?
içinde %99 soğuk lehim die tabir edilen bi sorun vardır..hem 11 senelik hem de vurunca çalışıyormuş...basit bi arıza
Soğuk lehim nedir? Biraz açabilir misin? Kendim yapabilir miyim? Belki içini açar yaparım. Yada Tamire mi götürmemi tavsiye edersin.
Bu şekilde televizyonu bozulan yok mu başka?...
eğer lehimdense çok basit bişey direk tamire götür sen kurcalama daha çok masraf olmasın :D
Eğer lehimse öylede neye göre lehim diyorsunuz? Eğer lehimse evet basi bende biliyorum lehim teli + havya işlem tamam
Soğuk lehim : Elektronik parçalar, pcb (yada devre, kart) üzerine tutturulurken, havyanın ve lehimin, zamanından önce, yani lehim kartı ve parçayı birleştirmeden çekilmesidir. Bağlantı sağlandı, birleşme oldu, ölçümlerde sağlam oldu denilmesine karşın, belli bi süre zarfından sonra yada fiziksel darbelerle (vurma gibi) lehimin kopması, düşmesi, yada devredeki yolu kaldırmasıyla oluşur. Lehime bakıldığında lehim, buz rengine benzer, mat ve donuk gözükür.
Normal (iyi olan) lehim : Bağlantı yapılırken, parçanın ve bağlantı noktasının sıcaklığı tam alarak, lehimi iki kısmada güzel şekilde yayılmasıyla yapılır. Bi saniye kadar fokurdatılır. (yemek tarifi gibi oldu ama ) Lehime bakıldığında parlak ve yapışmış olduğu hissini verir. (daha nasıl tarif edeyim bilemedim.) Elektronikte accaayip önemli bi olaydır aslıdan. Zira çalıştığı 100% olan bi devrede soğuk lehim yüzünden başınıza olmadık işler gelebilir.
Neeeysee, abi sen o tv yi neden servisine vermiyosun ki yav??? benim diptirik 37 ekran tv de renkler cozutmuştu bi ara, hepsi karııştı falan, servise diil, ordaki bi tv taamircisine verdim, akşamına aldım.30 mu 35mi ne tutmuştu. Sarsmadı yani... Elinede sağlık iyi yapmış. Hala sağlam.
Bence en güzeli odur, götür abi taamirciye
Açıklamalar için sağol...
TV yi götürcemde ev merkezden baya uzak. Arabada yok... Yani tamir olmazsa hiç tamirciye götürmeden direk çöpe atayım diyordum...
Ama tamir olacak gibi anlaşılan. Beni bi işine bakayım:D olmazsa iyice bozulduktan sonra tamire götüreyim
Valla uzaklık varsa tabi biraz sorun. Ama gideceğin mesafenin taksiyle tutarı ne kadar olcak onu bi hesapla derim. Sonuçta tamir masrafı + taksi parası (git gel) sonuçta sıfır bi tv den ucuz olur.
Arızayı ancak serviste sölerler. Başka türlü zor olur.
Ama tv ve crt monitorlerle ilgili şunu söleyebilirim, güç trafosu veya ışıkla ilgili kont. entegresi gibi arızalar varsa bunnar tamiri en pahalı arızalar. Benim ilk kullandığım 17. adi monitor kömürlükte yatıyo hala. Güç trafosu arızası vardı. ortalama 80$ civarında dediler. Gittim yenisini aldım.
Aklında bulunsun
sağol side_effect...
ben tamire götürmekte karar kıldım bakalım bana ne kadar masraf söyliyecekler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme