Şimdi Ara

Akbank'ın iki gün kilitlenmesine neden olan sorun belli oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 6 Temmuz Salı gününe bağlayan gece IBM DB2’yi güncellememek istedi.

Bu nerenin Türkçesi?

• Calışanlarını böyle ezersen, üç kuruşa köle gibi çalıştıırırsan eninde sonunda o kadar ahhh seni vurur akbank. senle sırf çalışanlarına yaptıklarını gördüğüm için hiç çalışmadım ve çalışmam... hadi uzay çağı reklamları yapmaya devam etsenize firavuncuklar...

• quote:

Orijinalden alıntı: WDStyle

Paranın satın alamayacağı şeylerin başında güven gelir, bunu kaybettiler.

Baştan çıkıp bu açıklamayı yapsalardı bu kadar tedirgin olmazdık. Onlar sessiz kaldıkça , kaçamak cevap verdikçe gerildik, siber saldırı sandık, insanların alınteri var, kimisi hastanede, restaurantta, noterde , markette mağdur olduğuyla kaldı.

Süreci etik bir şekilde yönetemediler. Bu saatten sonra Akbankla çalışanın aklına şaşarım.

En yükse faizi biz veriyoruz desinler anında eski müşterileri geçtim yeni en az iki kat daha müşteri kazanır. Ülkemizde müşteri sadakati ve müşterinin işletmeleri ( siyasetçi,esnaf vs kısacası herkesi) cezalandırma kültürü yoktur. Herkes cebine bakar, eğer Akbank en iyi faizi veriyorsa iş müşteri açısından iki günde unutulmuş ve bitmiştir.

• IBM db2 filan denilince aklıma IBM 5100 geldi oradan John Titor sonrası ver elini CERN filan gezdim geldim, akşam akşam hüzünlendim yine.  

• ak bank k.kartı ve hesabı olanlar dikkat etsinler. mümkünse kartları iptal ettirip farklı kart numarasına sahip yenilerini isteyin.
    tüm kartlarınız int. ve mail order gibi ödemelere her zaman kapalı olsun. ihtayaç anında açıp kapatırsınız.
    akbank ın çalışanlarından kaynaklı güvenlik sorunu da olabilir, siber saldırı da.

• desteği geri çevirmişler.
    şark kurnazları, 3 kuruş para vermemek için komple itibar kaybına razı gelmişler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İbm mainframe de kritik noktalarda ki değişikliklerde uzmanlar gerekir. Çalışır sistemde zos işletime sistemini kurcalamaya çok gerek yoktur ve Db2 yu güncellersin bir şekildede ancak bunun gibi istisnai durumlarda db2 çökerse zos da ayrıntılara girmek uzman işidir. Zaten zos ve mainframe uzmanlarıda sayılı Türkiye de . Akbankdada kaç kişi vardır tartışılır. İbm den destek almakta paradır sonuçta. Disaster recovery plan işte bu yüzden çoook önemlidir. Oradaki it yöneticilerinin kellelerini uçurmak lazım bence .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 11 Temmuz 2021; 0:2:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Tabiki de Ahaber

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 gün sonra herkes unutur. Bir bok olmaz.

• nolmus 2 gün banka kapandıysa sanki bir kaç aydır erişim yokmuş rpsi yapıyor herkes

• Kesinlikle olayın içeriği bunlardan çok daha farklı emin olun yakında çıkar kokusu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çeki karşılıksız çıktığı için uluslar arası ticarette kara listeye alınan Türk şirketleri var, eleman gelmiş burda: "nolmuş yav iki gün kapalı kaldırsa" muhabbeti çekiyo.

senin ömür boyu oluşturmak için çabaladığın ticari kimliğin başkalarının hataları yüzünden bir anda kara listeye girsin, ondan sonra gel burda: "noolcak yauv" muhabbeti çek.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.