Şimdi Ara

Akasa Viper Kasa Fanı Bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığım güç kaynağı ile beraber iki adet Akasa Viper 14cm. kasa fanı almıştım. Ancak bu fanlar Pwm kontrollü olduğu için anakarta sadece 1 tanesini takabiliyorum. Diğer fanı(veya her ikisini) güç kaynağına bağlayabilmem için 4 Pin Molex'ten 4 pin'e dönüştürücü lazım(daha doğrusu böyle bir dönüştürücü varmı?) . Fakat böyle bir dönüştürücüyü Vatan Bilgisayar dahil sorduğum yerlerde bulamadım.
    Diğer kasa fanını bağlayabilmem içim PWM Y kablo yeterli olur mu? Anakartım eski olduğundan aynı anda PWM'li 2 kasa fanını (güç yönünden) destekleyebilir mi?
    Ayrıca Akasa'nın 5'li PWM çoğaltıcısında kaç tane 4 pinli fan girişi olduğunu konusunda bilgisi olan var mı? Cevap verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylmzfrk -- 29 Ağustos 2012; 11:28:01 >

• Molexten 4pine dönüştürücü bulamayabilirsiniz, ancak eliniz biraz yatkınsa kendiniz de yapabilirsiniz.

Ayrıca elinizdeki fanı ankakart üzerindeki 3 pinli girişlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dikkat ederseniz, fanın 4pin girişinin üzerinde 3pine uygun çıkıntılar mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanrupid

Molexten 4pine dönüştürücü bulamayabilirsiniz, ancak eliniz biraz yatkınsa kendiniz de yapabilirsiniz.

Ayrıca elinizdeki fanı ankakart üzerindeki 3 pinli girişlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dikkat ederseniz, fanın 4pin girişinin üzerinde 3pine uygun çıkıntılar mevcut.
    PWM Y kablo işinizi görür. Akasa'nın 5'li PWM çoğaltıcısında 5 fan girişi var veonda artı olarak molex güç kablosu da vardır anakarttan sadece PWM sinyallerini alır gücü ise direkt PSU dan alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylmzfrk

Yeni aldığım güç kaynağı ile beraber iki adet Akasa Viper 14cm. kasa fanı almıştım. Ancak bu fanlar Pwm kontrollü olduğu için anakarta sadece 1 tanesini takabiliyorum. Diğer fanı(veya her ikisini) güç kaynağına bağlayabilmem için 4 Pin Molex'ten 4 pin'e dönüştürücü lazım(daha doğrusu böyle bir dönüştürücü varmı?) . Fakat böyle bir dönüştürücüyü Vatan Bilgisayar dahil sorduğum yerlerde bulamadım.
    Diğer kasa fanını bağlayabilmem içim PWM Y kablo yeterli olur mu? Anakartım eski olduğundan aynı anda PWM'li 2 kasa fanını (güç yönünden) destekleyebilir mi?
    Ayrıca Akasa'nın 5'li PWM çoğaltıcısında kaç tane 4 pinli fan girişi olduğunu konusunda bilgisi olan var mı? Cevap verirseniz sevinirim.

teknobiyotik'in sitesinde molex 4 pin 3 pin dönüştürücü mevcut fiyatıda 7 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

quote:

Yeni aldığım güç kaynağı ile beraber iki adet Akasa Viper 14cm. kasa fanı almıştım. Ancak bu fanlar Pwm kontrollü olduğu için anakarta sadece 1 tanesini takabiliyorum. Diğer fanı(veya her ikisini) güç kaynağına bağlayabilmem için 4 Pin Molex'ten 4 pin'e dönüştürücü lazım(daha doğrusu böyle bir dönüştürücü varmı?) . Fakat böyle bir dönüştürücüyü Vatan Bilgisayar dahil sorduğum yerlerde bulamadım.

teknobiyotik'in sitesinde molex 4 pin 3 pin dönüştürücü mevcut fiyatıda 7 tl
    Direk molex'ten güç alırsa tam devir çalışır ve çok ses yapar. Ben 4 tane Akasa Viper fanı bu çoğaltıcıyla kullanıyorum ve çok memnunum. BIOS'tan veya Gigabyte'ın programından istediğim gibi ayarlıyorum..

http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-flexa-p5-5-cikisli-ozel-kilifli-pwm-coklayici-kablo-ak-cbfa03-45/productDetails.aspx?productId=bs300043&categoryId=105307

• Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Hafta sonu Mecidiyeköy'de PWM Y kabloyu aradım fakat sorduğum yerlerde bu parça maalesef yoktu. Pazar günü yeni aldığım güç kaynağını sisteme takmıştım fakat anakartımda fan kontrolü desteği olmadığından taktığım kasa fanı oldukça gürültülü çalıştı. Yıl sonunda yeni sisteme geçene kadar Akasa Viper fanları kullanamayacağım büyük ihtimalle. Akasa'nın beşli PWM çoklayıcısı için yakın zamanda sipariş vereceğim. Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.
  • quote:

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Hafta sonu Mecidiyeköy'de PWM Y kabloyu aradım fakat sorduğum yerlerde bu parça maalesef yoktu. Pazar günü yeni aldığım güç kaynağını sisteme takmıştım fakat anakartımda fan kontrolü desteği olmadığından taktığım kasa fanı oldukça gürültülü çalıştı. Yıl sonunda yeni sisteme geçene kadar Akasa Viper fanları kullanamayacağım büyük ihtimalle. Akasa'nın beşli PWM çoklayıcısı için yakın zamanda sipariş vereceğim. Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.
    anakartının modeli ne bilmiyorum ama.. anakart üzerinde cpu, sistem1, sistem2, sistem3 ve gückaynağı fanı için ayrı ayrı cıkışlar olabilir..
    bunlardan sistem2, sistem3 ve güç kaynağı için olanlar genelde düşük voltajda olurlar ve fanları tam hızda dondürmezler
    (kimi anakartlarda özellikle güç kaynağı fan soketi güç kaynağından cekilen yüke gore hızı arttırmaktadır.)
    sistem 1 çıkışı genelde egzost fanı için kullanılır ve genelde tam hızda döner.. o yuzden sistem1 çıkısını tavsiye etmiyorum.

elimde 1 adet 14cm ve 2 adet 12cm akasa viper fan mevcut. 14 cm liği fan kontrolcusu ile , diger 12 cm likleri guckaynagı ve sistem 2 olarak kullanıyorum
    (sistem2 sürekli %60 gibi , güç kaynağı soketine bağlı olan ise biostan fan kontrol aktif olduğu için, oyunlarda yüksek devir , normade düşük devirde dönmekte..)
    çok sessiz, sesten şikayet eden birisi olarak inanılmaz memnunum.

akasa viper fanlar hakkında not: bu fanlar yüksek performanslı oldukları için, onlerinde bir engel olduğu zaman hava sürtünmesi sesi çıkartıyorlar.
    özellikle egzost fanı olarak kullanımlarda fan ızgarasının kesilerek sessizlik sağlanmasını öneriyorum,
    yoksa oyun harici sürekli minimum devirde kalmaları ideal sessizliği ancak sağlayabiliyor.

(edit: karanlıkta yazmaktan, harfleri karıştırmışım..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cptANGRIST -- 10 Eylül 2012; 2:15:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cptANGRIST

anakartının modeli ne bilmiyorum ama.. anakart üzerinde cpu, sistem1, sistem2, sistem3 ve gückaynağı fanı için ayrı ayrı cıkışlar olabilir..
    bunlardan sistem2, sistem3 ve güç kaynağı için olanlar genelde düşük voltajda olurlar ve fanları tam hızda dondürmezler
    (kimi anakartlarda özellikle güç kaynağı fan soketi güç kaynağından cekilen yüke gore hızı arttırmaktadır.)
    sistem 1 çıkışı genelde egzost fanı için kullanılır ve genelde tam hızda döner.. o yuzden sistem1 çıkısını tavsiye etmiyorum.

elimde 1 adet 14cm ve 2 adet 12cm akasa viper fan mevcut. 14 cm liği fan kontrolcusu ile , diger 12 cm likleri guckaynagı ve sistem 2 olarak kullanıyorum
    (sistem2 sürekli %60 gibi , güç kaynağı soketine bağlı olan ise biostan fan kontrol aktif olduğu için, oyunlarda yüksek devir , normade düşük devirde dönmekte..)
    çok sessiz, sesten şikayet eden birisi olarak inanılmaz memnunum.

akasa viper fanlar hakkında not: bu fanlar yüksek performanslı oldukları için, onlerinde bir engel olduğu zaman hava sürtünmesi sesi çıkartıyorlar.
    özellikle egzost fanı olarak kullanımlarda fan ızgarasının kesilerek sessizlik sağlanmasını öneriyorum,
    yoksa oyun harici sürekli minimum devirde kalmaları ideal sessizliği ancak sağlayabiliyor.

(edit: karanlıkta yazmaktan, harfleri karıştırmışım..)

Alıntıları Göster
    Anakartım Asus P5VD2-MX ve üzerinde kasa fanı için tek çıkış var. Oldukça eski bir kart zaten sene sonunda yeni sisteme geçmeyi planlıyorum. Elimdeki kasa CM 690 II Advanced ve fanları yan paneldeki hava girişi için kullanmayı planlıyordum. Fanların önünde bir engel yok ancak anakarta bağladığımda fandan çıkan ses oldukça rahatsız edici olduğundan şu an için fanları kullanmayacağım. Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

Direk molex'ten güç alırsa tam devir çalışır ve çok ses yapar. Ben 4 tane Akasa Viper fanı bu çoğaltıcıyla kullanıyorum ve çok memnunum. BIOS'tan veya Gigabyte'ın programından istediğim gibi ayarlıyorum..

http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-flexa-p5-5-cikisli-ozel-kilifli-pwm-coklayici-kablo-ak-cbfa03-45/productDetails.aspx?productId=bs300043&categoryId=105307

Hocam ben de aynı kablodan aldım ama benim fanları taktığımda hepsi full devirde dönüyor.? Kabloları doğru bağladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlueHawk*

quote:

Hocam ben de aynı kablodan aldım ama benim fanları taktığımda hepsi full devirde dönüyor.? Kabloları doğru bağladım.

Anakartın 4 pinlik soketine mi taktınız? Eğer öyleyse BIOS'tan manuel olarak PWM ayarı yapmanız gerekiyor..

• quote:

quote:

quote:

Anakartın 4 pinlik soketine mi taktınız? Eğer öyleyse BIOS'tan manuel olarak PWM ayarı yapmanız gerekiyor..

Hocam 4pinlik yeri anakarta gücüde molexe taktım. Asus AI suite den kontrol edilemiyor hızlar. Hep full devirde dönüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryzen Tevfik

quote:

quote:

quote:

Hocam 4pinlik yeri anakarta gücüde molexe taktım. Asus AI suite den kontrol edilemiyor hızlar. Hep full devirde dönüyor.

Alıntıları Göster
    BIOS'tan kontrol edebilmeniz gerekiyor. Birde anakart üzerindeki her 4'pin soketi kontrol edilebiliyor anlamına gelmiyor. Diğer 4 pinlik soketleri deneyin..

Ben Gigabyte'ın EasyTune6 programıyla kontrol ediyorum..

• quote:

BIOS'tan kontrol edebilmeniz gerekiyor. Birde anakart üzerindeki her 4'pin soketi kontrol edilebiliyor anlamına gelmiyor. Diğer 4 pinlik soketleri deneyin..

Hocam olmuyor iki soketlede denedim 2 ayrı fan da tam devirde çalışıyor. Herhangi bir ayar yapılmıyor.
  • quote:

quote:

Hocam olmuyor iki soketlede denedim 2 ayrı fan da tam devirde çalışıyor. Herhangi bir ayar yapılmıyor.

Alıntıları Göster
    Birde bu programı deneyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 6 Kasım 2013; 22:31:55 >

• quote:

Hocam zaten AI Suit ten deniyorum ama kontrol edemiyor. Fan hızını programdan değiştiriyorum ama gerçekte fan halen full devirde.
  • quote:

quote:

Hocam zaten AI Suit ten deniyorum ama kontrol edemiyor. Fan hızını programdan değiştiriyorum ama gerçekte fan halen full devirde.

Alıntıları Göster
    Yabancı forumlarda bahsedilmiş. Anakartınızın kullanma klavuzuna bir bakalım..
  • quote:

Yabancı forumlarda bahsedilmiş. Anakartınızın kullanma klavuzuna bir bakalım..

Alıntıları Göster
    91. ve 92. sayfalarda anlatılmış. BIOS'tan ayarlayabilirsiniz.. Öncelikle BIOS'unuzun son sürüm olduğundan emin olun..

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1155/P8Z77-V_LE/E7257_P8Z77-V_LE.pdf

• quote:

91. ve 92. sayfalarda anlatılmış. BIOS'tan ayarlayabilirsiniz.. Öncelikle BIOS'unuzun son sürüm olduğundan emin olun..

.Hocam sizide yordum akşam akşam ama ben BIOS'tan ayarları yaptım fan kontrolleri enabled. AI Suite'ten Fan Control sekmesine geliyorum Chassis Fan 2 kontrolünden ayar yapıyorum(Kablo CHA_Fan2 de takılı) Programda ayarlanmış görünüyoru fakat devir halen 1800 RPM de yani full. Fan dandik diyecemde Akasa'nın Viper S modeli. Bütün pwm soketlerini denedim kablodaki pwm soketlerini de denedim fakat hiçbir fan kontrol edilemiyor.

• quote:

quote:

.Hocam sizide yordum akşam akşam ama ben BIOS'tan ayarları yaptım fan kontrolleri enabled. AI Suite'ten Fan Control sekmesine geliyorum Chassis Fan 2 kontrolünden ayar yapıyorum(Kablo CHA_Fan2 de takılı) Programda ayarlanmış görünüyoru fakat devir halen 1800 RPM de yani full. Fan dandik diyecemde Akasa'nın Viper S modeli. Bütün pwm soketlerini denedim kablodaki pwm soketlerini de denedim fakat hiçbir fan kontrol edilemiyor.

Farklı bir 4 pin fan denediniz mi? Kasamda toplam 6 adet Akasa Viper 12cm var. Sorunsuz çalışıyorlar...

• quote:

quote:

quote:

Farklı bir 4 pin fan denediniz mi? Kasamda toplam 6 adet Akasa Viper 12cm var. Sorunsuz çalışıyorlar...

Hocam kasamda kaç tane pwm fan varsa denedim sonuç sıfır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.