< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA (310. sayfa)
-
-
Mecburiyetleri vardır hocam. Örnek ifa ettiğim meslek araba olmazsa yapılamaz bir nitelikte. Veya Covid nedeniyle toplu taşımadan uzak durmak isteyen insanların tercihi de bu zorunluluk nedeniyle yine olabilir. Çok fazla gerekçe mevcut.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
LPG benzin arasında 2 lira kalınca LPG bitti diye tıs tis gülenler şu an fark 5 lira ve yaza doğru daha da açılacak tabiki eskisine göre hepsi zamlandi ama LPG bitmez dedik değil mi ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul'da zamlar nedeniyle trafik azaldı fakat Ankara'da böyle bir azalma olmadı.
Diyorum ki daha fazla zam gelsin ki trafik azalsın iyice, insanlar otomatikman toplu taşımaya yönelecektir.
Omicron tamamen bitse trafik azalır da zor gözüküyor
-
Arada 4 TL fark var ama LPG'li araçlar şehir içi 15-20 Litre yakarken benzinli olanlar 5-7 Litre civarı yakıyor.
5 litre benzin yakan ile 15 litre LPG yakan arasında ciddi fark var.
LPG takılmış olan araçlar LPG söktürüyordu.
Bence LPG söktürmek için daha erken.
Ama LPG hiç takılmamış arabaya LPG taktırınca avantaj çok az oluyor, gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Satarken de hiç LPG takılmamış araç arayanlar nedeniyle tüpsüz arabalar daha fazla tercih edilmeye başladı.
-
İstanbul'da yaşıyorum LPG 8.5 benzin 13.5 yani fark 5 lira
LPG'li araç hiç kullandinmi bilmiyorum ama araç benzinde 10 litre yakarken LPG de en fazla 12 litre yakar ki benim araç o kadar da yakmıyor
LPG montajı duzgunse afr ayarı varsa LPG hala avantajlı ve yazın benzin ile arasındaki fark iyice açılmış olacak
LPG takılı aracın tesisatını sokmek kadar saçma bir iş görmedim basarsın düğmeye benzinde surersin çok paran varsa tabi ...
Brent petrol 88 dolara geldi, yeni zamlar kapida
-
LPG İstanbul'da 9.2 TL Aygaz sitesinden şimdi baktım. 12 litre LPG pek mümkün gözükmüyor ama hadi öyle diyelim aşağıda hesap yaptım. şehir içi 10 litre benzin yakan araba da çok yakıyordur.
Candan mühendislik bile LPG söküm videosu yayımladı.
Yaza LPG benzinden daha pahalı bile olabilir, geleceği bilemiyoruz ve tahmin etmesi de güç :)
Birkaç hafta önce LPG'li araçlar benzinli araçlardan çok yakıyordu.
LPG taktırmak da takılı LPG'yi söktürmek de mantıklı değil şu anda.
12 x 9.2 = 110,4 TL ediyor 12 Litre LPG
7 x 13.5 = 94,5 TL ediyor 7 Litre Benzin
Hadi 10 litre yakan eski araba olsun desek yine 130,5 TL ediyor. 100 kilometrede 20 TL fark ediyor. 10 kilometrede 2 TL fark eder. 1 kilometrede 20 kuruş fark ediyor.
LPG şu anda pek avantajlı gözükmüyor. 20 kuruş için motoru deldirmeye gerek yok.
Kapalı garaja girememesi, motor conta yakma ihtimalinin yükselmesi vs. düşünüldüğünde zaten LPG'nin motora zarar verdiği herkes tarafından kabul edildi.
LPG için uyumu bir araç markası da önemli, mesela Opel'de motoru yakıyor LPG, Japon motorları yüksek ısıya daha dayanıklı diye onlara LPG daha iyi gidiyor.
LPG'de kaç yakıyor, benzinde kaç yakıyor o önemli, hangi marka hangi model o da önemli . Yeni 1.0 TSI motorlar şehir içi 5-6 Litre yakıyor benzin.
Özetle: LPG AVANTAJLI DEĞİLDİR. Ama LPG sistemini sökmenize gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 18 Ocak 2022; 14:44:52 >
-
Siz hayatinizda hiç lpglivarac kullandiniz mi bilmiyorum yada hangi marka kullandınız ama ben
Era carisma golf ve şimdi LPG'li corolla kullanıyorum lpgyi benzinden 5 lira daha ucuza alıyorum afr ayarı var bakımları zamanında yaparım lpgnin hiç zararını görmedim bunca yıldır bu kadar taksiler yani ticari araçlar da bunun en büyük kanıtıdır tabi görmek isteyene
Tasarruf konusu da öyle 20 kuruş falan değil neyse siz benzinde binmeye devam edin bende LPG firması sahibi değilim ama benzinde binecek kadar da zengin değilim ...
EPGİStwitter“Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 20/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 46 KRŞ/LT Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.”https://twitter.com/trepgis/status/1483838198539329540
-
10-15 senedir LPG'li bir çok araç kullandım. Şu an dizele geçtim. Her kullandığım araçta benzin ile LPG arasında şehiriçi sehirdisi farketmez 2 litre fark vardı. Benzinde 7 litre yakan LPG'de 9 yaktı. Benzinde 8 litre yakan LPG'de 10 litre yaktı. Bütün hesabınızı buna göre yapın.
Yeni araç 1.0 benzin turbo varsayalım ortalama 6 litre, eski 1.6 motor 10 litre LPG yakıyor varsayalım , eski araç 50 Bin TL , yeni araç 400 bin TL den başlıyor , hiç kimse bu matematiği bilmiyor
6X14= 84 benzin, 10x8,4=84 LPG, sıfır turbo benzin ve
eski LPG aynı yakıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 19 Ocak 2022; 20:30:15 >
Özetle LPG anlamsız ve zararlı, ekonomik avantajı yok.
Ayrıca LPG sistemleri de çok zamlandı. Amorti etmesi arabanın ömrünü geçebilir.
En son benzini 15 kasım'da almışım. Haftada 1 gün anca çıkarıyorum markete falan anca. Yarım depo var hala
-
Yıllardır LPG li araç kullanırım ,LPG benzine göre yüzde 15 ile yüzde 25 daha fazla litre yakar, yani benzinde 10 litre yakan bir araç marka ve modeline bağlı olarak 11,5 ile 12,5 litre LPG yakar. Bunun haricindeki tüketim miktarları tamamen LPG ayarı ve kit bakımı ile ilgilidir. Montaj ustaları genel olarak LPG dönüşümü yapılan araçlara standart hazır programlar yüklüyorlar bu hem performans düşüklüğüne hemde fazla yakıta neden olmaktadır (ustalar proğramyüklerken hata yapıyorlar). Doğrusu LPG montajı yapılan araç ile şehirdışı yola çıkılıp benzin harcama bilgileri araç beyninden kopyalanarak LPG beyniye yapıştırılmalıdır, LPG kiti bakımlı olan aracının fazla yaktığını düşünen arkadaşlar denerseniz ciddi farkı göreceksiniz, şu anda güncel fiyatlar ile LPG şehir dışında en az %25 tasarrufludur, herkese kazasız sürüşler diliyorum
LPGye bu gece 40 kuruş zam gelecek.
KAYNAK: BloombergHT
-
Tek bir yorumum var:pahalı.
Dün sabah indirimli 14.40 dan depoyu doldurdum şehir dışına çıktım akşam geri döndüm aynı petrolden tekrar fulledim 14.55 den aldım. Zammı geldi dedim yok abi indirimi düşürdüler dedi. Salı günü zam bekleniyor.tek seferde 20 30 ne yapacaklarsa yapsınlarda onlarda kurtulsun bizde kurtulalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 6 Şubat 2022; 9:1:54 >
doğudaki makas da açılıyor batıya göre. şu an doğuda 14.99 mazot
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X