Şimdi Ara

Akaryakıt Alırken Marka Tercih Nedenleriniz Nelerdir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 407 mi aldığım günden beri hep shell den aldım yaşadığım şehirde shell akpet po ve thermo var fakat yeni öğrendim bunların hepsi akpet ve thermo hariç giresundan alıyorlar yakıtları orada sadece petrol ofisinin ve opetin dolum tesisleri var yani ben shell den alırken aslında arabama po nun mazotunu koyuyormuşum sadece katkı maddesi shell e ait bda beni bir hayli bozdu açıkcası çünkü po ya hiç güvenim yok thermodaki arkadaş faturalarını gösterdi opet faturası oradan almayı düşünüyorum
  • MOSKOVA/İSTANBUL - Rusya’nın ikinci büyük petrol üreticisi Lukoil’in Başkanı Vagit Alekperov, Türk akaryakıt pazarının yüzde 5’ini kontrol eden Akpet’in tamamını 500 milyon dolardan biraz fazla bir rakama Aytemiz grubundan aldıklarını ve Akpet’in pazar payını 10 yıl içinde yüzde 10’a çıkaracaklarını açıkladı.

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/454422.asp

Akpet artık Lukoil.

Evet tuvalet konusu apayrı bir olay. Sırf bu yüzden Opeti tercih ediyordum halen de öyle.
  • lukoil akpeti almadan önce piyasadan daha kaliteli benzin verirdi.Şuan ki durumu nedir bilemiyorum..
  • TOTAL TOTAL TOTAL

• Akaryakıt konusunda kararı etkileyen 2 teme element var.
    1) Yakıt kalitesi. Genelde hepsi aynı yakıtı kullanıyor ancak içine eklediği katkı ile fark yaratmaya çalışıyor
    2) Pompa doğruluğu. Pompada 100 TL veya 30 LT yazdığında depoya gerçekten bu miktar mı gidiyor yoksa biraz havayla karışık mı yakıt alıyorsunuz. Hep aynı anda atıyorum ibre 1/4 te iken aynı miktarda yakıt alınca ibre hep aynı noktaya (atıyorum Full cizgisine) mi ilerliyor. Özellikle digital göstergeli araçlarda bu testi yapmak çok daha kolay oluyordur.

Bir de eğer yanlış bilmiyorsam çoğu firmaların denetimleri kendi merkezleri yapıyor ancak BP nin denetimleri bağımsız bir firma tarafından yapılıyor ve hata rapor ettiklerinde büyük para cezaları hatta bayilik iptaline kadar varan cezaları var.

Yaklaşık 30 yıldır BP'nin büyük/işlek istasyonlarından benzin alırım ne performans da ne de pompada eksik benzin sorunu yaşadım. Bu süre boyunca Shell'den aldığım benzinlerde performans sorunu PO da ise eksik benzin sorunu yaşadım. Total'den bir iki kere aldım ama net bir yorum yapacak deneyimim olmadı. Akpet, Opet çok nadiren zun yolda 1-2 kere denedim yorum yaparsam doğru olmaz.

Yukarıdaki tüm değerlendirmelerde kullanılan yakıt türü benzin, dizel deneyimim henüz olmadı

Saygılar,

• Yakıt: 95 Oktan Kurşunsuz Benzin

PO dan alıyorum. (kabataş iskelesinin hemen yanındaki)
    gayet de memnunum

OPET SHELL TOTAL BP hepsini denedim. En iyi, en sessiz motor sesi, en performanslı, en uzun menzil PO da gördüm.

OPET hiç memnun kalmadım. Almıyorum.

SHELL çok ses oluyor motorda menzili az. Almıyorum.

BP performans rezalet, menzil az. Almıyorum(Üstelik BP de akaryakıtta %10 iskontom var ona rağmen almıyorum)

TOTAL rüya gibi çok iyi benzini de menzili de performansı da ama ne yazık ki güzergahımda 1 tane TOTAL istasyonu var, adamlar sinek avlıyor, ben de huylandım onlardan almıyorum. Ama şehirler arası yolda TOTAL ararım.

Büyük ve müşterisi çok olan TOTAL varsa direkt girerim.. Yoksa, Normal bir PO da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXAPTA -- 25 Ağustos 2010; 11:24:30 >
  • 2001 model Polo Classic'imiz var. Alındığından beri belki 1 veya 2 defa PO haricinde benzinciye girmiştir. Hep PO'dan alırız hiçbir problem yaşamadık. Zaten 3 senedirde aynı benzinciyi kullanıyoruz.(Bozkan Petrol/Antalya)
  • Uzun süredir po dan mazot alıyordum ve gayet memnundum,aracı ne kadar zorlarsam zorlayayım asla duman atma gibi bir durumla karşılaşmadım.Ancak bu oyuncak kampanyası için shellden mazot aldım(ki bilindik bir istasyon İzmir /gaziemir de havaalanı yolunda sağda)Araçta duman atma problemi başladı ve sabahtan beride mozot filitre ışığım yanıyor.

Bu yüzden her zaman şunu söylerim o pet bu pet farketmez,istasyon sahibi ve çalışanları fark eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Yakıt: 95 Oktan Kurşunsuz Benzin

gayet de memnunum

OPET SHELL TOTAL BP hepsini denedim. En iyi, en sessiz motor sesi, en performanslı, en uzun menzil PO da gördüm.

BP performans rezalet, menzil az. Almıyorum(Üstelik BP de akaryakıtta %8 iskontom var ona rağmen almıyorum)

TOTAL rüya gibi çok iyi benzini de menzili de performansı da ama ne yazık ki güzergahımda 1 tane TOTAL istasyonu var, adamlar sinek avlıyor, ben de huylandım onlardan almıyorum. Ama şehirler arası yolda TOTAL ararım.

Büyük ve müşterisi çok olan TOTAL varsa direkt girerim.. Yoksa, Normal bir PO da olabilir.

bence senin bir tanıdığın PO da çalışıyor...PO en berbat benzinci diye bilinir...bence sen yalan söylüyorsun yalaannn

• Aracı aldığım ilk zamanlar mazotumu totalden alıyordum ama uzun zamandır PO DAN alıyorum gayette memnunum menzili diğerlerine göre fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: asas1200

total derim çünkü performans gözle görülür derecede artış oluyor %10 luk....

%10

• quote:

Orijinalden alıntı: vocador

quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

Yakıt: 95 Oktan Kurşunsuz Benzin

gayet de memnunum

BP performans rezalet, menzil az. Almıyorum(Üstelik BP de akaryakıtta %8 iskontom var ona rağmen almıyorum)

bence senin bir tanıdığın PO da çalışıyor...PO en berbat benzinci diye bilinir...bence sen yalan söylüyorsun yalaannn

evet forumlarda yazayım diye üste maaş bile alıyorum PO dan

• Benzin sirkülasyonun devamlı olması sebebiyle büyük istasyonları tercih ederim. Depolarındaki tortullaşma en az bunlardadır diye tahmin ediyorum. Marka ayırmam, yolumun üstünde Maslak Opet var oradan alırım genelde.
  • yukarıda belirtmiştim,son 2 depodur oyuncak kampanyası için shell den eurodizel alıyorum araç duman atmaya başladı diye ve 2 gün önce araç filitre ikaz ışığını yaktı dün servise götürdüm ve aracın filitresi ve filitreden çıkan mazot berbat durumdaydı.Filitre değişti ve bana 125 tl ye mal oldu.

• Lukoil'den 1 depo fullemiştim..Pis yada suluydu sanırım, aracın enjektörlerini bozdu, bozulan enjektör işedi ve sübopları eritti..Bulgurlu Haliloğlu Petrol Lukoil..

Dikkat edin alırken..

Bulgurlu Shell'den alıyorum..LPG dolarken tantuni söylüyorum..

• Shell kullandim, kullanmaz olaydim serefszler su katmislar, artik po kullaniyorumcok da memnunum.
  • SHELL den almaya başladım, izmir göztepede shell in kendi istasyonu var, artık ordan alıyorum kendi istasyonu olduğu için çok daha güvenilir geliyor...

diğer arkadaşların dediği gibi marka önemli değil istasyon sahini önemli
  • Yıllardır aklı kelden yakıtı Shell den derler hep klasik oldu artık ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazarotti

Lukoil'den 1 depo fullemiştim..Pis yada suluydu sanırım, aracın enjektörlerini bozdu, bozulan enjektör işedi ve sübopları eritti..Bulgurlu Haliloğlu Petrol Lukoil..

Dikkat edin alırken..

Bulgurlu Shell'den alıyorum..LPG dolarken tantuni söylüyorum..

benzini ben de oradan alıyordum ama bıraktım.. 1ncisi çabuk bitiyor ikincisi de çok sesli çalışıyor motor shell ile..

lpg de farkediyor olabilir tabi..

• 100 oktan varken ne güzeldi..Ey gidi günler..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.