Şimdi Ara

Akbil mi Kullanmalı, para mı Bilet mi Yoksa Kent kart mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Akbil mi Kullanmalı, para mı Bilet mi Yoksa Kent kart mı?

(En Son Oy Tarihi: 20.4.2008)
Giriş
  • Akbil Kullanışlı Bana Göre.Fakat İzmir KentKartı Beğendim Böyle Olsa Daha İyi Olur.
  • Bende akbili merak ettim nasıl bişey cvp verin İstanbullu vatandaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

Bende akbili merak ettim nasıl bişey cvp verin İstanbullu vatandaşlar

Akbil Para Sistemiyle İşliyor.Dolum Merkezlerine Gidip Akbili Veriyorsun Mesela 10Ytl Para Veriyorsun.Akbilin İçinde 10Ytl Oluyor.Otobüse Trene Vapura Binerken Düşüyor

Akbil mi Kullanmalı, para mı Bilet mi Yoksa Kent kart mı?

• Kentkart denilen sistem İstanbula gelirse akbil kalkabilir. Bu kentkarta benzer sistemi yurtdışında görülmekte çoğu ülkede gayet pratik ve de daha kullanıslı kendimden biliyorum

hocam akbilde pil gibi birşey var pasonda saat pilini düşün onu yükletiyorsun sonra makinasındaki butona basıon ve iyi yolculuklar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

Kentkart denilen sistem İstanbula gelirse akbil kalkabilir. Bu kentkarta benzer sistemi yurtdışında görülmekte çoğu ülkede gayet pratik ve de daha kullanıslı kendimden biliyorum

hocam akbilde pil gibi birşey var pasonda saat pilini düşün onu yükletiyorsun sonra makinasındaki butona basıon ve iyi yolculuklar

Kentkart

akbilden farkı yok hatta daha kullanışsız

birde kartla mı uğraşacaz,cebe atıyon anahtarlık gibi

akbilde de sıra beklemeden bazı para koyup 5-10-20 kontür yükleyen sistem var

• Kentkart

Cüzdana koyarsın çıkartmadan basarsın

İzmir merkezde neredeyse her markette doldurma yerleri var hatta otobüs duraklarının yanında kentkart için yapışmış yerler var
  • Biz akbilimizden memnunuz. Bir ara kredi kartlı sistem getirilecek deniyordu. Her kredi kartı geçecek deniyordu fos çıktı...
  • samkart cıktı simdide samsunda ben daha önce akbil kullanmıs biri olarak pek begenmedim akbili anahtarlık oalarak kullanabilirsin ayrıca kentkart ile yanlıslıkla fazla ödeme yapma gibi durumlar olabiliyor
  • KENTKARTI onaylayanlar kentkartta aktarma varmı?????
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknologi

KENTKARTI onaylayanlar kentkartta aktarma varmı?????

Evet üzerinde A harfi olan otobüsler , metrolar ve vapurlar 1 saat içinde 2. binişinde %50 indirim oluyor.

Edit: Uyaran arkadaşa teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executioner -- 25 Ağustos 2007; 22:24:27 >
  • İzmirde kentkart iyi ama sistem olarak otobüsleri incelersek İstanbulun otobüsleri katlar İzmiri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Executioner

quote:

Orjinalden alıntı: teknologi

KENTKARTI onaylayanlar kentkartta aktarma varmı?????

Evet üzerinde A harfi olan otobüsler , metrolar ve vapurlar 1 saat içinde 2. binişinden ücret alınmıyor...

2.de yarı fiyatını alıyor benim bildiğim
  • akbilin nasıl bişey olduğunu hiç bilmiyorum açıklarmısınız
  • konyadaki eBilet'ler gibi sanırım bu kent kart. genelde karışıyor hangisi dolu hangisi boş paso kulalnmak en iyisi.
  • AKBİL Nedir ?
    TOM: Kağıt bilet, jeton, manyetik kart, çip kart gibi benzer amaçlar için kullanılabilen ürünler arasında tarihi seyir içinde gelinen son noktalardan biridir ve önemli üstünlüklere sahiptir. Paslanmaz çelik bir muhafaza içerisinde dış etkilerden en az etkilenecek şekilde hazırlanmış olan TOM, yuvarlak, basit, sade ve yaylı bir pimden ibaret olan bir yuvaya dokunularak işlevini gerçekleştirir. Bu işlemin gerçekleşmesi için normal insan refleks sınırları içerisinde bulunan bir zaman kesiti (0.2 saniye) yeterlidir.

TOM bileti, maliyeti yönünden de tahmin edilenden farklı olarak mukayese götürmez, ucuzluk yönünde, bir üstünlüğe sahiptir. TOM biletinin maddi değeri 5.00 ABD doları civarındadır ve en az 10 yıl süreyle sınırsız kullanım imkanı vermektedir. Günde ortalama iki defa toplu taşım aracı kullanan bir yolcu bu süre dahilinde ortalama 7300 defa biletini kullanmaktadır.

Biletin ilk maliyeti bu kullanım sayısına bölünürse; takriben 0.07 cent (0.0007 USD) bir bilet bedelini oluşturacaktır. Oysa ki; sistemler arasında en ucuz kabul edilen kağıt biletin maliyeti, takriben 0.2 cent'tir. Bu rakamlar göstermektedir ki; TOM biletin kullanımı, en ucuz bilet sisteminden en az üç kat daha ucuzdur. Hatta sistemin; aynı tom bileti ile birden fazla kişinin kullanımına açık olması ve aktarmalı yolculuk imkanlarını sağlaması, TOM biletin kullanım adedinin günlük bazda daha da fazla oluşmasına ve dolayısıyla bilet maliyetinin düşmesine neden olmaktadır.

Tom Her Türlü Ortama Dayanıklıdır
    Çelik kılıfı sayesinde kasıt olmadığı müddetçe kırılmaz, ezilmez, darbelere dayanıklıdır.
    Çok düşük ve yüksek ısılarda çalışabilir. Çelik kılıfı sayesinde ateşten ve ısıdan etkilenmez.
    Hem mekanik hem de elektronik olarak nem ve sudan etkilenmez.

falan filan :p

• ya kardeşim yapsınlar şöyle adam gibi birşey 81 ildede aynısı kullanılsın

ne yani herkerz il il değişik değişik şeyler kullanmak zorundamı ben akbil imi izmirdede kars tada samsundada kullanmak isterim adam gibi ya hertarafı kentkart yada akbil yapsınlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Macromedia

quote:

Orjinalden alıntı: ***T-MAC***

Kentkart denilen sistem İstanbula gelirse akbil kalkabilir. Bu kentkarta benzer sistemi yurtdışında görülmekte çoğu ülkede gayet pratik ve de daha kullanıslı kendimden biliyorum

Kentkart

akbilden farkı yok hatta daha kullanışsız

birde kartla mı uğraşacaz,cebe atıyon anahtarlık gibi

akbilde de sıra beklemeden bazı para koyup 5-10-20 kontür yükleyen sistem var

Kent kartı cüzdana koyabiliyorsun ...
    AKBİli illa cebinde taşıman lazım.. istersen kent kartıda cepte taşıyabilirsin.. Hangisi daha pratik cüzdan mı cepmi...Kredi kartı, nüfuz cüzdanı , ehliyet gibi bi kart oluyor..gerisini düşün artık hangisi kullanışlı...
    ayrıca istediğin kadar para yükle kent karta .. koruyucu kılıfıda var ..

• akbil karaborsaya düşmüş şu halimize bakın

İstanbul'da vatandaşların otobüs, metro ve vapur gibi ulaşım araçlarına binmek için kullandığı kontörlü bilet AKBİL karaborsaya düştü. İstanbullular bir süredir İETT ve anlaşmalı olduğu kuruluşlara ait ulaşım araçlarına binerken kullanılan "AKBİL TOMU" olarak tabir edilen kontür yüklenen anahtardan alamıyor. AKBİL almak için İETT gişelerine başvuran yurttaşlara, "Elimizde hiç tom yok. Ne zaman geleceğini de bilmiyoruz" yanıtı veriliyor. Daha ucuza seyahat etmek için AKBİL edinmek isteyen vatandaşlar bu yüzden hergün daha pahalı seyahat etmek zorunda kalıyor. Bazı vatandaşlar ise yakınlarından AKBİL temin ediyor.

GÜMRÜKTE BEKLİYOR
    BELBİM'in tomları Kore'den ithal ettiği, ancak yaklaşık 20 gündür parasının ödenmemesi nedeniyle ithal edilen malların gümrükte beklediği öne sürüldü.

http://www.sabah.com.tr/2007/08/25/haber,0C603CDC54AF47BC877E34AED355DFB0.html

• Sivas'ta da bugün kent kart uygulamasına geçiliyomuş hadi hayırlısı bakalım

http://www.sivas.bel.tr/bpi.asp?caid=175&cid=1135
  • akbilimi kaybettim

fena bozuldu moralim

nereden bulacam şimdi?,

karaborsadaymışgümrükten çekilmediği için
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.