Şimdi Ara

Hangi hondayı tercih etmeliyim?? Yada Başka Öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 30-32 bin arası bir bütçem var. Genel olarak gönlüm civiclerden yana.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-sahibinden-honda-civic-1-8-i-vtec-hb-tribtonik-sport-34773809/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-ilk-sahibinden-2008-honda-civic-preminium-34852804/detay

Sizce hangisini seçmeliyim? Kriterlerim değer kaybetmemesi, istediğim zaman rahatça satabilmeliyim. Benzin tüketimi de 13 litreye kadar çıkıyor diyenler var forumda 1.6 olan için. 1.8 i-shift olduğu için daha az yakıyor ama onunda yığılma sorunu olduğu söyleniyor.

Bir yandan a3 bakıyorum 2005-2006 ancak onlarında temizi milyonda bir ihtimal bu parayla. Ne yapmalıyım???

• ilk civic büyük ihtimal kazalı değilse 1 saniye bile durma...
  • Peki 2. elde nasıl bir araba hb civic?
  • Civic sedan çok yakıyor yakmıyor diyenlere de inanma.Benim otomatik premium 2010 23 binde 40 tl lik benzinle 100 km gittiğimi hatırlamıyorum. gittiğim şehir içi yolda büyük kısmı düz birazda yokuş içeren güzergah en son koyduğum 40 tl lik benzinle 80 km yi ancak yaptım.Tabii biraz seri kullanırım aracı

Ama yakıt dışında çok iyi arabadır
  • 1- İngiliz kasa benimde cok hoşuma gidiyor fakat 1.8 lt motor a sahip olması nedeni ile 2. eli ölü denilebilecek bir araç 3 aydır gözüme batıyor galericide hala satamadı ve bayağıda sömürmüşler adamı , fiyat kaybı ve ikinci elde biraz sıkıntıyı dert etmicekseniz neden olmasın

2 -preminium donanım yerine ortalama aynı fiyata elegance donanım alınabilir .

3- Bu fiyat aralağında temizini bulmak cok zor .
  • 2. elde biraz problem var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs.jokerr

2 -preminium donanım yerine ortalama aynı fiyata elegance donanım alınabilir .

premium la elegance arasındaki tek fark sunroof değil mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.8 motorlu olan i-shift vites oldukça sorunlu zaten tam otomatik viteslisini o fiyatlara imkanı yok bulamazsınız. Ayrıca o araçta da bişeyler vardır oldukça cazip fiyatı. Sedan Civic tercih edilir illa alıcaksanız ama bence benzinden uzak durun , bir Civic kullanıcısı olarak size tavsiyemdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rosea

Civic sedan çok yakıyor yakmıyor diyenlere de inanma.Benim otomatik premium 2010 23 binde 40 tl lik benzinle 100 km gittiğimi hatırlamıyorum. gittiğim şehir içi yolda büyük kısmı düz birazda yokuş içeren güzergah en son koyduğum 40 tl lik benzinle 80 km yi ancak yaptım.Tabii biraz seri kullanırım aracı

ii bende dip gaz yaptıysan yapar normal kullanımda 20 tl benzinle neredeyse 100 km yapıyorsun 3 yıldır civic var altımızda hiç daha 40 milyonla 100 km yaptıgımızı hayırlamıyorum... ve benim gördügüm oldukca ciddiyim civic mazda 3 golf tsı, ford tan daha az yakıyor... tabi siz altınızdakini bi evo gibi düşünüp dip gaz yapıyorsanız o ayrı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witchking34 -- 18 Kasım 2010; 18:50:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cemmmmm

Peki 2. elde nasıl bir araba hb civic?

sedanın aksine pek tutulmuyor civic hb ler 1.4 ve 1.8 motorları var
  • Peki bu paraya ne alabilirim başka? yazdığım arabalar zaten nası bişey aradığımı belli ediyo aşağı yukarı. Civic çok hoşuma gidiyo ama istanbul trafiğinde kullanıcam maalesef. araba haftaiçi her akşam 1 saat e5 trafiği görücek. Anlatılanlara göre 400- 450 yakar bu şartlarda. Golf 5 alsam 26 27 e 1 sene de çok mu değer kaybeder? golf 2012 de yeni kasa çıkarıcak diye duydum çünkü... 2 kasa eski bi araba pek gitmez gibi geliyo bana?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemmmmm

Peki bu paraya ne alabilirim başka? yazdığım arabalar zaten nası bişey aradığımı belli ediyo aşağı yukarı. Civic çok hoşuma gidiyo ama istanbul trafiğinde kullanıcam maalesef. araba haftaiçi her akşam 1 saat e5 trafiği görücek. Anlatılanlara göre 400- 450 yakar bu şartlarda. Golf 5 alsam 26 27 e 1 sene de çok mu değer kaybeder? golf 2012 de yeni kasa çıkarıcak diye duydum çünkü... 2 kasa eski bi araba pek gitmez gibi geliyo bana?

hocam o zaman sen bunlarla ugraşma emin ol golf de o trafikte yakar biz 480 bin hesapladık tsı golfle sen bence git bir focus al 1.6 109 ph 240 tork =) hem performansı üzmez hem yakıtı...
  • <<mitsubishi lancer>>
  • 2.el focus2 tdci düşünebilirsiniz. Yakıt ve performans olarak işinizi görür.
    Bu devirde 1 saat e5 trafiğinde bekliyecek kişiye benzinli araç fazla lüx.
  • dostum kaputu görmek gibi bi takıntın varsa alma gerçekten rahatsız edici bi durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

Civic sedan çok yakıyor yakmıyor diyenlere de inanma.Benim otomatik premium 2010 23 binde 40 tl lik benzinle 100 km gittiğimi hatırlamıyorum. gittiğim şehir içi yolda büyük kısmı düz birazda yokuş içeren güzergah en son koyduğum 40 tl lik benzinle 80 km yi ancak yaptım.Tabii biraz seri kullanırım aracı

ii bende dip gaz yaptıysan yapar normal kullanımda 20 tl benzinle neredeyse 100 km yapıyorsun 3 yıldır civic var altımızda hiç daha 40 milyonla 100 km yaptıgımızı hayırlamıyorum... ve benim gördügüm oldukca ciddiyim civic mazda 3 golf tsı, ford tan daha az yakıyor... tabi siz altınızdakini bi evo gibi düşünüp dip gaz yapıyorsanız o ayrı...

Etrafımdaki civic kullanıcılarının hepsinin en büyük şikayeti yakıttır.Daha 2 hafta önce birisine civic önerdim ama cevabıyla benden daha acımasız çıktı yakıt konusunda.Civic çok yakan bir araç ne derseniz deyin.Girin honda forumuna bakın ne çok şikayet var.Dip gaz kullanım gibi bir durumda yok.Normal kullanımda 40 tl lik benzinle 88 km ancak gidebildim 2 gün içerisinde.Çok kasarsam belki 100 km gidebilirim ama kasmaya da niyetim yok.

Herhalde fabrikadan 2 tip motor çıkıyor bizde çok yakanlarına denk geldik

Evet bu arada mesajınızda 20 tl benzinle 100 km yapılır yazmışsınız sizi tebrik ediyorum.Dizel araçmı kullanıyorsunuz siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rosea -- 19 Kasım 2010; 20:09:09 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

Etrafımdaki civic kullanıcılarının hepsinin en büyük şikayeti yakıttır.Daha 2 hafta önce birisine civic önerdim ama cevabıyla benden daha acımasız çıktı yakıt konusunda.Civic çok yakan bir araç ne derseniz deyin.Girin honda forumuna bakın ne çok şikayet var.Dip gaz kullanım gibi bir durumda yok.Normal kullanımda 40 tl lik benzinle 88 km ancak gidebildim 2 gün içerisinde.Çok kasarsam belki 100 km gidebilirim ama kasmaya da niyetim yok.

Herhalde fabrikadan 2 tip motor çıkıyor bizde çok yakanlarına denk geldik

Evet bu arada mesajınızda 20 tl benzinle 100 km yapılır yazmışsınız sizi tebrik ediyorum.Dizel araçmı kullanıyorsunuz siz

eger sizinle görüşme imkanım olsa size kanıtlardım, bir sefer civicle 318 kuruş yaktırdım izmir aydın otobanında ama heralde 150 nin altını hiç görmedim 220 ye kadarda cıktım, aynı seyi arkadasım golf tsı ile yapmıs 355 , buna benzer bir seyi mazda 3 ile yaptım 325 kurus hesapladım, cruise yi söylemiyorum bile 490 kuruş hesapkadık beklentilerin ne oldugu cok önemli bence aracınızdan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi witchking34 -- 19 Kasım 2010; 20:25:24 >

• Zaten yalan söyleyecek halinizde yok dediğiniz gibidir.Ama benim gördüğüm ve çevrem aksini söylüyor.Kardeşim de ''senin araç benzini gargara yapıyor'' diye de kafa yapıyor Tabii bu söylediklerim şehir içi için geçerli.Ben zonguldaktan bursaya 310 km lik yolu kasmama rağmen 75-80 liranın altında bitiremedim sehirler arasında

Civic sınıfında çok güçlü ve atak bir araç ama güç değil tork araca az yaktırır.Maalesef aracı torkla değil güçle kullanmaya çalışınca da araç çok yakıyor.

Bu arada konuyu biraz saptırdık herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rosea -- 19 Kasım 2010; 23:24:12 >

• quote:

Zaten yalan söyleyecek halinizde yok dediğiniz gibidir.Ama benim gördüğüm ve çevrem aksini söylüyor.Kardeşim de ''senin araç benzini gargara yapıyor'' diye de kafa yapıyor Tabii bu söylediklerim şehir içi için geçerli.Ben zonguldaktan bursaya 310 km lik yolu kasmama rağmen 75-80 liranın altında bitiremedim sehirler arasında

Civic sınıfında çok güçlü ve atak bir araç ama güç değil tork araca az yaktırır.Maalesef aracı torkla değil güçle kullanmaya çalışınca da araç çok yakıyor.

Bu arada konuyu biraz saptırdık herhalde

Yok aslında konuyu saptırmadınız almak istediğim araba civic ama sadece yakıtı kafama takıldığı için bu benzin muhabbeti beni de aydınlatıyo. Peki Civic e lpg takılabiliyor mu? Hiç istemesem de bu arabayı kullanmanın en iyi yolu bu sanırım... Ve Lpg aracı garanti dışı bırakıyor mu ?

• Yerinizde olsam ikinci el temiz bir civic bulup kaliteli bir lpg sistemi takıp tepe tepe kullanırdım.Yada 2006 ve üstü ikinci el accord ve lpg de düşünülebilir(Bu seçenek daha hoş olurdu. ).Lpg garanti olayı tartışmalı biraz o konu hakkında net cevap bulamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rosea -- 20 Kasım 2010; 12:01:32 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.