Ben Manisa Saruhanbey ilköğretim okulunda öğretmenim. Maaşlarımızı Akbank´ın Kenan Evren Sanayi şubesinden almaktayız. Axess kartı bana verilmek istenirken banka çalışanları özellikle vurgulayarak Sizden kurum anlaşması uyarınca yıllık üyelik ücreti alınmayacaktır dediler.
Ben de tekrar ettirerek Eğer kesinlikle alınmayacaksa ancak o zaman alırım Axess kredi kartını” diyerek bir tane Akbank kredi kartı edindim. Ne yazıktır ki ekstremde 07.11.2009 tarihli üyelik ücreti kesintisi görünmektedir. Bankaya 3 kez geri iadesine dair başvuru yaptık ama her seferinde Bu alınan ücret yasaldır dendi. Evet, yasal olabilir. Ama kurum sözleşmemizdeki herhangi bir ücret alınmaz maddesi niçin çiğneniyor?^
Benim şikayetim alınan bu ücretin yasal olmadığıyla ilgili değildir. Tekrar ediyorum bu ücret yasal olabilir" ; fakat banka çalışanı bireysel müşteri temsilcisinin bana AXESi vermye çalışırken ısrarla söylediği İl Milli Eğitimle kurum anlaşmamız var kart üzerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecektir" sözü üzerine almış bulunmaktayım bu kredi kartını. Banka olarak yasalar bir tarafa, sizinle yapılan bir anlaşmadan söz etmekteyim.
Bu kurumsal sözleşmeye AKBANK olarak siz ulaşıp sorunu çözer misiniz; yoksa ben buradan okulumuzda nüshası bulunan sözleşmeyi buradan yayınlayayım mı.
İşte o zaman bizlerden kurumsal sözleşmeye rağmen alınan kredi kartı haracının yasal olup oolmadığı ortaya çıkacaktır.
Saygılar
bankalar içinde en şerefsizi bunlardır. bilenler bilir. 2001 krizinde 1 hafta içinde devletten aldıkları anormal faiz gelirine (300 milyon amerikan doları) de hak'tır diyen bir bankadan bahsediyorsunuz...