Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Akaryakıt Alırken Marka Tercih Nedenleriniz Nelerdir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Total : Fransız olduğundan nefret ederim
    Shell : aynıı
    BP : sorumsuzlukları yüzünden heryeri mahvettiler. Okyanus petrole bulandı okyanustaki canlı yaşamı sonra erecek böyle giderse.
    Opet : Türk firması kaliteli güvenilir hizmet iyi yakıt. İstasyonları oldukça bakımlı.
  • bırakın şu milliyetçilik duygularını. Türk firması olup da bana kötü yakıt verecekse hiç vermesin daha iyi. her istasyon aynı değil tabi ki. ama bir po nun aldığı şikayetler gözle görülür derece de yüksek. yabancı marka da olsa onu da bir Türk işletiyor bu tür nokatalar fazla takılmayalım. önemli olan istasyon sahibinin kumaşı. eğer sağlamsa sorun yok haaa eğer değilse yaklaşmayın bile.
  • Temizlik ve sirkülasyona dikkat ederim. Küçük istasyonlardan almam. Sunpet vb, belki iyidir ama tereddüt ediyorum.

Po idare eder ama can sıkıyor , devlet dairesi gibi yapısı var. Hatta geçen gün baya bir istasyon bulamadığımdan Po denkgeldi sevindim. Baktım aygaz yazıyor dumur 1 (: pocard verdim geçmiyormuş, posları arızalıymış :/ mecburen aldık şükür birşey olmadı henüz.
    Opetten genel anlamda memnunum ama katkılı gaz çıkalı pek almıyorum.
    Bp idare eder temiz.
    Total yine iyi , performansa dikkat etmedim.
    Shellin gazı bizim araca hiç yaramıyor nedense, acaba yanılıyormuyum diye bir kaç kere denedim yok, bayılıyor araba. Lpgli araca dizel mi diye 10dk tereddüte düşen istasyonları var.
    Akpet aile şirketi gibi istasyonlar falan küçük. Benzininden yana şikayet yok. Tek gidilirse girilebilir.
    B pet baya iddalı geliyor denemek niyetindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerakin34

Total : Fransız olduğundan nefret ederim
    BP : sorumsuzlukları yüzünden heryeri mahvettiler. Okyanus petrole bulandı okyanustaki canlı yaşamı sonra erecek böyle giderse.
    Opet : Türk firması kaliteli güvenilir hizmet iyi yakıt. İstasyonları oldukça bakımlı.

Shell Hollandalı bir marka değil miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Orijinalden alıntı: sezerakin34

Total : Fransız olduğundan nefret ederim

Shell Hollandalı bir marka değil miydi?

İngiliz firması diye biliyorum,ama emin olduğum bir şey var ki o da Yahudilerin oluşu,Shell i anlatan bir belgeselde duymuştum.
  • Shell kullanıyorum sürekli.Bugüne kadar bir sorunla karşılaşmadım.Motor sesinden şikayet eden arkadaşlara soruyorum,bunun bilimsel bir nedeni var mı yoksa psikolojik mi? Ona göre benzinimi değiştirmeyi düşünebilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asas1200

total derim çünkü performans gözle görülür derecede artış oluyor %10 luk....

Chip tuning yapmaya gerek yok o zaman, koy Totaldan benzini yaşa adrenalini ..
  • shell yada totaldan alırım genelde
  • TOTAL : Yakınımda adam gibi bir Total istasyonu yok..15-20 dk mesafede E-5 üzerinde bir tane istasyonu var orasıda yolum üstünde değil sırf benzin almak için git-gel yarım saat masraflı olur.. (E-5 Gebze istkameti Tuzla Köprüsü girişinde)

SHELL: Önceki aracımda bana en yakın olan istasyon olduğu için oradan alıyordum.Tersanler bölgesinin göbeğinde sayılır çok işlek ve binbir çeşit vasıta gelip oradan alıyor akaryakıtını..Hiç sorun yaşamadım üstelik eşantiyonu da boldu..

BP: Hayatımda sadece bir defa -2 hafta evvel- benzin ışığım yandığı anda bulabildiğim tek benzinci olduğu için BP'den aldım..Suratsız bir kasa görevlisi elinden gelse dövecek..Ayrıca oradan doldurduktan sonra araç sanki isteksiz gitmeye başladı (belki de adama kıl olduğum için psikolojiktir)..

OPET: Şu an ki aracıma ilk günden beri -biraz da mecburiyetten- OPET'ten benzin alıyorum..Aracımı Bursa'dan aldım ve ilk depomu orada doldurdum.Bugüne kadar yol üstü birçok farklı OPET'ten benzin aldım hiç sorun yaşamadım..Ve gerçekten tuvaletleri temiz insana yakışır ve bakımlı..

Şimdilik OPET'e devam

• BP yı tercıh edıyorum. Hem evıme yakın yerde ıstasyonu olmasından hemde senelerın alıskanklıgı. Mazotu genelde evımın yakınındakı ıstasyondan alırım. Hatta aynı pompadan almaya ozen gosterırım.
  • shell ve bp den sasmam alıskanlık olsa gerek
  • Genelde enyakınımızdaki ya da sahibini tanıdığımız bir istasyonu tercih ediyoruz.
    Bunu göz ardı edersek, tercihimiz ne olur (95 oktan benzin için)
    - Ben 5,5 yıldır sadece PO kullandım. O yüzden karşılaştırma şansım olmadı. Yalniz, kampanya adı altında 3 defa dolandırıldım. Değiştirmeyi düşünüyorum.
  • Adana'da köşe hırsızı petrol istasyonlarından kat'i surette almıyorum; bunlar "çok para kazanacağız, çok" diyip avuçlarını ovuşturan tipler. En meşhuru belediye ile giriştiği pazarlık sonucu Fuzuli Caddesinin girişinde bulunan ve para basan yerini adı geçen bulvarın devamında rantı çok yüksek olan bir yerde 1 ayda (bazılarına göre 1 haftada) açan petrol istasyonu sahipleri. Buna benzer 2-3 yer daha var, günlük güzergahımın üzerinde.

Şahsen O/PET'i tercih ediyorum ve özellikle aynı saha içerisinde RENAULT İsotlar, DOD Bayi ve AUDI Acentası bulunan O/PET'i tercih ediyorum. Ondan önce ALPET'ten alışveriş yapıyordum ancak indirim ve promosyonları bitirince ve güzergahım da değişince artık O/PET'e döndüm. Geleneksel olarak Adana'da PIRELLI Lastik ve SHELL Benzinci tercih edilmez (sıcaktan belki de), aynı şekilde de bu babadan oğula geçmiş, böyle devam ediyor.

• Rizede yakın olan 4 tane istasyon var hepsi PO Mecburen PO kullanıyorum ama şehir dışına çıkınca kesinlikle total gerçekten çok etki ediyor performansa
  • quote:

Orijinalden alıntı: askarsa

ford sahibi olduğumuz için mecburen opet.

önemli olan marka değil bilinir ve güvenilir istasyon.

Neden mecbur opet?
  • benzini shelden aklı kelden alıcaksın
  • Ankarada iskitler caddesi başında bir Opet istasyonu var oradan benzin aldığım zaman arabam daha fazla km yapıyor dolayısıyla Opet diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Orijinalden alıntı: askarsa

ford sahibi olduğumuz için mecburen opet.

önemli olan marka değil bilinir ve güvenilir istasyon.

Neden mecbur opet?

Yakıt garanti sistemi vardır o yüzden Bende de durum farklı değil ama tabi arada kaçamakta yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 12 Temmuz 2010; 14:00:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Geleneksel olarak Adana'da PIRELLI Lastik ve SHELL Benzinci tercih edilmez (sıcaktan belki de), aynı şekilde de bu babadan oğula geçmiş, böyle devam ediyor.

Abi bunun mantığı nedir anlayamadım yani açıklarsan sevinirim ?
  • yıllar evel e 200 komp ile servisten çıkıp hemen yanındaki kadir abimizin oynadığı benzin istasyonuna girdim benzinimi fulledim ve ankaraya yola çıkacaktım iş sebebiyle.aracımla mehmetçik vakfına yakınlarında bir titreme meydana geldi ve elektirk bi anda kesilip devreler acaip bir değişiklik oldu sonra biraz bekleyip aracımı tekrar çalıştırdığımda aracımı bir metre bile hareket ettiremedim.Servisi aradım durumu anlatınca hemen geldiler ilgilendiler vs ama çok şaşırdılar bende büyük bir kokuyla faturada ne çıkacak diye bekliyorum.ardında 04 model bir s 500 geldi ardından a serisi bir bayan derken toplamda 8 araç oraya aynı sorundan yanaştı herkesin cümleye başlarken verdiği cevap benzini aldım 20 km sonra bu şekil oldu diye allahım ben nasıl sevindim anlatamam nasıl bir korku vardı içimde faturadan.nese bir bilirkişi ile benzin için hemen koluman bir analiz yaptı ve ne görelim benzinde çok ilginç adını söyleyemiorum bir madde bulundu bu madde karıştırılıp belli bir oranda benzine katılabiliyormuş.sonra firma yetkilisini aradılar çıkıştaki benzincinin oradan bir yetkili durumu görünce ve tepkiyi büyük bir rica minnet araçlarımızı yapacağını belirtti bizde olana olmuş deyip sorunumuz çözülecek diye yinede teşşekür ettik.bir tek s500 sahibi duruma itiraz edip aracının sıfır olduğunu söylerek yenisiin siparişini aksi takdirde davacı olup tazminat talep edeceğini söyleyince onun durumu farklı oldu ben talep etmedim çünkü 01 model 122k km deydi aracım ve sorunum 2 gun içinde giderildi.sanırım dava olmuşki bu petrol sahbinin elinden bayilik alındı ve işine son verildi ogunden beri kendilerini tercih etmem şimdi tek uğradığım nokta gözle gözüken 30bin litre üstü satışı yapan yerler bu yerlerde belli oralardan alırım çünkü orada maliye denetimi ve sanayi bakanlığı denetimi gün aşırı oluyor yanlış yapmaları çok zor gözüküyor ama bilemeyiz.bu yüzden shell diyorum shellshop diyorum ankaradaki dikmen yokuşunda bir bayi var orası çok kaliteli bir bayi olarak aklımda kalmıştır istanbuldakilerin örnek alabileceği bir bayi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.