Sevgili forumdaşlar herkese selamlar, sağlıklı günler dilerim. 2017 yılında büyük hevesle Akasa A20 aldım ve yaklaşık aktif olarak anakart kontrolünde 3 yıl kullandım. Geçen yıl birden işlemci ısınmaya başladı. Pompa devri yüksek olsa da sanki su devirdaim olmuyor, radyatör hep soğuk kalıyordu. Sanki pompa hiç çalışmyormuş gibi pasif soğutma yapıyordu. Ayrıca pompadan sürekli tıkırtı geliyordu. Ben de pompa bozuldu diye düşünüp işlemcinin kendi hava soğutmasını taktım. Aradan geçen uzun zamanda çok fazla araştırma yaptım, tamiri için firma araştırdım ama kullan/at gibi bir sonuca vardım. Dedim madem çöp oldu kendim sökeyim de bakayım. Söktüğümde bu görüntü ile karşılaştım. Meğer pompa pislikten tıkanıp kalmış suyu çevirememiş. Birkaç işlem ile (Akvaryum hava pompası hortumu kullanarak) radyatörün içine iyice su basıp boşalttım ve gerçekten çok fazla pislik çıktı. Daha sonrasında güzelce pompanın içini benzinle silerek tortuyu da kaldırdım. Akü suyu olarak da bilinen saf su ile havasını alarak pompayı tekrar doldurdum. Simdi kurulumunu yaptım. Gerçekten pompa çok güzel bir performans ile çalışmaya başladı. Oda sıcaklığı 32 derece iken işlemci normal internet kullanımında 39-42 derece arası geziniyor. Bu arada işlemcim i7-10700. Konuyu açma sebebim bu olay ile alakalı kaynak bulamamam. Belki birinin işine yarar. |
Bildirim