Şimdi Ara

'Akaryakıtta verginin düşmesi doğru değil' (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
1
Favori
7.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

20 30 yıl sürmez merak etme, nazi zihniyetinin tek dayanağı ordu göreve olayıydı,ordu da demokrasinin bir parçası haline gelince şimdi muhalefete çıt çıkaramayan iktidar karşıtı vatanseverler konumuna geldiler,dış destek de aldılar,fakat yine tutmadı.
    Bunu birkaç kere daha denerler çok çok,onda da tutmaz.
    Zaten demokrat talepleri olan insanlar bu darbeci tipleri görünce meydanları boşaltmaya başladılar,marjinalleşti eylemler.
    Verilen talep listesine bakarsanız(yukarda söyledim) bunu çok net görürsünüz.Halk yanlısı hiç bir şey yok orda,alman ingiliz yanlısı talepler var.
    En basitinden bir kanal istanbul bizim milyonlarca insanımızı kurtaracak bir proje,boğaz çok farklı su rejimlerine sahip akıntılı bir deniz yapısı.
    Kanalda ise böyle dertleriniz yok,binlerce ton ham petrol taşıyan tankerler,yani devasa bombalar her gün memleketimizin göbeğinden geçiyor,her kazada istanbulu Allah korudu diye avunuyoruz.Anlayacağınız ingiliz muhbirliği de tutmaz.
    Seçimlerde deviricez derler,akp nin oyu kesinlikle artacak çünkü halkın bakış açısı belli;
    Başımdaki bela bana yeter,yenisini istemem zihniyetinde insanlar.
    Ben her şeye rağmen,tek partileşen,putinleşen iktidar yapısına rağmen,muhalefetle iktidar arasındaki uçurum oy oranlarına rağmen,iktidar alternatifliğinden öte soygunculuk alternatifliğine yönelen muhalefete rağmen,muhalefete gık çıkaracak cesareti olmayıp iktidara gelince 1 numaralı vatansever kesilenlere rağmen bu ülkenin geleceğinden umutluyum.
    Bu basiretsiz,korkak,ırkçı,nazi fikirli,postal şakşakçısı,kendi adamım kraldır diğeri soytarı zihniyetli topluluk er ya da geç siyaset sahnesindeki etkinliğini kaybedecektir,ve bu ülke de avrupa demokrasilerinde olduğu gibi halk yanlısı,halkın problemlerine eğilen,şiddeti değil akılcılığı benimseyen bir muhalif yapılanmaya sahip olacaktır hiç birinizin gram şüphesi olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 27 Temmuz 2013; 11:52:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Türkiyeyi iktidar ve muhalefet oligarşisi yönetmektedir,bu sorunun da tek bir çözümü vardır,halk yanlısı bir muhalefet hareketi ortaya çıkarmak.
    İngiliz muhbiri değil,alman şakşakçısı değil,rus yalakası hiç değil,faşist değil,komünist hiç değil Türkiye'nin ve Türk milletinin içinden çıkmış,bu milletin din dil ırk siyasi görüş ayrımı yapmadan her ferdini kucaklayan bir anlayış bu muhalefet partilerinin yerini almalıdır.

Saygılarımla.

O kadar yazmışsın ama okunmaya değer sadece bu paragrafı bulabildim. Gerisi aynı tas, aynı hamam. Batan 22 banka, muhaefetin 500 binlik mersosu... Biz hiçbir partiyi savunmuyoruz derken, zaten halk yanlısı bir hareketten bahsediyoruz. İşte bunu kafan bir türlü almıyor. Hala bizleri CHP li MHP li olarak görüyorsun ve bu bakış açın, bu yazımdan sonra da değişmeyecektir, ben eminim. Muhalefete o kadar laf sayarken de, iktidara hiç dokunmayalım, sabah akşam, 7/24 "onlar" küfür ediyorlar.... Hedef gösterildi, iş bitmiştir. İktidar zaten adı gibi ak.... Hiç suçları yok. Laf söylenecek bir tarafarı olamaz. Ama muhalefete kimse laf söylememiş benim dışımda.... O zaman muhalefetin 500 binlik mersosuna kafayı takalım....

Sen önce siyasetin nasıl yürüdüğünü öğren shadow.... Belli sermaye grupları, bir partiye destek olurlar ki, iktidar olduklarında onları kollasın, ihaleleri alabilsinler, karlı satışlardan haberdar olsunlar, sermayeye dokunmadan, vergi gibi para çıkışları halka dayatılsın. Yoksa parti merkezlerindeki çay ocaklarının gelirleriyle bu işler yürümez. Muhalefete de 500 binlik mersoyu belki 1 belki 3-5 işadamı birleşip almışlardır. Muhalefet iktidar olduğunda, o parayı misliyle çıkarırlar. Tayyipin iktidar olmadan önce, altındaki mersoyu Ülker mi aldı, cemaat mi aldı? Ondan haber ver bir de, muhalefetin 500 binlik mersosunu suçlayana kadar.

Muhalefeti eleştir, ama iktidarı da eleştir. O zaman inanalım senin de kıl olmadığına.

İngilizi, Almanı....vs vs... Bir ülkede yapılmasını istemediğin birşey varsa, halkı ayaklandırarak yapmazsın, ekonomik gücünü kullanırsın. Almanlar havaalanı istemiyormuş.... Peki neden istemiyorlar? Bir sebebi var mı mantıklı? Kanal İstanbulu anlarım da bunun için ayaklanma mı çıkardı İngilizler? Türkiye tarihindeki en tepkisiz toplum, İngilizler, Almanlar, Ruslar hadi deyince ayağa mı kalktı? Ben bi banka hesabıma bakayım, Avrolar, sterlinler, Rubleler yatmış mı.....

O ayaklanma, birileri haddini aştığı için çıktı. 3-5 ağaç, börtü böcek için değil. Koç yardım etmiş, hemen hesapları kontrol edelim, s****... Sanatçılar isyana katılmış... Hemen ilişikleri kesilsin... Öğrenciler okul saatleri dışında yürüyüşe katılmış...Hemen soruşturma başlatılsın... Herkes hesabını verecek.... Peki petrol kanununun, mera kanununun, madenlerimizin peşkeş çekilmesinin hesabını kim verecek? Silahsız insanları öldüren polis, palayla sokakta kesip biçen, kadınlara tekme atanlar nerede? Fasa kaçtılar.... Hep dış mihraklar vardı ya... Reyhanlıda patlama yaşanmış, resmi olarak 54 kişi ölmüş.... Yine de bu "dış mihraklara" yalamaya gitmenin bahanesi nedir, madem dış mihraklar bu kadar kötü? O gittiğin ülkenin başkanı, seni hangi gözle görür, farkında mısın? Aman canım, zaten ölenler Aleviydi.... Bu mudur?

Uçağa atlayıp o ülke senin, bu ülke benim, ailecek gezen birisi, dış mihraklardan en son söz etmesi gereken kişidir. Bu kadar gezen birisi, hiç mi dostluk kuramadı? Ha, Esadla kurduğu gibi dostluk kurduysa, müstehaktır. Hiç boşuna dış mihrakları bilmem neyi karıştırmayın, battıkça batarsınız. Bahane bulmak için başka yollar deneyin, yemezler.

Yandaş medya izlemekten, beynin ayrana dönmüş. Otur, yazdıklarımı sindire sindire oku. Ama sen oradan buradan kırpıntı yapıp, cevap yazmaya çalışır, muhalefetin 500 binlik mersosunu, 22 bankayı yazmaya devam edersin. Vizyon yok çünkü.

• Ayni terane vol 512.

Yazilanlara cevap vermek yerine ayni seyi tekrarlayip duruyorsunuz. Once sunlari cevaplayin.

- Burada kimse siz tartismayi bu yone cekene kadar ne iktidari elestirdi ne muhalefeti ovdu. Konu bakanin aciklamasi ve benzindeki vergi idi. Tutturdunuz muhalefeti elestirmiyorsunuz diye. Nereden biliyorsunuz elestirmediklerini? Icinize mi dogdu yoksa insanlari hemen ikiye mi ayirdiniz? Bakani elestriren muhalefeti elestirmiyordur diye bir varsayimda mi bulundunuz?

- Insanlari yapmadiklari seylerle itham ediyorsunuz, burada muhalefeti destekleyen ya da oven olmadi ama bastan beri tutturdunuz muhalefet gelse de aynisini yapacak diye. 5 sayfayi acin okuyun siz bu olaylara girmeden once muhalefet gelsin yonetime diyen olmus mu? Belki adam kendi parti kuracak, belki meclis disindaki bir partinin gelince daha iyi olacagini dusunuyor. Olamaz mi? neden insanlari kendi kafanizda sekillendirip yorum yapiyorsunuz da yazdiklarini okumuyorsunuz? Bakanin aciklamasinic elestiren birinin yonetime muhalefet gelsin diye dusundugunu varsiyorsunuz. Baska bir dusuncesi olmaz mi? neden, neye dayanarak bu sekilde hemen bakani elestiren muhalefeti destekliyor seklinde birsonuc cikarabiliyorsunuz? Bir dayanaginiz var mi?

- gelelim muhalefet konusuna, muhalefetin devletin parasini harcamaya yetkisi var midir? Bir tek bu soruya mertce cevap verirseniz bence garip cevaplariniz siz de anlayacaksiniz. Ama lafi dolandirmadan Evet var veya hayir yok diye. Oyle boyle MErcedes audi vs. diye konuyu saptirmadan.

- Muhalefetin yasa yapmaya yetkisi var mi? Vergi oranini degistirmeye yetkisi var mi? Devletin (bakin devletin) Makam araclarinin alimina muhalefet mi karar veriyor?

- Herhangi Bir konuda sucu isleyen mi daha sucludur yoksa suca karsi cikmayan mi? Suca karsi cikmayani elestirdigimiz de suc isleyen isledigi sucu islemekten vazgecer mi? YA da daha ileri gidip suca karsi cikmayani suca karsi cikan biri ile degistirirsek, butun suclar biter mi, yoksa sadece azalir mi? Direk sucluyu elestirsek daha mantikli degil mi? Sucluyu suc islemeyen biri ile degistirirsek butun suclar bitmez mi?

- Bakan cikmis demiski halkim siz cok benzin tuketmeyin cari acik artar. Bu aciklamayi yapan kisinin (iktidar veya muhalefet olmasi farketmez) de bu az benzin tuketmeye katkida bulunmasi gerekemez mi? Bunun elestirilmesi cok mu garip?

- Basindan beri yok Kemalistler, vatanseverler, Ataturkculer vs. seklinde terimler kullaniyorsunuz? Burada ben Kemalistim yazan mi oldu ya da ben vatanseverim yazan mi oldu ya da Ataturkucuyum yazan mi oldu? Nereden anladiniz oyle olduklarini? Benzindeki vergiyi elestirmelerinden mi?

-İktidar için yapılan eylemlerin söylemlerin yarısı muhalefet için yapılsa ve bu partiler meclisten indirilip halk yanlısı bir muhalefet partisi meclise girse,açık net söylüyorum bu ülke düzelir. Buna nasil inandiniz acaba. Arkasindaki aciklamaniz nedir? Diyelim ki iktidar icin soylenenlerin yarisi muhalefet icin yapildi ne olacagini dusunuyorsunuz? Yeni bir muhalefe partisi cikacagini mi dusunuyorsunuz? NEden iktidari elestirmek yerine muhalefeti elestirmenin daha hizli ve daha iyi bir sonuc getirecegini dusunuyorsunuz?

Gercekten burada koru korune birilerini savunmuyorsaniz lutfen bu sorulara tek tek ve direk cevap verin. Muhalefeti elestirin seklinde basma kalip bir cevap degil. Ben bunlara duzgun cevap vermeyeceginizi tahmin ediyorum, umarim beni utandirirsiniz da en azindan okudugunu yorumlayip alakali cevap veren ogretmenlerimiz oldugunu goruruz.

• Yukarda senin gibilerin siyaset sahnesinden er ya da geç silineceğini yazdım,iktidarı eleştirdiğim cümleleri de herhalde gözlüğünde chp veya mhp filtresi var,beni iktidar yandaşlığıyla itham etmekten gözünü kör etmiş
    Ben bu konunun başından beri iktidara soyguncu diyorum,putinleşmiş tek parti rejimi diyorum,ama siz bunu görmüyorsunuz,görmek istemiyorsunuz çünkü.
    Neden?
    Çünkü ben sizin o alışılmış nazi fikirli söylemlerinizden farklı olarak olaya karşıdan bakıyorum,sağdan veya soldan değil.
    Karşıdan baktığımda da gördüğüm manzara bu:
    İktidara ana avrat düz gitmek serbest,ama muhalefete gelince gık çıkaramayız,ama sözüm ona objektifiz.
    İşadamları almışmış mersoyu,bak sıkıştırınca ne güzel dökülüyorsun incileri.İktidara sövdüğün kadar bu güne kadar bunları eleştireydiniz ya?
    Senin vizyon dediğin şey buysa benim hüloooğcularla aynı kafanın ürünü parti militanı vizyonuna ihtiyacım yok,memleketimin hiç yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Ayni terane vol 512.

Yazilanlara cevap vermek yerine ayni seyi tekrarlayip duruyorsunuz. Once sunlari cevaplayin.

- Burada kimse siz tartismayi bu yone cekene kadar ne iktidari elestirdi ne muhalefeti ovdu. Konu bakanin aciklamasi ve benzindeki vergi idi. Tutturdunuz muhalefeti elestirmiyorsunuz diye. Nereden biliyorsunuz elestirmediklerini? Icinize mi dogdu yoksa insanlari hemen ikiye mi ayirdiniz? Bakani elestriren muhalefeti elestirmiyordur diye bir varsayimda mi bulundunuz?

- Insanlari yapmadiklari seylerle itham ediyorsunuz, burada muhalefeti destekleyen ya da oven olmadi ama bastan beri tutturdunuz muhalefet gelse de aynisini yapacak diye. 5 sayfayi acin okuyun siz bu olaylara girmeden once muhalefet gelsin yonetime diyen olmus mu? Belki adam kendi parti kuracak, belki meclis disindaki bir partinin gelince daha iyi olacagini dusunuyor. Olamaz mi? neden insanlari kendi kafanizda sekillendirip yorum yapiyorsunuz da yazdiklarini okumuyorsunuz? Bakanin aciklamasinic elestiren birinin yonetime muhalefet gelsin diye dusundugunu varsiyorsunuz. Baska bir dusuncesi olmaz mi? neden, neye dayanarak bu sekilde hemen bakani elestiren muhalefeti destekliyor seklinde birsonuc cikarabiliyorsunuz? Bir dayanaginiz var mi?

- gelelim muhalefet konusuna, muhalefetin devletin parasini harcamaya yetkisi var midir? Bir tek bu soruya mertce cevap verirseniz bence garip cevaplariniz siz de anlayacaksiniz. Ama lafi dolandirmadan Evet var veya hayir yok diye. Oyle boyle MErcedes audi vs. diye konuyu saptirmadan.

- Muhalefetin yasa yapmaya yetkisi var mi? Vergi oranini degistirmeye yetkisi var mi? Devletin (bakin devletin) Makam araclarinin alimina muhalefet mi karar veriyor?

- Herhangi Bir konuda sucu isleyen mi daha sucludur yoksa suca karsi cikmayan mi? Suca karsi cikmayani elestirdigimiz de suc isleyen isledigi sucu islemekten vazgecer mi? YA da daha ileri gidip suca karsi cikmayani suca karsi cikan biri ile degistirirsek, butun suclar biter mi, yoksa sadece azalir mi? Direk sucluyu elestirsek daha mantikli degil mi? Sucluyu suc islemeyen biri ile degistirirsek butun suclar bitmez mi?

- Bakan cikmis demiski halkim siz cok benzin tuketmeyin cari acik artar. Bu aciklamayi yapan kisinin (iktidar veya muhalefet olmasi farketmez) de bu az benzin tuketmeye katkida bulunmasi gerekemez mi? Bunun elestirilmesi cok mu garip?

- Basindan beri yok Kemalistler, vatanseverler, Ataturkculer vs. seklinde terimler kullaniyorsunuz? Burada ben Kemalistim yazan mi oldu ya da ben vatanseverim yazan mi oldu ya da Ataturkucuyum yazan mi oldu? Nereden anladiniz oyle olduklarini? Benzindeki vergiyi elestirmelerinden mi?

-İktidar için yapılan eylemlerin söylemlerin yarısı muhalefet için yapılsa ve bu partiler meclisten indirilip halk yanlısı bir muhalefet partisi meclise girse,açık net söylüyorum bu ülke düzelir. Buna nasil inandiniz acaba. Arkasindaki aciklamaniz nedir? Diyelim ki iktidar icin soylenenlerin yarisi muhalefet icin yapildi ne olacagini dusunuyorsunuz? Yeni bir muhalefe partisi cikacagini mi dusunuyorsunuz? NEden iktidari elestirmek yerine muhalefeti elestirmenin daha hizli ve daha iyi bir sonuc getirecegini dusunuyorsunuz?

Gercekten burada koru korune birilerini savunmuyorsaniz lutfen bu sorulara tek tek ve direk cevap verin. Muhalefeti elestirin seklinde basma kalip bir cevap degil. Ben bunlara duzgun cevap vermeyeceginizi tahmin ediyorum, umarim beni utandirirsiniz da en azindan okudugunu yorumlayip alakali cevap veren ogretmenlerimiz oldugunu goruruz.
    1-muhalefeti eleştirmemek zaten bir nevi militanlığını yapmaktır başka şey değil.
    2-benzindeki vergiyi kim gelirse gelsin alacak dedim,birileri çıktı aaa ama belki almazlar ama modunda takıldı.
    3-muhalefeti destekleyen veya öven olmamışmış,iktidara ana avrat düz gidip muhalefete gık çıkarmamak neyin kafası pardon da?
    4-Muhalefet devletin kaynaklarını o yaptıkları gökdelen gibi binalarla altlarindaki 500 binlik arabalarla kıyak emeklilikle sömürüyor zaten,gidin bakın çocuklarını nerelerde okuttuklarına nerelerde çalıştırdıklarına nereye nasıl girdiklerine.Kundaktaki bebeği sigortaladı adam yahu.
    5-Muhalefetin ne yetkisi olduğunu batırdıkları 22 tane bankadan 300 milyar dolar faturadan bir gecede 2ye katlanan dolardan bine katlanan faizden gördük biz,aynı filmi tekrar izlemeye gerek yok.
    6-suça karşı çıkılmasın hiç bir yerde demedim,ama suçu bütün meclis işliyor,ve buna karşı durduğunu söyleyenler el altından parti militanlığı yapıyorsa o zaman bu suçtan yani bu soygundan kendini koruyacaksın dedim.lafımın da arkasındayım.
    7-soygun düzeni az benzin tüketmeye falan katkıda bulunmaz.soygun düzeni sizi kazıklamaya katkıda bulunur.size de düşen kazıklanmamaktır.
    8-Başından beri yazdığım terimleri bolca savunan tipler var forumda merak etme.Bunlar Atatürk'ü Türklüğü falan tekellerine aldıklarını zannediyorlar,e mesajlarını da ona göre vermek lazım tabi.Bunlar kendilerini akpye oy verenlerden daha zeki gösteriyorlar,ama yaptıkları açıklama ve söylemlerin hüloooooğ diye bağıran o kadından bile zerre kadar farkı yok bunu gösterdim,çok şükür kimse gık çıkaramadı.
    9-Buna şöyle inandım,bugün Türkiye'de bildiğiniz çöpe giden yüzde 40 oy var,oy atmayan insanlarımız var,halk yanlısı bir hareket gelse bu yüzde 40ın üstüne bir yüzde 30 daha alır ve tarihin en büyük iktidarını görürsünüz ülkede.
    10-ben körü körüne iktidarı savunsaydım zaten eleştirmezdim,daha ilk mesajımdan beri bu soyguna ortak olmayın diye bağırıyorum burada,ama maalesef birileri soyguna ortak olmayın cümlesini iktidar yandaşlığı olarak algılıyor,gitsinler soyguncuların ceplerini doldurmaya devam etsinler o zaman söyleyecek bir şey yok.

• quote:

Yukarda senin gibilerin siyaset sahnesinden er ya da geç silineceğini yazdım,iktidarı eleştirdiğim cümleleri de herhalde gözlüğünde chp veya mhp filtresi var,beni iktidar yandaşlığıyla itham etmekten gözünü kör etmiş
    Ben bu konunun başından beri iktidara soyguncu diyorum,putinleşmiş tek parti rejimi diyorum,ama siz bunu görmüyorsunuz,görmek istemiyorsunuz çünkü.
    Neden?
    Çünkü ben sizin o alışılmış nazi fikirli söylemlerinizden farklı olarak olaya karşıdan bakıyorum,sağdan veya soldan değil.
    Karşıdan baktığımda da gördüğüm manzara bu:
    İktidara ana avrat düz gitmek serbest,ama muhalefete gelince gık çıkaramayız,ama sözüm ona objektifiz.
    İşadamları almışmış mersoyu,bak sıkıştırınca ne güzel dökülüyorsun incileri.İktidara sövdüğün kadar bu güne kadar bunları eleştireydiniz ya?
    Senin vizyon dediğin şey buysa benim hüloooğcularla aynı kafanın ürünü parti militanı vizyonuna ihtiyacım yok,memleketimin hiç yok.

Ben hangi tartışmaya girsem, senin iktidara 1 laf ettiğini görmedim. Varsa yoksa muhalefete neden laf söylenmiyor.... Söylüyoruz, onda da yaranamıyoruz.

Benim gibiler siyaset sahnesine hiç yazılmadı, çünkü bu siyaset düzeninin köpeği olamam ben. Bir makamım olursa, babamı bile tanımam ki, bunu içim kaldırmaz. O yüzden siyaset sahnesine hiç adım atmadım.

İşadamlarının aldığı mersoya ben ne karışırım a benim gubidik akıllım. Tayyipe Ülkerin veya cemaatin aldığı mersoya karışabiliyor muyum? Neyi döktürüyormuşum, sen bunları bilmeden gelip burada işkembeden mi sallıyorsun yani? Demek onun için her mesajında muhalefetin 500 binlik mersosuyla, 22 banka eksik olmuyor....

Ne diyeyim, haydi selametle...Daha öğrenecek çok şeyin var. Bari yorum yazıp rezil etme kendini.

• quote:

1-muhalefeti eleştirmemek zaten bir nevi militanlığını yapmaktır başka şey değil.
    2-benzindeki vergiyi kim gelirse gelsin alacak dedim,birileri çıktı aaa ama belki almazlar ama modunda takıldı.
    3-muhalefeti destekleyen veya öven olmamışmış,iktidara ana avrat düz gidip muhalefete gık çıkarmamak neyin kafası pardon da?
    4-Muhalefet devletin kaynaklarını o yaptıkları gökdelen gibi binalarla altlarindaki 500 binlik arabalarla kıyak emeklilikle sömürüyor zaten,gidin bakın çocuklarını nerelerde okuttuklarına nerelerde çalıştırdıklarına nereye nasıl girdiklerine.Kundaktaki bebeği sigortaladı adam yahu.
    5-Muhalefetin ne yetkisi olduğunu batırdıkları 22 tane bankadan 300 milyar dolar faturadan bir gecede 2ye katlanan dolardan bine katlanan faizden gördük biz,aynı filmi tekrar izlemeye gerek yok.
    6-suça karşı çıkılmasın hiç bir yerde demedim,ama suçu bütün meclis işliyor,ve buna karşı durduğunu söyleyenler el altından parti militanlığı yapıyorsa o zaman bu suçtan yani bu soygundan kendini koruyacaksın dedim.lafımın da arkasındayım.
    7-soygun düzeni az benzin tüketmeye falan katkıda bulunmaz.soygun düzeni sizi kazıklamaya katkıda bulunur.size de düşen kazıklanmamaktır.
    8-Başından beri yazdığım terimleri bolca savunan tipler var forumda merak etme.Bunlar Atatürk'ü Türklüğü falan tekellerine aldıklarını zannediyorlar,e mesajlarını da ona göre vermek lazım tabi.Bunlar kendilerini akpye oy verenlerden daha zeki gösteriyorlar,ama yaptıkları açıklama ve söylemlerin hüloooooğ diye bağıran o kadından bile zerre kadar farkı yok bunu gösterdim,çok şükür kimse gık çıkaramadı.
    9-Buna şöyle inandım,bugün Türkiye'de bildiğiniz çöpe giden yüzde 40 oy var,oy atmayan insanlarımız var,halk yanlısı bir hareket gelse bu yüzde 40ın üstüne bir yüzde 30 daha alır ve tarihin en büyük iktidarını görürsünüz ülkede.
    10-ben körü körüne iktidarı savunsaydım zaten eleştirmezdim,daha ilk mesajımdan beri bu soyguna ortak olmayın diye bağırıyorum burada,ama maalesef birileri soyguna ortak olmayın cümlesini iktidar yandaşlığı olarak algılıyor,gitsinler soyguncuların ceplerini doldurmaya devam etsinler o zaman söyleyecek bir şey yok.

Yorulmadın mı Allah aşkına yazılacak herşeyi yazmışsın zaten, gerisi tekrara giriyor...
    Gel diğer konuya adam 71 liraya golf benzinli alıyor , kurtar adamı.. :):):
    Düzeltme: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CumhurBahar -- 27 Temmuz 2013; 12:19:25 >

• muhalefet o mersoya binip halkçılık pozları veriyorsa senin kendine düzenin köpeği olamam diyen bir insan olarak en başta onların kapısını aşındırman gerekir bu neyin halkçılığı diye.
    ama sen ve senin gibiler bunları yapamazsınız,yürek ister bunları söylemek Türkiye'de.
    İktidardaki adamlar zaten milletin parasını çatır çatır yatırıyor o mercedeslere,iktidarın alternatifi olduğu partinin bu rezillik çarkının içinde ne işi var diye sorguladınız mı hiç?
    Neden iktidarın karşısında kimse duramıyor?Neden halkın taleplerini iktidarla müzakere edecek,iktidarla demokrasi yoluyla savaşacak bir muhalif hareketimiz yok hiç araştırdınız mı?
    Sabahtan akşama kadar hamaset nutukları atan muhalefet liderlerini sorguladınız mı?
    Sorgulayamazsınız,gram cesaretiniz yok çünkü.Bugün chp nin mhp nin kapısına gitseniz nasıl ki gezide sabahın 5inde insanlara hayvan gibi dayak atıldıysa siz de palalı ak gençliğin bir eşi chp gençlik ve mhp gençlikten sille tokat dayak yersiniz,ama yine de muhalefete gık çıkartamaz,darbe şakşakçılarını başınıza adam diye geçirip facebookta twitterda sözlerini paylaşırsınız.
    iktidara gelince aslan,muhalefete gelince kuzu kesilirsiniz siz.
    İktidar yanlısıymışım da eleştirmiyormuşum da,adama soyguncu diyorum yahu putinvari düzen diyorum daha ne diyeceğim?
    illa ırkçı nazi zihniyetiyle iktidara oy vereni vatan haini mi ilan edeyim istiyorsunuz?Demokratım ben demokrat,faşist değil.

Halk dilediğine oy verir,dilediğini başa getirir dilediğini de sizin o çok dürüst diye yağladığınız tipler gibi sandığa gömer.
    Oligarşiyi devirmek istiyorsanız oligarşiye neden olanları devireceksiniz,muhalefete gık çıkarmayıp iktidara atıp tutmakla bir cacık olunmaz.

• quote:

VErdiginiz cevaplarin hic biri benim sorduklarimin cevabi degil. Yine ayni sekilde yandan teget gecme cumleler. Artik okumadan cevap yazdiginiza emin oldum.

Buradakilerin muhalefeti elestirmediklerini nereden biliyorsunuz diyorum cit yok?
    Hala daha muhalefeti elestirmemek diye basliyrosunuz. Nereden biliyorsunuz elestirmediklerini?

Muhalefetin devletin topladigi vergiyi harcamaay yetkisi var mi diyorum? cit yok onun yerine yok 22 banka vs.

9-Buna şöyle inandım,bugün Türkiye'de bildiğiniz çöpe giden yüzde 40 oy var,oy atmayan insanlarımız var,halk yanlısı bir hareket gelse bu yüzde 40ın üstüne bir yüzde

Bu da yine neden bu sonuca muhalefeti elestirerek bu sonuca daha hizli ve daha kolay giderizin cevabi degil. muhalefeti iktidari yapilan elestirinin yapilinca halk yanlisi bir hareket geliyor ama iktidar elestirilince neden halk yanlisi hareket cikmiyor?

Neyse bu sekilde bu caba bosuna bir gun karsidakinin sorularini, fikirlerini okuyup anlamak icin caba sarfedersiniz belki o zaman daha fazla yazisir konusuruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hortlek

Gel diğer konuya adam 71 liraya golf benzinli alıyor , kurtar adamı.. :):):

sen forumda açılan konulara dikkat kesilmiyorsun galiba kardeşim,dizel otomatik psikopatlığı tavan yapmış durumda.
    Dert ne?
    Rahat rahat gezem.
    Benzinli al diyosun senede 15 bin yapıyorum diyor.20 bin lira üstüne para veriyor dizel arabanın.
    Toplu taşıma diyorsun kokuyor şekerim diyor.
    lpg diyorsun avm ye giremem şekerim diyor.
    Ondan sonra da gelmiş bana muhalefet tiyatrosu oynuyor,yemezler başka kapıya.
    Hemican sana gelince:
    iktidarın eleştirilmesine hiç bir zaman karşı çıkmadım,iktidarı eleştirmek çözüm üretmedi üretmiyor dedim.
    Üretmediği de ortada.O zaman ne yapacaksın?Daha iyi bir iktidar için çalışacaksın.
    İktidarı eleştirdiğinin on misli muhalefeti eleştireceksin,kapısında yatacaksın,o oligarşi üyelerini indirip halk yanlısı insanları muhalefetin başına getireceksin.
    Bak bakalım o zaman iktidar ne yapabiliyor kafasına göre.
    Muhalefete laf etmemek bariz olarak muhalefet şakşakçılığı ve parti militanlığıdır,bana masal anlatma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 27 Temmuz 2013; 12:22:26 >

• quote:

muhalefet o mersoya binip halkçılık pozları veriyorsa senin kendine düzenin köpeği olamam diyen bir insan olarak en başta onların kapısını aşındırman gerekir bu neyin halkçılığı diye.
    ama sen ve senin gibiler bunları yapamazsınız,yürek ister bunları söylemek Türkiye'de.
    İktidardaki adamlar zaten milletin parasını çatır çatır yatırıyor o mercedeslere,iktidarın alternatifi olduğu partinin bu rezillik çarkının içinde ne işi var diye sorguladınız mı hiç?
    Neden iktidarın karşısında kimse duramıyor?Neden halkın taleplerini iktidarla müzakere edecek,iktidarla demokrasi yoluyla savaşacak bir muhalif hareketimiz yok hiç araştırdınız mı?
    Sabahtan akşama kadar hamaset nutukları atan muhalefet liderlerini sorguladınız mı?
    Sorgulayamazsınız,gram cesaretiniz yok çünkü.Bugün chp nin mhp nin kapısına gitseniz nasıl ki gezide sabahın 5inde insanlara hayvan gibi dayak atıldıysa siz de palalı ak gençliğin bir eşi chp gençlik ve mhp gençlikten sille tokat dayak yersiniz,ama yine de muhalefete gık çıkartamaz,darbe şakşakçılarını başınıza adam diye geçirip facebookta twitterda sözlerini paylaşırsınız.
    iktidara gelince aslan,muhalefete gelince kuzu kesilirsiniz siz.
    İktidar yanlısıymışım da eleştirmiyormuşum da,adama soyguncu diyorum yahu putinvari düzen diyorum daha ne diyeceğim?
    illa ırkçı nazi zihniyetiyle iktidara oy vereni vatan haini mi ilan edeyim istiyorsunuz?Demokratım ben demokrat,faşist değil.

Halk dilediğine oy verir,dilediğini başa getirir dilediğini de sizin o çok dürüst diye yağladığınız tipler gibi sandığa gömer.
    Oligarşiyi devirmek istiyorsanız oligarşiye neden olanları devireceksiniz,muhalefete gık çıkarmayıp iktidara atıp tutmakla bir cacık olunmaz.

Evet, aynen tarif etmişsin, çok haklısın. Öyleyim.....

Okuduklarını anlama zorluğu olan birisiyle bu kadar uğraşmanın anlamı yok. Muhalefetin mersosuna da gidip bi çizik atayım da sen de ben de rahatlayalım...

• Demek 3. havalimanını Almanlar istemiyor he? :) Bu komplo zihniyetini bizim toplumdan asla çıkmaz ben bunu anladım. Dünya kent planlama ve ulaşım stratejisinin nereye gittiğini takip etmeyince elbette Yiğit Bulut gibilerinin beyni kiralanarak kullanılıyor. Avrupada artık "en büyüğünü" yapalım diye bir anlayış yok. Yerelleştirme stratejisini uyuguluyorlar. İngiltere Londra havalimanlarını sorunu, küçük küçük alanlar yaparak çözdü. Böylece yığılmayı önleyerek rantı şehre adil dağıttı. Kapasite fazlası harcama yapmadı. Türkiye'ye düşman olan bir ülkenin aklı varsa 3.havalimanının yapılmasını ister. Hem boş yere iktisadi israf hem de İstanbul'u içinden çıkılamayacak sorunların içine atacak bir yapılaşma... Benim de son seçimde sırf ekonomi kurmaylarından dolayı oy verdiğim AKP tamamen 1960ların "mühendisçi" siyaset yapısının devamını uyguluyor. Akademik okuma yapmak isteyenler Mühendisler ve İdeoloji Öncü Devrimcilerden Yenilikçi Seçkinlere isimli sosyolog Nilüfer Göle'nin kitabını okusun.

Yukarıda arkadaşımız uzun uzun emek vererek yazmış ama ne yazık ki tutarsız. İyi niyetle yazdığına da son derece eminim. Yanlış anlaşılmak istemem. Siyaset Bilimi okuyanlar bilir ki demokrasi teorileri derslerinin ana konusu halkın kavram olarak ne ihtiva ettiği sorunudur. Giovanni Sartori'nin Demokrasi Teorileri kitabını tavsiye ederim. Neyse, halkçı rejim diye bir şey yoktur. "Faşist değil komünist hiç değil" diyor arkadaşımız peki ne? Kapitalizm içinde söylemeye çalıştığın halk demokrasisi diye bir şey olmayacağını bu kadar laf yazdıktan sonra biliyorsundur heralde. Oligarşik düzen demişsin doğru. Demokrasinin oligarşik bir düzen olduğunu da söyleyelim o zaman. Bunun tespiti de Avrupa'da yaklaşık 100 yıl önce yapılmıştır. Oturup elit teorileri dersi verecek değilim tabi ama Robert Michels'in "Siyasal Partiler: Modern Demokrasilerin Oligarşik Eğilimlerinin Sosyolojik İncelemesi" kitabı konusunda büyük bir kaynak. Tüm demokrasilerin oligiarşik sistemin de zaten kapitalist zihniyete göre işlediği yerde hiç bir şey düzelmez. Halkçı rejim lafı güzaftan öte bir slogan değildir. Ben "piyasa sosyalisti" düşüncesine bağlı biriyim. Piyasa kapitalizmin "mütemmim cüz"ü değildir. Örneğin Sovyetler Birliğinde sosyalizm değil devlet kapitalizmi vardı. Bir malın mülkiyeti devlette olunca orada sosyalizm olmuyor. Neyse Türkiye'de kişi başına kitap okumayı sayısına bakılınca konuyla ilgili Melih Gökçek'in "gomünist bunlar" zihniyetinden ayrı bir fikir üretilmemesini beklememek lazım. Muhalefetle ilgili yazılanlara katılıyorum.

Not: Konudaki ilk ve son mesajımdır. Tartışmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasttornado -- 27 Temmuz 2013; 13:32:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: vestigo

malumunuz gezi parkı olayları oldu binlerce kişi sokaklara döküldü ortam hepey gerildi, hükümet baştan taviz vermesede sonradan yumuşamak zorunda kaldı... bende soruyorum be hey duyarlı vatandaş park için bu kadar kıyamet koparacağına ülke sorunları için bu enerjini niye harcamıyorsun, pahalı akaryakıt için, bankaların haksız aidatları için yani senden haksız yere alınan paralar için... böyle ses getirecek protestolar hükümete istekleri kabul ettirebilir ve şimdi akaryakıtta vergi indirimi olabilirdi, korna çalmayla afişle filan olacak iş değil bu. şimdi o gösterileri yapanlar gidip ağaçları yesinler aç kalınca... provakatörler alacağını aldı kenara çekildiler, vatandaş olan biz yine pahalılığa talim

Beyefendi kavga cikarmak icin degil, butun samimiyetimle soruyorum...

Hangi sehirde ikamet ediyorsunuz, gosterilere katildiniz mi? Ve de katilmadiysaniz hangi yayin organlarini takip ediyorsunuz?

1.5 milyon insan agac icin sokaga cikacak olsaydi, ulke oksijen komasina girerdi...

Mehmet Ali Alabora neden tehdit edildi? 'mesele agac degil hala anlamadiniz mi' dedigi icin...

Ha aramizda shadowgeist gibi bazi ayranin icine tekila ve bacardi karistirip icen arkadaslarimiz, darbe cagrisi falan yaptigimizi, ingiliz ajanlarin oyununa geldigimizi falan dusunuyor(fazla james bond izlemek de sakincali), kendilerine de yukarida zaten azaltmasini soyledim...

niye kavga edelim provakatörlere fırsat verelim.
    İstanbul dışında yaşıyorum, meselenin ağaçtan öte gittiğini bende biliyorum yukarıdada yazdım ama söylemler hep ağaçlar üzerine.. (muhalif ve yandaş medyada hep bu konuları işledi) çıkıp açıkça söyleyecek insanlar dertlerini.. bana kalkıpta ağaçlar kesilmesin köprü yapılmasın diye naralar atmasınlar, ülkedeki herkesi ilgilendiren ekonomik sıkıntılar bizden fazla alınan paralar için işsizlik için seslerini duyuracaklar, ağaçlar için protesto yapıldı ağaç kıyımı engellendi şimdilik, ya diğer sıkıntılar nolacaK? onlarda söylenseydi belki bişeyler yapılırdı. aslında işin özü hükümeti protesto etmek ve devirmek ama bunun çözümü sandıkta olur(gerçi halk bu kafayla giderse daha çok iktidar olurlar) diğer sıkıntılar açık açık başka şeyleri bahane etmeden meydanlarda söylenerek çözülebilirdi.
    hangi yayın organını takip ediyordunuz diye sordunuz söyliyeyim; medyaya güvenmem birden fazla organın bilgilerini kıyaslarım ortasını bulmaya çalışırım bir yere tabi olmam çünkü ya yandaştır ya muhalif yada halk yanlısı gözüken düşman, yaşımı başımı almış biriyim herşeye zıplamam yani.

başlık akaryatık fiyatları üzerineydi o yüzden öyle organize güçlü bir protestoyla akaryakıt fiyatlarının aşağıya çekilebileceğini işaret etmek için taksim olaylarını örnek vermiştim

• Mevcut hükümet 2002 kasım ayında yanılmıyorsam 1,60 TL civarında aldığı benzin fiyatını 2013 temmuz ayında yaklaşık 5,00 TL civarına getirdiyse,ve bu fiyatın neredeyse %65 lik kısmı vergi gibi kalemlerse bu savunulması güç bir durum.
    Şirketten ölümüne AKP li arkadaşım benzinli peugeot aracını yürütemediğin için dizel Linea aldı,şimdi bunuda yürütemiyor,yakıt fiyatlarını,uygulanan vergiyi anlatıyorum v.s v.s adam nuh diyor peygamber demiyor,ulan diyorum siz yanıyorsunuz diye niye bizide peşinizden sürüklüyorsunuz yine cevap yok.
    Mevcut hükümeti şu yada bu sebepten dolayı seven forumdaşlarım olabilir,anlayışla karşılarım kendilerine sormak istediğim soru:Ülkemizde üretilip talep olmadıgından dolayı Mısıra yaklaşık 1,5 TL/Litreden benzin ihraç ettiğimizi biliyormusunuz,biliyorsanız bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Hanımla en büyük zevkimiz yaz tatilinde aracımızla Türkiye turu yapmaktı,maalesef bu seneki yakıt fiyatlarından dolayı yapamadık,böyle giderse seneyede yapamıyacağız.Aracım Corsa 1.0 AC üstelik 4,5 lt/100 km yakıt tüketimi olan ekonomik bir araç,düşünün bu araç sahibi olarak ben uzun yola yakıt fiyatlarını düşünerek çıkamıyorum 1,6 ve daha üstü benzinli aracı olan Arkadaşlar ne yapsın?
    Uzun lafın kısası 800 TL asgari ücret olan bir ülkede 5TL/litre benzin fiyatı zulümdür,ha diyeceksinizki asgari ücretlinin aracımı var ?haklısınız bu ülkede milyonlarca kişi bırakın para verip araç sahibi olmayı,çekilişten araç çıksa masraflarından korkup aracı teslim alamayacak halde.Benim kastettiğim şey yakıt fiyatlarının iğneden ipliğe bütün mal ve hizmet fiyatlarının belirlenmesinde temel faktör olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Focuser -- 27 Temmuz 2013; 16:10:30 >

• Arkadaslar konu sapmis sapacagi kadar, ben de su kanal istanbul, havaalanai 3. kopru hakkinda bir iki bir sey soyleyeyim. Buradaki sorun bu projeler degildir. Bu projelerin gercekten sehire uygun olup olmadigi etkilerine bakilip bakilmadigidir. Sehrin bir kalkinma plani olur uzun donemli. Aaa havaalani yetmiyor yarin suraya havaalani yapayi, aaa kopru yetmiyor yarin suraya kopru yapayim mantgiyila yuruturseniz sehir degilkoy olur sonunda.

Mesela gezi parki olaylarindan hemen sonra gezi parkina yeni agaclar dikildi. Eee sen diyorsunki burasi halk oylamasina gore ya kisla olacak ya park olarak kalacak. Bu durumda yarin yikilma ihtimali olan bir yere agac dikiyorsun. Bu plansizlik degil de nedir. Ayrica olaylar cikinca kim bir gun de karar verip yeni agac dikmistir? Mimar, muhendis shir planlamacisi arastirip buraya yeni agac lazim mi demistir? Bunlar hep plansizlik ornegi ve birilerinin kafasina gore karar verdiginin ornegidir.

Mesela 3. kopru. 2. kopruye bakarsak yapildigi yil dahi 1. koprudeki trafigi azaltmamistir. Aksine kendi trafigini yaratmistir. ISteyen acar yilda gecen arac sayisina bakar. Simdi 3. kopru donem sehir planinda nasil yer almaktadir. Koprunun etrafina yerlesim dusunulmektemdiri. Cevre acisindan sonuclari incelenmis midir? Trafik muhendisleri en optimum cozumun kopru olduguna mi karar vermsilerdir?

Simdi de basimdan gecen bir olayi anlatayim ve bu zihniyet ile neden planli bir sehir yapilamayacagini herkes anlasin. Okuldan yeni mezun olmustum, trafik konusunda okumus bir insaat muhendisiydim. Istanbul buyuksehir belediyesinden bir telefon aldim ve mulakata davet ettiler. Derece ile mezun olmusunuz mulakat yapmak isteriz dediler. Heyecanlandim ve seve seve kabul ettim. Ordakilerin fikri sana uymaz yapamazsin diyenelr oldu aldirmadim. Gittim. Neyse mulakati yaptik. Sonucta bir trafik muhendisi olarak bir seyleri degistirebilecegim bir yer belediye bu yuzden cidden o ise girmek istedim. Yine bir sabah telefon caldi. Telefonda kaba bir ses

-IBB: IBBden ariyorum haftasonuna kadar susu evraklari bize getir.
    -Ben: neden?
    -IBB: Ise alicaz.

( Simdi boyle is teklifi mi olur? Evraklari getir ne demek. Neyse yine de hemen bir sey demedim.)
    Ben: Is teklifi mi yapacaksiniz?
    -IBB: Sen getir evraklari biz seni ise alicas dedi.
    -Ben: ben daha teklif almadim bu isin ne maasini biliyorum, ne sartlarini ne isin tam olarak ne oldugunu biliyorum.
    -IBB: Ya ise alcas iste daha ne bir sey verices
    - Ben: Tesekkurler ilgilenmiyorum.
    - IBB: Ne yani getirmicek misin evraklari?
    - Ben: getirmicem
    -IBB: (tam hatirlamiyorum) Is buldun da reddediyorsun gibilerinden bir seyler
    - ben : tesekkurler iyi gunler

Simdi bu sekilde bir zihniyetin bulacagi muhendis ne olur koyun olur. Evrak getir deyince kosa kosa getircek daha maas bile bilmeden. Sonra o koyun napar kendi fikrini kendi dusuncesini soyleyebilir mi? Soyleyemez. O yuzden ne havaalani, ne kopru, ne kanal istanbul gercek isini bilen muhendislerle mimarlarla planlanamaz. Sadece ve sadece yukaridan bir fikir cikar ve muhendis onu destekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 27 Temmuz 2013; 17:45:11 >

• Allah'ın çukuruna 5 kuruş para harcamadan sen kalk avrupanın en büyük havalimanlarından birini yap,bunlar çıkıp sana şehir katliamından bahsetsin
    Ondan sonra niye gitmiyor bu hükümet.
    Bekleyin gider gider bekleyin.
  • hüloğğğlara az bile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lüks SUV'u içerisinde benzin zammından memnun olan vatandaş videosu. (16. sn.den itibaren)

Yorumsuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 28 Temmuz 2013; 14:04:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Lüks SUV'u içerisinde benzinden memnun olan vatandaş videosu. (16. sn.den itibaren)

Yorumsuz..

yukarda bunun kopyası tipleri gördük zaten kardeşim,biri soygundan memnun oluyor,öteki başka soyguncu tavsiye ediyor,belki soymaz diyor
  • Mevcut hükümet 2002 kasım ayında yanılmıyorsam 1,60 TL civarında aldığı benzin fiyatını 2013 temmuz ayında yaklaşık 5,00 TL civarına getirdiyse,ve bu fiyatın neredeyse %65 lik kısmı vergi gibi kalemlerse bu savunulması güç bir durum.

2002 yılında ki 20 dolar civarı olan brent tipi ham petrol vairl fiyatı şimdi 2013 yılı 110 dolar civarı. Akaryakıttaki vergilendirme 2002 de ort. %65 civarı iken şimdi %55 civarı.

Daha düşmesi gerekir. Makul olanı ort. %30-35 civarıdır.

Matematiğe inanan akıl sahibi her insan ortada ki durumu görür. Yobazlar her zaman bildiğini okumaya devam eder.

++Enflasyonist etkileri katmamız da gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 28 Temmuz 2013; 14:51:24 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.