Şimdi Ara

AKBİL e dair bir soru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: CARNIVALE

quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Sivil akbilin, öğrenci akbilin, aktarma yaparken, aylık abonmanın hepsinin makineye dokundurduğunuzda çıkaracağı sesler farklıdır. O yüzden yutturamazsınız şöförlere.

şöförler cin gibi, bir yanlışlık görürlerse hgemen yırtıveriyorlar akbil kartını kalıyon öyle

öyle durumda ben olsam vermem akbili, hemen kaçarım

quote:

Sivil akbilin, öğrenci akbilin, aktarma yaparken, aylık abonmanın hepsinin makineye dokundurduğunuzda çıkaracağı sesler farklıdır. O yüzden yutturamazsınız şöförlere.

peki bu adamlar nasıl akıllarında tutuyorlar bunları?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suslu76 -- 23 Eylül 2007; 14:53:37 >

• olmazzz zorlamayin hem para yuklerken anlasilicak hem otobuse bindiginde ogrenci olarak otucek ama elinde buton olucak hem metrolardan dolduruyim desen orda sadece tam yukleme yapicak falan di filan di cinlik sokmez bu iste tek yol tubitakin hileisni bulmak adamlar bi sekidel akbili doldurmayi basarmislardi ve guvenli degil demislerdi 3-4 sene once sonra ouyle kaldi gitti
  • quote:

Orjinalden alıntı: suslu76

quote:

Orjinalden alıntı: CARNIVALE

quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

şöförler cin gibi, bir yanlışlık görürlerse hgemen yırtıveriyorlar akbil kartını kalıyon öyle

öyle durumda ben olsam vermem akbili, hemen kaçarım

quote:

Sende hergün saatlerce direksiyon sallasan, sende aklında tutarsın. Ben anlıyorum sesinden hangi tür akbil olduğunu...

• Arkadaşlar bi ara bu akbil işine çok kafayı yormuştum nasıl çalışıyor diye ve çözdüm hatta akbile evde kendim para yüklemeyi bile öğrendim teoride ve bunu programlama hocama sorup onaylattım.Bu akbillerin içerisinde pic vardır pic birnevi chip dir.Bunların çine istediğimiz gibi program yazıp yükleyebiliriz.Hala da bunlara nasıl program yazılıp atılıcağının broşürleri bulunmakta bende yanlız yüklemek için bir şart var yeni akbillerde olmuyo adamlar çözmüş işi akbil üzerinde kod var o kodun DS1991L olması lazım yükleyebilmek için.Birde arabirimleri lazım bunlardawww.ibutton.com sitesinden temin edilebilir

• İşte yüklemek için gereken arabirim...

AKBİL e dair bir soru
  • http://forum.donanimhaber.com/m_1702152/mpage_1/key_akbil//tm.htm#1831056

ayrıntılı ve teknik bilgilere linkteki linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz (suyunun suyu gibi bir şey oldu)
  • quote:

adamlar her gun o sesi bindefa duyuyorlar. 5 çeşit farklı ses. üstelik çok barizde farkı var. 3 ay gitara giden adam hemen do ile re nin farkını anlıyor.

10 sene butun gu bu sesleri dinleyen adam anlamıyorsa ölsün artık
  • hocam sesler hakkında bir bilgi verebilir misiniz? yani ne zaman hangi ses çıkar? kaç farklı ses var filan...
  • Olurmu öyle saçmalık yaa hem taktın diyelim otobüste filan sesinden adam farketmeyecekmi
  • bende düşünmüştüm ama sesten çakarlar:(
  • o yuvarlak mıknatıslı yeri çıkarmak kolay. benimki zaten içnde dönüyor. (anahtarlık şeklinde olanlardan benim) yani elimle çevirebiliyorum. çerçeve gibi bir şeyin içinde duruyor.

çıkarmak neden kolay dedim, bir keresinde otobüse bindim, akbili bastım, çe çekişimle mıknatıs yeri makinada kaldı :D

şoför falan atladı hemen anahtarla çıkarmaya çalıştı, kalabalık bir de arkamız, millet benim akbilin çıkmasını bekliyo

artık yükleme işi de size kalmış, ama benim gözlemlediğim kadarıyla anlaşılır. birkaç farklı ses duyuyorum otobüste. biri para bitti diyo, biri az kaldı diyo, ya diğerleri? onların da bu farkı vardır sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: suslu76

hocam sesler hakkında bir bilgi verebilir misiniz? yani ne zaman hangi ses çıkar? kaç farklı ses var filan...

normal akbil böyle öter:dı-dıt
    öğrenci akbili böyle:dı-dı-dıt
    bi de aktarma var onu unuttum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.