Şimdi Ara

Akbil mi Kullanmalı, para mı Bilet mi Yoksa Kent kart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 20.4.2008)
Giriş
  • Akbil mi daha pratik oluyor Toplu taşıma araçlarında yoksa para mı?
    Yada Bilet mi?Veya Kent kart mı(izmirliler bilir..)

Kent kart nedir?
    Kent kart kredi kartı şeklinde, kgs kartına benzer bir kart olup toplu taşımada kullanılır..İzmirde..

Ufak bir not:Kent kart yakında istanbula da gelecek..

• istanbulda bu sene 4 gün kaldım. akbil kullandım güzel hoşuma gitti şak şak bas bas geç keşke ankaradada öyle olsa. kartla uğraştırıyorlar bizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 24 Ağustos 2007; 21:30:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _L@STM@N_

istanbulda bu sene 4 gün kaldım. akbil kullandım güzel hoşuma gitti

Ben oyumu kent karta verdim.Daha pratik.
  • izmirde oturmayanlar için kent kartı biraz açıklamalı olarak yazarsanız kıyaslama imkanı olur.
  • abi en rahatı kentkart çüzdanını içinden çıkartmıyosun bile sadece aygıta yaklaştırıyosun direk okuyo
  • Akbil çok kullanışlı, Otobüste,deniz otobüsünde,tramvayda, metroda,trende... Bilet arama derdi yok.Direk bas geç...

Uzun süredir istanbulda değildim o yüzden alamamıştım...Birkaç haftadır toplu taşıma araçlarını kullanıyorum ve anladım ki Akbilsiz olmaz... [:
    '(]
  • kent kart: otobüs,vapur,metro,fuar hepsinde geçiyor. =)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Önce Tapu Mu Para Mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada kentkart İzmir dışında Adana'da da var ancak İzmir'in kentkartı Adana'da geçmiyor (ya da tam tersi), haberiniz olsun.

Adana'da yaşayan bir İzmirli olarak söylüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nForcer

Bu arada kentkart İzmir dışında Adana'da da var ancak İzmir'in kentkartı Adana'da geçmiyor (ya da tam tersi), haberiniz olsun.

aslında bütün şehirlerde kentkart kullanılsa şahane olur kimse başka şehire gittiğinde bilet derdiyle felan uğraşmaz hemde herşey daha hızlı ve pratik olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: nForcer

Bu arada kentkart İzmir dışında Adana'da da var ancak İzmir'in kentkartı Adana'da geçmiyor (ya da tam tersi), haberiniz olsun.

Aslında bu büyük bir sorun..
    Bir kart tüm ülkede geçse ne güzel olur ama..
  • Toplu taşıma araçlarının içerisine, iskele, metro ve fuar girişlerinin turnikelerine takılan validatörler GPRS ve GPS teknolojileri sayesinde Elektronik Ücret Toplama ve Araç Takip Sistemlerini yürütmektedirler.
    Sistem aynı kartla hem tam, hem öğrenci kullanımına müsaade etmektedir.
    detaylar için =http://www.kentkart.com
  • yakında istanbulda kentkarta geçer bu gidişle
  • Valla Akbil şu anda herşeyde geçiyor...İETT,ÖHO,İDO....Akbil'le istanbullu mutlu...Kentkart'ı ise anlamadım..Nasıl kullanılıyor otobüse yada metroya binilirken kredi kartı gibi mi geçiriyoruz ????Birileri açıklarsa iyi olur...
  • Kentkart

İçine istediğiniz bi kentkart yükleme merkezinden(genelde büfelerde veya bilet satılan yerlerde heryerde bulmak mümkün) içine para yüklyorsunuz örneğin 20ytl. Hem bilete göre daha ucuz oluyor hemde bilet almak için her zaman sıraya girmenize gerek kalmıyor Kartı cihaza yaklaştırıyosunuz cihaz kartı okuyarak içinden krediyi alıyor eğer öğrenci iseniz kartı yükletirken öğrenci olduğunuuzu söyleyerek yükleme yapıyorsunuz ancak sanılmasınki öğrenci kartı olmadan uyanıklık yapıp öğrenci yüklerseniz şöför veya görevliler siz okuturken size sorduğunda göstermezseniz 2 kere okutuyosunuz ceza olarak yani tam ücretten daha pahallıya denk geliyor öğrenci olarak okutulduğunda cihazdan farklı bir ses geliyor. Otobüs, metro, vapur vb. taşıma araçlarında kullanabiliyorsunuz. Ayrıca dediğim gibi kart cüzdanın içinde bile olsa okuyo sadece cihaza yanaştırmanız yeterli

• quote:

Orjinalden alıntı: Jedi_Knight

Kentkart

İçine istediğiniz bi kentkart yükleme merkezinden(genelde büfelerde veya bilet satılan yerlerde heryerde bulmak mümkün) içine para yüklyorsunuz örneğin 20ytl. Hem bilete göre daha ucuz oluyor hemde bilet almak için her zaman sıraya girmenize gerek kalmıyor Kartı cihaza yaklaştırıyosunuz cihaz kartı okuyarak içinden krediyi alıyor eğer öğrenci iseniz kartı yükletirken öğrenci olduğunuuzu söyleyerek yükleme yapıyorsunuz ancak sanılmasınki öğrenci kartı olmadan uyanıklık yapıp öğrenci yüklerseniz şöför veya görevliler siz okuturken size sorduğunda göstermezseniz 2 kere okutuyosunuz ceza olarak yani tam ücretten daha pahallıya denk geliyor öğrenci olarak okutulduğunda cihazdan farklı bir ses geliyor. Otobüs, metro, vapur vb. taşıma araçlarında kullanabiliyorsunuz. Ayrıca dediğim gibi kart cüzdanın içinde bile olsa okuyo sadece cihaza yanaştırmanız yeterli

Sağol Jedi

Ha sevdim bunu...Dolum ve ücretlendirme akbil gibi...Ve dediğinize göre kentkart akbil'e göre daha hızlı...

Ancak istanbulda kentkart'a geçmeleri uzun zaman alır gibime geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 24 Ağustos 2007; 22:31:09 >

• Öğrenci akbilinde öğrenci kimliği filan göstermeye gerek olmuyor. Akbil öğrenci pasosuna takıldığı için öyle bir sorunumuz olmuyor... Kentkart KGS gibi birşey. Manyetik okuyucuya yaklaştırıyorsunuz indi-bindi bedelini akbildeki gibi düşüyor hesaptan...
  • Adanada bence olay daha oturmadı bi kart yapacaksın hepsine geçecek burda belediye otobüsü için belkart diğer halk otobüsleri için kentkart veya nakit para kullanıyoruz. dolmuş içinde sadece nakit para... yani Diğer büyükşehirlerdeki kadar kullanışlı değil gerçi burda metro veya vapur gibi araçlar olmadığı için belki de gerek olmuyordur.
  • Kentkart heryerde geçiyor
  • Kentkart çok kullanışlı yaklaştır okusun makina geç. Bendede var boş olarak satılır 5 ytl

Buda okuyan cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 24 Ağustos 2007; 23:00:50 >

• washhh bizim Adana'daki makineler de bundan...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.