Şimdi Ara

Akaryakıt Alırken Marka Tercih Nedenleriniz Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Akaryakıt almadan önce, alırken veya aldıktan sonra beklentileriniz nelerdir? Hangi markayı tercih ediyorsunuz ve nedenleri nelerdir?

Mesela yakıt kalitesi için veya market veya personel için neler düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 19 Haziran 2010; 1:11:24 >

• kardeş en önemlisi istasyon sahibi. o dürüst ise yakıtta iyidir.
    bunun dışında tercihlerim.
    1) total;performans ve menzili yüksek ve güler yüzlü personel
    2) Bp; performans totalden kötü ama iyi menzilde aynı şekilde
    3) shell: özellikler bp ile aynı ama motor sesi fazla
  • mecbur olmadıkça bilmediğim yerden almam bildğim bir yer var akpet sahibini tanıyorum
  • total ve shell hariç başka yerden almam bi kere po çok tavsiye ettiler gittim euro dizel aldım almaz olaydım
  • ford sahibi olduğumuz için mecburen opet.

önemli olan marka değil bilinir ve güvenilir istasyon.
  • Bu kadar total cevabı geleceğini tahmin etmezdim:)

Konuya yorum yapmam pek doğru olmaz ama mevcut otomasyon sistemlerinde yakıt istasyondan istasyona değişim göstermez en azından shell-bp-opet gibi firmalarda.

Yıllar evvel Opet temiz tuvaletiyle tanışıp buraya yorum yapmışım yaklaşık 4 yıl önce. sizce tuvalet-market tercih nedeni midir?

Yakıt kalite farkını henüz anlamış değilim, şöyleki hepsi aynı rafineriden yakıtı alır kendi katkısını ekler. Her tankın dip kısmında su bulunur bu suyun yasal seviyesi vardır. Bu da yine belirli limitin altına düşüldüğünde tanktan yakıt alamazsınız. Yani eski İstasyon Sahibi hile yapacak numaraları hala devam eden firma-benzinlik var mı?
  • var var hala daha mazota su katanlar var birde tank temizliği önemli tabi tortu falan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdrturhan

var var hala daha mazota su katanlar var birde tank temizliği önemli tabi tortu falan

Otomasyon sistemiyle istasyonunun tanklarını kontrol altına alamayan firmalar yok olmaya mahkumdurlar.
  • mümkün oldukça aynı istasyondan alırım.benim firma tercihim Shell,Opet ve Petrol ofisi... elbette bu saydığım firmaların bulunduğu bölgelerden alırım mesela İstanbuldaki havaalanının oradaki ve merterdeki shell,ataköydeki opet ve Aydın sökedeki bodrum yolundaki petrol ofisi ve kuşadasın kipa yolundaki shell söke sazlıköydeki opet söke içindeki otogara yakın olan shell bu istasyonlardaki benzinden asla şüphe etmedim.. bunlar dışındakilere pek güvenmiyorum.. ama bu adamlar son derece dürüstler...
  • opet

shellden asla almıorm hemen bitio hiç yaramıyor ve motor cok sesli calısıyor
  • total derim çünkü performans gözle görülür derecede artış oluyor %10 luk....
  • evime çok yakın olduğu için bp den alıyorum fakat geçen sene ç.kaleden dönerken ç.kale girişindeki totalden benzin almıştım performans artmıştı ve daha fazla km yapmıştım
  • Petrol Ofisinden kolay kolay almam ; çünkü güvenmiyorum ve denetim olarak yetersiz olduğunu düşünüyorum.

BP ise son dönemde LPG olarak gözümden düştü.

LPG olarak İpragaz , benzin ve dizelde ise Shell ve Total.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asas1200

total derim çünkü performans gözle görülür derecede artış oluyor %10 luk....

%10
  • hepsi akaryakıtı aynı yerden alıyor
    tek fark kontrol olayı.çünkü bu suistimal olunca işte birinde motordan cok ses gelıyo aldıgımda falan dıyor
    bu arada en fazla kontrol shell de var diye biliyorum
    ancak shellden hiç almadım
    BP,PO,OPET,TOTAL

bu sıralama ile alıyorum ancak sahibi cok onemlı cunku
    bızım burada 2 tane BP var biri kaçak pis sulu vs vs ıgrenc kullanıyo, digerinden problem yok
    amcam , kaçak dedıgım yerden alırdı hep taaki araba bozulup serviste depodan 2 litre su bulunana kadar..
    taa ki bizim araba tekleyerek(pis mazottan tekler) belli zaman sonra mazot pompası bozulunana kadar..
    pis mazot böyle arabayı mahvediyor

yani a pet b pet farketmez onemlı olan sahibi.
  • jebote doğru bir noktaya temas etmişsin.
    Tüm yakıtlar aynı rafineriden çıkar denetim yapmassan depoda su miktarı artarsa işler değişir.

Petrol Ofisinde 3500 bayi var Opet te 830 (rakamlar yaklaşıktır) cevabını siz verin hangisi daha kolay denetlenir?

Konuyu çekmek istediğim nokta bu meret her istasyonda aynıysa "kontrol mekanizması önemli". Ayrıca hizmet ve kampanyaları da göz ardı etmemek gerek.

denetim
    hizmet
    kampanya avantajları kalıyor geriye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 19 Haziran 2010; 22:44:23 >
  • bp ve petrol ofisinden alırım.
  • Türkiyede 2 çeşit yakıt var. Biri yerli Tüpraşın ürünü, diğeri ithal ürün onunda neredeyse tamamı Rusyadan geliyor. Akaryakıt firmalarının birbirlerinden tek farkı yakıtın içerisine koydukları katkı maddeleri.
  • Uzun süredir Shell yada Totali tercih ediyorum. Her hangi bir ters durumla karşılaşmadım.
  • Rastgele alan biri olarak,

- Bilindik büyük markalardan olması, (Opet, PO, Shell vs.)
    - Yol üzerinde hangisi varsa,
    - Tercihen işlek bir istasyon olması,
    - Market şart,

Bunlar benim için yeterli, yani illa şu istasyondan almalıyım gibi bir derdim yok. Bir de Opet'in tuvaletleri daha bir temiz sanırım, bu da bir tercih sebebi.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.